ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Περι αποκαλύψεων Γκιόλβα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Πρίγκιπας30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/02/2004, 17:10:02
Λοιπόν να τελειώνουμε με την "πατατιά" (την δική μου εννοώ! χεχε)
Βρήκα μπόλικα στοιχεία για τον Χριστοφίλου σε ένα άρθρο-μελέτη ενός άλλου Ελληνα επιστήμονα του εξωτερικού, του Μελισσηνού. Από τα γραφόμενα του βλέπω ότι δεν υπάρχει περίπτωση ταυτοπροσωπίας μεταξύ Χριστοφίλου και Γκιόλβα.

http://www.mlahanas.de/Greeks/new/pdf/MelNicolas.pdf

"Ο Χριστοφίλου γεννήθηκε στην Βοστώνη το 1916 από γονείς μετανάστες. Το 1923 η οικογένεια επέστρεψε στην Αθήνα όπου ο Χριστοφίλου μεγάλωσε και σπούδασε.
Το 1938 έβγαλε το τμήμα Μηχανικών στο Πολυτεχνείο και άρχισε να δουλεύει ως μηχανικός ανελκιστήρων. Ο ίδιος λέει ότι η έρευνα του επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την έρευνα των S. Fluegge και Bouwers.
To 1946 είχε ήδη σχεδιάσει τον πρώτο του επιταχυντή παρόμοιο με το σύγχροτρον. Δεν δημοσιοποίησε την έρευνα και τα αποτελέσματά του, αλλά έστειλε τα σχέδια για να τα πατεντάρει και στην Ελλάδα και στην Αμερική και κάποιες κόπιες στο Berkley. To 1949 ανεκάλυψε το strong focussing. Και αυτή την φορά δεν δημοσιοποίησε την έρευνα του, αντίθετα με την επιμονή του φίλου του φυσικού Θ. Κουγιουμτζέλη και την έστειλε πάλι για να την πατεντάρει στην Ελλάδα και την Αμερική, καθώς και στο Berkley. Στην αρχή τον αγνόησαν αλλά μετά τον κάλεσαν κοντά τους. Για την έρευνα και την καριέρα του στην Αμερική έγραψα σε προηγούμενα μηνύματα.
Ο Χριστοφίλου πέθανε μετά από καρδιακό επεισόδιο στις 24 Σεπτ. του 1972 στο Hayward CA. Το προηγούμενο βράδυ δούλευε κανονικά στο Livermore.
To 1963 είχε τιμηθεί με το National Science Achievement Award of the American Hellenic Progressive Association (AHEPA). Μεταθατίως, το 1980, αφιερώθηκε το ΑΤΑ (άλλο βραβείο μαλλον) στην μνήμη του.
Ειχε παντρευτεί 2 φορές και απέκτησε έναν γιό από κάθε γάμο. Ο πρώτος γιός του ονομαζόταν (ή ονομάζεται) Νικόλας Χριστοφίλου Jr.

Το τελευταίο το τονίζω επειδή μόλις βρήκα ότι πέθανε το 1972 κάτι δεν μου καθόταν καλά! Κοίταξα τις σημειώσεις μου και είδα ότι στην πρώτη μου έρευνα είχα βρει σε 2 διαφορετικά sites το όνομά του σε ένα συνέδριο στις Σπέτσες, το 1977!

"Πάντως όπως είπα ξανά, η τελευταία είδηση γι αυτόν που βρήκα, είναι από το 1977.
ADIABATIC INVARIANTS AND STOCHASTICITY IN THE VAN ALLEN RADIATION, N.C. Christophilos International Summer School and Conference in Plasma Physics, Spetses, Greece, l977"

Επειδή δεν είναι δυνατόν να ήταν ο ίδιος αφού είχε πεθάνει, αναρωτιέμαι μήπως ήταν ο γιός του και απλώς ξέχασαν να βάλουν το Jr στο τέλος!

Πάντως αναφέρονται και αρκετοί επιστήμονες που τον επηρέασαν και οι κατά καιρούς φίλοι και συνεργάτες του. Δεν είδα πουθενά το όνομα του Γκιόλβα.

Φίλη μου Avallon, από όλα όσα έχω βρει, φαίνεται ότι ο Χριστοφίλου ήταν πολύ σημαντικός επιστήμονας και αν μη τι άλλο μνημονεύεται σε πολλές επιστημονικές ιστιοσελίδες και άρθρα Ελλήνων και ξένων. Το όνομα του Γκιόλβα δεν υπάρχει πουθενά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον!

Ασε που αποκαλύφθηκε ότι ο Χριστοφίλου ήταν κατά 4 χρόνια μεγαλύτερος του Γκιόλβα για να τον ονομάζει ο δεύτερος "δικό του παιδί"... Βέβαια, και σε σχέση με τα τελευταία στοιχεία που βρήκα, μήπως ο Γκιόλβας εννοούσε τον γιό του Χριστοφίλου, τον Jr;

Αλλά δεν έχουμε στοιχεία ότι αυτός δουλεύει για την ΝΑΣΑ, ούτε καν αν είναι φυσικός ή μηχανικός και ερευνά το ίδιο πεδίο με τον πατέρα του. (εκτός ίσως από εκείνο το συνέδριο του 77 που δεν ξέρω αν μπορούμε να το διευκρινήσουμε).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

22/02/2004, 17:19:12
Ostria :))))))))))))))))))))))))))))))

μηπως μπορεις να ελεγξεις σε παρακαλω το pdf,που εναποθεσες?βγαζει μηνυματα μη υπαρξης.

σε ευχαριστουμε για τον χρονο σου και οχι μονο,για μια χιλιοστη ακομη φορα:))))))))))))

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 22/02/2004 17:21:46

22/02/2004, 18:20:02
Φίλοι μου beyond και Αίαντα,
αν και άκουσα το mp3 μία φορά μόνο, κράτησα μερικά πρώτα στοιχεία.
Τί ακούγεται λοιπόν στην εκπομπή μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του Γκιόλβα;

Οτι ο Γκιόλβας ανέπτυξε την συγκεκριμένη τεχνολογία, με την βοήθεια κάποιων εξωγήινων οι οποίοι προέρχονται από το Α του Λαγού (στον Σείριο). Οπως ισχυρίζονται διάφοροι αλλά και ο ίδιος, οι Ελληνες προερχόμαστε από αυτούς, καθώς και ο Αριστοτέλης (από το Μι του Λαγού αν θυμάμαι καλά). Η επαφή του με τους εξωγήινους έγινε μέσω ενός μέντιουμ.

Αυτό και μόνο θυμίζει αντιγραφή της ιστορίας της ομάδας Vril, του 3ου Ράιχ. Και εκεί είχαμε επαφή με εξωγήινους μέσω μίας μέντιουμ (αρχηγού της ομάδας) η οποία πήρε τις πληροφορίες για να φτιάξουν οι Γερμανοί και ειδικότερα ο Σραουμπέργκερ (Schauberger) την πρώτη σειρά ιπταμένων δίσκων που ονομάστηκαν "vril 1", "vril 2" κλπ)

Μετά ακούγεται από τον Φουράκη νομίζω ότι ο Γκιόλβας πήγε στο Θιβέτ (όπως και οι Γερμανοί της ομάδας της Θούλης άλλωστε) και έμεινε εκεί 2,5 χρόνια. Υπονοεί δε καθαρά ότι η επίσκεψη αυτή έχει να κάνει με την μαθητεία του κοντά στους κατόχους αυτής της τεχνολογίας.

Διευκρινίζεται όμως (από κάποιον άλλο καλεσμένο) ότι στο Θιβέτ ζουν οι απόγονοι των Ατλάντων (στην Αγκάρθα και την Σαμπάλα). Αν εκεί ζουν οι Ατλαντες που ήταν εχθροί των Ελλήνων, τότε τι δουλειά είχε ο Γκιόλβας εκεί;! Και γιατί με το τέλος του πολέμου η τεχνογνωσία αυτή, όπως ακούστηκε, δόθηκε σε μερικά σημαίνοντα πρόσωπα που μπορούσαν να την χρηματοδοτήσουν και ανάμεσά τους ήταν ο Ωνάσης, ο συνιδρυτής των Εψιλον κατά τον Γκιόλβα (μαζί με τον Πασά και τον Νικολαίδη);

Οι Ατλαντες του Θιβέτ με ποιούς είναι βρε παιδιά;!
Με τους Ναζιστές, τους Ιάπωνες εθνικιστές, τους Ελληνες (Ελληνες τι; Εθνικιστές;!) Και τελικά οι Ατλαντες τι ήταν; Γήινοι, εξωγήινοι, ενδογήϊνοι; Και αν ήταν εξωγήινοι όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί, από που ήρθαν; Εχουν κάποια σχέση με τους δρακόμορφους (ερπετοειδείς) που υποτίθεται ότι είναι ενδογήϊνοι και βοηθούν τους Εβραίους και τους Αμερικάνους; Τότε πώς βοηθούν ταυτόχρονα και τους Ναζί και τους Εβραίους και τους Ελληνες; Μήπως όταν χωρίστηκαν σε δύο βασίλεια, ήρθαν σε πόλεμο μεταξύ τους (οπότε το κάθε βασίλειο είχε τους προστατευομένους του;) Αλλά άσχετο με αυτό εμείς οι Ελληνες (του Σείριου) τι σχέση έχουμε με τους Ατλαντες;!

Είναι φανερό τέλος πάντων ότι όλη αυτή η παραφιλολογία είναι διεθνής και στηρίζεται στις θεωρίες διαφόρων ξένων ερευνητών, για τους εξωγήινους που ήρθαν κάποτε στην Γη (πιθανότατα 2 διαφορετικές ομάδες)έφτιαξαν τους ανθρώπους κατ' εικόνα και ομοίωση και μετά είτε έφυγαν (όπως στην περίπτωση των 12 θεών του Ολύμπου) είτε συνέχισαν να ζουν κρυμμένοι κάπου και προσπαθούν να πάρουν την εξουσία του κόσμου, συνεχίζοντας την διαμάχη μεταξύ των διαφόρων εξωγήινων φυλών.
Η αιώνια διαμάχη του καλού και του κακού (όπου ο καλός είναι πάντα ο δικός μας θεός, άνθρωπος ή εξωγήινος) σε μοντέρνα έκδοση!

Εσάς σας πείθει;!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

22/02/2004, 18:23:43
Καταρχήν να πω ότι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη η άποψη της φίλης Ostria.

quote:
Αυτό που βλέπω εγώ, είναι ένας αχταρμάς διεθνών θεωριών για ευρεία κατανάλωση, που προσπαθεί να συνδυάσει τα πάντα... εξωγήϊνους, ενδογήϊνους, Ατλαντες, Αιγύπτιους, Ελληνες, Θιβέτ, Ινδικά κείμενα, εσωτερικά τάγματα, θεοσοφία, Ναζιστική φιλοσοφία, παραψυχολογία, επιστήμη και τεχνολογία, βιολογία, καταγωγή του ανθρώπου και μυθολογία των λαών, θεολογία... ότι κυκλοφορεί δηλαδή στον χώρο της σύγχρονης αναζήτησης.

Όσο γι'αυτό που λες φίλε Αίαντα,για το Θεό του Γιαχβέ το έγραψα κι εγώ προηγουμένως.
΄Για το κεφάλαιο που μιλάει για την κατάρευση της Π.Διαθήκης.
Όσο για τον Ιησού,αρχικά είχε την ίδια άποψη.
Όταν λέω ότι αυτό με βάζει σε σκέψεις ,και τί παίζεται,εννοώ αυτό που έγραψες και αφορά Καρατζαφέρη-Κεραμυδά.
Ο Καρατζαφέρης ώς Ορθόδοξο ελληνικό κόμμα,με τον...Κεραμυδά?
Εμένα ΝΑΙ με βάζει σε σκέψεις.
Αν θες ΑΙΑΝΤΑ μπορώ να γράψω αυτά που αναφέρει στο τελευταίο βιβλίο του για τον Χριστό.Εμένα δυστυχώς δεν με πείθει..
Ostria,πολύ καλή η έρευνά σου στο τελευταίο μήνυμα.
Ευχαριστούμε.
Κι εγώ καταλήγω πως ο Γκιόλβας,αναφερόταν στον junior.Δεν δένει αλλιώς!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

22/02/2004, 18:26:51
καλησπέρα μάνο μου!

Πράγματι είδα ότι δεν το βγάζει. Δοκίμασε να πας στο αρχικό link και μετά βάλε το link των greek scientists. Από κει μπες στο όνομα του Christofilou και μέσα έχει το link για το κείμενο που είναι για το acrobat. Ελπίζω να λειτουργήσει έτσι! :)

-Arthur C. Clarke-

22/02/2004, 18:38:34
Καλησπέρα Ελευθερία!

Λες...
"Ο Καρατζαφέρης ώς Ορθόδοξο ελληνικό κόμμα,με τον...Κεραμυδά?"

Εμ... δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα! χαχαχα

Εχω την εντύπωση ότι όλα αυτά βασίζονται σε ένα σχέδιο της παγκοσμιοποίησης εν όψη της Νέας Εποχής, που αφού διαλύσει τα πάντα εκ των έσω, θα αντιπροτείνει μία νέα ιδεολογία/θρησκεία/παράδοση, που θα είναι καινοφανής (και κενοφανής) με την οποία θα ξεχάσουμε το παρελθόν και ενωμένοι θα βαδίσουμε προς ένα λαμπρό μέλλον!

-Arthur C. Clarke-

22/02/2004, 18:56:09
Καλησπέρα Ostria
quote:
Εχω την εντύπωση ότι όλα αυτά βασίζονται σε ένα σχέδιο της παγκοσμιοποίησης εν όψη της Νέας Εποχής, που αφού διαλύσει τα πάντα εκ των έσω, θα αντιπροτείνει μία νέα ιδεολογία/θρησκεία/παράδοση, που θα είναι καινοφανής (και κενοφανής) με την οποία θα ξεχάσουμε το παρελθόν και ενωμένοι θα βαδίσουμε προς ένα λαμπρό μέλλον!

Αυτό το πιστεύω!
Θα συμπληρώσω μόνο πως βασίζονται ακόμη και στο να μας διασπάσουν.Χωρίζοντάς μας σε διαφορετικές ομάδες.
Φανατιζόμαστε σε χριστιανούς ορθόδοξους,12θεϊστές,και υποομάδα του τελευταίου και οι <Ε>.Και δεν είναι κακό αυτό.
Κακό όμως πάει να γίνει όταν καθημερινά βλέπουμε φανατισμό μεγάλο ανάμεσα στις ομάδες αυτές..Και αυτό αυξάνεται,μέρα με τη μέρα.
Διχαζόμαστε.. Θα φτάσουμε σε σημείο να πούμε έλεος και να δεχτούμε ότι μας πασάρουν.
Και τότε θα: θα αντιπροτείνει μία νέα ιδεολογία/θρησκεία/παράδοση, που θα είναι καινοφανής (και κενοφανής) με την οποία θα ξεχάσουμε το παρελθόν και ενωμένοι θα βαδίσουμε προς ένα λαμπρό μέλλον!
Μου άρεσε ιδιαίτερα αυτο το καινοφανής-κενοφανής που έγραψες!!!!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

23/02/2004, 12:01:35
Καλημέρα Ελευθερία και Χρόνια Πολλά!

"Διχαζόμαστε.. Θα φτάσουμε σε σημείο να πούμε έλεος και να δεχτούμε ότι μας πασάρουν."

Αυτό λέω και γω... Ισως να διχαζόμαστε και αυθόρμητα δεν ξέρω, αλλά το αποτέλεσμα βλέπω να είναι το ίδιο!
Να κάνω μία διόρθωση στο καινοφανές-κενοφανές, μάλλον σκετό "κενό" έπρεπε να γράψω! Γιατί το κενοφανές έχει την ένοια ότι φαίνεται κενό ενώ δεν είναι! Και νομίζω ότι η ιδεολογία που θα μας πλασάρουν (την πλασάρουν ήδη σιγά-σιγά) είναι κενή, κενότατη, δηλαδή άνευ ουσίας!

-Arthur C. Clarke-

23/02/2004, 13:45:04

ομορφοι προβληματισμοι,ομορφα εμπεριστατωμενοι:)θελω να πιστευω πως ειναι η αρχη ,για την κατανοηση αρκετων θεματων.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 23/02/2004 13:46:49

Edited by - manos on 23/02/2004 14:20:11

Squall_LeoNheartΝέο Μέλος
23/02/2004, 14:39:40
[quote]
Να ρίξω λιγάκι φως,που μόλις τώρα κατάφερα να συλλέξω?
Λοιπόν για τον τόπο καταγωγής του.
Είπαμε ότι αναφέρεται η Θεσσαλία.Και είναι σωστό,αφού η καταγωγή του είναι από τις Καρυές.Είναι ένα ορεινό μικρό χωριό με λιγοστούς κατοίκους πια,που για να φτάσει κανείς διασχίζει ολόκληρο τον Όλυμπο.
Είναι στα σύνορα των δύο γεωγραφικών διαμερισμάτων αλλά ανήκει στη Θεσσαλία.
Γιατί μίλησε ο ίδιος για Λεπτοκαρυά?
Τελικά ήταν απλό.
Διότι οι σημερινοί Λεπτοκαρυώτες είναι αυτοί που πριν από χρόνια άφησαν το ορεινό χωριουδάκι τους την Καρυά, και κατέβηκαν προς τη θάλασσα.Εκεί έκτισαν τη σημερινή Λεπτοκαρυά.
Η οποία ανήκει στη Μακεδονία και στο νομό Πιερίας.
Για την κηδεία του τώρα.
Τον έφεραν στο νομό και τον κήδεψαν(χριστιανικά) όχι στη γεννέτηρά του ,αλλά σε μια περιοχή που ονομάζεται Σταθμός,και είναι 3-4 χιλιόμετρα ανατολικά της Κατερίνης.
Τώρα γιατί εκεί?
Δεν το γνωρίζουν΄ούτε αυτοί που ήταν στην κηδεία.

Ελευθερία κάνεις λάθος ο κ.Γκιόλβας δεν είναι απο καρυά αλλά απο ενα χωριό την Σκοτίνα και αυτο δίπλα απο λεπτοκαριά, ο αδερφός του ειναι απο λεπτοκαρυά(και εγώ απο λεπτοκαρια είμαι btw)τουλαχιστον εκεί εμενε πριν πεθάνει.