ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

CyLight30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
scullyΜέλος
15/01/2004, 10:02:25
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

hrismigΜέλος
15/01/2004, 11:46:40
quote:

hrismig δωσε μου την αληγορικη σημασια στα εξης

Φίλε gigenis κάνεις κάτι πολύ σημαντικό! Πολύ καλή η ιδέα σου!
Ποιά ιδέα; Μα...η ιδέα να ανοίγουμε ένα (ΕΝΑ) θέμα με μία (ΜΙΑ) ερώτηση και να μένουμε ΜΟΝΟ σε αυτό μέχρι να το εξαντλήσουμε!

Στην ερώτησή σου βέβαια (καλά κάνεις) βάζεις ΑΠΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ!
Γιατί αν σου απαντήσω σε ένα μόνο από αυτά (εφ' όσον το γνωρίζω βέβαια) είναι φυσικό επόμενο να μου παραθέσετε όλη την Γραφή (και δη τη Παλαιά Διαθήκη) προς απάντηση!

Αν πραγματικά θέλεις να καταλάβεις αυτά που εκθέτεις, ξεκίνα σήμερα κιόλας με καλή οπτική ματιά να μελετήσεις ένα - δύο βιβλία εκτός της Παλαιάς Διαθήκης που σε επιρεάζει αρνητικά!

Όταν θα έχεις εμβαθύνει στο πως σκέφτονται οι συνάνθρωποί σου...παραδόξως θα σου έρχονται και οι απαντήσεις. Αυτές που πρέπουν όταν πρέπουν.

εύχομαι να το κάνεις κάποτε...

γειά σου φίλε.

15/01/2004, 15:41:35
Αγαπητέ hrismig,

δεν νομίζω να θεωρείς σωστό να απαντάς δια υποδείξεων!!!

Αν έχεις ν' απαντήσεις, κάντο κι άσε τον άλλο ν' αποφασίσει τί θα καταλάβει και τί όχι...

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί εσείς οι πιστοί αντιμετωπίζετε κατ' αυτόν τον τρόπο τους συνανθρώπους σας!!! Ήμαρτον!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ (ΟΠΩΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΑΡΕΝΝΟΗΣΑ, ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Σ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ...

Μασωνία έχετε καταντήσει πια!!!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 15/01/2004 15:43:44

hrismigΜέλος
15/01/2004, 18:04:27
quote:

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ (ΟΠΩΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ...
!!!Καλά που το είδες αυτό;
quote:

Μασωνία έχετε καταντήσει πια!!!

Αυτό λέλεται "υψηλή κριτική".

Σου έχω απαντήσει ήδη σε αυτό. Κάθε πράγμα έχει το καιρό του. Δυστυχώς έχει μεγάλη σημασία ποιός ρωτάει, τι ρωτάει, γιατί το ρωτάει, τι στόχο έχει κ.λ.π. Είναι τόσο δυσνόητο;

Αυτός ο "ελαφρύς τη καρδία" χαρακτηρισμός που τόσο εύκολα εξαπέλυσες, είναι για 'σένα ωραίος;

Είναι απλά τα πράγματα...αν θέλετε να ασχοληθήτε με το τι εμείς πιστεύουμε, πρέπει να εμβαθύνετε...αν πάλι δεν σας ενδιαφέρει, είστε σε λάθος θέμα. Αν τέλος ήρθατε εδώ προσπαθώντας να μας ξεριζώσετε τη θρησκεία μας, απευθύνεστε σε λάθος θρησκεία!

Αυτή δεν ξεριζώνει γιατί έχει πολύ βαθειές ρίζες!

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Δηλαδή μπορεί κάποιος να ρωτάει ότι θέλει και εμείς καλούμαστε να του απαντήσουμε ντε και καλά στις προδιαγραφές σου; Δεν δέχεσαι διαφορετική άποψη;

Δηλαδή αν σε ρωτήσω εγώ "πες μου γρήγορα πως σε λένε" εσύ είσαι υποχρεωμένη να απαντήσεις; Δεν θα μου πεις "δεν θέλω γιατί αυτό είναι κάτι προσωπικό";

Πως λοιπόν αφερείς το δικαίωμά μου στην προσωπική απάντηση που έχω εγώ νοήσει και για επίσης προσωπικούς μου λόγους δεν επιθυμώ να εκφράσω άμεσα;

Παράδειγμα: Αν το ίδιο ακριβώς πράγμα το ρωτούσε ο VIKING θα του είχα ήδη απαντήσει...Μήπως μπορείς να το αντιληφθείς κάπως έτσι;

(Βρε αυτή η "φωτιά" τι σου κάνει!)

15/01/2004, 18:31:11
Αγαπητέ hrismig,

δεν περίμενα ότι έχεις τόσο πολύ ταυτιστεί με την προάσπιση της θρησκείας σου, που ούτε το χιούμορ δεν αντιλαμβάνεσαι!!! [Ξέρω βέβαια, ότι είναι κόκκινο πανί αυτό που έγραψα (νάτο πάλι το κόκκινο), αλλά έβαλα και smilie, τί άλλο να κάνω η χριστιανή;;;]

Ήμαρτον, αγαπητέ! Εκτίθεσαι και μάλιστα δια του αμαρτήματος της οργής!

quote:
αν θέλετε να ασχοληθήτε με το τι εμείς πιστεύουμε

Ποιοί είμαστε εμείς και ποιοί εσείς, αγαπητέ;

Μπερδεύεσαι πάλι απ' ότι οσφραίνομαι...

quote:
Δηλαδή μπορεί κάποιος να ρωτάει ότι θέλει και εμείς καλούμαστε να του απαντήσουμε ντε και καλά στις προδιαγραφές σου; Δεν δέχεσαι διαφορετική άποψη;

Εν πάσει περιπτώσει, μπορείς ν' αποφασίσεις αν εμένα θα μου εξηγήσεις ή όχι; Τυγχάνει να έχω τις ίδιες απορίες κι όπως πολύ καλά γνωρίζεις, δε ρωτάω ποτέ κάτι τυχαία.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

16/01/2004, 18:12:22

«Αν πραγματικά θέλεις να καταλάβεις αυτά που εκθέτεις, ξεκίνα σήμερα κιόλας με καλή οπτική ματιά να μελετήσεις ένα - δύο βιβλία εκτός της Παλαιάς Διαθήκης που σε επιρεάζει αρνητικά!

Όταν θα έχεις εμβαθύνει στο πως σκέφτονται οι συνάνθρωποί σου...παραδόξως θα σου έρχονται και οι απαντήσεις. Αυτές που πρέπουν όταν πρέπουν.

εύχομαι να το κάνεις κάποτε...»

Μάλιστα. Ο καθαγιασμός στο μεγαλείο του ή...μου φαίνεται??

Για να αντιληφθούμε σε ποιό σημείο θα πρέπει να φτάσουμε ώστε να "κατανοήσουμε" την..."σοφία" τόσο των ιδρυτών του Γιαχβισμού αλλά και όσων κόπτονται ότι πρόκειται περι του ενός και ιδίου "Θεού", θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε λίγο πίσω στην ιστορία...

Αυτό που είναι σημαντικό επομένως είναι ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που «είδαν» (επινόησαν) τον Θεό της Παντατεύχου, τον οποίο και παρέλαβαν οι χριστιανοί, που όπως και φροντίζουνε να υπενθυμίζουνε, είναι ο ένας και ο ίδιος?

Ποιό επίπεδο είχανε οι πιστοί τους και τι «Θεό» έπρεπε να παρουσιάσει ο Οσαρσήφ?

Τι μας λέει σχετικά ο Ιώσηπος? «..αποφεύγουν να φτύνουν στη μέση της συντροφιάς ή δεξιά...ανοίγουν λάκκο βάθους ενός πόδα με το φτυάρι τους-γιατί δίδουν σε όλους τους νέους μυημένους ενα παρόμοιο. Εκεί κάθονται τυλιγμένοι στο μανδύα τους κατα τρόπο ωστε να μην προσβάλουν την ακτινιβολία του Θεού, μετά σκεπάζουν το λάκκο με το χώμα που έβγαλαν ανοίγοντας τον. Γι’ αυτή τη δουλεία διαλέγουν τα πιο ερημικά μέρη..» (Ιουδαϊκός Πόλεμος Τ.β’)

Η περιγραφή αυτή αναφέρεται στους Εσσαίους και το.....«επίπεδο πολιτισμού» που είχαν κατακτήσει! Ενα «επίπεδο» που τους υπαγόρευε και την μορφή του Θεού καθώς και τις προσταγές Του προς τους ανθρώπους ακόμα και για...θέματα υγιεινής.
Ενα «επίπεδο» ώστε να πιστεύουν πως η...θέα του ξεσκέπαστου κορμιού τους θα πρόσβαλε τη Θεϊκή ακτινοβολία! Για ΤΕΤΟΙΟΥΣ «ΠΙΣΤΟΥΣ» αποκαλύφθηκε ο «Θεός» του Οσαρσήφ, για τέτοιους πιστούς επινοήθηκαν τα οράματα, τα θαύματα και οι διάφοροι διάλογοι με το Θεό!

Δέν νομίζω ότι το θέμα των Εσσαίων είναι "άσχετο"...

Αλλά, για να μήν αδικούμε ΚΑΝΕΝΑΝ, και μιάς και μιλάμε ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, να σημειώσουμε ότι την ίδια..διαδικασία πίστης στην χάρη Του (!) ακολούθησε ΚΑΙ η καταγραφή της Παλαιάς Διαθήκης.
Στο Δευτερ. ΚΓ’13 διαβάζουμε: «..θέλεις σκεπάσει το εξερχόμενον απο σου. Διότι Κύριος ο Θεός σου περιπατεί εν μέσω του στρατοπέδου...δια να μην βλέπει ακαθαρσίαν τινά εν σοι, και αποστρέψει απο σου»!

Τι..."σοφία" Θεέ μου! Τι.."εμβάθυνση" απαιτείται!

(Μωρέ μήπως μπερδέψανε τον....Αριστοφάνη με τον Θεό???)

Για αυτόν τον "Θεό" μιλάμε άραγε? Για αυτούς τους πιστούς και επιτελάρχες που έγραψαν όλα αυτά μιλάμε?

Διότι, εφόσον αποδέχεται κανείς το "αλληλένδετο" του Χριστιανισμού, τότε αποδέχεται και τις διαδικασίες αλλά και τις ρίζες αυτής της «Θεϊκής επέμβασης» ακόμη και σε θέματα....υγιεινής!

Λοιπόν ΠΡΑΓΜΑΤΙ θα πρέπει πολύ να..."εμβαθύνει"!

IzauraΜέλος
24/01/2004, 04:52:16
Αγαπητέ Schwabe,

Θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου:

1.Η βίβλος από ποιους γράφτηκε?
2.Ο θεός της βίβλου δεν έχει ανθρώπινες αδυναμίες?
3.Ο θεός είναι άπειρος?

Σε ευχαριστώ?

...Οι λειτουργίες μου βασίζονται σε ένα οξύ...

24/01/2004, 10:02:52
H καταγραφή της εβραϊκής μυθολογίας και συγκρότησης "έθνους" υπο θρησκευτικό μανδύα ονομάζεται Παλαιά Διαθήκη.

Τα λόγια καταστροφής και κατάσχεσης εδαφών και συνειδήσεων δέν μπορούσανε να γίνουνε αποδεκτά απο "απλούς ανθρώπους" (όσο χαρισματικοί και εάν αυτοί ήτανε). Αλλά απο έναν....ΘΕΟ?

Αλλή διάσταση λοιπόν.

Τώρα το εάν την άρχισε την σύνταξη του "οικογενειακού Θεού" Γιαχβέ ο Αιγύπτιος ιερέας Οσαρσήφ (μετέπειτα Μωυσής) δέν παίζει και κανέναν σπουδαίο ρόλο. Σίγουρα βρήκε και άλλους μάγους στην διάρκεια του πήγαινε-έλα στην έρημο και στα βουνά.

Όσο για τις "ανθρώπινες αδυναμίες του Θεού", θα πω πολύ απλά ότι αυτός ο "Θεός" ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ! Εάν ρίξουμε μια ματιά στις εκατοντάδες αιρέσεις ΕΝΤΟΣ του εβραιοχριστιανισμού αλλά και στα άλλα δύο μεγάλα Αβρααμικά μαγαζιά (Ισλάμ-Ιουδαϊσμός) τότε θα έχουμε μία εικόνα ως προς το ΠΟΣΕΣ αδυναμίες μπορέι να έχει αυτός ο "Θεός"...

Δέν ξέρω εάν είναι άπειρος, αλλά άπειρο είναι το κακό που έχει πάθει ο κόσμος και η γνώση απο την στιγμή που...."μας έκανε την τιμή'!

Να'σαι καλά.

01/02/2004, 01:39:15
Το πού μπορεί να οδηγήσει το όλο αλαλούμ των "προφητειών" της Παντατεύχου στην σημερινή κοινωνία, μπορεί κάποιος να το...απολαύσει στην σελίδα www.leftbehind.com

Ας τα βλέπουνε αυτά ορισμένοι.......

antiΝέο Μέλος
03/01/2005, 18:59:37
ο αντιχριστος γενιθηκε στισ 13/8/1986