- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φίλτατε Φιλόσοφε 1, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια…
Τέλος το «αισθαντικά» δεν υποδηλώνει τον όποιο αισθησιασμό μπορεί να έχω, αλλά την όποια ικανότητα διαίσθησης έχω ή δεν έχω…
…γεννήθηκα… επέζησα… μεγάλωσα… ανθίζω…
Βλέποντας την τροπή της συζήτησης, την οποία έχουμε μονοπωλήσει και εκτροχιάσει, παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα (που είναι μια ευγενική χορηγία του Admin), ώστε να ξεκαθαρίσουμε τα του ονόματος μου:
quote:
"mantis
1658, "type of insect that holds its forelegs in a praying position" (esp. the praying mantis, Mantis religiosa), from Gk. mantis, lit. "prophet," from mainesthai "be inspired," related to menos "passion, spirit" (see mania). The insect so called for its way of holding the forelimbs as if in prayer. Also used in Gk. for some sort of insect."http://www.etymonline.com/index.php?l=m&p=4
Τέλος το «αισθαντικά» δεν υποδηλώνει τον όποιο αισθησιασμό μπορεί να έχω, αλλά την όποια ικανότητα διαίσθησης έχω ή δεν έχω…
Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου… αν επιθυμείς να συνεχίσουμε την συζήτηση, ας γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου… είναι άδικο για το δημιουργό και τους λοιπούς συμμετέχοντες, να επιβαρύνουμε το θέμα με άσχετες προς το περιεχόμενο αυτού, δημοσιεύσεις...
Αισθαντικά... The She Mantis