ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/09/2005, 12:55:29
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Εσυ λοιπον με νεοτερο μυνημα σου ζητας απο εμενα να σου αποδειξω το αντιθετο,οτι δηλαδη οι Ελληνες δεν εχτιζαν Εκκλησιες.

Δεν καταλαβαινω την λογικη σου,να γραφεις κατι το οποιο απο ιστορικης αποψης ειναι αναληθες και να ζητας απο εμενα να σου αποδειξω το αντιθετο.
Εσυ εγραψες,εσυ θα αποδειξεις κι ολας.

--------------------------------------------------------------------------------

Ας πάρουμε το ιερότερο ναό των προγόνων μας , το μαντείο των δελφών.
Ποιοί το χάλασαν οι βυζαντινοί?
Οχι φίλε μου, οι εθνικοί.
Γράφει ό Πλούταρχος (στο έργο του Σίλας) ότι πήγε ο Σίλας να κλέψει το μαντείο των Δελφών και βρήκε ελάχιστα.
Γιατί?
Γιατί είχαν πάρει όλα τα ιερά, χρυσά αγάλματα, τρίποδες της Πυθίας κτλ . οι έλληνες. Οι Φωκαείς.
Τότε δεν υπήρχε τουρκία.Η φώκαια ήταν μια πόλη σαν την αθήνα και τη σπάρτη,ήταν ελλάδα, οι Φωκαείς πίστευαν στο δωδεκάθεο.
Ηταν συνοικία του Ομήρου. Αυτοί κατέστρεψαν τους Δελφούς και όχι οι βυζαντινοί.
Οι βυζαντινοί βρήκαν ρημαγμένους ναούς, από τους εθνικούς.
Ο καραισκάκης χριστιστιανός ήταν.
Και πρόσφερε μολύβι στους τούρκους να τον σκοτώσουν για να μη χαλάσουν τα μάρμαρα του παρθενώνα.
Αυτό δεν το έκαναν οι έλληνες με τους δελφούς. Αυτοί κοιτούσαν τι θα κατακλέψουν. Ο χριστιανός όμως κοιτούσε τι θα περισώσει απ την αρχαία ελλάδα.

Φίλε Δημήτρη, είναι πράγματι καταγεγραμμένα από τον Πλούταρχο αυτά;;;
Αν είναι όντως έτσι, γιατί εδώ μέσα μα λένε ότι ήταν οι Βυζαντινοί που έκαναν τις καταστροφές;;;

Μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις, αν γνωρίζεις φυσικά, αν υπάρχουν και άλλα παραδείγματα Εθνικών που λεηλάτησαν τους ναούς και τους ιερούς τόπους των αρχαίων μας;;;

Πάντως, καλό είναι, αυτοί που συνεχώς φωνάζουν, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, αφού φυσικά υπάρχουν μαρτυρίες (και τι μαρτυρίες!!! κοτζάμ Πλούταρχος) για το ποιος πραγματικά ευθύνεται για την καταστροφή π.χ. του Μαντείου των Δελφών.

Φαντάσου λοιπόν, αν αυτοί οι ίδιοι δεν σεβόντουσαν έναν τόσο μεγάλης σημασίας ιερό τόπο, φαντάσου τι θα έκαναν τότε στους λιγότερο ιερούς τόπους ή το πώς θα συμπεριφέρονταν απέναντι σε πράγματα και ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων;;;

Φιλικά όπως πάντα

27/09/2005, 13:23:18
Έχω μια απορία:

Αφού, τότε, πίστευαν στους ίδιους Θεούς, γιατί βλέπουμε, όταν ένας λαός κατακτούσε κάποιον άλλο, κατέστρεφαν τους ιερούς τόπους της κατακτηθείσας πόλης;;
Δεν σεβόντουσαν την ιερότητα των χώρων;; Αφού είχαν κοινή πίστη;;;

Φιλικά όπως πάντα

dimitris2Μέλος
27/09/2005, 23:18:03
Κατέστρεφαν ότι έβλεπαν μπροστά τους και έπαιρναν δούλο όποιον μπορούσαν.
Φτηνά μεροκάματα.
Γιατί να πάει στο χωράφι ο σπαρτιάτης? Αφού είχε νικήσει στον φιλικό τον καλαματιανό.
Τον είχε δούλο και τον όριζε.
Οταν ο Λυκούργος τους άλλαξε τα φώτα στα γυμνάσια κάτι ήξερε.
Τότε δεν είχαν πετρέλαιο είχαν δούλους.
Δεν ήταν ανάγκη να τρέχουν απο αμερική σε ιράκ.
Πήγαιναν στην κοντινότερη πόλη, τα έκαναν όλα λίμπα και είχαν τζάμπα μεροκάματα για τα επόμενα χρόνια μέχρι να τους επιτεθεί ή άλλη πόλη και να κάνει δούλους τα αφεντικά.
Ποιός νοιάστηκε για τη θρησκεία?
Εδώ μιλάμε για ντόλαρς.
toxotisΜέλος
28/09/2005, 00:05:15
quote:

Φίλε Δημήτρη, είναι πράγματι καταγεγραμμένα από τον Πλούταρχο αυτά;;;
Αν είναι όντως έτσι, γιατί εδώ μέσα μα λένε ότι ήταν οι Βυζαντινοί που έκαναν τις καταστροφές;;;

Μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις, αν γνωρίζεις φυσικά, αν υπάρχουν και άλλα παραδείγματα Εθνικών που λεηλάτησαν τους ναούς και τους ιερούς τόπους των αρχαίων μας;;;

Πάντως, καλό είναι, αυτοί που συνεχώς φωνάζουν, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, αφού φυσικά υπάρχουν μαρτυρίες (και τι μαρτυρίες!!! κοτζάμ Πλούταρχος) για το ποιος πραγματικά ευθύνεται για την καταστροφή π.χ. του Μαντείου των Δελφών.

Φαντάσου λοιπόν, αν αυτοί οι ίδιοι δεν σεβόντουσαν έναν τόσο μεγάλης σημασίας ιερό τόπο, φαντάσου τι θα έκαναν τότε στους λιγότερο ιερούς τόπους ή το πώς θα συμπεριφέρονταν απέναντι σε πράγματα και ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων;;;

Φιλικά όπως πάντα

To καταχάρηκες φίλε Ψηλε?

Ε λοιπόν κάνεις ΜΕΓΑ λάθος αν νομίζεις πως οι δικοί μας πρόγονοι έκαναν τέτοιου είδους λεηλασίες.
Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη
- η οποία είναι άκρως επιλεκτική, όπως έχω δεί και κάνει χαρούλες με δήθεν διαπιστώσεις όπως παραπάνω-:

1oν Ο χριστιανισμός -σχολαστικός- άρχισε να ακμάζει όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος υιοθέτησε τη θρησκεία. 321μχ, από καθαρά πολιτικά κίνητρα.
Αυτόν ακολούθησαν ακόμη πιο αδιάλλακτοι Χριστιανοί αυτοκράτορες, με μόνη εξέρεση τον Ιουλιανό.

2ον Αφού υιοθετήθηκε σαν θρησκεία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η σχολαστική Εκκλησία τρομοκράτησε τους παγανιστές με απερίγραπτη κτηνωδία.

* Οι παγανιστές φιλόσοφοι φυλακίστηκαν και βασανήστηκαν ώσπου να αναγκαστούν να ομολογήσουν πως οι θεοί τους ήταν τσαρλατάνοι(Lane Fox-1986,671,672)

* Ιερείς αλυσοδέθηκαν σε ναούς και αφέθηκαν να πεθάνουν από την πείνα(Cumont F.-1903,204 Αναφέρει τους αλυσοδεμένους σκελετούς που βρέθηκαν σε μιθραϊκά ιερά)

* Παγανηστές καταδικάστηκαν χωρίς καμία απόδειξη για φανταστηκές κατηγορίες και εγκλήματα. Πολλοί από αυτούς κάηκαν ζωντανοί. (Lindsay J.-1970-καταγράφει εκτός το φόνο της Υπατίας και άλλων Αλεξανδρινών πως οι χριστιανοί εισέβαλαν σε ναούς και δολοφονούσαν τους παγανηστές)

* Πολλά αρχαία Ιερά βεβηλώθηκαν και ισοπεδώθηκαν ενώ άλλα καταπατήθηκαν και μετατράπηκαν σε χριστιανικές εκκλησίες.
(Lane Fox,671- Στα Δίδυμα ένας προφήτης του Απόλλωνα συνελήφθη από χριστιανούς και βασανήστηκε άγρια. Το ίδιο συνέβη και στον Αντίοχο. Στις Αιγές της Κιλικίας ισοπέδωσαν το θεραπευτήριο του Ασκληπιού.
Το 389 στην Αλεξάνδρεια ήρθαν σε σύγκρουση παγανηστές και χριστιανοί μετά από ένα αυτοκρατορικό διάταγμα που όριζε να μετατραπεί ένας πανάρχαιος ναός του Βάκχου σε χριστιανική εκκλησία. Οι παγανηστές κλείστηκαν στο ναό του Σεράπιδος που πολιορκήθηκε βίαια και στη συναίχεια κατεδαφήστηκε.)

* Τα μεγάλα έργα του παγανηστικού πνεύματος ρίχτηκαν σε τεράστιες φωτιές και χάθηκαν για πάντα!

3ον Στις 16 Ιουνίου 391 ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος έβγαλε ένα εδίκτο με το οποίο έκλεινε όλους τους παγανιστικούς ναούς!

* Ο όχλος των χριστιανών βρήκε τότε την ευκαιρία να καταστρέψει το ναό του Σεράπιδος στην Αλεξάνδρεια αφήνοντας μόνο τα θεμέλια!

* Αγράμματοι μοναχοί κατέστρεψαν χιλιάδων χρόνων συσσορευμμένη σοφία και επιστημονική γνώση θεωρώντας τα "παγανιστηκές δυσειδεμονίες" ακολουθόντας το αυτοκρατορικο θέσπισμα που απαιτούσε να κάψουν όλα τα εχθρικά προς τον χριστιανισμό βιβλία!!!!!

*Το 415 ο Αρχιεπίσκοπος Κύριλλος της Αλεξάνδρειας έβαλε τον αμόρφωτο χριστιανικό όχλο να δολοφονήσει την τελευταία παγανήστρια φιλόσοφο και μεγάλη μαθηματικό την περίφημη Υπατία!, η οποία ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΙΚΕ (!!!) και ο Κύριλλος ανακυρύχθηκε (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!) Άγιος...

4ον επί βασιλείας Θεοδωσίου ο χριστιανισμός ανακυρήχθηκε ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!!!

* Μόνο ο Θεοδόσιος έβγαλε πάνω απο 100 νόμους κατά των γνωστικών κυρήσσοντας παράνομες τις πεποιθήσεις τους, τις συγκεντρώσεις τους, τον προσυλιτισμό, την ιδιοκτησία και φυσικά την ίδια τους την ύπαρξή!!!

* Οι φιλοσοφικές συζητήσεις απαγορεύτηκαν.
* Το 381 ο Θεοδόσιος αναβίβασε την αίρεση σε έγκλημα κατά του κράτους.

Τόσο καλά λοιπόν....
Όπως στη Ρωσία του 20ου αιώνα αν ήθελες να πας μπροστά έπρεπα να ανήκεις στο Κόμμα, έτσι και στη ρωμαίκή αυτοκρατορία όταν έγινε θρησκεία της ο χριστιανισμός, ο αριθμός των χριστιανών άρχισε να διογκόνεται γιατί οι χριστιανοί είχαν ευνοϊκή μεταχείρηση.
Ακόμη και φοροαπαλλαγή!!!!!

Αν ήθελες μια ήρεμη και επιτυχημένη ζωή γινόσουν χριστιανός, αλλιώς κινδύνευες.
Η προπαγανδιστική μηχανή των χριστιανών έθρεψε ε τα ψέματα της τους πιστούς παραποιόντας την ίδια την Ιστορία.

Οι φανατικοί χριστιανοί μοναχοί, πρίν 15 αιώνες, καταστρέφοντας τα θαυμαστά επιτεύγματα του παγανιστικού πολιτισμού έστειλαν το Δυτικό πολιτισμό 1000 χρόνια πίσω. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία του Δυτικού κόσμου!

Οι αρχαίοι είχαν χτίσει πυραμίδες και Παρθενώνα και μετά από λίγες εκατοντάδες χρόνια χριστιανισμού είχαν ξεχάσει οι λαοί πως να κατασκευάζουν σπίτια από τούβλο!
Τον 3ο πχ αιώνα είχε υπολογίσει με ακρίβεια ο Ερατοσθένης την περιφέρεια της γης, αλλά μετά το χριστιανισμό θεωρούνταν αίρεση να μην πιστεύεις πως η Γη είναι επίπεδη, επειδή το δήλωσε ο "άγιος" Αυγουστίνος...

(Πηγή: Timothy Freke & Peter Gandy)

Τοξότης

toxotisΜέλος
28/09/2005, 01:48:15
Όσων αφορά το κυρίως θέμα του topic τους διωγμούς των χριστιανών κατά τους πρώτους 4 αιώνες έχω να πω τα εξής:

Οι διωγμοί των χριστιανών με τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία να διακατέχετε από ιδιαίτερο μίσος για τους χριστιανούς είναι άλλος ένας μύθος της σχολαστικής χριστιανικής προπαγάνδας που για την εγκαθίδρυση της άλλαξε την πραγματική ιστορία στο διάβα των αιώνων κατά πως την εξυπηρετούσε.

Η Ρώμη ανέκαθεν έκανε εκαθαρίσεις και φρόντιζε να απαλλαγεί από μυστικηστές, φιλόσοφους και θρησκευτικές λατρείες που τις έβλεπε σαν απειλές για τη σταθερότητα της. (Περίοδος 33πχ-93μχ)-Τάκιτος

Από το 186πχ είχαν πχ απαγορευτεί τα μυστήρια του Διονύσου στη Ρώμη, οι βωμοί του θεού είχαν καταστραφεί και μεγάλος αριθμός μυημένων είχε εκτελεστεί κατά εκατοντάδες.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή "ιστορία" του χριστιανισμού από τους πρώτους χρόνους μεγάλος αριθμός χριστιανών διώχτηκε ανελέητα από τους Ρωμαίους.
Στην πραγματικότητα όμως ως τα μέσα του 3ου αιώνα δεν υπήρξε νομιμοποιημένος διωγμός κατά των χριστιανών, αλλά μόνο εναντίων μεμονομένων ατόμων ή περιορισμένοι σε κάποια πόλη.
Δεν αποτελούσαν απειλή και γι'αυτό δεν καταπιέζονταν.

Το 250μχ, μετά από πανούκλα που σάρωσε τον τότε κόσμο χρησιμοποιήθηκε ο χριστιανισμός σαν αποδιοπομπαίος τράγος για τα δεινά των Ρωμαίων. Ο αυτοκράτορας Δέκιος πρόσταξε τους Χριστιανούς να προσφέρουν θυσίες ζώων στους θεούς για την υγεία και την ευημερία της αυτο/ιας και έτσι υποκίνησε τον 1ο διωγμό κατά αυτών που αρνήθηκαν να το πράξουν.
Διήρκεσε 1 χρόνο.
Επαναλήφθηκε αργότερα από τον Ουαλέριο 257-259 και πάλι από τον Διοκλητιανό από 303-305
Δηλ. συνολικά μιλάμε για 5 χρόνια.
Η έκταση των διωγμών ακόμη και αυτού του δήθεν "μεγάλου" διωμού υπό τον Διοκλητιανό είναι άγρια παραποιημένη.

Στα μέσα του 3ου αιώνα ο Ωριγένης γράφει πως οι "λίγοι" χριστιανοί που πέθαναν για την πίστη τους "μπορούν εύκολα να μετρηθούν"
Στους διωγμούς του Δέκιου δε στη μεγαλόπολη της Αλεξάνδρειας συνολικά πέθαναν μόνο 10 άντρες και 7 γυναίκες επειδή ήταν χριστιανοί!

Είναι ειρωνία αλλά συχνά οι ίδιοι οι χριστιανοί ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ το μαρτύριο!
Κατά την άποψη του Επίκτητου αυτό συνέβενε από τυφλό φανατισμό μιμούμενοι τον κύριο τους -Διατριβαί4.6.7-

Ο Μάρκος Αυρήλιος έβλεπε δε αυτό το εθελοντικό μαρτύριο σαν μια κενή τοποθέτηση και απλό πείσμα παρά σαν φωτεισμένη αποδοχή της μοίρας. (Τα εις Εαυτόν,11,3)

Και φυσικά αρκετοί ρωμαίοι αυτοκράτορες συμπαθούσαν τους χριστιανούς ή τους έβλεπαν σαν μια ακόμη εξωτική θρησκεία. Πχ, ο Αλέξανδρος Σέβηρος

Όσο για τον ισχυρισμό της παραδοσιακής "ιστορίας" του χριστιανισμού, που θέλει οι διωγμοί των ρωμαίων να οδήγησαν σε σημαντική αύξηση του αρίθμού των χριστιανών, δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Ο χριστιανισμός, όπως είπα και πιο πάνω, άρχισε να ακμάζει όταν υιοθέτησε τη θρησκεία αυτή ο αυτοκρ. Κωνσταντίνος και τότε το μαρτύριο δεν ήταν πλέον επιλέξιμο καθώς οι χριστιανοί αποτελούσαν πλέον μια ευνοημένη και προστατευμένη ομάδα.

Είναι επίσης μύθος πως ο χριστιανισμός εξαπλώθηκε ταχύτατα ανάμεσα στουε φτωχούς και του κατατρεγμένους ώσπου έγινε κυρίαρχη δύναμη στον αρχαίο κόσμο.
Οι μελετητές εκτιμούν πως ως το 250μχ μόλις το 2% του πλυθισμού της αυτοκρατορίας ήταν χριστιανοί.

Για τον gigeni
φιλικά Τοξότης

28/09/2005, 13:13:23
Καλή μου Τοξότης, δεν καταχάρηκα όπως υποστηρίζεις εσύ.
Βλέπεις, εμείς οι Χριστιανοί δεν σας μοιάζουμε!!!
Λυπάμαι αν σε λυπεί αυτή μου η διαπίστωση αλλά έτσι είναι.
Απλά, έχουμε μάθει να βλέπουμε όλα τα πράγματα στη ζωή μας και στην ιστορία μας, διότι πιστεύουμε πως μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο!!!

Πολύ βιάστηκες να πας πάλι την κουβέντα αλλού!!
Μην αγχώνεσαι, θα υπάρξει χρόνος να συζητήσουμε και τα όσα μάταια προσπαθείς να μας πεις. τα ξέρουμε άλλωστε, υπάρχουν σε πλήθος ιστοσελίδες στο Ίντερνετ. Ο Ρασιάς είναι ένας από τους διδασκάλους και βλέπω πως αρκετοί είστε που τον χρησιμοποιείτε για να αντλείτε τα ιστορικά σας στοιχεία. Πόσο καλύτερα θα ήταν όμως να μας παραθέτατε και τις πρωτόγονες ιστορικές πηγές;;;;

Φιλικά όπως πάντα

toxotisΜέλος
28/09/2005, 16:24:37
quote:
Καλή μου Τοξότης, δεν καταχάρηκα όπως υποστηρίζεις εσύ.
Βλέπεις, εμείς οι Χριστιανοί δεν σας μοιάζουμε!!!

Καλέ μου Ψηλέ, το προηγούμενο σου ποστ, άλλο δείχνει.
Λες: εσείς οι Χριστιανοί δεν μας μοιάζετε...
Δεν μοιάζετε σε ποιούς?
Κάνε μου τη χάρη και μην προσπαθείς να με "σακουλιάσεις"
με οποιοδήποτε ετικέτα γιατί εγώ μιλώ μόνο για τον εαυτό μου και δεν αντιπροσωπεύω καμία μα ΚΑΜΙΑ παράταξη, ιδεολογία ή θρησκεία!

quote:
Λυπάμαι αν σε λυπεί αυτή μου η διαπίστωση αλλά έτσι είναι.
Απλά, έχουμε μάθει να βλέπουμε όλα τα πράγματα στη ζωή μας και στην ιστορία μας, διότι πιστεύουμε πως μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο!!!

Μιλάς για τον εαυτό σου, γι'αυτό μην θεωρείσε εκπρόσωπος των χριστιανών. Γνώμη σου είναι και λυπάμε μέχρι σήμερα εγώ βλέπω πως επιλεκτικά βλέπεις και όχι σφαιρικά. Και είναι λογικό γιατί τα πάντα σ'εσένα περνούν από το φίλτρο της πίστης σου.

quote:
Πολύ βιάστηκες να πας πάλι την κουβέντα αλλού!!
Μην αγχώνεσαι, θα υπάρξει χρόνος να συζητήσουμε και τα όσα μάταια προσπαθείς να μας πεις. τα ξέρουμε άλλωστε, υπάρχουν σε πλήθος ιστοσελίδες στο Ίντερνετ.

Εγώ δεν πήγα την κουβέντα αλλού, όπως ισχυρίζεσε. Απλά έδωσα απάντηση στο αρχικό ερώτημα του gigeni.

quote:
Ο Ρασιάς είναι ένας από τους διδασκάλους και βλέπω πως αρκετοί είστε που τον χρησιμοποιείτε για να αντλείτε τα ιστορικά σας στοιχεία. Πόσο καλύτερα θα ήταν όμως να μας παραθέτατε και τις πρωτόγονες ιστορικές πηγές;;;;

Με συγχωρείς αλλά δυστυχώς δεν έχω διαβάσει οτιδήποτε που να είναι του Ρασιά μέχρι σήμερα. Τις όποιες πηγές μου τις ανέφερα στο ποστ μου. Και όπου θυμόμουν την αρχική πηγή την παρέθετα επίσης. -
Δεν ήξερα πως γράφω διατριβή για 'σένα και περνά από στενό μαρκάρισμα Την γνώμη μου εκφράζω κυρίως Και σίγουρα δεν αντέγραψα από το internet.
Θα μου ήταν τόσο πιο εύκολο! Και δεν θα πληκτρολογούσα με τις ώρες.
Χωρίς να υποτιμώ τις διάφορες ιστοσελίδες, απ' ότι θυμάμαι από παλαιότερα, εσύ το είχες κάνει χόμπυ σου να μας παραθέτεις κατεβατά από φανατικές σελίδες

Φιλικά

28/09/2005, 17:22:11
Γνώμες σου είναι αλλά έλα όμως που όλως τυχαίως συμπίπτουν σχεδόν 100% με τις γνώμες κάποιων οργανωμένων κύκλων, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά του Χριστιανισμού (και μη μου πεις ότι δεν είναι αλήθεια και είναι φαντασιώσεις μου ότι υπάρχουν αυτοί οι οργανωμένοι κύκλοι;)!!
Εντάξει λοιπόν δεν θα σε σακουλιάσω, όπως κάνεις εσύ με τους Χριστιανούς!!!

Φυσικά και αυτά που λέω είναιη γνώμη μου.
Λέω δεν μοιάζουμε με εσάς (μόνο όσον αφορά τη συμπεριφορά μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα), όσοι προσπαθείτε να αποκόψετε ή να διαστρευλώσετε κάποια κομμάτια της Ελληνικής Ιστορίας. Εμείς τη δεχόμαστε την ιστορία μας, και τα καλά της και τα κακά της και δεν χαιρόμαστε να παρουσιάζουμε τις αγριότητες που διέπραταν οι ειδωλολάτρεις πρόγονοί μας (δες ό,τι έγραψε ο Δημήτρης για το Μαντείο των Δελφών ή για το καθεστώς τη δουλοκρατίας), σε αντίθεση με αυτό που κάνουν πολλοί, που ασπάζονται τις ιδέες σου, όταν προσπαθούν να σπιλώσουν κάθε τι που έχει σχέση με το Χριστιανισμό.

Ναι, εγώ δεν το κρύβω, χρησιμοποιώ πολύ συχνά αξιόλογες ιστοσελίδες, όπου περιέχονται, ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ, πολλά στοιχεία τα οποία διαψεύδουν πολλούς δήθεν αντικειμενικούς "εραστές" της ιστορίας.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, το Διαδίκτυο μπορεί να μας προσφέρει πολλά στοιχεία, φτάνει να είμαστε προσεκτικοί και να τα διασταυρώνουμε, όσο μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα.
Εφόσον λοιπόν εγώ έχω καταλήξει ότι οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιώ είναι αξιόπιστες, γιατί λοιπόν να μην τις χρησιμοποιώ;;
Εσύ αν νομίζεις ότι δεν είναι, δεν έχεις παρά να τις διαψεύσεις, αν μπορείς φυσικά;;;;

Φιλικά όπως πάντα

dimitris2Μέλος
28/09/2005, 23:42:01
Παιδιά, τα θέματα ένα ένα.
Ερωτήσεις , απαντήσεις, έρευνα , κτλ,
Αρχίζουμε από τα μεγαλύτερα και όχι από τα αμελητέα.
Ρωτάμε λοιπόν ποιός κατέστρεψε το μαντείο των Δελφών (και όχι του παρθενοχωρίου), οι εθνικοί ή οι χριστιανοί?

Γιατί το μαντείο των Δελφών ήταν το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο των ελλήνων.

Παρακαλώ συνεχίστε με ιστορικά στοιχεία και όχι με σεντόνια.

29/09/2005, 00:07:22
quote:

Παιδιά, τα θέματα ένα ένα.
Ερωτήσεις , απαντήσεις, έρευνα , κτλ,
Αρχίζουμε από τα μεγαλύτερα και όχι από τα αμελητέα.
Ρωτάμε λοιπόν ποιός κατέστρεψε το μαντείο των Δελφών (και όχι του παρθενοχωρίου), οι εθνικοί ή οι χριστιανοί?

Γιατί το μαντείο των Δελφών ήταν το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο των ελλήνων.

Παρακαλώ συνεχίστε με ιστορικά στοιχεία και όχι με σεντόνια.

Ένας ένας με τη σειρά και μη πλακώνστε, όλοι θα πάρετε, ε;;;

Εδώ δεν ισχύει η σειρά, εμείς το πάμε όπου θέλουμε και όπως θέλουμε.

Βρε Δημήτρη, ο λογικός άνθρωπος, είναι δυνατόν να διαψεύσει τον Πλούταρχο;;;
Αφού ανέφερες στοιχεία, τι θα κάνουμε τώρα φτου και από την αρχή ώσπου να βγάλουμε ανώμαλους και ψεύτες όσοι έχουν καταγράψει τα πράγματα όπως δεν μας συμφέρουν;;;

Τι θα γίνουμε, Γηγενείς;;; (χε, χε, ... ας με συγχωρήσει ο φίλος Γηγενής, αλλά δεν άντεξα, την πέταξα την κακίτσα μου )

Φιλικά όπως πάντα