- AΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Σας καλώ να παίξουμε ένα εν-δια-φέρον παιχνίδι... που ελπίζω να αποδειχθεί εποικοδομητικό για όλους μας...
Έχω τέσσερις λέξεις και σας ζητώ α) να σχηματίσετε με αυτές μια πρόταση, β) να παραθέσετε την δική σας ερμηνεία πάνω στην πρόταση που θα σχηματίσετε και γ)να βρείτε ποία είναι η σύνδεση μεταξύ των λέξεων, τι κοινό έχουν.
Οι λέξεις είναι: ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΑΔΙΑΚΟΠΑ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.
Καλή διασκέδαση!
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού
Πιθανότατα Συμβολίζει τις διαδρομές των πράξεων μας & το μέσο το οποίο χρησιμοποιούμε γι'αυτές!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
quote:
Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αγαπητέ 1900, δεν ξέρεις πόσο μέσα έχεις πέσει...![]()
![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
ΥΓ: Μου δημιουργήθηκε μια απορία. Ο φίλος Mantis μας λέει:
quote:
quote:Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...Αγαπητέ 1900, δεν ξέρεις πόσο μέσα έχεις πέσει...
Δεν γνωρίζω προσωπικά τον φίλο 1900 (αν και συνήθως απολαμβάνω όσα μας γράφει). Γιατί δεν ξέρει πόσο "μέσα έχει πέσει" σ'αυτό που δηλώνει στην ίδια του την υπογραφή;
Φιλικά.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
ΥΓ: Μου δημιουργήθηκε μια απορία. Ο φίλος Mantis μας λέει:
quote:
quote:Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...Αγαπητέ 1900, δεν ξέρεις πόσο μέσα έχεις πέσει...
Δεν γνωρίζω προσωπικά τον φίλο 1900 (αν και συνήθως απολαμβάνω όσα μας γράφει). Γιατί δεν ξέρει πόσο "μέσα έχει πέσει" σ'αυτό που δηλώνει στην ίδια του την υπογραφή;
Τότε, φίλτατε wendigo, η φίλη Mantis θα σου δώσει μια υποψία απάντησης που ίσως να σε μπερδέψει...
Η υπογραφή του 1900 ή μάλλον ένα μέρος αυτής, δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο την αφορμή έναρξης αυτού του θέματος...
quote:
... όπως και η δική σου υπογραφή...
Τώρα είναι αναμενόμενο να σου δημιουργηθούν πολλές απορίες, και με το δίκιο σου, όμως δεν είναι δίκαιο να αποκαλύψω την δεύτερη φάση του παιχνιδιού, ενώ δεν έχει αρχίσει ακόμη η πρώτη... βέβαια η δική σου υπογραφή είναι ίσως ο τελειότερος επίλογος για αυτό το θέμα... αλλά ας μην προτρέχουμε...
Όσοι με γνωρίζουν διαδικτυακά θα ξέρουν ότι στον ένα χρόνο που κινούμαι σε αυτό τον χώρο άνοιξα τρία θέματα. Το πρώτο είναι το "Σιγομουρμουρίζοντας όλη μέρα", το δεύτερο αναφερόταν στο σπήλαιο των Πετραλώνων και δυστυχώς προκάλεσε κάποιες διαταραχές στο esoterica, οπότε ζήτησα να διαγραφεί, και το τρίτο είναι αυτό.
Αν λάβουμε ως δεδομένο τον ρυθμό με τον οποίο ξεκινώ θέματα... τότε ισχύουν δύο τινά, ή ότι έχω κάτι σημαντικό να πω ή ότι δεν έχω και πολλά να πω...
Ο σκοπός μου δεν είναι να "κάνω το κομμάτι μου" ή να αυξήσω τον αριθμό των post μου ή να το παίξω έξυπνη, ψαγμένη ή να αποκτήσω οπαδούς. Δεν πλασάρω καμία φιλοσοφία, δεν έχω κανένα μάθημα για να διδάξω... και, όπως υπέγραφε παλαιότερα ένας φίλος, δεν είμαι εσωτεριστής!
Έχω μια υποψία μόνο και αυτή θέλω να κάνω γνωστή. Αν κάποιος από αυτούς που θα διαβάσουν το θέμα, πάρουν κάτι από αυτό... τότε θα είμαι ένας πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος.
Βέβαια υπάρχει πάντα η περίπτωση να έχω κάνει ένα μεγάλο λάθος, αυτό θα φανεί στην πορεία της συζήτησης και του παιχνιδιού.
Η αλήθεια είναι, ότι αυτό το θέμα θα σας φανεί λίγο μυστήριο και αινιγματικό στην αρχή, και είμαστε ακόμη στα σπάργανα... Μπορεί στην συνέχεια, όταν θα μπούμε στο "ζουμί" και θα αλλάξουμε την μορφή του παιχνιδιού να σας φανεί είτε ηλίθιο, είτε ψαγμένο, είτε απλά υποψιασμένο... αυτό είναι στην κρίση σας, όπως επίσης, είναι στην κρίση σας αν θα συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι ή όχι.
Με εκτίμηση,
Mantis
Αν το έσβησες ένα φιλί.
quote:...Και ποιος θα με βγάλει!
Αγαπητέ 1900, δεν ξέρεις πόσο μέσα έχεις πέσει...
Έννοιες πολλές αιωρούνται!...
Εχω καταλάβει που το πας, αλλά δε θα στο χαλάσω με τ' απόφθεγμα
μιας που άρχισες τη διαδρομή κι αυτή προφανως θες να ολοκληρωθεί ![]()

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής
ΔΙΑ-ΛΟΓΙΣΜΟΣ= σκεψη προς τον Δια
Α-ΔΙΑ- ΚΟΠΑ=ΔΙΑ+ΑΚΟΠΑ= χωρις κοπο
ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΥΣΑ= αυτη που φερει μεσα της τον Δια
"ΑΥΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑ,ΔΙΧΩΣ ΚΟΠΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ"
Με ΔΙΑ-ΘΕΣΗ λογοπαιχτικη,Masvidal.
Φίλε 1900, η υπογραφή προέκυψε από πορεία ζωής (και έμπνευση από τον κύριο Van Morison). Εκτιμώ το σχόλιο.
quote:
...Και ποιος θα με βγάλει!
Όχι εγώ πάντως...![]()
quote:
Εχω καταλάβει που το πας, αλλά δε θα στο χαλάσω με τ' απόφθεγμα
μιας που άρχισες τη διαδρομή κι αυτή προφανως θες να ολοκληρωθεί
Αγαπητέ 1900, αφού κατάλαβες που το πάω, θα πρέπει να έχεις καταλάβει πως ο λόγος που εσύ έγραψες το απόφθεγμα και ο λόγος που το χρησιμοποίησα μπορεί να είναι διαφορετικοί, μα η κατάληξη είναι που μετράει...
Ο τρόπος που χρησιμοποίησες τις λέξεις, μου δείχνει ότι αντιλαμβάνεσαι που θέλω να φτάσω, όμως, αν αποκαλυφθούν από τώρα τα συμπεράσματα υπάρχουν άτομα που ίσως να χάσουν την δυνατότητα να αντιληφθούν την διαδικασία και κατά συνέπεια, το νόημα...
quote:
Με ΔΙΑ-ΘΕΣΗ λογοπαιχτικη,Masvidal.
Πάντα, φίλτατε Masvidal, πάντα!![]()
Αν και έκανες μερικές "ζαβολιές" με την πρόταση...
τα πήγες καλύτερα απ' ότι θα μπορούσα να φανταστώ...![]()
Εδώ δεν γράφουμε διαγώνισμα, ο σκοπός είναι να ανοίξουμε το νού μας και να αφήσουμε τις σκέψεις να διαδεχθούν η μια την άλλη...
Αν το έσβησες ένα φιλί.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΙΣ ![]()
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
Δεν θα "παίξεις" μαζί μας? ![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΛΛΗΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗΣ.ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ...
ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ,ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.ΣΤΟ ΓΝΩΘΙΣ ΑΥΤΟΝ...ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ..ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ....![]()
![]()
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
.... θα μας βγάλετε την διάγωση?![]()
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ότι κάτι υπάρχει εδώ!
Καλώς ήρθα!
quote:
Νομίζω ότι η Μάντις προσπαθεί να χαράξει μια διαδρομή η οποία θα περνά αδιάκοπα μέσα από το διαλογισμό ώστε η πορεία της να παραμένει πάντα (σε) ενδιαφέρουσα!
![]()
![]()
... ελπίζω μόνο να μην εγκυμονώ κινδύνους ![]()
Αυτή κι αν είναι μια εν-δια-φέρουσα πρόταση, με προεκτάσεις... διδασκαλίας?!![]()
Ασφαλώς παίζω με τις... λέξεις και διακατέχομαι από μια διάθεση να αστειευτώ![]()
quote:
ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ότι κάτι υπάρχει εδώ!
Καλώς ήρθα!
Είναι ωραίο να βλέπεις "νέο αίμα" στον χώρο.
Ειδικά όταν αντιλαμβάνομαι ότι είναι υποψιασμένο...![]()
Καλώς μας ήρθες Λέξεις... θα νιώσεις σαν το σπίτι σου... ειδικά εδώ ![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Τα συγχαρητήρια στην φίλη mantis
Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στη ζωή που θα μπορούσε να διανύσει (καθόλου αδιάκοπα) ένας άνθρωπος, ενδέχεται να είναι και ο διαλογισμός.
Επίσης ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία που σου επιτρέπει να ανακαλύψεις την ενδιαφέρουσα δομή του εσωτερικού σου κόσμου. Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας ίσως να παραπέμψει ορισμένους σε εναλλακτικές διαδρομές που ως προορισμό θα έχουν την πηγή των προβλημάτων και των ανησυχιών τους, πράγμα που θα βοηθήσει να απολαύσουν αδιάκοπα τις χαρές τις ζωης.(λέω εγω τώρα) ![]()
piece love unity & respect