ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μουσικός αχταρμάς! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Μουσικός αχταρμάς! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

xristosxatz73 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 22:25:27
Άραγε φίλοι μου υπάρχουν νεράιδες;Περιμένω αναφορές και εμπειρίες δικές σας.

MagicalDogΜέλος
28/02/2004, 22:42:41
Παναγιώτα ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2873

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 22:53:57
Σ'ευχαριστώ πολύ magicaldog αλλά θα ήθελα να μου παραθέσετε και δικές σας εμπειρίες όσοι έχετε.

-sonap-Μέλος
02/03/2004, 11:24:48
Φιλη Παναγιωτα,γεια σου!
Δεν γνωριζω τιποτα σχετικα με αυτο το θεμα αλλα ειναι κατι που παντα μου εκανε εντυπωση και μου δημιουργουσε αισθηματα πιο εντονα απο οτι το ακουσμα της λεξης φαντασμα!Τι να πω...περιμενω μηπως γραψει κανεις κατι πιο συγκεκριμενο!

naryaΜέλος
02/03/2004, 11:31:57
Γεια σου Παναγιώτα,

Ωραίο το θέμα σου. Δυστυχώς δεν έχω κάποια εμπειρία να αναφέρω.
Νομίζω ότι κάποιος φίλος/φίλη έχει αναφέρει κάποια ιστορία με νεράιδες σε ένα χωριό, στο θέμα "ΠΑΡΑΞΕΝΕς ΙΣΤΟΡΙΕΣ". Άμα θες να στο βρω.
Για αρχή θα μπορούσαμε πάντως (αν συμφωνείς) να αναφέρουμε στοιχεία για τις νεράιδες από βιβλία, ταινίες κ.λ.π.

02/03/2004, 11:40:51
Eεε... Παναγιώτα, ο Magical Dog δεν σου έδωσε το παραπάνω link
απλά για να το διαβάσεις αλλά για να σε ενημερώσει ότι το θέμα ήδη υπάρχει.
K συνηθίζουμε αν ένα θέμα ήδη υπάρχει να γράφουμε εκεί κ να μην ανοίγουμε καινούργιο...
Eπίσης σχετικό είναι κ το topic.asp?TOPIC_ID=963

Va(l)nta ......
με τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΝέο Μέλος
02/03/2004, 11:50:28
Και βέβαια θέλω narya!Kάθε αναφορά σχετικά με τις νεράιδες είναι πολύ ωφέλιμη.Εγώ πάντως πιστεύω ότι υπάρχουν και καλές και κακές νεράιδες.Εμένα πάντως μου έχει κολλήσει ότι οι νεράιδες είναι μόνο καλές.Αυτό μου περάσανε από μικρή.

-sonap-Μέλος
02/03/2004, 12:13:02
Μονο που τα θεματα με πολλες σελιδες,στο τελος κλειδωνονται...

02/03/2004, 12:25:21
Δεν πιστεύω ότι τα παραπάνω θέματα έχουν πια τόσο πολλές
σελίδες ώστε να είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους!!
Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις κλειδώνονται τα θέματα
AΛΛA δημιουργείται μια συνέχεια//κ το ένα θέμα
παραπέμπει στο άλλο//πχ. αστρική προβολή...
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει τέτοια
αρνητικότητα συνέχεια....

naryaΜέλος
02/03/2004, 14:56:29
Αγαπητή valnta, πολύ ωραίο το νέο look!

Το θέμα αυτό υπάρχει όντως σε άλλο topic. Πιστεύω ότι εάν υπήρχε πρόβλημα, θα είχαν επιληφθεί οι συντονιστές. Εάν χρειαστεί μπορούμε να μεταφερθούμε στο παλιότερο topic.

Παναγιώτα, κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα όταν ήμουν μικρή. Νεράιδες=καλές, μάγισσες=κακές. Σε όλα τα παραμύθια υπήρχε αυτή η αντιστοιχία. Στην πραγματικότητα είχαμε να κάνουμε με λευκή και μαύρη μαγεία. Επίσης στους διάφορους μύθους πολλές φορές οι νεράιδες συγχέονται με τα ξωτικά. Εάν δηλαδή θέλουμε να βρούμε πως παρουσιάζονται οι νεράιδες στα παραμύθια, έχουμε το παράδειγμα καλή μάγισσα (νεραιδονονά στην Σταχτοπούτα), κακή μάγισσα (μητριά στην Χιονάτη). Στις λαικές ελληνικές παραδόσεις οι νεράιδες διαφέρουν πολύ από τα δυτικοευρωπαικά παραμύθια. Παρουσιάζονται πιο πολύ σαν ξωτικά, που μαγεύουν τους άντρες, παίρνουν την μιλιά, χορεύουν στα δάση, προστατεύουν τα ποτάμια και τις λίμνες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΝέο Μέλος
02/03/2004, 15:16:21
Σ'ευχαριστώ πολύ narya!Πράγματι και γω πιστεύω ότι αν υπήρχε πρόβλημα θα είχαν επιληφθεί του θέματοσ.Πάντως εγώ παρακινώ όλους και πιο πολύ αυτούς που είχα διαπλεκτιστεί σε προηγούμενα topic να καταθέσουν τις εμπειρίες τους για τις νεράιδες, τα ξωτικά και οτιδήποτε άλλο σχετικό.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....
NARYA Σ'ευχαριστώ για την συμβολή σου στο θέμα μου!

02/03/2004, 15:28:47
K γω αυτό πιστεύω ρε κορίτσια...
Aλλά το πιο πιθανό είναι να μην το έχουν δει ακόμα...
Δεν είναι δυνατόν να προλαβαίνουν όλα τα θέματα...
K Παναγιώτα, δεν σου λέω ότι υπάρχει ήδη το θέμα επειδή
διαπληκτιστήκαμε αλλού....//Aπλά σκέψου...
Eσύ θες να μάθεις για τις νεράιδες.. Προτιμάς ν'ανοίξεις ένα
θέμα κ να διαβάσεις//ή να ψάχνεις πληροφορίες μέσα σε 10 διαφορετικά;

02/03/2004, 16:17:51
Έχει πολύ δίκιο η Valnta σε αυτά που λέει στο τελευταίο μήνυμά της!

Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε συνεχώς στα 20-τόσα διαφορετικά σημεία των Forums και ούτε και να βρισκόμαστε ταυτόχρονα σε όλα. Υπήρχε μία άλλη πιο επείγουσα περίπτωση που είχα να φροντίσω...

Οπωσδήποτε χωρίς την βοήθεια των Μελών μας που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα και την ουσιαστική οφέλεια της Συν-Εργασίας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και τόσα πράγματα.

Ευχαριστώ την Valnta λοιπόν για την ειδοποίηση και φυσικά και τον καλό μας Συντονιστή, AVATARGR καθώς και τον MagicalDog για την βοήθειά του εδώ!

Για το ίδιο ζήτημα υπάρχουν λοιπόν μέχρι τώρα τουλάχιστον 2 σχετικές Συζητήσεις: η ευρύτερης θεματολογίας ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ,ΞΩΤΙΚΑ,ΝΕΡΑΙΔΕΣ,UFO,ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ... και το πολύ πιο συγκεκριμένο, εξαιρετικά ενδιαφέρον Θέμα που ξεκίνησε ο Glorfindel , ΞΩΤΙΚΑ.

Το παρόν θέμα απενεργοποιείται.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------