- Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
alex22:
Αν όμως κάποιος θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του,τότε κάτι τέτοιο είναι ιδανικό.
Φυσικά .
Αν έχει δημιουργήσει όμως κοινωνικές υποχρεώσεις ,γάμος ,παιδιά, εργασία …., τότε τι κάνει , τα παίρνει και αυτά μαζί του .![]()
quote:zip:
Σου εύχομαι να αποκτήσεις κάποια στιγμή όλα αυτά που θέλεις.
Ναι θέλω να είμαι η ψυχή μου .
Σε ευχαριστώ για την ευχή .![]()
quote:
alex22Αν όμως κάποιος θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του,τότε κάτι τέτοιο είναι ιδανικό.
Προσωπικά, εγώ δεν νομίζω πως για να γνωρίσει κάποιος τον εαυτό του, θα πρέπει να απομονωθεί σε μια καλύβα, να ζει από τους καρπούς της φύσης, χωρίς τηλεόραση, χωρίς ίντερνετ, χωρίς λογαριασμούς, όπως λέει ο alex22. Γιατί όπως λέει ο alfa-omega, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι, έχουν παιδιά, υποχρεώσεις. Όλα αυτά χρειάζονται. Χρειάζεται και η τηλέοραση, χρειάζεται και το ίντερνετ. Όλα χρειάζονται.
Ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίσει τον εαυτό του και μέσα σ' αυτές τις μπερδεμένες κοινωνίες που έχει φτιάξει, και μέσα σ' αυτό το μπάχαλο που επικρατεί τριγύρω του.
quote:
alfa-omegaΝαι θέλω να είμαι η ψυχή μου .
Έχεις φάει ποτέ φρέσκο, ζυμωτό, χειροποίητο ψωμί ; (απ' αυτά που φτιάχναν οι γιαγιάδες μας στα χωριά τους)
quote:quote:
alfa-omegaΝαι θέλω να είμαι η ψυχή μου .
Έχεις φάει ποτέ φρέσκο, ζυμωτό, χειροποίητο ψωμί ; (απ' αυτά που φτιάχναν οι γιαγιάδες μας στα χωριά τους)
Κάτι παρόμοιο πριν από αρκετό καιρό .
quote:
alfa-omegaΚάτι παρόμοιο πριν από αρκετό καιρό .
Δηλ. ; Έχεις φάει ή δεν έχεις φάει ; Ξέρεις πως είναι το φρέσκο, ζυμωτό ψωμί ; ή δεν έχεις φάει ποτέ σου ;
quote:zip:
Ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίσει τον εαυτό του και μέσα σ' αυτές τις μπερδεμένες κοινωνίες που έχει φτιάξει, και μέσα σ' αυτό το μπάχαλο που επικρατεί τριγύρω του.
Βρε όλα τα μπορεί ο άνθρωπος .
Η απλότητα όμως εξελίχθηκε σε ένα πολύπλοκο δεδομένο, όπου η μάνα χάνει το παιδί και το παιδί την μάνα .
Και δεν είδαμε τίποτα ακόμη .
Τα χειρότερα νομίζω θα ακολουθήσουνε .
Για να επιβιώνεις ,θα πρέπει να πουλάς ολάκερη την ψυχή σου ,την ανθρωπιά σου ,το είναι σου ,να μένεις ξεβράκωτος από αξίες .
alfa-omegaΚάτι παρόμοιο πριν από αρκετό καιρό .
zip:
Δηλ. ; Έχεις φάει ή δεν έχεις φάει ; Ξέρεις πως είναι το φρέσκο, ζυμωτό ψωμί ; ή δεν έχεις φάει ποτέ σου ;
Ναι έχω φάει φρέσκο, ζυμωτό, χειροποίητο ψωμί από τον φούρνο κατευθείαν στο τραπέζι.
Το έφτιαχνε μία θεία μου στο χωριό .
quote:
alfa-omegaΝαι έχω φάει φρέσκο, ζυμωτό, χειροποίητο ψωμί από τον φούρνο κατευθείαν στο τραπέζι.
Ωραία. Πως ήταν αυτό το ψωμί ; (δεν εννοώ από γεύση, πως ήταν εξωτερικά, π.χ είχε ψίχα, είχε κόρα, ήταν αφράτο) Μπορείς να το περιγράψεις ;
alfa-omegaΝαι έχω φάει φρέσκο, ζυμωτό, χειροποίητο ψωμί από τον φούρνο κατευθείαν στο τραπέζι.
zip:
Ωραία. Πως ήταν αυτό το ψωμί ; (δεν εννοώ από γεύση, πως ήταν εξωτερικά, π.χ είχε ψίχα, είχε κόρα, ήταν αφράτο) Μπορείς να το περιγράψεις ;
Εντάξει θα απαντήσω ,αλλά αν συνεχίσεις τις ερωτήσεις θα σταματήσω να παίζω το παιχνίδι των ερωτήσεων .
Θυμάμαι, ότι είχε κόρα παντού γύρω -γύρω και μέσα αφράτο και μετά το τυρί που βάζαμε μέσα στο ζεστό ακόμη ψωμί (μας έκαιγε τα χέρια ) να λιώνει .
Μα όταν αρχίζαμε να το τρώμε ,προσεχτικά βέβαια γιατί ήτανε ζεστό ακόμη , έτρωγες (τρώγαμε ,εγώ και οι αδελφές μου ) το ποιο νόστιμο πράγμα στον κόσμο .
Να μας βλέπει η θεία μου και να εισπράττει την μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση, για το τέλειο δημιούργημά της .
Να γελάει και να γελάμε και να είναι όλα αυτονόητα ,όλα τέλεια (τουλάχιστον εκείνη την στιγμή ) .