ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ηρωινη " ΦΥΓΗ ...MONAΞΙΑ...ΕΞΑΡΤΗΣΗ...ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- "Ηρωινη " ΦΥΓΗ ...MONAΞΙΑ...ΕΞΑΡΤΗΣΗ...ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

`18`anW30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
jimazzΝέο Μέλος
22/09/2004, 13:15:05
Χαιρετώ όλους εσάς που συμμετέχετε σε αυτό το topic.
Θέλω να πω το εξής : σίγουρα τα ναρκωτικά είναι μια πολύ οδυνηρή και ευαίσθητη υπόθεση, καμία χώρα-κυβέρνηση-οργανισμός στον κόσμο δεν έχει καταφέρει να το αντιμετωπίσει. ΄Ομως αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που υπάρχουν στην φύση?? Μήπως το πρόβλημα δεν είναι τα ναρκωτικά αλλά ο τρόπος που γίνεται η χρήση τους (ξέρω ότι στην κάνναβη υπάρχουν ουσίες που κάνουν θαύματα στο γλάυκωμα, καθώς ρίχνουν την ενδοφθαλμική πίεση), μήπως πάλι το πρόβλημα είναι οτι λόγω της λάθος χρήσης τους έχει στηθεί ένα παγκόσμιο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης με τεράστια οικονομικά οφέλη. Μιλάμε για απεξάρτηση και δεν μιλάμε για πρόληψη?? Θέλει πραγματικά κανείς ισχυρός αυτού του κόσμου να σταματήσει το εμπόριο των ναρκωτικών (είτε για τα κέρδη που αποφέρει, είτε για την αποβλάκωση και το καλούπωμα των νέων)?? Ή μήπως και οι οργανώσεις-ιδρύματα απεξάρτησης παίζουν το ίδιο παιχνίδι?? Τι είσοδήματα δηλώνουν άραγε οι μεγαλογιατροί-ψυχίατροι που κινούν τα νήματα τους?? Τι επιδοτήσεις πέρνουν από το κράτος, από την Ευρωπαική ένωση, από χορηγίες, από φιλανθρωπίες κλπ??? Και τέλος πάντων πόσα λεφτά ξοδεύονται παγκοσμίως κα΄θε χρόνο για την απεξάρτηση και την καταστολή και πόσα για την πρόληψη????
Συμπαρίσταμαι αμέριστα σε όσους παλεύουν με τα γρανάζια του συγκεκριμένου προβλήματος όμως νομίζω οτι περισσότερη σημασία έχει η πρόληψη απο οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ από τον άνθρωπο και τις προσωπικές εμπειρίες και να δω το πρόβλημα σε μια άλλη διάσταση. Και εκεί μου φαίνεται οτι όλα αρχίζουν και γίνονται περίεργα.
Πραγματικά αν καποιος γνωρίζει συγκεριμένα νούμερα επιδοτήσεων ή μπορεί να με παραπέμψει σε διάφορα links θα το ήθελα πολύ..

libraΝέο Μέλος
27/09/2004, 14:25:13
quote:

ΛIΓA ΛOΓIA ΓIA MENA: Eiμαι 29 XΡΟNΩN! .....ΕΚΑΝΑ 5 χρονια xρηση ΗΡΩΙΝΗΣ ( ενω πιο πριν για 1μιση χρονο περιπου επερνα Χαπια υπνοστεντον και διαφορες αλλες ουσιες της οπιες της εβρησκα και αυτες οπως και την ηρωινη)Την χρηση της Ηρωινης την ξεκηνησα στα 21 μου χρονια, για την ακρηβεια ημουν 20 χρονων και 8 μηνες.(μολις ειχα αποληθει απο φαναταρος ). Ειχα φτασει να Κυλιεμαι στoυς δρομους και Στα στενα τις Ομονοιας και της πλατιας Βαθης,για να βρω και να εξασφαλησω την δοση μου.."τα ειδα ολα¨" εκει τοσα χρονια....zουσα για να πινω και επινα για να ζω...( λιγο, πολυ ισως ειχατε περασει απο Ομονοια καποτε η και τωρα και εχετε δει το χαλι και την ξεφτιλα των τοξικομανων...H εξαθλιωση σε ολο της το ΜεγαλειοΑυτο που ειναι σiγουρo φιλοι μου ειναι οτι δεν ξεκηνας να περνεις ουσιες ετσι, απλα για μαγκια η απο περιεργια ,η για πλακα ..τιποτα δε γινετε ετσι ξαφνικα..(κατι παντα προ υπαρχει..} Παρακολουθω απο τον Ιανουαριο του 2001 το __18 AΝΩ__ το οπιο ειναι /ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ/ . Το πργραμμα αυτο εχει τρεις φασεις Τωρα πια βρησκομε στην τριτη φαση του προγραμματος στην <Κοινονικη Επανενταξη> ,Ειμαι καθαρος απο ¨"ουσιες" δεν πινω ουτε μπυρα .Ομως θα θελα να σας πω οτι, ερχονται συχνα πυκνα μεγαλες Καταθλιψεις... εχω Νευρα, κουραζομε πολυ ευκολα, αυτα ειναι τα λεγομενα "Μεταστεριτικα",εκτος λοιπον ολα αυτα δηλαδη τα υποληματα απο την ΗΡΩΙΝΗ ΔυστιΧως λιπον εχω ηπατιτιδα C (η οπια μου μεταδοθηκε απο χρηση συριγκας ,εφοσον εκανα και ενδοφλεβιες ενεσεις)και ετσι για να την αντιμετοπισω και να την θεραπευσω ,κανω καπια χημειοθεραπεια: η οπια με ταλαιπωρει αρκετα θα λεγα ,διοτι εχει ασχημες και δυνατες παρενεργειες .Η χειμιοθεραπεια αυτη ονομαζεται Ιντερφερονη. Οι παρενεργειες της ειναι Προκαλει:Kοποση, Eξαντληση , Νευρα , Εντονους πονοκεφαλους,( Πονοκεφαλους διοτι κανω και ασχημο υπνο) ακομα φερνει Πυρετο,πονους στα κοκαλα και στους μυις και ριγη΄θυμιζει λιγο στεριτικα απο ηρωινη΄ .Παρ'ολα αυτα δεν πτοουμε Δεν το βαζω κατω ΔΕΝ παραιτουμε! Eιμαι ZΩΝΤΑΝΟΣ! ZΩ!! EIMAI KAΘΑΡΟΣ!! YΠΑΡΧΩ!! ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΕ , ΠΡΟΣΠΑΘΩ !,ΑΝΑΠΝΕΩ !! ΚΑΙ.... ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ!!!
καλησπέρα Θοδωρή,
κάθε μέρα πάνω από τη γη είναι μέρα καλή, κάτι τέτοιο δεν λένε και στο 18 άνω;
συγχαρητήρια για την προσπαθειά σου αυτή και σε καλοσορίζω στο κλάμπ των "καθαρών".
Ξέρω καλά τι θα πει ηρωίνη, πάρα πολύ καλά. Είχα τον αδερφό μου στη χρήση πολλά χρόνια. Τέλειωσε το 18 και τώρα ειναι καθαρός 4 χρόνια και σήμερα.
Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι όταν ζεις με έναν χρήστη γίνεσαι και ο ίδιος χρήστης. Το ψέμα πήγαινε και ερχόντανε αναγκαζόμουνα να σκέφτομαι σαν "τζάνκυ" για να τα βγάλω πέρα μαζί του. 8/9 χρόνια στη χρήση τα έμαθα όλα κοντά του και τα ΕΙΔΑ ΟΛΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ , εγινα ειδικός χωρίς να κάνω χρήση, γύρισε όλες τις κοινότητες, μα όλες αλλά βρήκε το μαστορά του στο 18 και στον Κρεμμύδα, την Μάτσα και τους υπόλοιπους. Σίγουρα θα τον ξέρεις, όπως και όλα τα παιδιά που τέλειωσαν εκείνη τη χρονιά (2000/2001).
Τώρα είναι καλά όχι μόνο καλά αλλά παντρεύτηκε κι'όλας.
Αλλά είπαμε είναι καθαρός και σήμερα, ξέρεις τώρα πως είναι κάθε μέρα μάχη. Με όλη τη σημασία της λέξεως.
Μπράβο σου και πάλι, μου άρεσε πολύ και το site που έφτιαξες. Είσαι παράδειγμα προς μίμηση.

Edited by - 8odwris on 25/02/2004 12:34:19

KaizerΜέλος
29/09/2004, 12:51:04
Για μένα, μία λύση υπάρχει για να σταματήσει το εμπόριο του θανάτου. Να στέλνονται στο εκτελεστικό απόσπασμα όλοι όσοι βρίσκονται να κατέχουν ποσότητες ναρκωτικών άνω των 100 γραμαρίων.
Μόνο με την παραδειγματική τιμωρία θα καταλάβουν αυτά τα κτήνη, και όχι με <<σωφρωνισμούς>> που επιτυγχάνονται με τον εγκλισμό σε υπερπολυτελείς φυλακές
ΑΝΙΚΗΤΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ

8odwrisΜέλος
29/09/2004, 14:28:49
...Σας προσκαλω στο site που εφτιαξα για σημαντικες πληροφοριες ,Προβληματισμο,συζητηση, βοηθεια ,για το θεμα των Ναρκοτικων ,την εξαρτηση, και την Απεξαρτηση οχι μονο απο ουσιες,αλλα απο καθε τι που την προκαλει......Ελατε εδω -----> http://clubs.pathfinder.gr/Apeksartisi18ANW__

Πρεζες... υπαρχουν πολλες ΔΕΝ ειναι μονο η ΗΡΩΙΝΗ, η Ηρωινη ΟΜΩς ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!! αυτη ειναι η ΜΟΝΗ διαφορα!!!!

libraΝέο Μέλος
29/09/2004, 19:31:32
Καλησπέρα Θοδωρή σου έχω στείλει μία απάντηση αλλά μάλλον δεν την είδες είναι στη σελ. 7 σε quote. Διαβασέ τη και τα ξαναλέμε. Καλή συνέχεια.

8odwrisΜέλος
10/10/2004, 14:33:08
saikopod . στειλε μου email να τα πουμε καλυτερα αν θες :)

Πρεζες... υπαρχουν πολλες ΔΕΝ ειναι μονο η ΗΡΩΙΝΗ, η Ηρωινη ΟΜΩς ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!! αυτη ειναι η ΜΟΝΗ διαφορα!!!!

8odwrisΜέλος
10/10/2004, 14:34:13
libra . ολο το διαβασα Να σαι καλα !!!!!!!

Greek1982Νέο Μέλος
12/10/2004, 04:26:52
File Thodori diavasa tin istoria sou kai oles tis prospatheies sou. mporw na po oti me siglonises! einai prwti fora pou akousa istoria enos prwin xristi. parolo pou eimai apo to menidi kai eixa gnostous pou twra einai vatheia xomenei alla prospathisa na min anakateuto. Mallon fovomouna oti me kapio magiko tropo tha kologa kai ego. Loipon tha eithela na sou euxitho kalo kouragio oti kalitero gia to mellon sou fille. Tha eithela na se eyxaristo kiolas gia to mathima pou edoses.

STeveeeee

8odwrisΜέλος
12/10/2004, 14:33:22
Greek 1982 .
Η Χαρα ειναι δικη μου, που μεσα απο τα γραπτα μου μπορεσες και πηρες Πραγματα.....
Να σαι καλα!!!

8odwrisΜέλος
27/10/2004, 14:27:10
Αθήνα, 19-10-2004

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 18 ΑΝΩ

Η Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής είναι ένα από τα δύο ολοκληρωμένα δημόσια προγράμματα απεξάρτησης στην Ελλάδα και ανήκει στο Ε.Σ.Υ.
Λειτουργεί από το 1987 με αρχές που είναι διεθνώς γνωστές και αποδεκτές και αντιμετωπίζει την εξάρτηση σε επίπεδο πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.
Γνωρίζουμε ότι η τοξικομανία είναι ένα κρίσιμο κοινωνικό φαινόμενο που απαιτεί την κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα.
Εμείς οι εργαζόμενοι του 18 ΑΝΩ, μέλη της θεραπευτικής ομάδας, μα πάνω απ’ όλα άνθρωποι και ενεργά μέλη της κοινωνίας ζητάμε τη συμβολή σας στην διασφάλιση και έμπρακτη τήρηση της αρχικής συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Α. και του 18 ΑΝΩ, για την μετάδοση δίωρης ζωντανής εκπομπής (με τίτλο «Χαμογελώντας στον Φόβο») της Ραδιοφωνικής Ομάδας της Κοινωνικής Επανένταξης, κάθε Κυριακή 12.00 - 14.00 από την συχνότητα της ΝΕΤ 105,8, για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Η συμφωνία αυτή πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2004, και ήταν το αποτέλεσμα πολύχρονης διεκδίκησης και συλλογικής κινητοποίησης, για την πραγμάτωσή του δικαιώματος έκφρασης ανεξάρτητου κοινωνικού και «καθαρού» λόγου.
Η ιστορία της Ραδιοφωνικής Ομάδας ξεκινάει το 1998 μέσα από διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ όσον αφορά τη συνεργασία με τη ΝΕΤ 105,8, η πρώτη μετάδοση έγινε στις 4 Ιουλίου του 2004. Η εκπομπή συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του μήνα και διεκόπη όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.
Σ’ όλη αυτή την περίοδο υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κοινού απ’ όλη την χώρα, με τηλεφωνικές παρεμβάσεις, ανταλλαγή προβληματισμών και προτάσεων, που αφορούσαν κυρίως το ζήτημα της εξάρτησης από ουσίες και όχι μόνο.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ευρύτερη κινητοποίηση και κοινωνικοποίηση τόσο των μελών της Ραδιοφωνικής Ομάδας και ευρύτερα της Κοινωνικής Επανένταξης, όσο και της κοινωνίας γενικότερα.
Αυτός ο κοινός τόπος αναφοράς είναι άλλωστε και ο κύριος στόχος της Κοινωνικής Επανένταξης.
Πάρα ταύτα, η αρχική συμφωνία δεν τηρήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Α., με αποτέλεσμα η εκπομπή να μην ξαναμεταδοθεί τον Σεπτέμβρη, και να ενημερωθούμε από τον Δ/ντη Προγράμματος της ΕΡΑ για την αλλαγή της ώρας μετάδοσης και τη μείωση του χρόνου της εκπομπής, που παρέμεινε Κυριακή αλλά 22.00 - 23.00 το βράδυ.
Όλοι μαζί θέλουμε να καταγγείλουμε την μη τήρηση της συμφωνίας και τον εμπαιγμό από το δημόσιο ραδιόφωνο και την Ε.Ρ.Α. και συνεχίζουμε να διεκδικούμε, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας για τη μετάδοση του «Χαμογελώντας στο Φόβο», κάθε Κυριακή μεσημέρι 12.00-14.00, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί.
Ως εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε την ματαίωση του έργου μας και του καθημερινού αγώνα που δίνουμε όλοι, χρόνια τώρα, ενάντια στην εξάρτηση από ουσίες σαν τρόπο ζωής κα ενάντια στην αντίληψη ότι ο τοξικομανής «δεν γίνεται καλά».
Διαχωριστικές γραμμές που δίνουν την εικόνα της διχοτομημένης κοινωνίας δεν μας αρμόζουν, όπως επίσης και κοινωνίες «δύο ταχυτήτων» είναι φαινόμενα που δεν μας δίνουν την δυνατότητα για ουσιαστικό έργο, αλλά αντίθετα δίνουν επιφανειακές και επιδερμικές λύσεις σε βασικά παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα.
Μόνο μέσα λοιπόν από το διάλογο και την έκθεση του εαυτού μας, θα μπορέσουμε να οραματιστούμε και μόνο τότε θα πάψουν να έχουν θέση ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση που απειλεί σε καθημερινή βάση το επίπεδο και την ποιότητα ζωής μας.
Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια φίμωσης του λόγου μας και διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας για ουσιαστική παρέμβαση στα ζητήματα που μας προσδιορίζουν τόσο ως ανθρώπους αλλά και ως εργαζόμενους.
Μέσα από τη δημοσιοποίηση του παρόντος κειμένου, σας καλούμε να συμπράξετε και εσείς στην διακοπή της φίμωσης και της λογοκρισίας, σε ένα τόσο σημαντικό για εμάς ζητούμενο έκφρασης και δημιουργίας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης που αρμόζει θέλουμε να πιστεύουμε σε όλους τους ανθρώπους αυτής της γης.