- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
...και τι είναι δημοκρατία για 'σένα;
Επειδή είναι μεγάλο αυτό το θέμα και θα αρχίσουμε να μιλάμε για άλλες 20 σελίδες εκτρέποντας εντελώς το θέμα, γι 'αυτό και θα σου πω με συντομία κάτι σχετικό.
Κατά την γνώμη μου, το κύριο χαρακτηριστικό μας δημοκρατίας δεν να είναι μια ιδανική κοινωνία αλλά μια ελεύθερη κοινωνία! Δηλαδή η δημοκρατία αποζητά την ενα επίπεδο στην κοινωνία μέσο της αμφίδρομης ελευθερίας τον πολιτών σε αντίθεση με τον ολοκληρωτισμό που αποζητά την μια ιδανική κοινωνία μέσο τις ιεραρχικής και αυστηρής τήρησης κανόνων.
Αν παρατηρήσουμε, τα απολυταρχικά πολιτεύματα ενισχύουν και στοχεύουν στην ασφάλεια μιας κοινωνίας στύβοντας μέσα αυτήν την νοοτροπία μια συντηρητική ηθική. Γι 'αυτό και αυτά τα συστήματα πάντα είναι δεσποτικού η στρατιωτικού τύπου μειώνοντας την ελευθερία αυξάνοντας και επενδύοντας στην ασφάλεια.
To moto του απολυταρχισμού είναι "Ασφάλεια και ηθική!"
Μια δημοκρατία κάνει το αντίθετο, επενδύει στην ελευθερία καλλιεργώντας μέσα από αυτήν την ηθική. Δεν βιάζετε, δεν την ενδιαφέρει πότε και αν θα ξεπηδήσει η ηθική, μπορεί και ποτέ σε σημαντικό βαθμό. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να είναι ελεύθεροι οι πολίτες δίνοντας την δύναμη στην κοινωνία, αυτό θεωρεί ηθικό η δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι μια διαρκής ανακυκλωτική κοινωνία, ένας μύλος, δεν κατασταλάζει με αυστηρότητα πουθενά (Σαν την φιλοσοφία). Δεν καταλήγει δηλαδή σε ένα δόγμα με απόλυτες ηθικές και ιδανικότατες, δεν είναι ελιτιστική.
Γι 'αυτό και δεν είναι κάτι το αυστηρά οριοθετημένο η δημοκρατία, δεν μπορούμε να έχουμε ιδανική δημοκρατία. Είναι αντίθετη η δημοκρατία με τον όρο "ιδανική" δημοκρατία σημαίνει έχω το περιθώριο να κάνω λάθη για να μάθω από τα λάθη μου. Δεν είναι ποτέ ιδανική μια δημοκρατία, είναι άπλα δημοκρατία, ένα πολίτευμα που έχει ως moto "ελευθερία και δικαίωμα!"
Από εδώ και πέρα είμαστε ελεύθεροι να αποφασίσουμε ποια οδό μας αρέσει, έμενα προσωπικά με εμπνέει ο δρόμος της ελευθερίας, όχι ο δρόμος του ελιτισμού και της ιδανικότητας. Διότι δεν πιστεύω σε ιδανικές θεωρίες, είναι ουτοπικές, μόνο καταστροφικά δεινά αποκομίζουμε με την επιδίωξη αυτών, είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε συλλογικό.
Γι 'αυτό, επίσης, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φωτίσεις και άλλες παραφυσικές εμπειρίες που σε εξυψώνουν πιεστικά να εξελιχθείς σε κάτι ανώτερο πνευματικά. Ο ολοκληρωτισμός έχει την νοοτροπία του ανθρώπου που πιέζετε εσωτερικά και ψυχολογικά για να έλθει σε μια ιδανική εσωτερική μακαριότητα. Αυτοφασισμός δηλαδή!
Edited by - liamn on 01/05/2014 12:12:42
quote:Για αυτό Panpam οι δυτικοί δεν πρέπει να ασχολούνται με τα πράγματα των ανατολικών, γιατί τα παίρνουν και τα κάνουν τραπουλόχαρτα και τα αποτελέσματα της εσφαλμένης κατανόησης των ανατολικών θεμάτων είναι τόσο η περιγραφή της Λίαμ παραπάνω, όσο και το ίδιο το γεγονός του οτι κάθισε να κάνει αυτή τη περιγραφή.
Γι 'αυτό, επίσης, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φωτίσεις και άλλες παραφυσικές εμπειρίες που σε εξυψώνουν πιεστικά να εξελιχθείς σε κάτι ανώτερο πνευματικά. Ο ολοκληρωτισμός έχει την νοοτροπία του ανθρώπου που πιέζετε εσωτερικά και ψυχολογικά για να έλθει σε μια ιδανική εσωτερική μακαριότητα.
Η Λίαμ φαίνεται να έχει πέσει θύμα αυτού του φασισμού, και παραμένει θύμα γιατί αποδέχεται τη θέαση της Ν.Α. σε πολλά θέματα, για αυτό και επικρίνει τα ίδια τα θέματα και όχι μόνο την Νέα Ακρόπολη.
Όμως αυτό μας δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει μέσα σε αυτές τις ομάδες και γενικότερα στο δυτικό κόσμο, που προσπαθεί άλλες φορές καλοπροαίρετα και άλλες φορές κακοπροαίρετα, να μεταχειριστεί έννοιες που απλά δεν κατέχει
quote:
Για αυτό Panpam οι δυτικοί δεν πρέπει να ασχολούνται με τα πράγματα των ανατολικών, γιατί τα παίρνουν και τα κάνουν τραπουλόχαρτα και τα αποτελέσματα της εσφαλμένης κατανόησης των ανατολικών θεμάτων είναι τόσο η περιγραφή της Λίαμ παραπάνω, όσο και το ίδιο το γεγονός του οτι κάθισε να κάνει αυτή τη περιγραφή.
που απλά δεν κατέχει
Όχι Πύρινε, δεν είναι έτσι όπως τα βλέπεις τα πράγματα κατ' εμέ.
Ωραίο είναι να κρίνεις των συνομιλητή σου ως προσωπικότητα, κάτι που μπορώ να κάνω και εγώ για εσένα ανετότατα, άλλα δεν είναι ωραίο και απλά δεν το επιλέγω χάριν τις συζήτησης προτιμώντας να τοποθετηθώ στο θέμα ώστε να είμαι ευγενική. Εσύ προφανώς όχι.
Δεν είναι καθόλου ωραίο επίσης, που σου διαφεύγει η ουσία του πράγματος, που είναι κι ο λόγος που δεν τοποθετήθηκες στα λεγόμενα μου άλλα τοποθετήθηκες για το ποια είμαι σαν προσωπικότητα βάση των λεγομένων μου. Άρα δεν εξέφρασες γνώμη καθόλου επί του θέματος, καθόλου ευγενικό αυτό σαν concept. Ελπίζω να το καταλάβεις ώστε να μην διαμάχεσαι άκαρπα τον συνομιλητή σου αγαπητέ μου. Να σου το θυμίσω εξάλλου, ότι το θέμα, δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσύ!
Εύχομαι να τα καταλάβεις αυτά διότι ίσως να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το πρόβλημα που υποτίθεται ότι εντοπίζεις σε μένα, ίσως τελικά είναι δικό σου πρόβλημα.
quote:
Η Λίαμ φαίνεται να έχει πέσει θύμα αυτού του φασισμού, και παραμένει θύμα γιατί αποδέχεται τη θέαση της Ν.Α. σε πολλά θέματα, για αυτό και επικρίνει τα ίδια τα θέματα και όχι μόνο την Νέα Ακρόπολη.
Όμως αυτό μας δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει μέσα σε αυτές τις ομάδες και γενικότερα στο δυτικό κόσμο, που προσπαθεί άλλες φορές καλοπροαίρετα και άλλες φορές κακοπροαίρετα, να μεταχειριστεί έννοιες που απλά δεν κατέχει
Όχι βέβαια, εγώ απλά με αφορμή τις εσωτερικές ομάδες, εμβάθυνα βλέποντας που οδηγεί το πράγμα, κάτι που προφανώς σου διαφεύγει εσένα.
Εντελώς άτοπη η γενικοποίηση που κάνεις βάζοντας εμένα (σαν προσωπικότητα) καταλύτη του προβλήματος που θέλεις να παρουσιάσεις.
Το θέμα που αναπτύσσω, σε πληροφορώ ότι είναι πολύ πιο πολύπλοκο σε σχέση με το πόσο επιφανειακά το κρίνεις.
Και τελικά! Σου είναι δυνατόν άραγε να τοποθετηθείς επί του θέματος;
Θυμάσαι το διαγώνισμα έκθεσης στο σχολείο; Έπρεπε να μένεις μέσα στο θέμα πυρινουλη γιατί αλλιώς δεν θα περνούσες την τάξη!
Μέσα στο θέμα πυρινουλη μου, μέσα στο θέμα γιατί αλλιώς θα βαθμολογηθείς με 5 στο σχολείο της ζωής!
Εκτός αν πηγαίνεις ακόμα σχολείο, έτσι εξηγείτε!
Υ.Γ
A! κι εξήγησέ μου αν θέλεις σε παρακαλώ τι είναι αυτό που κατέχεις εσύ ενώ εγώ όχι, τον εσωτερισμό εννοείς;
Edited by - liamn on 02/05/2014 11:36:26
quote:Οι ευγένειες είναι για σας τους εσωτεριστές. Εγώ είμαι έξω απ' τα δόντια.
liamn
Όχι Πύρινε, δεν είναι έτσι όπως τα βλέπεις τα πράγματα κατ' εμέ.
Ωραίο είναι να κρίνεις των συνομιλητή σου ως προσωπικότητα, κάτι που μπορώ να κάνω και εγώ για εσένα ανετότατα, άλλα απλά δεν το επιλέγω χάριν τις συζήτησης προτιμώντας να τοποθετηθώ στο θέμα ώστε να είμαι ευγενική. Εσύ προφανώς όχι.
quote:Μα, το θέμα είναι ακριβώς "εγώ και εσύ".
Άρα δεν εξέφρασες γνώμη καθόλου επί του θέματος, καθόλου ευγενικό αυτό σαν concept. Ελπίζω να το καταλάβεις ώστε να μην διαμάχεσαι άκαρπα τον συνομιλητή σου αγαπητέ μου. Να σου το θυμίσω εξάλλου, ότι το θέμα, δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσύ!
..Άλλωστε, ποιος είναι η Νέα Ακρόπολη;
..Είναι μια νοοτροπία.
Και αυτή η νοοτροπία δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια μιας οργάνωσης.
Στην ουσία όλα αυτά που λες, αυτό έχουν ως συμπέρασμα. Και στο αποδεικνύω και εγώ.
quote:Βασικά συμφωνούσα εν μέρει στο απόσπασμα που έγραψες αλλά δεν το διετύπωσα σωστά. Δηλαδή σε αυτό: "Ο ολοκληρωτισμός έχει την νοοτροπία του ανθρώπου που πιέζετε εσωτερικά και ψυχολογικά για να έλθει σε μια ιδανική εσωτερική μακαριότητα. Αυτοφασισμός δηλαδή!"
Δεν είναι καθόλου ωραίο επίσης, που σου διαφεύγει η ουσία του πράγματος, που είναι κι ο λόγος που δεν τοποθετήθηκες στα λεγόμενα μου
quote:Ξαναδιάβασε αυτό το σημείο που σχολιάζεις και θα δεις οτι δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά ούτε στον εσωτερισμό γενικά
A! κι εξήγησέ μου αν θέλεις σε παρακαλώ τι είναι αυτό που κατέχεις εσύ ενώ εγώ όχι, τον εσωτερισμό εννοείς;
quote:Όχι εσύ, γενικά όλες οι οργανώσεις τύπου Νέα Ακρόπολη.
Όχι βέβαια, εγώ απλά με αφορμή τις εσωτερικές ομάδες, εμβάθυνα βλέποντας που οδηγεί το πράγμα, κάτι που προφανώς σου διαφεύγει εσένα.
Εντελώς άτοπη η γενικοποίηση που κάνεις βάζοντας εμένα (σαν προσωπικότητα) καταλύτη του προβλήματος που θέλεις να παρουσιάσεις.
Edited by - Πύρινος on 02/05/2014 12:15:59
quote:Αυτό το "δεν πρέπει να" που λες δεν εμπεριέχει λίγο "φασισμό" (δικός σου όρος.)quote:Για αυτό Panpam οι δυτικοί δεν πρέπει να ...
Γι 'αυτό, επίσης, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φωτίσεις και άλλες παραφυσικές εμπειρίες που σε εξυψώνουν πιεστικά να εξελιχθείς σε κάτι ανώτερο πνευματικά. Ο ολοκληρωτισμός έχει την νοοτροπία του ανθρώπου που πιέζετε εσωτερικά και ψυχολογικά για να έλθει σε μια ιδανική εσωτερική μακαριότητα.
Εννοώ πως δεν το βλέπω 'φασιστικό'. Ο φασισμός είναι απλά μια ταμπέλα που δημιουργεί εντυπώσεις.
Αλλά μάλλον παρεξηγείς τη χρήση των όρων από μένα. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου τον όρο "φωτισμός" με "Ανατολική" έννοια. Αλλά με κυριολεκτική. Δηλ θέλουμε δεν θέλουμε "υπάρχουν φωτίσεις και άλλες παραφυσικές εμπειρίες" και σ'αυτές βάζουμε ταμπέλες όπως καταλαβαίνουμε. Άλλοι από ντόπιες παραδόσεις κι άλλοι από εισαγώμενες εξ ανατολών. Αν τελικά αναφέρονται στο ίδιο τι σημασία έχει η ταμπέλα. Και πάντα οι "φωτίσεις και άλλες παραφυσικές εμπειρίες" ακόμα κι όταν είναι τυχαίες και απρόβλεπτες "εξυψώνουν πιεστικά". Άλλοτε πάλι η εξάσκηση τεχνικών για φτάσεις στις εμπειρίες και πάλι δρουν πιεστικά. Δεν βλέπω το πρόβλημα. Η ζωή μας ΄βασίζεται στην πίεση για επιβίωση και βελτίωση (πενία τέχνας κατεργάζεται, πόλεμος πατήρ πάντων κτλ.)
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:Το πρόβλημα φίλη Πάνπαμ είναι στη λέξη "πιεση". Τι πάει να πει "εξυψώνει πιεστικά"; Στέκει λογικά αυτό; Έχει τη παραμικρή λογική υπόσταση;
panpam Άλλοτε πάλι η εξάσκηση τεχνικών για φτάσεις στις εμπειρίες και πάλι δρουν πιεστικά. Δεν βλέπω το πρόβλημα.
Δηλαδή για να καταλάβω.
Γράφεται κάποιος στο γυμναστήριο, και μετά λέει... πιέζομαι.. με πιέζει ο γυμναστής.. με πιέζουν τα όργανα..;
Ρε φίλε αν δεν γουστάρεις να κάνεις γυμναστική, μην κάνεις. Ποιος σε εμποδίζει;
Εγώ όμως ρωτάω την Λίαμ, την ρώτησα στην αρχή δηλαδή και δεν μου απάντησε απ' ο,τι θυμάμαι: εσύ, έκανες τις πρακτικές ή το πρόγραμμα ή οτιδήποτε κάνετε στη Νέα Ακρόπολη; Και είδες οτι δεν έχει αποτέλεσμα;
Γιατί, το να γραφτείς στο γυμναστήριο, να δεις οτι δεν σου ταιριάζει τόση σωματική "πίεση" και να φύγεις, έχει λογική. Μπήκες, είδες, δεν σου έκανε, έφυγες.
Αλλά το να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο -δηλαδή να πληρώνεις κιόλας- και να μπαίνεις μέσα και να κάθεσαι, αυτό είναι διπλή ηλιθιότητα (εκτός αν μπαίνεις για να κάνεις γνωριμίες).
Εγώ λοιπόν τι λέω;
Λέω οτι άμα κάποιος μπαίνει σε ενα γυμναστήριο 100 κιλά, και βγαίνει από το γυμναστήριο 101 κιλά, τότε είτε το γυμναστήριο δεν είναι γυμναστήριο, είναι κάτι άλλο, είτε ο συνδρομητής δεν είναι συνδρομητής - δηλαδή δεν τιμά τα λεφτά του
Edited by - Πύρινος on 02/05/2014 13:03:54
quote:Γι'αυτό λεω αλλιώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Αν κάτι το διαλέγεις δεν επιτρέπεται γκρίνια. Ναι. Αλλά αν ελεύθερα διαλέγεις να 'πιέσεις' τον εαυτό σου - δεν παύει να είναι πίεση.quote:Το πρόβλημα φίλη Πάνπαμ είναι στη λέξη "πιεση". Τι πάει να πει "εξυψώνει πιεστικά"; Στέκει λογικά αυτό; Έχει τη παραμικρή λογική υπόσταση;
panpam Άλλοτε πάλι η εξάσκηση τεχνικών για φτάσεις στις εμπειρίες και πάλι δρουν πιεστικά. Δεν βλέπω το πρόβλημα.
Δηλαδή για να καταλάβω.
Γράφεται κάποιος στο γυμναστήριο, και μετά λέει... πιέζομαι.. με πιέζει ο γυμναστής.. με πιέζουν τα όργανα..;
Ρε φίλε αν δεν γουστάρεις να κάνεις γυμναστική, μην κάνεις. Ποιος σε εμποδίζει;...Edited by - Πύρινος on 02/05/2014 13:03:54
quote:
Το πρόβλημα φίλη Πάνπαμ είναι στη λέξη "πιεση". Τι πάει να πει "εξυψώνει πιεστικά"; Στέκει λογικά αυτό; Έχει τη παραμικρή λογική υπόσταση;
Ναι στέκει, όταν ένας άνθρωπος πιστεύει ότι θα εξυψωθεί πνευματικά δυσκολεύοντας τον εαυτό του με ασκήσεις που ξεκινούν με διαλογισμό και αστρικές προβολές και καταλήγουν σε σωματικές εργασίες και αυτόμαστιγώματα, ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ασκήσεις κι αν έχουν σκαρφιστεί που στηρίζουν την ύπαρξη μυστηριακών μυήσεων (και όλα αυτά με την προοπτική να γίνουν ανώτερα όντα), τότε στέκει με το παραπάνω. Είναι σαν να περιγράφουμε την εικόνα του ανθρώπου που αυτομαστιγώνετε γιατί είναι αμαρτωλός, νομίζοντας ότι φεύγουν οι αμαρτίες του ή ότι θα φωτιστεί από αυτό. Αυνανισμός μαζοχισμού.
quote:Δηλαδή για να καταλάβω.
Ρε φίλε αν δεν γουστάρεις να κάνεις γυμναστική, μην κάνεις. Ποιος σε εμποδίζει;
Εγώ όμως ρωτάω την Λίαμ, την ρώτησα στην αρχή δηλαδή και δεν μου απάντησε απ' ο,τι θυμάμαι: εσύ, έκανες τις πρακτικές ή το πρόγραμμα ή οτιδήποτε κάνετε στη Νέα Ακρόπολη; Και είδες οτι δεν έχει αποτέλεσμα;
Γιατί, το να γραφτείς στο γυμναστήριο, να δεις οτι δεν σου ταιριάζει τόση σωματική "πίεση" και να φύγεις, έχει λογική. Μπήκες, είδες, δεν σου έκανε, έφυγες.
Αλλά το να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο -δηλαδή να πληρώνεις κιόλας- και να μπαίνεις μέσα και να κάθεσαι, αυτό είναι διπλή ηλιθιότητα (εκτός αν μπαίνεις για να κάνεις γνωριμίες).
Εγώ λοιπόν τι λέω;
Λέω οτι άμα κάποιος μπαίνει σε ενα γυμναστήριο 100 κιλά, και βγαίνει από το γυμναστήριο 101 κιλά, τότε είτε το γυμναστήριο δεν είναι γυμναστήριο, είναι κάτι άλλο, είτε ο συνδρομητής δεν είναι συνδρομητής - δηλαδή δεν τιμά τα λεφτά του'
Στο παράδειγμά σου συμφωνώ Πύρινε, έτσι είναι, δεν διαφωνώ. Δεν μιλάω όμως για το πόσο ελεύθερος μπορεί να είναι κάποιος να ακολουθήσει κάτι (ακόμα και αυτομαζοχιστικό), απλά με ενδιαφέρει όταν τυπώνει κάποιος αφίσες που δηλώνουν ότι θα μας εξυψώσουν σε μια καλύτερη ζωή και θα γίνουμε ανώτεροι πνευματικά και μας δουλεύει. Τότε απλά δείχνω με το δάχτυλο και λέω ότι είναι ψεύτες και ότι δεν κοροϊδεύουν μόνο τον εαυτό τους (που δεν με απασχολεί), άλλα και εμάς. Τίποτα από όλα αυτά που νομίζουν ότι προσφέρουν δεν ισχύει. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει (και μόνο σαν πολίτη τις κοινωνίας), ότι είναι ψεύτες. Παρουσιάζουν κάτι που δεν ισχύει! Είναι ένα γυμναστήριο με αόρατα όργανα γυμναστικής και σου λένε ότι θα γυμνάσεις το αόρατο πνευματικό σου κομμάτι.
Και όλα αυτά τα στηρίζω όχι μόνο και στον τρόπο που επιλέγουν τις τακτικές και τεχνικές τους άλλα και από γενικότερης απόψεως. Διότι για εμένα, που τα βάζω κάτω με τον τρόπο μου και την λογική μου, βλέπω ότι δεν υπάρχει η πνευματική εξύψωση! Το ανάφερα και της προάλλες ότι κι από πρακτικής και απλοϊκής πλευράς να το δούμε, δεν βρήκαμε κάποιον εξυψωμένο άνθρωπο για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.
Edited by - liamn on 03/05/2014 15:14:17
quote:
Άλλοτε πάλι η εξάσκηση τεχνικών για φτάσεις στις εμπειρίες και πάλι δρουν πιεστικά. Δεν βλέπω το πρόβλημα. Η ζωή μας ΄βασίζεται στην πίεση για επιβίωση και βελτίωση (πενία τέχνας κατεργάζεται, πόλεμος πατήρ πάντων κτλ.)
Ε! τότε ας εφαρμόσουμε φασισμό, θα πιεζόμαστε καθημερινά και συνεχώς , άρα θα βελτιωνόμαστε, άρα κατά την οπτική αυτή ο φασισμός θα βελτιώσει μια κοινωνία.
Ας συμφωνήσουμε και πόσες φορές πρέπει να αυτόμαστιγωνόμαστε και σε πόσες μέρες την εβδομάδα. Εγώ έχω ελεύθερο χρόνο από εβδομάδα, ποιος είναι για ένα μαστιγωματάκι πνευματικής βελτίωσης;
Ευτυχώς για τον κόσμο μας, δεν το πιστεύουν όλοι αυτό, όπως επίσης και εγώ. Σίγουρα τα δύσκολα μας μαθαίνουν πράγματα άλλα όταν αρχίζουμε να το έχουμε ως τακτική στην ζωή μας είναι πολύ βλακώδες κατά την γνώμη μου (μετα συγχωρισεως!)
Edited by - liamn on 03/05/2014 15:12:22
quote:Ακόμα και το ίδιο μας το σώμα μας "πιέζει" όταν πεινά, όταν επιθυμεί... δεν το βλέπω αυτό ως φασισμό αλλά ως φυσικό.quote:
Άλλοτε πάλι η εξάσκηση τεχνικών για φτάσεις στις εμπειρίες και πάλι δρουν πιεστικά. Δεν βλέπω το πρόβλημα. Η ζωή μας ΄βασίζεται στην πίεση για επιβίωση και βελτίωση (πενία τέχνας κατεργάζεται, πόλεμος πατήρ πάντων κτλ.)Ε! τότε ας εφαρμόσουμε φασισμό, θα πιεζόμαστε καθημερινά και συνεχώς , άρα θα βελτιωνόμαστε, άρα κατά την οπτική αυτή ο φασισμός θα βελτιώσει μια κοινωνία.
Ας συμφωνήσουμε και πόσες φορές πρέπει να αυτόμαστιγωνόμαστε και σε πόσες μέρες την εβδομάδα. Εγώ έχω ελεύθερο χρόνο από εβδομάδα, ποιος είναι για ένα μαστιγωματάκι πνευματικής βελτίωσης;Ευτυχώς για τον κόσμο μας, δεν το πιστεύουν όλοι αυτό, όπως επίσης και εγώ. Σίγουρα τα δύσκολα μας μαθαίνουν πράγματα άλλα όταν αρχίζουμε να το έχουμε ως τακτική στην ζωή μας είναι πολύ βλακώδες κατά την γνώμη μου (μετα συγχωρισεως!)
Edited by - liamn on 03/05/2014 15:12:22