ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/04/2007, 17:08:03
Εντάξει, Πλάτωνα...

Καλό Πάσχα!

In anticipation of my resurrection...

08/04/2007, 19:14:05
quote:
Εντάξει, Πλάτωνα...
Καλό Πάσχα!

Γιατί αυτό το Σύμβολο …Κύριε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ?

Αν τυχόν σας το μαύρισε το περιεχόμενο, μπορούμε να συζητήσουμε, για κάθε σας απορία.

Αν πάλι δεν συμφωνούν με τις θεωρίες που μάθατε μέχρι σήμερα, εκείνες των (φωτισμένων), δεν με απασχολεί και τόσο.

Τέλος,αν είναι εις απάντηση (ξαναδιάβασα τι έγραψα, και είδα τώρα τα φίλε ασυντόνιστη), θεώρησετο στην χειρότερη περιπτωση φροϋδικό λαμψους, μιας και δεν είχα ουδεμία πρόθεση να σε προσβάλω!

Παρολαυτα, σε μέλος που γράφει 5 Χρόνια, και που ίσως να γκρεμίζει ονειρα και πιστευω, μα δύσκολα προσβάλει τον συνάνθρωπο, χρειάζεται περισσότερο τακ, *(σαν συντονιστής), δεν νομίζεις?

Μα σε καταλαβαίνω.

Μέρα που είναι, ίσως έφαγες και ήπιες κάτι παραπάνω!

Πάρε βρε και κάνα χωνευτικό, βγάλε τις φτερούγες, και αφουγκράσου την κοιλιά σου!

Ίσως ακούσεις το αρνάκι που βελάζει, και ψάχνει την μανούλα του!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 08/04/2007 19:19:11

08/04/2007, 20:12:08
quote:
Πάρε βρε και κάνα χωνευτικό, βγάλε τις φτερούγες, και αφουγκράσου την κοιλιά σου!

Ίσως ακούσεις το αρνάκι που βελάζει, και ψάχνει την μανούλα του!

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο σου, ΠΛΑΤΩΝΑ, ειλικρινά αναρωτιέμαι αν νόμισες πως υπάρχει η μεταξύ μας οικειότητα ώστε να δικαιολογεί κάτι τέτοιο από την πλευρά σου ή αν σου έχω δώσει το δικαίωμα να μου απευθύνεσαι με αυτόν τον τρόπο.
Έχοντας κατά νου ότι τα μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει εμείς οι 2 είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει αυτή η λανθασμένη εντύπωση από την πλευρά σου.
Από την στιγμή λοιπόν που με καλείς σε ένα διάλογο θεωρώ πολύ χρήσιμο να ξεκαθαριστεί αυτό το "λεπτό" σημείο...

Όσον αφορά την έλλειψη τακτ από την πλευρά μου με την επιλογή του emoticon - τουλάχιστον όπως την εννόησες - εξέφραζε την έκπληξη μου σχετικά με τον χαρακτηρισμό "ασυντονιστη", καθώς δεν κατάλαβα ποιό σκοπό εξυπηρετούσε αλλά και τι σχέση μπορεί να είχε με την απάντηση σου.

Ελπίζω λοιπόν να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας σε κάποιο θέμα στο μέλλον.
Καλό σου βράδυ!

In anticipation of my resurrection...

08/04/2007, 21:33:27
quote:
Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο σου, ΠΛΑΤΩΝΑ, ειλικρινά αναρωτιέμαι αν νόμισες πως υπάρχει η μεταξύ μας οικειότητα ώστε να δικαιολογεί κάτι τέτοιο από την πλευρά σου ή αν σου έχω δώσει το δικαίωμα να μου απευθύνεσαι με αυτόν τον τρόπο.

Κυριε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ,

Αφήστε κατά μέρους αυτή την Ταχτική, και δέστε τα παρακάτω.

Πρώτα από όλα, μιας και το όλο μου μήνυμα είναι ευγενικό, και απευθύνομαι σε σένα σα ΦΙΛΟ, γράφω πράγματι, φίλε ασυντονιστη,*(υπάρχει το ασυντόνιστη) γιατί το μυαλό σου πήγε στο κακό, και όχι στο διορθωτή του WORD, που έβαλε το α αυτόματα, όπως και φαντάζομαι πως έγινε?

Ύστερα, που είναι η υπομονή, μέγιστη ΑΡΕΤΗ που πρέπει να έχει κάποιος στη θέση σου, αυτή του να εξετάσει, γιατί ένα μέλος που γράφει 5 χρόνια στο φόρουμ, με αποκαλεί ασυντονιστη?

Μια ερώτηση να έκανες, χωρίς πρησμένα μάτια* και θα σου απαντουσα.
*(δεν δηλώνει έκπληξη, μα κάτι άλλο, η εκπληξη είναι ετσι, η και ετσι,,και που καθόλου δεν τιμούν τη θέση σου).

quote:
Έχοντας κατά νου ότι τα μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει εμείς οι 2 είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει αυτή η λανθασμένη εντύπωση από την πλευρά σου.

Ναι, τα μηνύματα που ανταλλάξαμε και τα θυμάμαι, μιας και έλειψα ένα μήνα από το φόρουμ, και γυρίζοντας βρήκα ένα νέο μέλος με ΝΙΚ Dying_Incubus, με 3.000 μηνύματα. Όχι πως με πειράζει, (αν κάποιο μέλος είναι πολύγραφεστατο), απλά αναρωτήθηκα τι έγραφες στα 100 μηνύματα, ημερησίως που δεν διάβασα.

quote:
Από την στιγμή λοιπόν που με καλείς σε ένα διάλογο θεωρώ πολύ χρήσιμο να ξεκαθαριστεί αυτό το "λεπτό" σημείο...

Ναι, θα στο ξεκαθαρίσω.

Δύσκολα καλώ κάποιο σε διάλογο, μα συνεισφέρω όπως μπορώ στην κατανόηση, (του εαυτού μου, και του εαυτού του) και σε όσες απορίες τυχών γεννήσουν οι σκέψεις μας.

quote:
Όσον αφορά την έλλειψη τακτ από την πλευρά μου με την επιλογή του emoticon - τουλάχιστον όπως την εννόησες - εξέφραζε την έκπληξη μου σχετικά με τον χαρακτηρισμό "ασυντονιστη", καθώς δεν κατάλαβα ποιό σκοπό εξυπηρετούσε αλλά και τι σχέση μπορεί να είχε με την απάντηση σου.

Εδώ είναι το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ λάθος σου.

Που με ρώτησες και δεν εξήγησα?

Αν είχα χαρακτήρα οξύθυμο, θα άκουγες τις καμπάνες, και θα εβλεπες την Αμαλία να τρέχει με κόκκινες, (πράγμα που έχει γίνει πολλές φορές κατά το παρελθόν) από κάτι λεξούλες, emoticon, και ελαφρά τη συνείδηση φράσεις, και που στοίχισαν την παραμονή αξιόλογων μελών στο φόρουμ εσωτερικά.

quote:
Ελπίζω λοιπόν να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας σε κάποιο θέμα στο μέλλον.
Καλό σου βράδυ!

Και σε σένα καλό βράδυ, και να προσέχεις μιας και εγώ δεν τιμωρώ, η Αμαλία όμως…
08/04/2007, 22:37:38

9/4/2007

08/04/2007, 22:43:20

9/4/2007

08/04/2007, 23:05:01
quote:
Όχι, φυσικά και δε μας προσφέρει κάτι.
Για ποιό τμήμα όμως της ψυχής μας μιλάμε?
Για το κατώτερο (Κατώτερος Εαυτός) ή το ανώτερο (Ανώτερος Εαυτός)?

Καλή Ανάσταση σε όλους .

Φιλαράκια έλειψα για δυο μέρες και δυστυχώς βλέπω μέσα στα τόσα ενδιαφέροντα πράγματα που μου έχετε γράψει την συνηθισμένη ψυχική μας , αδύναμη εκδήλωση ( το έθεσα ευγενικά ).

Φίλε μου Dying_Incubus μιλάω για την κατώτερη ψυχή , την ζωώδη ψυχή όπως την λένε κάποιοι .

Μπορεί βέβαια αναλύσεις όπως τα περί επταπλής σύνθεσης του ανθρώπου ,και πάει λέγοντας , να σε βοηθούν να κατανοήσεις κάποια πράγματα καλύτερα , αλλά από ένα σημείο και μετά καταλήγουμε να προσκολλάμε στο εντυπωσιακό και χάνουμε το ουσιώδες .
Για αυτό πάντα μου άρεσε ,ναι μεν να ερευνώ βαθύτερα , αλλά να μιλάω και να γράφω με λόγια απλά και κατανοητά .
Δηλαδή .
Το πνεύμα ( θεϊκός νους ) δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο οδηγός της ψυχής .
Ανάμεσα στο πνεύμα και την ψυχή πάντα υπήρχε και θα υπάρχει μια αιώνια ( διαμάχη ) .

Το μεν πνεύμα πάντα θα προσπαθεί να τραβήξει , να οδηγήσει την ψυχή προς την τέλεια ένωση μαζί του η δε ψυχή πάντα θα είναι προσκολλημένη και περιτριγυρισμένη από τα πάθη της , προσπαθώντας κάθε φορά να βγει από την άβυσσο που βρίσκεται , αντικρίζοντας και νιώθοντας κάθε φορά και από λίγο την ζεστασιά που βγαίνει από το φως του πνεύματος .
Ένα φως που ενώ γνωρίζει ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι από μέσα της ,νοιώθει τόσο αδύναμη να το αντικρίσει και να γίνει ένα μαζί του .

Βέβαια όλα αυτά δεν είναι παρά ένα δικό μου πιστεύω .
Ένα πιστεύω που προσπαθώ να το κατανοήσω , βάζοντας σαν παράδειγμα πρώτα ,τις προσωπικές μου αδυναμίες .
Το να γνωρίζω το σωστό σε πολλά πράγματα , αλλά να το προσπερνώ μην μπορώντας να το εφαρμόσω .

08/04/2007, 23:05:46

9/4/2007

08/04/2007, 23:41:07
quote:
Αν δεις άνθρωπο που βρίσκετε σε κόμμα, το σώμα του δεν λειτουργεί φυσιολογικά?
Το μυαλό του όμως έχει πάψει να λειτουργεί, έτσι δεν είναι?

ΠΛΑΤΩΝΑ , όταν ο άνθρωπος πέσει σε κώμα το πρώτο που δεν λειτουργεί είναι το σώμα του .
Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί ο εγκέφαλος βρίσκεται σε πλήρης , « να το πω νάρκωση ; »
Οπότε σταματάει να λειτουργεί , και να δίνει εντολές στο σώμα .

Αν θυμάμαι καλά είναι η κατάσταση Δ ( 0,5 – 3 ΗΖ ) , όπου ο εγκέφαλος βρίσκεται σε βαθύ ύπνο .
Άλλωστε φίλε μου, πολλή είναι αυτοί που ξυπνήσανε μετά από ένα βαθύ κώμα μιλώντας για μια άλλη ζωή .
Όπως και πολλή είναι αυτή που ξυπνάνε έχοντας χάσει αρκετά χρόνια ή και μέρες από την ζωή τους , μην γνωρίζοντας και μην μπορώντας να θυμηθούν το τι έχει συμβεί .
Με άλλα λόγια ο εγκέφαλος είναι κάτι που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει 100% ποιες είναι η δυνατότητες που έχει .
Όλα αυτά που γράφουμε και λέμε ή και που διαβάζουμε από κάποια φωτεινά μυαλά , δεν είναι παρά η αιώνια ανάγκη του ανθρώπου το να πιστέψει ότι όλοι έχουμε κάποιον σκοπό στην ζωή μας , και δεν ήρθαμε για να φύγουμε χωρίς κανέναν σκοπό . Αλώστε ποιος μπορεί να πει ότι έχει λάθος ή ότι έχει δίκιο ( αλήθεια ) σε όλες αυτές τις ανησυχίες και εσωτερικές του έρευνες .

quote:
Μονο, που μια τέτοια ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ισως σεβεται τη ΖΩΗ, και δεν τρώει τα ΑΡΝΑΚΙΑ

Συμφωνώ σε αυτό που λες , βλέπεις είμαι και εγώ ένα από του πολλούς που έχουνε κάνει το σώμα τους ( τάφο !!!!) τρώγοντας της σάρκες από νέκρα ζώα .
Απλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι σεβασμός προς την ζωή δεν είναι μόνο προς τα ζώα , αλλά στα πάντα , αλήθεια έχει νοιώσει ποτέ κανείς μας λύπη όταν κόβει ένα λουλούδι στερώντας του τον δικό του τρόπο ζωής ……..
Βέβαια είμαι και εγώ ένας από αυτούς που κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του ,που ενώ γνωρίζω ΑΔΙΑΦΟΡΩ .

quote:
Ναι, τα μηνύματα που ανταλλάξαμε και τα θυμάμαι, μιας και έλειψα ένα μήνα από το φόρουμ, και γυρίζοντας βρήκα ένα νέο μέλος με ΝΙΚ Dying_Incubus, με 3.000 μηνύματα. Όχι πως με πειράζει, (αν κάποιο μέλος είναι πολύγραφεστατο), απλά αναρωτήθηκα τι έγραφες στα 100 μηνύματα, ημερησίως που δεν διάβασα.

Να καταλάβω κάτι ;
Μας ενδιαφέρουν οι τίτλοι εδώ μέσα που έχει ο καθένας ;
Η το να καταφέρουμε μέσω της ανταλλαγής απόψεων να γνωρίσουμε και να δούμε μονοπάτια που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν;
Μήπως με όλον τον ΣΕΒΑΣΜΟ που έχω προς τους υπεύθυνους αυτού του φόρουμ , μπορούν να μου εξηγήσουν , το κατά πόσο χρειάζονται και γιατί , εκτός από το αναγκαίο κομμάτι των συντονιστών και των Διαχειριστών , τα υπόλοιπα (Μέλος 1ης Βαθμίδας , Μέλος 2ης Βαθμίδας , Μέλος 3ης Βαθμίδας και ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA )

Απλά έχω αυτήν την απορία , μην μπορώντας να κατανοήσω των σκοπό τους .

Υ/Γ : Μάγκες το θέμα αρχίζει να ξεφεύγει και να γίνεται μ...ία με την τροπή που του δώσατε , απλά σεβασθείτε κάποια καινούργια μέλη , όπως εγώ , που απλά θέλουν να μάθουν και να κουβεντιάσουν κάποια πράγματα παραπάνω .
Αλώστε υπάρχει νομίζω συγκεκριμένο τοπικ για τις διάφορες που έχετε .

Ευχαριστώ

09/04/2007, 03:08:57

ΠΛΑΤΩΝΑ το θέμα είναι πολύ απλό και δε χρειαζόντουσαν όλες αυτές οι αδικαιολόγητες προσβολές που απηύθυνες στον Dying_Incubus. Θα μπορούσες απλώς να τον ρωτήσεις τι εννοεί με το emoticon που έβαλε και να του εξηγήσεις την ερμηνεία σου για το πρόβλημα που προέκυψε όπως λες, στη χρήση του διορθωτή του word. Ενός διορθωτή που μάλλον δεν φαίνεται καν ότι ακούμπησε το κείμενό σου, εφόσον στο αναφερόμενο μήνυμά σου, βρήκα σχεδόν 15 κοκκινίσματα!

Προτείνω κι εγώ συμφωνώντας με το θεματοθέτη, να συνεχίσει η ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση πάνω στο θέμα της.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

09/04/2007, 04:02:53

9/4/2007

s_telios86Νέο Μέλος
18/08/2005, 15:12:29
Ολοι μας μάθαμε οτι ο ήλιος είνια ένα ουράνιο σώμα συμπιεσμένων αερίων που έχουν διαφορική κίνηση! Τώρα όμως η NASA βγήκε και είπε οτι ο ήλιος αποτελείται από σίδηρο και κινήται ομογενός ! Τι πιστεύεται? Οτι ο ήλιος ήτανπάντα έτσι και είχαν κάνει λάθος οι αστρονόμοι ή οτι τώρα άλλαξε? Επίσης με αυτήν την θεωρία παύει να ισχύει οτι στον ήλιο γίνονται πυρηνικές εκρήξεις και ισχλυει οτι υπάρχει ηλεκτρομαγνητισμός που μπορεί να προκαλέσει black out παγκοσμίος!

Για να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους, γνώρισε πρώτα τον εαυτό σου

s_telios86Νέο Μέλος
18/08/2005, 15:27:15
Ζητώ ταπεινα συγνώμη που ανοίξαν τεσσερα θέματα! Κάτι είχε πάθει ο υπολογιστής

Για να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους, γνώρισε πρώτα τον εαυτό σου