- ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
αν και εχω κοκκινισει,το ευχαριστω ειναι και φανταζει τοσο λιγο...
εχουμε διαλεξει συνειδητα δυσκολο δρομο....ατραπο,δεν θα πω ,δεν θα μετρησω τις νυχτες ,που απλα ηθελα εναν ανθρωπο διπλα μου ..απλα να νοιωθω.....την παρουσια ,πως ειναι εδω....
δεν θα πω ,ποσες φορες ειχα και εχω αναγκη ,απλα ενα χαδι....,μοναδικη μου αγαπη ειναι η μοναξια πλεον...
ειναι τοσο ευκολο να εισαι κακος με τους αλλους,τοσο ευκολο ,να εισαι αναισθητος,το δυσκολο ειναι να εισαι καλος με ολα τα παρελκομενα του...να νοιωθεις και να δικαιολογεις τις ενεργειες και τις πραξεις των αλλων ,απεναντι σου/μου/μας.....αυτον τον δυσκολο δρομο που προανεφερα ακολουθω.....δεν το εχω μετανοιωσει....
ναι ,οσο μπορω θα αγαπω...γιατι απλα το θελω....δεν περιμενω,ουτε πρεπει,μα και ουτε και θελω,ουτε μπραβο ,ουτε ευχαριστω απο κανεναν.......ενα χαμογελο μου ηταν και ειναι υπεραρκετο....και αυτο οταν ειναι αληθινο,το νοιωθεις...το αισθανεσαι.....
ναι χωρις να το ηξερες,χωρις να θελω να με γνωρισεις,σε αγαπουσα,σε αγαπω και θα σε αγαπω γι΄ολα οσα εισαι....για ολα οσα νοιωθεις.....
μα δεν θα στο πω ...θα το αφησω εδω να υπαρχει,σε ολες εκεινες τις δυσκολες ωρες,να το αισθανεσαι ,να νοιωθεις πως η μοναξια σου,σκεπαζει την δικη μου....
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
ΘEΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ ΕΑΝ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΩ ΠΕΖΟΣ....
ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.....
ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ.....
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ....
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ?????
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ?????
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ????
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ????
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ?????
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΗ ΟΛΑ....
ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ομως η μεγαλη αγκαλια που αναφερεις ειμαστε εμεις ,εσεις,εσυ,εγω,ολοι/ολες που αισθανομαστε πραγματικα....
βιωνουμε πραγματικα.....ποναμε πραγματικα.κ.λ.π....ναι μια αγκαλια για ολα,ολους,ολες,μεχρι να βρεθει η συγκεκριμενη(αγκαλια),που θα αγκαλιασει ολους μας μαζι και τον καθενα ξεχωριστα.....
να εισαι καλα και να μας συγχωρεις αν δεν σκεφτομαστε αυτα που σκεφτεσαι και νοιωθεις.....παρεκτρεποντας την θεματολογια και την συζητηση..:)
WHISPERS OF THE DREAMS
θα αφησω τις σκεψεις μου στο θεματακι ,ως εχουν ,γιατι ειναι και αυτες που με εκφραζουν ,ως πως βλεπω η μαλλον δεν βλεπω την αγαπη.....
την αφηνω ελευθερη ,ετσι ωστε να επιλεξει αν θα με "αγγιξει" ξανα...η οχι....οποια και αν ειναι η επιλογη της,αδερφε μου ,αληθεια σου λεω προσωπικα θα ειμαι διπλα σας....οσο και αν ειμαι ψυχολογικα πεσμενος...
τελευταιο μου μηνυματακι στο παρον τοπικ με το τοσο ξεχωριστο θεματακι,που το πιθανοτερο ειναι πως δεν το εχω κατανοησει,οπως και πολλα αλλα,προσπαθησα ομως και αυτο εχει την μεγιστη σημασια....
καλο βραδακι παιδια :)
WHISPERS OF THE DREAMS
ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ ΑΓΑΠΗΣ!
ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ,Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΝΟΣ Η ΜΙΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ
ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΑΓΑΠΗΣ..
ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΟPIC ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ!
ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ..
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ
ΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΠΟΤΕ!
ETΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ TOPIC ΣΑΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ AVATAR!
ΛΑΧΕΙΟ Η ΖΩΗ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ..
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
οπως το εγραψα στην σεμινα θα το πω και εδω
για μενα η αγαπη ειναι να νοιωθω ελευθερη,αγαπω γιατι θελω να αγαπαω και δεν το κανω να εισπρατω αγαπη .
την δινω με ολη μου την δυναμη της ψυχης μου χωρις να σκεφτω οτι καποια στιγμη μπορει να πληγωθω .
εχω μαθει αυτο τον τροπο να εκφραζω την αγαπη ,το πως θα το αντιλαμβανει ο καθενας ειναι δικη του επιλογη μπορει να το εκφρασει με εγωισμο ,με ζηλεια ,με αγαπη ,με συμπαθεια ,με πραξεις ,με λογια οπως νοιωθει τελος παντων δεν μπικα ποτε στην διαδικασια να σκεφτω η να κοιταξω ο αλλος τι κανει με αυτο που εγω του προσφερω .θα μπω στην διαδικασια αυτη μονο να καταλαβω σε τι θεση βρισκεται ο αλλος οχι ομως να κρινω τον τροπο που την εκφραζει .
νομιζω οτι αν το σκεφτουμε καλα δεν ειναι ο τροπος αυτος που μας κανει να ταραζουμε την ψυχη μας αλλα η σκεψεις μας που αντιλαμβανουμε τα πραγματα .
φιλια σε ολους και καλη χρονια
0123
Αν όλοι οι άνθρωποι γνώριζαν την αγάπη , δεν θα γράφαμε όλοι σε αυτό το τόπικ , περίπου τα ίδια βιώματα.
Το πρόβλημα σε αυτήν την σκέψη ,είναι βέβαια η αντίληψη και εφαρμογή της .
Σε άλλους η αγάπη ( όπως την εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους ),έχει πολύ θετικά αποτελέσματα.
Σε άλλους πάλι συμβαίνει το αντίθετο. Η εφαρμογή της αγάπης έχει αρνητικά αποτελέσματα .
Αναρωτιέμαι το εξής .
1) Ποιος ο λόγος , που η αντίληψη της αγάπης ,δεν είναι κοινή για όλους μας ;
2) Μήπως αυτή η λέξη ,αποτελεί πολύπλοκο δεδομένο , το οποίο ο εγκέφαλός μας , δεν μπορεί να επεξεργασθεί πλήρως.
3) Περιέχει η αγάπη λογική ;
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΩ...
Η ΦΙΛΗ katerina12 ΑΝΑΦΕΡΕΙ....
quote:
οπως το εγραψα στην σεμινα θα το πω και εδω
για μενα η αγαπη ειναι να νοιωθω ελευθερη,αγαπω γιατι θελω να αγαπαω και δεν το κανω να εισπρατω αγαπη .
την δινω με ολη μου την δυναμη της ψυχης μου χωρις να σκεφτω οτι καποια στιγμη μπορει να πληγωθω .
εχω μαθει αυτο τον τροπο να εκφραζω την αγαπη ,το πως θα το αντιλαμβανει ο καθενας ειναι δικη του επιλογη μπορει να το εκφρασει με εγωισμο ,με ζηλεια ,με αγαπη ,με συμπαθεια ,με πραξεις ,με λογια οπως νοιωθει τελος παντων δεν μπικα ποτε στην διαδικασια να σκεφτω η να κοιταξω ο αλλος τι κανει με αυτο που εγω του προσφερω .θα μπω στην διαδικασια αυτη μονο να καταλαβω σε τι θεση βρισκεται ο αλλος οχι ομως να κρινω τον τροπο που την εκφραζει .
νομιζω οτι αν το σκεφτουμε καλα δεν ειναι ο τροπος αυτος που μας κανει να ταραζουμε την ψυχη μας αλλα η σκεψεις μας που αντιλαμβανουμε τα πραγματα .
ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ..
ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ/Η ....
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΤΡΑΕΙ..
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ katerina12.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ....
ΑΓΑΠΗΤΕ Alfa-omega...
το προβλημα με την αντιληψη και την εφαρμογη της αγαπης νομιζω οτι δεν θα το βρουμε ποτε γιατι απ'οσο ξερω εμεις οι ανθρωποι εχουμε ενα κοινο ειμαστε ολοι διαφορετικοι .....ειναι αδυνατον κατα την γνωμη μου ... απλα το δεχεσαι η οχι ...
και οσο αν η αγαπη εχει λογικη κατα την γνωμη μου οχι δεν εχει ....γιατι αν ο αλλος δεν δεχεται την αγαπη σου η κατα καποιο τροπο σε πληγωνει η λογικη θα αντηδραση και θα ενεργοποιησει των εγωισμο μας ....και απο τοση αγαπη που εκφραζες μεχρι τωρα θα γυρισει σε πεδιο μαχης ....δεν νομιζω οτι ειναι και ο καλυτερος τροπος
αν παλι δεν αντηδρας και λες 'οτι και να μου κανεις εγω σ'αγαπω '
και αυτο παλι δεν εχει" λογικη ".
δεν ξερω εγω ετσι το βλεπω
δεν θελω να με παρεξηγησεις ...απλα να με κατανοιησεις ..
να εισαι καλα
0123
"Ήξεις, αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις"
quote:
"Ήξεις, αφήξεις ουκ εν πολέμω τεθνήξεις"
Εδώ δεν βάζουμε κόμμα Αμαλία!
Το κόμμα τοποθετείται (αν πρέπει να το βάλουμε) ή στο "αφήξεις" ή στο "ουκ", για νά έχει διφορούμενη σημασία.

___________________________________________________________________________________________
automatic record: this message was transferred from the following thread
Πότε παίρνει κάποιον ο Θεός κοντά του;
___________________________________________________________________________________________
quote:quote:
"Ήξεις, αφήξεις ουκ εν πολέμω τεθνήξεις"
Αίολος:
Εδώ δεν βάζουμε κόμμα Αμαλία!
Το κόμμα τοποθετείται (αν πρέπει να το βάλουμε) ή στο "αφήξεις" ή στο "ουκ", για νά έχει διφορούμενη σημασία.
Αν δεν θέλετε μην βάλετε καλέ μου Αίολε.
Αν πάλι θέλετε, βάλτε.
Κάποιοι βάζουν κόμμα (για παράδειγμα εδώ), κάποιοι άλλοι δεν βάζουν.
Έχω δει και τους δύο τρόπους γραφής.
(Στην ουσία, θα έπρεπε να μπουν δύο κόμματα, το υπάρχον και άλλο ένα, αλλά εάν τοποθετηθεί το δεύτερο καταστρέφεται η αμφισημία).
Το "τε" που κόλλησες στο "θνήξεις" του μηνύματός μου δεν το είδα πουθενά και δεν κατάλαβα κιόλας γιατί το πρόσθεσες.

quote:
Αν δεν θέλετε μην βάλετε καλέ μου Αίολε.
Αν πάλι θέλετε, βάλτε.Κάποιοι βάζουν κόμμα (για παράδειγμα εδώ), κάποιοι άλλοι δεν βάζουν.
Έχω δει και τους δύο τρόπους γραφής.
(Στην ουσία, θα έπρεπε να μπουν δύο κόμματα, το υπάρχον και άλλο ένα, αλλά εάν τοποθετηθεί το δεύτερο καταστρέφεται η αμφισημία).
Κάνεις λάθος Αμαλία μας. (
)
Δεν διαλέγει ο κάθε άσχετος που μπαίνει το κόμμα.
Κοίταξε: Ήξεις αφήξεις, ουκ εν πολέμω τεθνήξεις.
Μετάφραση: Θα πας και θα γυρίσεις, ΔΕΝ θα πεθάνεις στον πόλεμο.
Ήξεις αφήξεις ουκ, εν πολέμω τεθνήξεις.
Μετάφραση: Θα πάς και ΔΕΝ θα γυρίσεις, θα πεθάνεις στον πόλεμο.
Οπουδήποτε αλλού τοποθετηθεί το κόμμα είναι λάθος και δεν αποκτά την περίφημη διφορούμενη σημασία.
Μην συμβουλεύεσαι το διαδίκτυο. Είναι γεμάτο από αγραμμάτους!
Το "τεθνήξεις" είναι το σωστό.
Οπως λέμε τετριμένο, τεθλασμένη, τεθωρακισμένο κλπ.![]()

Θνήσκω αγαπητέ. Τε-θνεώς: αυτός που έχει πεθάνει.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Υπάρχει και στον ποινικό κώδικα.Βέβαια δεν θα έχεις συναντήσει κρατούμενο με αυτη την κατηγορία, αλλά υπάρχει.
Αρθρο 365 Π.Κ
Απόφασις 170/2010 του Ζ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Προσβολή μνήμης τεθνεώτος.
Οπως σωστά εξηγεί ο DSM, τεθνεώς είναι αυτός που ήδη πέθανε.
Αρα το ορθόν ...εν πολέμω θνήξεις!
Καταλάγιασαν οι άνεμοι...!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ετσι μας το είχαν διδάξει στο σχολείο παιδιά.
Προφανώς είναι λάθος, καθώς λάθος είναι και η απόδοσή του στην Πυθία.
Δεν υπάρχει πρωτογεννής πηγή γι' αυτήν την ρήση.
Μάλλον είναι νεολογισμός κάποιου δημοσίου υπαλλήλου.
Η εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ λέει ότι το "Ηκω" εις τον Ενεστώτα μόνον έχει σημασία Παρακειμένου. Το κόμμα παίζει μόνον πριν ή μετά το "ουκ".
Το ίδιο λέει και ο "ΠΑΠΥΡΟΣ".

Επίτρεψέ μου την επιφύλαξη. Σε κάθε περίπτωση, σε ευχαριστώ για την επισήμανση και τον διάλογο επί του συγκεκριμένου.