- Ο Ατερμων Κυκλος και το Ανακατεμα της Σουπας. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Και αυτος ο πλανος χρονος αλλοτε γρηγορος αλλοτε αργος σαν σαλιγκαρι , αλλοτε σερνεται στο βυθο της μιζεριας και αλλοτε τρεχει σαν το φως της λαμπας και προσπερνα την ευτυχια τοσο γρηγορα.
Και ομως ο κυκλος δεν κλεινει .
Και καποιος συμληρωνει μεσα νεα πραματα
Και ομως ο κυκλος δεν κλεινει
Και καποια γενιουντε μεσα στον κυκλο και τον πιεζουν προς τα εξω.
Και ομως ο κυκλος δεν κλεινει
Πως να μετρησεις την αληθεια οταν αυτη δεν καθεται φρονιμα.
Και το χειροτερο η σουπα ανακατευεται διαρκως , η γευση αλλαζει , αλλα τι περιεργο αλλαζει και η αισθηση της ωραιας γευσης.
Και ολα τα συστατικα της σουπας σκεφτοντε την ΠΕΙΝΑ ΤΟΥΣ..
zinon
"Το σκόταδι είναι ο καθρέφτης του βάθους της ψυχής. Όλα όσα κρύβονται μέσα μας, επιθυμίες και φόβοι, αντανακλούνται και προβάλλονται στο σκοτάδι"
Ειναι του κυκλου η χαρα.
zinon
quote:
Δεν ειν΄η δοξα δεν ειν΄τα λεφτα
Ειναι του κυκλου η χαρα.
Να είστε όλοι καλά
Moz
(((Ως παρένθεση http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5512 κλπ κλπ)))
α)Να την βγαλεις που;
β)Απο που επεσε ;
moz δεν καταλαβες εισαι μες΄την σουπα , εξω απ΄αυτην τιποτε , μεσα σ΄αυτην ολα και τιποτε.
Αρα θα φας και την μυγα.
zinon
Είναι αυτό που λένε έπεσα με τα μούτρα και τώρα γλύφω τα δάχτυλα των ποδιών μου. Κι αν κόψω ένα δάχτυλο ...αυτό συνεχίζει να είναι δικό μου... ή γίνεται αυτόνομο κομμάτι μέσα στη σούπα ?
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα
zinon, σΆ ευχαριστώ για την απάντηση. (Έχω επίγνωση χωροχρονικής θέσης -της fusion κουζίνας, επίσης- μην ανησυχείς. ) Η επισύναψή μου ήταν ένας υποθετικός διάλογος μεταξύ φίλων (αν όχι Υπερανθρώπων ή... Θεών) σε σουπ-άδικο... κατόπιν οινοποσίας... που δηλώνει δύο διαφορετικές «στάσεις ζωής», πάραυτα. (Η «γεύση», που λέγαμε, και το πώς ο καθένας συνεισφέρει σε αυτήν και πώς την αντιλαμβάνεται.)
quote:
Άρα και τα κουτάλια μέσα...ε ?
Είναι αυτό που λένε έπεσα με τα μούτρα και τώρα γλύφω τα δάχτυλα των ποδιών μου. Κι αν κόψω ένα δάχτυλο ...αυτό συνεχίζει να είναι δικό μου... ή γίνεται αυτόνομο κομμάτι μέσα στη σούπα ?
Arithanis, περί αυτονομίας, η ερώτησή σου ήταν «ρητορικής υφής και ως επιπλέον επεξήγηση του συμπεράσματος, με ίχνη αμφιβολίας ωστόσο»... ή κάτι άλλο; (Ίσως -αν κι εφόσον- το συμπέρασμα, να μην είναι «σωστό»! ...Στα «περί Αύρας» κλπ. υπάρχει, πάντως, κάτι σχετικό. Στο χορό των περιστρεφόμενων δερβίσηδων, επίσης.) Αποσαφήνισε, ΑΝ θέλεις. (((Tους φιλικούς χαιρετισμούς και τα σέβη μου στον -καθόλα αγαπητό- Σωκράτη...)))
Καλή συνέχεια
Shukran
Moz
moz το αμφισβητω , μαλλον απλως "πηγαινει" χωρις να ξερει που.
ή γίνεται αυτόνομο κομμάτι μέσα στη σούπα ?
arithanis ουτε δικο σου ουτε αυτονομο , αλλα της σουπας.
Φιλικα Ζηνων
zinon
Το Ον ονειρευεται και ως φαντασματα εμεις του ονειρου του συμμετεχουμε στο ονειρο του , και σαν τα δικα μας ονειρα που τα ειδωλα χορευουν μονα τους μες την δικη μας σκεψη , ετσι κι εμεις χορευουμε στον ρυθμο του «μαεστρου».
Αυτο το ονειρο κραταει για παντα , εκτος αν στην φυση του οντος υπαρχει και το ξυπνημα, οποτε τελος για ΄μας ή αρχη για κατι αλλο.
Φαντασου ως παρασταση το ονειρο σου και τα ειδωλα του υπνου σου με διαιρεμενη προσωπικοτητα και αντιληψη της υπαρξης τους, αραγε νιωθουν φοβο για το ξυπνητηρι κατι αντιστοιχο του θανατου για εμας.
Η σουπα εγινε «ονειρεμενη»
zinon
Σαφέστατα κομμάτι της σούπας είναι το δακτυλάκι, αφού όπως είπες είναι είδωλο στο όνειρο κάποιου…όμως , θα συνεχίσει πια ελεύθερο να σκέφτεται τη δικιά του ΠΕΙΝΑ και όχι τη δικιά μου, όπως προείπες.
Συνεχίζω λίγο … :
«Δεν είναι νεκρό αυτό που αιώνια μπορεί να περιμένει,
Και μες τους παράξενους αιώνες ακόμη και ο θάνατος μπορεί να πεθάνει.»
Χ.Φ.Λαβκραφτ
Χο,χο,χο… ΣΥΜΠΑΝ=ΣΥΝ+ΠΑΝ = ΣΟΥ+ΠΑΝ=ΣΟΥΠΑ
Διασθάνομαι ότι δεν διαισθάνομαι.