ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βάσεις Greys στη σελήνη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Βάσεις Greys στη σελήνη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

skeptic90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/5
skepticΜέλος
22/12/2005, 21:18:49
Αγαπητέ Sagaviper, πολύ θα ήθελα να κατεβάσω το video για να το εξετάσω αλλά 700mb είναι υπερβολικά πολλά για τη σύνδεσή μου. Θα πάρει αιώνες για να κατέβει....

Πάντως πρέπει να ξέρεις ότι πολλά από τα διαστημικά UFO δεν είναι παρα φυσικά φαινόμενα ή απλά διάφορα τμήματα των διαστημοπλοίων ή διαστημικά σκουπίδια που παρεξηγούνται από τον ανίδεο παρατηρητή για εξωγήινα σκάφη ή ένας Θεός ξέρει τι άλλο....

SagaviperΜέλος
22/12/2005, 22:38:01
χαίρεται,

φίλε skeptic χαίρομαι που αμέσως ο νούς σου πήγε στα σπέϊς ντεμπρί (space debri), κομήτες, άστρα και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Πήγε και ο δικός μου.

Προσωπικά είναι λίγο απίθανο για μένα και θέλω

να ακούσω και άλλες γνώμες. Ο λόγος για αυτό είναι διότι τα συγκεκριμένα στρογγυλά ΑΤΙΑ είναι εκατοντάδες αν

όχι χιλιάδες! Όλα όσα φαίνονται καθαρά είναι ίδια σε σχήμα με μια προφανές νοήμων συμπεριφορά και περίπου 4

χιλιόμετρα διάμετρο με μια τρύπα στη μέση, ορατά σε μια πιό υψηλή οπτική συχνότητα. Το καλό με αυτήν την

κατάσταση είναι ότι τα έχουμε πιάσει πολύ καθαρά σε βίντεο πάρα πολλές φορές σε διάφορους σχηματισμούς που

είναι λίγο αδύνατο η μή ύπαρξη νοημοσύνης(ρομποτική,βιολογική ή υβρίδια).

Ότι και να πούμε θα καταλήγουμε πίσω πάλι στο βίντεο στο οποίο θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να το δει κάποιος έτσι

ώστε να έχει μια σφαιρική ενημέρωση. Αλλωστε αν δεν ήταν οπτικό το θέμα δεν θα έπιανε τόση προσοχή πιστεύω. Με

κάμερες της ΝΑΣΑ (που δεν νομίζω μιά κάμερα μπορεί να είναι χάϊ ον γουίτ και να έχει ψευδαισθήσεις), μάρτυρες

Αστροναύτες κτλ.

Είναι λίγο σοκαριστικά τα πράματα λογώ του ότι όταν κάθεσαι μόνος σου και σκέφτεσαι...αν αυτά είναι πράγματι ότι

φαίνονται να είναι, διαστημόπλοια ότι θέλεις πές τα και έιναι και τεράστια(ID4).... ε τότε αρχιζει μια μάχη μέσα

σου που απο τη μια λές αποκλείεται να είναι το τι μάλλον είναι και απο την άλλη το αντίθετο. Άρα θα έλεγα το θέμα

είναι λίγο άβολο για έλλειψη καλύτερης λέξης.

Άρα τσάκκαρε το email σου και συνεχίζουμε εδώ μέσα επείδη θέλω να σε ρωτήσω διάβασες τίποτε για κάτι δωμάτια κάτω απο την Σφίγγα. Θέλω να δείς τη μέθοδο που λένε ότι χρησιμοποιούν αν είναι ρελάϊαπολ.

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’

Edited by - Sagaviper on 22/12/2005 23:02:25

skepticΜέλος
23/12/2005, 13:30:20
Φίλε Sagaviper, εύλογοι οι προβληματισμοί σου. Αλήθεια πιά είναι η αντίδραση της NASA σε όλα αυτά;
Αν υπήρχε όντως κάτι εμφανές και σοβαρό δεν είναι λογικό ότι κάποιοι επιστήμονες μέσα στη NASA και το JPL θα αντιδρούσαν και θα μετατρέπονταν έτσι σε "σφυρίχτρες";(topsecret whistleblowers) Τόσε και τόσε περιπτώσεις "σφυριχτρών" έχουμε στην πολιτική. Γιατί όχι και στο διάστημα! Έχεις υπόψιν σου τίποτα σχετικό;

Πάντως θα σου θυμίσω μια ιστορία που είναι σχετική με τα ΑΤΙΑ στο διάστημα και τις παρεξηγήσεις που δημιουργούνται ακόμα και από εξαιρετικά έμπειρους παρατηρητές.
Το '62 στην πρώτη αποστολή των ΗΠΑ σε τροχιά με το πρωτόγονο διαστημόπλοιο-κάψουλα Mercury ο αστροναύτης John Glen παρόλο την άρτια εκπαίδευση που είχε λάβει, παρεξήγησε τις σπίθες και τα κομμάτια που αποκολήθηκαν από τη θερμική του ασπίδα (λόγω βλάβης) που είδε ενώ βρισκόταν σε νυχτερινή τροχιά γύρω από τη Γη, με κάτι σαν διαστημικές "πυγολαμπίδες" που μάλιστα συμπεριφέρονται και με νοημοσύνη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε!! Ο αστροναύτης αρχικά είχε τελίως φλιπάρει με το γεγονός και τραβούσε μανιωδώς φωτογραφίες από τις "πυγολαμπίδες" πιστεύοντας πως έγινε μάρτυρας σε ένα ανεξήγητο και θαυμάσιο γεγονός εξωγήινης ζωής ή διαστημικής νοημοσύνης μέχρι που του εξήγησαν τελικά από το διαστημικό κέντρο στη Γη τι ακριβώς συμβαίνει με το διαστημόπλοιό του.
Όπως παρατηρείς λοιπόν στη διαστημική πτήση, λόγω της έλειψης βαρύτητας, του vertigo και του αποπροσανατολισμού λόγω της πτήσεως και τις περιστροφής στις 3 διαστάσεις του αχανούς διαστήματος είναι πολύ εύκολο ακόμα και για έναν πολύ έμπειρο και καλοεκπαιδευμένο παρατηρητή να μπερδέψει και να παρεξηγήσει φαινόμενα που εντοπίζει γύρω του με ανεξήγητα ΑΤΙΑ ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Για τις μυστικές κρύπτες κάτω από τη Σφίγγα αλλά και μέσα στην μεγάλη πυραμίδα κάτι έχω ακούσει από τις μελέτες του Robert Bauval http://www.robertbauval.com/
Τι σχέση όμως έχουν με το συγκεκριμένο θέμα;

Για το email σύντομα θα λάβεις νέα μου. Ευχαριστώ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

skepticΜέλος
23/12/2005, 16:15:47
Προβληματισμένος με αυτά που δήλωσε ο π.Παϊσιος και τη δογματική βεβαιότητά του ότι:"δεν υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν" κάθισα και έκανα ορισμένους πρόχειρους υπολογισμούς. Αν έκανα κάπου λάθος ας με διορθώσει κανένας αστροφυσικός του φόρουμ...

Ακολουθεί μια πρόχειρη μελέτη για την πιθανότητα εξωγήινης ζωής και νοημοσύνης στο ορατό σύμπαν:

Όπως είναι γνωστό από τους αστρονομικούς υπολογισμούς ένας τυπικός γαλαξίας περιέχει από 10 εκατομμύρια (10^7) έως ένα τρισεκατομμύριο (10^12) άστρα.
http://www.biocrawler.com/encyclopedia/Galaxy

Ο δικός μας γαλαξίας περιέχει περίπου 200 δισεκατομμύρια άστρα (2 Χ 10^11) και είναι ένας μεσαίου μεγέθους σπειροειδής ραβδωτός γαλαξίας.
http://en.wikipedia.org/wiki/Milky_way

Γνωρίζοντας όμως ότι τα περισσότερα από τα ηλιακά συστήματα περιέχουν 2 ή περισσότερα άστρα (δυαδικά ή πολλαπλά συστήματα αστέρων) ο αριθμός των ηλιακών συστημάτων μέσα σε έναν γαλαξία περιορίζεται κάπως. Ας πάρουμε ένα μικρό σχετικά απαισιόδοξο νούμερο και ας υποθέσουμε ότι σε κάθε γαλαξία υπάρχουν 10 δισεκατομμύρια διαφορετικά ηλιακά συστήματα κατά προσεγγιστικό μέσο όρο (10^10).
Σε αυτή την έρευνα δεν λαμβάνουμε υπόψιν τα δισεκατομμύρια πιθανά μικρά άστρα που υπάγονται στη σκοτεινή ύλη των γαλαξιών.

Πρόσφατες παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble έδειξαν ότι στο ορατό σύμπαν υπάρχουν 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες. (1,25 Χ 10^11) http://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy
Σε αυτή την έρευνα δεν λαμβάνουμε υπόψιν την σκοτεινή ύλη και τους γαλαξίες που ενδέχεται να ανακαλυφθούν στο μέλλον με άλλα μέσα ή τους γαλαξίες που εντοπίζονται στο υπέρυθρο ή με ραδιοτηλεσκόπια και τηλεσκόπια ακτίνων Χ.

Δηλαδή συνολικά έχουμε έναν αριθμό ηλιακών συστημάτων στο ορατό σύμπαν κατά προσεγγιστικό μέσο όρο 1,25 Χ 10^21.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι 1 στα 10.000 (10^4) ηλιακά συστήματα έχουν δημιουργήσει γεωφυσικά διαμορφωμένους ψυχρούς αέριους ή/και βραχώδεις πλανήτες. Ένα επίσης αρκετά απαισιόδοξο νούμερο αφού σήμερα ξέρουμε ότι τα περισσότερα αστρικά συστήματα (απλά ή πολλαπλά) διαθέτουν πλανήτες και μάλιστα έχουμε ήδη ανακαλύψει δεκάδες από αυτούς σε κοντινά με εμάς ηλιακά συστήματα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Exoplanets

Τώρα ο αριθμός των ηλιακών συστημάτων με πλανήτες στο ορατό σύμπαν διαμορφώνεται σε 1,25 Χ 10^17.

Αν υποθέσουμε ότι από αυτά τα ηλιακά συστήματα με πλανήτες μόνον 1 στα 1.000.000 (10^6) περιέχει γεώμορφο πλανήτη, δηλαδή βραχώδη με πυρήνα σιδήρου και μαγνητικό πεδίο, με ατμόσφαιρα, με μάζα παραπλήσια της Γης και σε απόσταση από το άστρο που περιστρέφεται ιδανική για την ανάπτυξη της ζωής. Δηλαδή ούτε πολύ μακριά ούτε πολύ κοντά σε αυτό, για παράδειγμα περίπου 150.000.000 χλμ για ένα τυπικό μικρό άστρο όπως ο Ήλιος μας.

Τώρα ο αριθμός των ηλιακών συστημάτων στο ορατό σύμπαν με γεώμορφους πλανήτες με ήπιο κλίμα και κατάλληλους για να αναπτύξουν ζωή διαμορφώνεται
σε 1,25 Χ 10^11
Εάν κάνουμε τώρα την τελική υπόθεση εργασίας ότι μόνο στον 1 από τους 100.000 (10^5) αυτούς γεώμορφους πλανήτες η φυσική εξελικτική διαδικασία οδήγησε στην σταδιακή ανάπτυξη νοήμονος ζωής και πολιτισμού, καταλήγουμε στον αριθμό των 1.250.000 διαφορετικών εξελιγμένων εξωγήινων πολιτισμών μέσα στο χωρόχρονο του ορατού σύμπαντος και αυτό πάλι χρησιμοποιώντας σχετικά απαισιόδοξα νούμερα σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής παρατηρήσεις και θεωρίες των επιστημόνων για τον κόσμο μας.

SagaviperΜέλος
23/12/2005, 16:36:24
Λοιπόν φίλε skeptic θα λινκάρω ένα κομμάτι απο τα βίντεο που σου λέω, είναι 28mb

κάνε λίγη υπομονή προς το παρόν. Αξίζει να περιμένεις γιατί θα δείς περίεργα πράγματα. Επίμενω για

αυτά τα τρία βίντεο* επειδή τα φαινόμενα παρατηρούνται έξω απο τη Γή

απο μηχανήματα που βάλθηκαν με κάποιο σκοπό εκεί. Νιώθω ότι κάποιος μας προκαλεί να τα ερευνήσουμε και

πρέπει να εξετασθούν απο παραπάνω άτομα και να ερευνηθούν όλα τα βίντεο STS και για τα ΔΥΟ φαινόμενα.

Δεν είμαι σίγουρος ποιό απο τα δυό πιάνει το κέϊκ το αφήνω στον καθένα μας.

Η ΝΑΣΑ λέει αρνούνται να το εξετάσουν(τουλάχιστον με διαφάνεια) προς το παρόν αλλά που θα πάνε, κάποτε το κοτόπουλο

θα έρθει σπίτι να ψηθεί. Όσο για τους 'whistleblowers' που λές. Δεν νομίζω να μπορούμε να συγκρίνουμε ένα ξεσκέπασμα

πολιτικών διαφορών με ένα θέμα σαν κι αυτό που είναι τόπ σίκρετ. Είμαι βέβαιος ότι το θέμα αυτό αξίζει εξαιρετικής σημασίας.

Είμαι ενημερωμένος για τα fireflies και συμφώνω ότι ο άνθρωπος προς το παρόν δεν μπορεί να είναι

αντικειμενικός στο διάστημα ακόμα αλλά εδώ μιλούμε για στέϊτ οφ δε άρτ κάμερες(εκπληκτικό ζούμ!) του στρατού της Αμερικής

και πίστεψε με όταν ακούσεις και τη συνομιλία που έχουν οι αστροναύτες με τον πύργο ελέγχου όταν

γύρευαν το ΜΙR που το έστειλαν να καεί στην ατμόσφαιρα θα δείς την τεράστια διαφορά μεταξύ fireflies,διαστημικά

σκουπίδια, παγωμένα υγρά αποχωρητηρίου, κομμάτια διαστημοπλάνου κ.λ.π.
(ο σταθμός ΜΙR και το Tether επεισόδιο δεν είναι στο μικρό βίντεο 28mb)

Επιταχύνουν σε πάνω απο 100,000χλμ απο 0 και βάϊς βέρσα μέσα σε δέκατα δευτερολέπτου. Οι κομήτες από τι ξέρω

δεν ελαττώνουν ταχύτητα και η βαρύτητα της Γής θα τους τραβούσε να κάουν. Και θα καίγονταν σωστά; Είναι δυνατό να έχει

αρκετή ενέργεια ένας τέτοιος μετεωρίτης απο αυτούς που βλέπουμε στα βίντεο έτσι ώστε να μπορέσει να ξεφύγει απο τη βαρύτητα της Γής.

Και φυσικά αν είχαμε κομήτες ή οτιδήποτε άλλο με μιά διάμετρο 3-4 χιλιομέτρων λίγο έξω απο τη Γή θα φρίκαρε όλος ο πλανήτης.

Τώρα ορισμένα αντικείμενα στις εικόνες μας είναι σχεδόν ακίνητα και έχουν σχηματισμό.(καθόλη τη διάρκεια των επεισοδίων

διατηρούν το μέγεθος τριών περίπου χιλιομέτρων. Αιωρούνται και 'λάμπουν' όπως τη Βίσση, τουλάχιστον στη συχνότητα που

είναι βιντεογραφημένα. Πάλλονται και σχηματίζουν ένα ελικοειδή σχήμα. Τώρα δέν ξέρω αν η συχνότητα που βλέπουμε είναι

απλώς ένα φάσμα μόνο που δεν μπορούμε να δουμε με τα μάτια μας ή οι κάμερες της ΝΑΣΑ μπορούν να βιντεογραφούν τη επόμενη

πιο κοντινή μας διάσταση. Και μάλιστα σε μία φάση γυρίζουν την κάμερα με το ειδικό φίλτρο προς τη Βραζιλία και βλέπεις

ένα άλλο να βγαίνει προς το διάστημα. Σαν να περίμεναν να το 'πιάσουν'.

Νομίζω θα βοηθηθούμε με το να απαντήσουμε πρώτα απ'όλα μία μία ερώτηση.

Τί είδος αντικείμενα βρίσκονται σε τροχιά και είναι πάνω απο 2-3 χιλιόμετρα και ο αριθμός τους ξεπερνά τα 10-15 για παράδειγμα;

και μέτα πάμε πάρακατω.

Κομμάτι απο τα 'EVIDENCE: The Case for NASA UFOs part 1 & 2' - 28mb video

*EVIDENCE: The Case for NASA UFOs part 1 & 2
*The Secret Nasa Transmissions

Για τη Σφίγγα είναι ένα θέμα που με απασχολέι πολύ στο πώς μπορεί να ξέρουν αν υπάρχουν θάλαμοι και πόσο μεγάλοι

κάτω απο αυτήν και αν περιέχουν οτιδήποτε μέσα τους. Και αν περιέχουν που είναι τα ρομπότ μας; Γιατί δεν προχωρούν;

περιμένω και μέϊλ. Χρόνια πολλά

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’

Edited by - Sagaviper on 23/12/2005 16:50:45

SagaviperΜέλος
24/12/2005, 19:18:21
Χαιρετώ,

Λόγω του ότι το παρόν θέμα δεν πήρε ακόμα την προσοχή που του αξίζει στα ΜΜΕ και στην επιστημονική κοινότητα για διάφορους λόγους, νιώθω την υποχρέωση να το παρουσιάσω σε μια πιό εύκολη μορφή πρόσβασης έτσι ώστε να εξουδετερωθεί ο λόγος της χαμηλής ένωσης που ισχύει για τους περισσότερους.

Με τις λίγες γνώσεις που έχω στο edit χώρισα και ανέβασα μερικά πολύ σημαντικά κλίπς απο τα βίντεο που μιλούσα. Το έκανα αυτό επειδή πολλοί έχουν dial-up ένωση και δεν ήθελα να κόψουν πίσω απο αυτά τα μοναδικά βίντεο μόνο και μόνο επειδη δεν έχουν μεγάλης ταχύτητας ένωση.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτές οι εικόνες και οποιεσδήποτε πληροφορίες ατλούνται απο αυτές πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Ελπίζω με αυτή τη μέθοδο οι φίλοι με αργή ένωση να δείξουν λίγη υπομονή να τα κατεβάσουν και να τα παρακολουθήσουν πολύ προσεχτικά έτσι ώστε να ακουστούν κι άλλες γνώμες και αναλύσεις στο τί βλέπουμε τελικά στις οθόνες μας έστι ώστε να αρχίσει μια συζήτηση πάνω στο θέμα.

Η άποψη μου είναι ότι δεν πρόκειται για οποιούδηποτε είδους σκουπιδιών,κρυστάλλους, κομήτες, μετεωρίτες, κομμάτια απο διαστημοπλάνα/δορυφόρους, άλλους ήλιους, σταγόνες στην κάμερα, ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις, οράματα, φάρσες, τεχνικά προβλήματα ή και ακόμα star-like things όπως λένε οι 'εκπαιδευμένοι' μέχρι αηδίας έμπειροι αμερικάνοι αστροναύτες.

Φυσικά έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας υπόψη πολλές επιστημονικές γνώμες
απο φίλους εδω στην Κύπρο και Αμερική.

Τώρα στην ερώτηση στο τι μπορεί να είναι σε τροχιά γύρω απο τη Γή τόσο κοντά μας, να έχουν μια διάμετρο 2-3 χιλιομέτρων, να κινούνται με εξωτικές ταχύτητες, να σταματούν ακίνητα απο αυτές τις ταχύτητες, απότομες στροφές 90 μοιρών με ταχύτητα 30,000 μιλίων την ώρα περίπου, εξαφάνιση και εμφάνιση σε διάφορα φάσματα και ορατά με δύο διαφορετικές κάμερες, γεωμετρικούς σχηματισμούς με προφανή συνεννόηση και με αριθμό που ξεπερνά τα 10-15 κάθε φορά, δεν ξέρω ακριβώς ακόμα. Άλλα τουλάχιστον σβήνω απο τη λίστα συνεχώς το τι ΔΕΝ είναι.

Μερικά βίντεο είναι μεγάλα και άλλα μικρά σε filesize. Αυτά που δεν έχουν low resolution δεν άξιζε να τα μικράνω.

Συστήνω τα πιό καθαρά σε όσους δεν πειράζει να περιμένουν. Αποκλείται πάντως να σας πάρει παραπάνω ώρα απο τι μου πήρε να τα κόψω και να τα ανεβάσω. Θα έχω πάνω αυτά τα βίντεο όσο χρειαστεί για να τα κατεβάσετε.

Θέλω να τονίσω ότι τα παρακάτω βίντεο ΔΕΝ περιέχουν το πρώτο φαινόμενο με τα μικροσκοπικά UFO που σχολιάζεται λεπτομερώς στο 'The Secret Nasa Transmissions' και που ακόμα δεν ασχολήθηκα.

1. Tether Deployment 12mb / Tether deployment 5.4mb

2. Tether incident 11mb / Tether incident 4.6mb

3. Interdimensional 8.5mb / Interdimensional 3.5mb

4. High speed Turn 3.3mb / High speed Turn 1mb

5. Formation 4mb

6. Formation2 4mb

7. TETHER with a lot of UFO's 15mb

8. Tether up close 8mb

9. Formation over Africa 5mb

10. MIR space station 11mb / MIR space station 4.7mb

11. MIR close up 7mb / MIR up close 3mb

12. Strange flash and speed up 3.8mb

Φίλε skeptic δεν το ήξερα ότι ο Παϊσιος είπε κάτι τέτοιο. Από τι διάβασα έβγαινε στο αστρικό συνειδητά αυτός ο παππούλης. Προσωπικά τη φράση που είπε(άν την είπε) την θεωρώ πολύ εξτρήμ και αφάνταστα εγωϊστική. Όχι μόνο απο κάποιον που βγαίνει συνειδητά στο αστρικό αλλά από οποιονδήποτε.

Αν λάβουμε υπόψη ότι βρίσκουν νέους πλανήτες κάθε μήνα τώρα, νέα φεγγάρια γύρω απο τους είδη γνωστούς μας πλανήτες! , τους αστρονομικούς αριθμούς γαλαξιών, ήλιων και τώρα πλανητών γύρω απο αυτους τους ήλιους τότε καταλαμβαίνεις το μέγεθος που μπορεί να πιάσει ένα θέμα σαν κι αυτό, χάνεις τον μπούσουλα σου όπως λέμε εδώ.

Διάβασα μια φράση ρε skeptic κάποτε που έλεγε ' Υπάρχουν παραπάνω Γαλαξίες στο Σύμπαν μας απ' ότι άστρα στον Γαλαξία μας και παραπάνω Σύμπαντα απ' ότι Γαλαξίες στο Σύμπαν μας.'

Απο θρησκευτικής απόψεως προσωπικά πιστεύω ότι οι διάφορες μεγάλες θρησκείες στον πλανήτη μας θα πρέπει να κάμουν σοβαρά updates με όλα αυτα επειδή γίνονται ανησυχητικά τα πράγματα.(τουλάχιστον για όσους ηγούνται ή ακολουθούν μια συγκεκριμένη θρησκεία.)

Η καθολική εκκλησία ήδη τα έφτιαξε τα πράγματα όσο αφορά το 'Θεό' και τους εξωγήϊνους.
Νομίζω επόμενη στη σειρά είναι η 'Ορθόδοξη'. Τουλάχιστον στη Κύπρο θα τους πάρει πολλά χρόνια να το περάσουν στον κόσμο έτσι ώστε να χωνευτεί απο τους Κύπριους ότι ο 'Θεός' έκαμε και άλλους που κουβαλούν το 'προπατορικο αμάρτημα'(φυσικά αν είναι cloned δεν ισχύει) και που πρέπει και αυτοι με κάποιο τρόπο να 'σωθούν'. Θα πρέπει να αρχίσουν πολύ σύντομα έτσι ώστε να μην χάσουν πολλούς πιστούς.

'Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.'

Edited by - Sagaviper on 24/12/2005 19:44:49

skepticΜέλος
24/12/2005, 21:09:08
Φίλε Sagaviper σε χαιρετώ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ευχαριστώ για τα video, κάποια από αυτά τα έχω ήδη δεί και ιδίως αυτό που δείχνει αυτά:

με προβλημάτησε ιδιαίτερα ως προς τι ακριβώς μπορεί να είναι τα πολλαπλά αντικείμενα που διαπερνούν το οπτικό πεδίο της κάμερας.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε εύκολα γιατί δεν ήμασταν εκεί όταν αυτά καταγράφηκαν. Επίσης έχουμε ένα πολύ μικρό οπτικό πεδίο παρατήρησης στη διαθεσή μας πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ορθή κρίση μας για αυτά τα φαινόμενα.
Όπως ήδη σου εξήγησα στο διάστημα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι στη Γη και σε πολλές περιπτώσεις τα φαινόμενα είναι ακόμα άγνωστα οπότε πολλά είναι τα πιθανά ενδεχόμενα. Μπορεί να είναι κάτι απλό που δεν το έχουμε καταλάβει και μπορεί να μην είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Μια παραμόρφωση ή λάθος εστίαση του φακού, διαστημικά σκουπίδια, σωματίδια και μικρομετεωρίτες ... κλπ who knows... Π.χ. για τις πυγολαμπίδες του Glen αν έβλεπες τις φωτογραφίες του χωρίς να σου εξηγήσει κάποιος πρώτα περι τίνος πρόκειται, μπορεί πολύ πιθανόν να νόμιζες ότι είχε δίκιο όταν έλεγε για νοήμονα συμπεριφορά. Μόνο που δεν είχε δίκιο! Ακόμα και αυτός έκρινε λάθος!

Αλήθεια ποιά είναι η επίσημη θέση της NASA για όλα αυτά;

quote:
να έχουν μια διάμετρο 2-3 χιλιομέτρων, να κινούνται με εξωτικές ταχύτητες, να σταματούν ακίνητα απο αυτές τις ταχύτητες, απότομες στροφές 90 μοιρών με ταχύτητα 30,000 μιλίων την ώρα περίπου

Πως μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς διάμετρο έχουν και με τι ταχύτητα πηγαίνουν εφόσον δεν έχεις ιδέα περι τίνος πρόκειται;; Όλα είναι σχετικά στο σύμπαν. Μπορεί αυτά τα αντικείμενα να είναι πολύ κοντά και να πηγαίνουν με μικρές ταχύτητες και εσένα να σου φαίνονται τεράστια και ταχύτατα και επίσης μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Το θέμα είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κρίνεις εύκολα μεγέθη και ταχύτητες που ακομα και επαγγελματίες παρατηρητές όπως πιλότοι και αστροναύτες κάνουν συχνά λάθος εκτιμήσεις και μάλιστα ακόμα και σε γνώστα αντικείμενα όπως πχ αεροσκάφη και πύραυλοι.

quote:
Φίλε skeptic δεν το ήξερα ότι ο Παϊσιος είπε κάτι τέτοιο.

Όντως πρέπει να το είπε. Και μάλιστα το ανέφερε σε ερώτηση που του έκανα για τα UFO και τι μπορεί να είναι αυτά. Για τα UFO απάντησε χωρίς περιστολές ότι "όλα αυτά είναι δαιμόνια που παίρνουν διάφορες μορφές για να παραπλανήσουν τους ανθρώπους" και πρόσθεσε "δεν υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν"!

quote:

Αν λάβουμε υπόψη ότι βρίσκουν νέους πλανήτες κάθε μήνα τώρα, νέα φεγγάρια γύρω απο τους είδη γνωστούς μας πλανήτες! , τους αστρονομικούς αριθμούς γαλαξιών, ήλιων και τώρα πλανητών γύρω απο αυτους τους ήλιους τότε καταλαμβαίνεις το μέγεθος που μπορεί να πιάσει ένα θέμα σαν κι αυτό, χάνεις τον μπούσουλα σου όπως λέμε εδώ.

Αν παρατήρησες από την παραπάνω στατιστική έρευνα που έκανα για την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών στο σύμπαν αν αλλάξεις λίγο τα νούμερα και τα κάνεις κατα ένα ακόμα μηδενικό μεγαλύτερα τότε θα καταλλήξεις στο 0=μηδέν, ότι δηλαδή είμαστε ΜΟΝΟΙ στο σύμπαν. Αν και πιστεύω ότι ήδη τα νούμερα που χρησιμοποίησα είναι αρκετά απαισιόδοξα. Γενικά για την εξωγήινη ζωή και νοημοσύνα και την πιθανότητα υπαρξή της στο σύμπαν εκτός από εμάς είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος.
Στο προσωπικό συμπέρασμα που έχω καταλλήξει μετά από έρευνα σε όλα αυτά είναι ότι πολύ πιθανόν να έχει αναπτυχθεί ζωή και σε άλλα ηλιακά συστήματα στο σύμπαν (σε γεώμορφους δηλαδή πλανήτες φιλόξενοτς για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής), αλλά η ανάπτυξη εξωγήινου τεχνοκρατικού πολιτισμού παρόμοιο με τον δικό μας ή και ανώτερο είναι μια εξαιρετικά σπάνια υπόθεση στον κόσμο οπότε είτε βρίσκονται πάρα πολύ μακριά (σε μακρινούς γαλαξίας) ωστε να κάνει την οποιαδήποτε απόπειρα επικοινωνίας πρακτικά αδύνατη, είτε υπήρξαν αρκετοί πολιτισμοί αλλά εξελίχθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα σε σχέση με τον δικό μας και τώρα έχουν καταστραφεί είτε από φυσικά φαινόμενα ή από πολέμους.
Μη ξεχνάς ότι χρονικά ο δικός μας τεχνοκρατικός πολιτισμός (διάρκειας 1-2 αιώνων) είναι ουσιαστικά μια σταγόνα στο ωκεανό σε σχέση με τη χρονική κλίμακα εξέλιξης του σύμπαντος (δεκάδες δισεκατομμύρια χρόνια) και μόλις πριν 70 χρόνια έχουμε αρχίσει να εκπέμπουμε σε γειτονικά άστρα (σε ακτίνα 70 ετών φωτός) ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και μέχρι στιγμής κανένα ραδιοτηλεσκόπιο της S.E.T.I. δεν έχει ποιάσει πιθανό σήμα κάποιο κοντινού εξωγήινου τεχνοκρατικού πολιτισμού. Αν υπήρχαν κοντά μας στο παρόν χρονικό διάστημα δεν θα τους είχαμε εντοπίσει προ πολλού;; Όμως είμαστε μόνοι και παρατηρούμε την απόλυτη σιωπή στο κοντινό μας διάστημα.
Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η ζωή και ειδικά η νοήμον ανεπτυγμένη ζωή είναι ένα υπέροχο φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στο σύμπαν (πολύ πιθανόν στο γαλαξία μας να είμαστε και ο μόνο πολιτισμός αυτή τη στιγμή που μιλάμε) γι'αυτο και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ώς κόρη οφθαλμού και όχι να την καταστρέφουμε γιατί είναι τόσο πολύτιμη!

quote:
Υπάρχουν παραπάνω Γαλαξίες στο Σύμπαν μας απ' ότι άστρα στον Γαλαξία μας και παραπάνω Σύμπαντα απ' ότι Γαλαξίες στο Σύμπαν μας.

Η φράση αυτή έχει 2 λάθη. Μέχρι στιγμής έχουμε παρατηρήσει 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο συμπάν αριθμός μικρότερος από τα άστρα στο δικό μας γαλαξία που φθάνουν τα 300 δισεκατομμύρια χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τα άστρα της σκοτεινής ύλης!
Επίσης είναι εντελώς λάθος να χρησιμοποιεί τη λέξη σύμπαν στον πλυθηντικό γιατί απλά αυτή η συγκεκριμένη λέξη δεν επιδέχεται πλυθηντικο! Ο κόσμος, το σύμπαν μας, είναι ένα και μέσα σε αυτό περιέχονται τα πάντα. (ζωή, Γη, πλανήτες, ήλιος, άστρα, νεφελώματα, γαλαξίες, ότι άλλο ανακαλύψουμε στο μέλλον κ.ο.κ.). Δηλαδή είναι παράδοξο να λες "σύμπαντα" γιατί όλα αυτά μπορούν κάλιστα να συμπεριληφθούν στο μοναδικό σύμπαν όποτε πάλι καταλλήγεις αναπόφεκτα στο ΈΝΑ. Το σύμπαν περικλείει μέσα του το παν!

quote:
Από τι διάβασα έβγαινε στο αστρικό συνειδητά αυτός ο παππούλης.

Που το διάβασες αυτό; μπορείς να μου στείλεις το απόσπασμα;
Επίσης τι εννοείς ότι έβγαινε στο αστρικό (επίπεδο-διάσταση) συνειδητά; Εννοείς χωρίς κάποια ειδική άσκηση και το έκανε απλά όταν το ήθελε;

skepticΜέλος
24/12/2005, 21:57:05
Ok, μολις είδα το βίντεο με τον μακρόστενο δορυφόρο "tether" που εξαπολήθηκε και κινηματογραφούνταν από το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια(το οποίο παρεπιπτώντως πρόσφατα κάηκε στην ατμόσφαιρα) και
τα παρακάτω ATIA εθεάθησαν:

Έχω καταλλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτά τα αντικείμενα που καταιγηστικά όρμησαν στο οπτικό πεδίο της κάμερας πρέπει να είναι space debris και μικροσωματίδια σκόνης που εξαπολήθυκαν από κάποια αποκόληση τμήματος πυραύλου ή δορυφόρου-διαστημοπλοίου ή από τους διαστημικούς προωθητήρες(thrusters) του shuttle από πρόσφατη χρήση τους.
Aν πρόσεξες όταν ο τεχνικός από τη Γη ρώτησε τί είναι αυτά τα star-like(σαν άστρα) αντικείμενα που βλέπουμε στην οθόνη μας ο αστροναύτης του απάντησε πως είναι space debris σε συνδιασμό με τρικ του φωτός που χτηπάνε την κάμερα με χαρακτηριστικό τρόπο ωστε να τα βλέπουμε έτσι όπως τα βλέπουμε.
Επίσης όταν η κάμερα κάνει ζούμ στο tether και τα αντικείμενα (για μένα σκόνης) αυτά φαίνονται θολά σαν να βγαίνουν εκτός εστίασης (out of focus), αυτό σημαίνει ότι είναι σχετικά κοντά στο διαστημικό λεωφορείο.
Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο δεκτό...

Edited by - skeptic on 24/12/2005 21:58:08

SagaviperΜέλος
24/12/2005, 23:25:47
Γιά σου φίλε skeptic,

Χαίρομαι που κάποιος άρχισε να αγγίζει το tar-baby και άρχισε το quoting.

quote:
Επίσης έχουμε ένα πολύ μικρό οπτικό πεδίο παρατήρησης στη διαθεσή μας πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ορθή κρίση μας για αυτά τα φαινόμενα.

quote:
Πως μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς διάμετρο έχουν και με τι ταχύτητα πηγαίνουν εφόσον δεν έχεις ιδέα περι τίνος πρόκειται;; Όλα είναι σχετικά στο σύμπαν. Μπορεί αυτά τα αντικείμενα να είναι πολύ κοντά και να πηγαίνουν με μικρές ταχύτητες και εσένα να σου φαίνονται τεράστια και ταχύτατα και επίσης μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Το θέμα είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κρίνεις εύκολα μεγέθη και ταχύτητες που ακομα και επαγγελματίες παρατηρητές όπως πιλότοι και αστροναύτες κάνουν συχνά λάθος εκτιμήσεις και μάλιστα ακόμα και σε γνώστα αντικείμενα όπως πχ αεροσκάφη και πύραυλοι.

Συμφωνώ ότι τις περισσοτερες φορές αυτο ακριβώς συμβαίνει. Κάτι μυρίζει διαφορετικά αυτη τη φορά όμως. Ένας στόχος στο διάστημα 77 ναυτικά μίλια μακριά με ένα πολύ δυνατό ζούμ μας δίνει ένα πολύ καθαρό και ταυτόχρονα μεγάλο οπτικό πεδίο πιστέυω. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε για να μετρηθούν τα συγκεκριμένα ΑΤΙΑ ήταν με το να συγκρίνουν το tether που με βάση τη ΝΑΣΑ ήταν 12 μίλια μεγάλο. Αρα αν έχεις κάτι 12 μίλια μακρύ 77 ναυτικά μίλια μακριά και κάτι περάσει απο πίσω μπορείς να υπολογίσεις περίπου το μέγεθος του αντικειμένου που περνά απο πίσω. Διόρθωστε αν κάνω λάθος. (Συγνώμη για την εκλαϊκευση)

Πρέπει να επιμένω στα συγκεκριμένα βίντεο επείδη άκουσα μερικές δυνατές αναλύσεις ως τώρα δεν το αντιμετωπίζω (θέλω να πιστεύω φυσικά) επιφανειακά το θέμα. Περίμενε ακόμα λίγο καιρό ώσπου να δείς τα βίντεο καθαρά έτοιμα για ανάλυση .Nομίζω έχουμε ακόμα δρόμο.

quote:
Π.χ. για τις πυγολαμπίδες του Glen αν έβλεπες τις φωτογραφίες του χωρίς να σου εξηγήσει κάποιος πρώτα περι τίνος πρόκειται, μπορεί πολύ πιθανόν να νόμιζες ότι είχε δίκιο όταν έλεγε για νοήμονα συμπεριφορά.

Είναι η τεράστια διαφορά μεταξύ φωτογραφίας και κινούμενης εικόνας που με κάνει τόσο βέβαιο. Πρέπει να ερευνηθεί. Πρέπει να το ψαξουμε πιό βαθιά και να μην ξεχνάμε ότι μιλούμε για 2 διαφορετικά φαινόμενα. Έχεις δίκιο στο ότι πρέπει να είμαστε πιό υπομονετικοί γιατί δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Απλώς αυτήν τη φορά φαίνονται πολύ διαφορετικά τα πράγματα.Ας περιμένουμε και καθοδόν ας ερευνήσει παραπάνω όποιος θέλει και όποιος νιώθει ότι έχει πολύ ζουμί ακόμα αυτή κατάσταση.

quote:
Όντως πρέπει να το είπε. Και μάλιστα το ανέφερε σε ερώτηση που του έκανα για τα UFO και τι μπορεί να είναι αυτά. Για τα UFO απάντησε χωρίς περιστολές ότι "όλα αυτά είναι δαιμόνια που παίρνουν διάφορες μορφές για να παραπλανήσουν τους ανθρώπους" και πρόσθεσε "δεν υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν"!

Ο καθένας βλέπει τα πράγματα μέσα απο τα δικά του μάτια. Ο κάθένας μας νομίζει ότι αυτό που ξέρει και πιστεύει είναι αποκλειστικά δικό του και κανένας άλλος δεν μπορεί να δεί τα πράγματα όπως εκείνος. Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει και δικαίωμα του. Σεβαστες οι άλλες απόψεις. Οσο αφορά τους δαίμονες τι να πώ; Οι δαίμονες δεν είναι εξωγήϊνοι έτσι κι αλλιώς;

quote:
Η φράση αυτή έχει 2 λάθη. Μέχρι στιγμής έχουμε παρατηρήσει 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο συμπάν αριθμός μικρότερος από τα άστρα στο δικό μας γαλαξία που φθάνουν τα 300 δισεκατομμύρια χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τα άστρα της σκοτεινής ύλης!
Επίσης είναι εντελώς λάθος να χρησιμοποιεί τη λέξη σύμπαν στον πλυθηντικό γιατί απλά αυτή η συγκεκριμένη λέξη δεν επιδέχεται πλυθηντικο! Ο κόσμος, το σύμπαν μας, είναι ένα και μέσα σε αυτό περιέχονται τα πάντα. (ζωή, Γη, πλανήτες, ήλιος, άστρα, νεφελώματα, γαλαξίες, ότι άλλο ανακαλύψουμε στο μέλλον κ.ο.κ.). Δηλαδή είναι παράδοξο να λες "σύμπαντα" γιατί όλα αυτά μπορούν κάλιστα να συμπεριληφθούν στο μοναδικό σύμπαν όποτε πάλι καταλλήγεις αναπόφεκτα στο ΈΝΑ. Το σύμπαν περικλείει μέσα του το παν!

Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω είχε στο νού του ονειροπολήματα όταν την είπε. Χεχε. Τούλαχιστον ακόμα βρίσκουμε...

quote:
quote:

Που το διάβασες αυτό; μπορείς να μου στείλεις το απόσπασμα;
Επίσης τι εννοείς ότι έβγαινε στο αστρικό (επίπεδο-διάσταση) συνειδητά; Εννοείς χωρίς κάποια ειδική άσκηση και το έκανε απλά όταν το ήθελε;

Το διάβασα σε ένα βιβλίο που έχω εδω του Κλείτου Ιωαννίδη που μελετούσε αυτούς του γέροντες θα το βρώ και θα το αντιγράψω εδώ. Θυμάμαι έλεγε ότι έβγαινε στο αστρικό και έβρισκε αντικείμενα κάτω απο τη Γή. Όταν λέω βγαίνει στο αστρικό εννόω μέσω σωστής προσευχής. Ο διαλογισμός είναι όπως την σωστή προσευχή. Χαλαρώνεις, μένεις ξύπνιος και το σώμα κοιμάται. Μερικοί βγαίνουν συνειδητά πέφτουν σε κόμα. Μπορείς και μέσω διαλογισμόυ να παρατηρήσεις το αστρικό, είναι νοητική προβολή αυτή απ’ ότι ξέρω αλλά μια πιό δύσκολη μέθοδος. Οι ασκητικοί γέροντες σύχνα μεσα απο νηστεία, ασκητισμό, απεξάρτηση απο επιθυμίες, υλικά αγαθά κ.λ.π νόμιζαν ότι επικοινωνούσαν με το ‘Θεό’(ποιός ξέρει;)μέσω προσευχής ή σε όνειρα που μάλλον απλως έβλεπαν τους ‘βοηθούς’ τους που είναι απλώς εξτραφυσικές οντότητες, όπως εσένα και εμένα, απλώς είναι στην περίοδο μεταξύ ζωών.

Εννοώ φυσικά ότι χρησιμποποιούσε το πιό λεπτοφυές του σώμα όπως θες πες το, για να ενωθεί με αυτήν την άλλη διάσταση, που είναι υπαρκτός κόσμος όπως αυτόν απλώς διεισδύει ό ένας τον άλλο και βάλε, δεν έχω ίδεα στο πόσες διαστάσεις υπάρχουν ο καθένας με τον αριθμό του. Το σημαντικό είναι ότι όλα είναι ένα όπως λές, αρα όλες οι διαστάσεις είναι σε ένα μίγμα. Όπως γυρίζουμε ένα ράδιο και πιάνουμε διάφορα κανάλια έτσι μπορεί και μιά οντότητα όπως εμάς να συνχρονιστεί σε ένα κανάλι. Θέλει χαλάρωση πρώτα απ’ όλα. Ο παππούλης δεν ξέρω αν το έκανε όποτε ήθελε αλλά ξέρω ότι έμαθε μια διαδικασία κάθε νύκτα που πίστευε ότι προσευχόταν,το έκανε και όταν πήγαινε για ύπνο έτσι έμαθε να ‘μένει’ συνειδητός καθώς το σώμα του κοιμόταν πολύ απλό. Απλώς του δίνουμε διάφορες ορολογίες σήμερον ημέρα.

quote:
Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η ζωή και ειδικά η νοήμον ανεπτυγμένη ζωή είναι ένα υπέροχο φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στο σύμπαν (πολύ πιθανόν στο γαλαξία μας να είμαστε και ο μόνο πολιτισμός αυτή τη στιγμή που μιλάμε)

Χεχε. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου σπάνια η ζωή απλώς διαφορετική, σε μια άλλη συχνότητα. Δεν είναι εξωγήϊνοι αν είναι απο άλλη διάσταση;

quote:
Μη ξεχνάς ότι χρονικά ο δικός μας τεχνοκρατικός πολιτισμός (διάρκειας 1-2 αιώνων) είναι ουσιαστικά μια σταγόνα στο ωκεανό σε σχέση με τη χρονική κλίμακα εξέλιξης του σύμπαντος (δεκάδες δισεκατομμύρια χρόνια) και μόλις πριν 70 χρόνια έχουμε αρχίσει να εκπέμπουμε σε γειτονικά άστρα (σε ακτίνα 70 ετών φωτός) ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και μέχρι στιγμής κανένα ραδιοτηλεσκόπιο της S.E.T.I. δεν έχει ποιάσει πιθανό σήμα κάποιο κοντινού εξωγήινου τεχνοκρατικού πολιτισμού. Αν υπήρχαν κοντά μας στο παρόν χρονικό διάστημα δεν θα τους είχαμε εντοπίσει προ πολλού;;

Δεν είμαστε επίσης και νεαρό σε ηλικία ηλιακό σύστημα σε σχέση με την υπόλοιπη περιοχή του Γαλαξία μας; Και νεαρός ο Γαλαξίας μας σε σχέση με τους υπόλοιπους; Τώρα οι SETI τύποι άπλως να ψάχνουν σε λάθος συχνότητα, πιστεύω πρέπει να είναι λίγο challenging η πρώτη επαφή. Μας προκαλούν να τους βρούμε πιστευώ. Όσο αφορα το εντοπίσει που λές εξαρτάται πολύ στο τι εννοείς εντοπίσει. Σέβομαι απόλυτα την άποψη σου και νομίζω βοήθα κάποιον αυτή η διαφωνία μας ίσως και τους δυό μας στο τέλος. Έχω κάμποση υπομονή και περιέργια στο τι μας περιμένει τα επόμενα χρόνια σε μια διαστημική εποχή.
quote:
Έχω καταλλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτά τα αντικείμενα που καταιγηστικά όρμησαν στο οπτικό πεδίο της κάμερας πρέπει να είναι space debris και μικροσωματίδια σκόνης που εξαπολήθυκαν από κάποια αποκόληση τμήματος πυραύλου ή δορυφόρου-διαστημοπλοίου ή από τους διαστημικούς προωθητήρες(thrusters) του shuttle από πρόσφατη χρήση τους.

Αν συμφωνήσουμε στο ότι μπορούμε να υπολογίσουμε το μέγεθος κάποιου αντικειμένου Α που περνά πίσω απο το αντικείμενο Β(απο τη στιγμή που ξέρουμε την απόσταση και το μέγεθος αντικειμένου Β) τότε το ‘συρμα’ της ΝΑΣΑ που είναι 12 μίλια μακρύ κάνει πολλά απο τα αντικείμενα 2-3 χιλιόμετρα και πάνω.

Περιμένω να διαπιστώσουμε την διάμετρο των αντικειμένων πρώτα.

Καταλαμβαίνω ότι δεν είμαστε στην ίδια συχνότητα και με ενδιαφέρει η αλήθεια, όποιος και να ‘χει δίκαιο. Ας αναμένουμε παραπάνω απόψεις.

Όσο για αυτό

quote:
Aν πρόσεξες όταν ο τεχνικός από τη Γη ρώτησε τί είναι αυτά τα star-like(σαν άστρα) αντικείμενα που βλέπουμε στην οθόνη μας ο αστροναύτης του απάντησε πως είναι space debris σε συνδιασμό με τρικ του φωτός που χτηπάνε την κάμερα με χαρακτηριστικό τρόπο ωστε να τα βλέπουμε έτσι όπως τα βλέπουμε.
Επίσης όταν η κάμερα κάνει ζούμ στο tether και τα αντικείμενα (για μένα σκόνης) αυτά φαίνονται θολά σαν να βγαίνουν εκτός εστίασης (out of focus), αυτό σημαίνει ότι είναι σχετικά κοντά στο διαστημικό λεωφορείο.

και αυτό

quote:

θα σου απαντήσω αυρίο.

Λοιπόν ρε skeptic σου εύχομαι κάλες γιορτές(εννοώ ξεκούραση φυσικά) και σε όλους και όχι μόνο φαϊ, φαϊ τζε κάτω.

Edited by - Sagaviper on 24/12/2005 23:32:13

skepticΜέλος
26/12/2005, 21:45:52
Για μένα πάντως φίλε Sagaviper, δεν τίθεται θέμα ότι αυτά τα αντικείμενα δεν είναι τίποτα άλλο από μικροσωματίδια σκόνης προφανώς αποκολλημένα από κάποια πρόσφατη πυροδότηση προωθητήρων του διαστημικού λεωφορείου.
Και αυτό μπορείς να το συμπεράνεις από πολλές πηγές.

• Από τη δήλωση του ίδιου του αστροναύτη. Είπε όταν ρωτήθηκε γι'αυτά τα αντικείμενα ότι "έχουμε γύρω μας αρκετό space-debris, που σημαίνει μικροσωματίδια σκόνης, που φωτίζονται από διάσπαρτο φώς του ήλιου (scattered sun light)" Μπορείς να ακούσεις καθαρά να το λέει.
  • Τα αντικείμενα φαίνονται σε αρκετά σημεία του βίντεο θολά, ημιδιαφανή και εκτός εστίασης της κάμερας, out of focus. Αυτό σημαίνει ότι είναι κοντά μας και γύρω από το shuttle και ΟΧΙ πίσω από το tether. Η κάμερα εστιάζει συνεχώς στο μακρινό tether και συνεπώς δεν μπορεί να συλλάβει σωστά την εικόνα των σωματιδίων.
  • Tα αντικείμενα όταν ζουμάρει η κάμερα πάνω στο tether και πάνω σε αυτά, βλέπουμε να παίρνουν ένα χαρακτηριστικό κυκλικό και σχετικά ακαθόριστο σχήμα που θυμίζει πάρα πολύ μικροσωματίδια ή χιονιού ή σκόνης όταν προσπαθείς να τα συλλάβεις με μια κάμερα. Επίσης δεν φαίνεται να έχουν κάποια συγκεκριμένη ορατή "δομή"-structure όπως θα περίμενε κανείς να έχει ένα βιντεοσκοπημένο διαστημόπλοιο των 2-3 χλμ όπως ισχυρίζεσαι ότι είναι.

• Η κίνηση τους είναι χαοτική αλλά πάντα ευθύγραμμη. Δηλαδή τυπική κίνηση πολλαπλών μικροσωματιδίων σκόνης ακόμη και αν αυτά αιωρούνται σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Αν έστω και ένα άλλαζε απότομα γωνία τότε θα με έκανε να αλλάξω γνώμη γι'όλα αυτά που συμπέρανα. Αλλά κανένα από αυτά δεν φαίνεται να αλλάζει κατεύθυνση και όλα κινούνται σε ευθείες γραμμές με διαφορετικές ταχύτητες.
  • Αρκετοί αμερόληπτοι ερευνετές συμφωνούν με το συμπέρασμά μου. Απόσπασμα από το site: http://www.ufos-aliens.co.uk/cosmicsg.html
    1 - The objects seen by the cameras are a variety of space debris and dust particles. (We're not convinced that they are ice crystals.)
    2 - When the booster rockets on board the Shuttle fire, particles aroundit are obviously dislodged. This fact has not, to my knowledge, beenmentioned by the supporters of the NASA conspiracy theory...
    3 - The proponents of the conspiracy theory appear to be unaware that the Shuttle cameras are often out of focus, that objects much nearer to thecameras can seem further away AND that because low-light filters are sometimes used debris and dust passing.

Περιμένω και τα υπόλοιπα σχολιά σου.

(Δεν μου απάντησες και στο mail για τους δρακονιανούς, το αστρικό ταξίδι και τις παγίδες ψυχών. Ποιά είναι η γνώμη σου για όλα αυτά; Αν θες σε private msg)

skepticΜέλος
26/12/2005, 22:22:06
http://home.manyrivers.aunz.com/sting1946/critter.htm

Ένα πολύ καλό site που εξηγεί με κατατοπιστικό τρόπο το φαινόμενο τουλάχιστον 2 περιστατικών και του συγκεκριμένου που αναλύουμε.
(γενικά συμφωνεί με την ανάλυση που έκανα παραπάνω)

Πρόσεξε αυτά τα σημεία:

5. These out-of-focus 'discs' are called Airy Discs and are a common feature when filming a small illumination if way out-of-focus.

6. When zoomed into the tether and the 'discs' are large, the camera zooms back. The large 'discs' now revert back to small points of light. Where did the large 'discs' go too? They are just the small objects now in focus.

7. The large 'disc' that is said to move BEHIND the top of the tether, in fact moves INFRONT of the tether. Image enhancements show the tether top is partially covered as the 'disc' moves past. Airy Discs are semi-transparent due to the out-of-focus effect, and some of the tether is seen, but is reduced in clarity when seen through the Airy Disc passing INFRONT. As the 'notch' passes the tether, more of the tether is exposed. Tether is again covered as the rest of the 'disc' passes. Further proof of passing INFRONT.

8. What this means is, that the large disc is actually a small out-of-focus object much closer to the camera than the tether. It is not a UFO disc as claimed by many. You do not see any of these 'discs' in a side-on or other angle view, they are all round Airy Discs.

10. The pulsing of the object is less easily explained, unless the object is spinning or actually pulsing.

11. These objects could also be the mysterious "Space Critter". They move in all directions at various speeds. I have not seen any that actually change direction in flight.

Αναφέρεται και στις "πυγολαμπίδες" του Glen.

SagaviperΜέλος
27/12/2005, 13:22:24
Χαιρετώ,

quote:

ΝΑΣΑ: Excellent scientific data was being gathered when tether snapped on flightday three as satellite was just short of full deployment of about 12.8 miles (20.6 kilometers). Satellite immediately began speeding away fromorbiter as a result of orbital forces and the crew was never in any danger.Reason for tether break not immediately clear and investigative board convened on ground to determine cause. Crew retracted deployer and remaining tether following day. Meanwhile, scientists did gather useful data from curtailed deployment. Currents measured during deployment phase were at least three times greater than predicted by analytical modeling, and amount of power generated wasdirectly proportional to the current. Tether voltages of as high as 3,500volts were developed across the tether, and current levels of about 480 milliamps were achieved. Researchers also able to study how gas from satellite's thrusters interacts with ionosphere. Also collected first-time measurements of ionized shock wave around the TSS satellite, a phenomenon that cannot be studied in the laboratory and is difficult to mathematically
model. Another first was collection of data on the plasma wakes created bymoving body through electrically-charged ionosphere. Some experiments conducted using free- flying satellite and attached tether before it re-entered Earth's atmosphere and broke up.

Δέν υπάρχει επίσημη θέση απο τη ΝΑΣΑ στα STS-xx ΑΤΙΑ ρε skeptic, μόνο απαντήσεις συγκεκριμένων επιστημόνων απο τη ΝΑΣΑ που απαντούν σε διάφορα γράμματα που μπορείς να βρείς μερικές στο ίντερνετ αν θές. Μερικές απο αυτές βρίσκονται πάνω στο ολόκληρο βίντεο το 'Evidence 1&2' που απάντησαν όταν τους έγραψε ο παρουσιαστής του βίντεο 'David Sereda'. Βασικά δεν δίνουν στα βίντεο αρκετή σημασία επείδη λένε ότι μάλλον είναι 'ice crystals' κτλ. Επιμένω ότι κάποτε θα πρέπει να ασχοληθούν είτε το θέλουν είτε όχι.

quote:
1. Aν πρόσεξες όταν ο τεχνικός από τη Γη ρώτησε τί είναι αυτά τα star-like(σαν άστρα) αντικείμενα που βλέπουμε στην οθόνη μας ο αστροναύτης του απάντησε πως είναι space debris σε συνδιασμό με τρικ του φωτός που χτηπάνε την κάμερα με χαρακτηριστικό τρόπο ωστε να τα βλέπουμε έτσι όπως τα βλέπουμε.
2. Επίσης όταν η κάμερα κάνει ζούμ στο tether και τα αντικείμενα (για μένα σκόνης) αυτά φαίνονται θολά σαν να βγαίνουν εκτός εστίασης (out of focus), αυτό σημαίνει ότι είναι σχετικά κοντά στο διαστημικό λεωφορείο.

quote:
Για μένα πάντως φίλε Sagaviper, δεν τίθεται θέμα ότι αυτά τα αντικείμενα δεν είναι τίποτα άλλο από μικροσωματίδια σκόνης προφανώς αποκολλημένα από κάποια πρόσφατη πυροδότηση προωθητήρων του διαστημικού λεωφορείου.
Και αυτό μπορείς να το συμπεράνεις από πολλές πηγές.
Από τη δήλωση του ίδιου του αστροναύτη. Είπε όταν ρωτήθηκε γι'αυτά τα αντικείμενα ότι "έχουμε γύρω μας αρκετό space-debris, που σημαίνει μικροσωματίδια σκόνης, που φωτίζονται από διάσπαρτο φώς του ήλιου (scattered sun light)" Μπορείς να ακούσεις καθαρά να το λέει.
Τα αντικείμενα φαίνονται σε αρκετά σημεία του βίντεο θολά, ημιδιαφανή και εκτός εστίασης της κάμερας, out of focus. Αυτό σημαίνει ότι είναι κοντά μας και γύρω από το shuttle και ΟΧΙ πίσω από το tether. Η κάμερα εστιάζει συνεχώς στο μακρινό tether και συνεπώς δεν μπορεί να συλλάβει σωστά την εικόνα των σωματιδίων.

1.Για μένα αυτές είναι δικαιολογίες για κάτι που δεν μπορούν να εξηγήσουν προς το παρόν.
'The Devil is in the Details' φίλε skeptic όπως λένε.
Details όπως:
Τα ΑΤΙΑ περνούν πίσω απο το 'tether' για αρχή.

Κάποιος αστροναύτης είπε είναι space debris χωρίς καμία εντελώς ανάλυση απο μέρους του. Και ήδη συμφωνήσαμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός in space προς το παρόν. Άρα ας παραμερίσουμε προς το παρόν τα σχόλια των σπέϊς μέν.

2.Πάνω στα ολόκληρα βίντεο 1&2 βρίσκεται ανάλυση για το out of focus που λες (θα την έχεις σύντομα) και θα πρέπει να συμφωνήσω με αυτήν την ανάλυση λόγω του ότι όταν έδωσα τα βίντεο σε κάτι φίλους στο πανεπιστήμιο, μου εξήγησαν ότι τα αντικέιμενα πρέπει να βρίσκονται πολύ μακριά και πάρα πολλά απο αυτά φαίνονται καθαρά να περνούν πίσω απο το 'Tether'.

Επαναλαμβάνω ότι εγώ πιστεύω ότι πάρα πολλά περνούν ΠΙΣΩ απο το 'Tether'.

Έστω και ένα να περνά απο πίσω τότε είναι εκεί που ξεκινούν τα προβλήματα. Αν είχα αμφιβολίες ότι τα ΑΤΙΑ περνούσαν απο πίσω δεν θα άρχιζα κάν αυτή συζήτηση. (Ξαναδές το βίντεο 'Tether up close' και πές μου αν ακόμα νομίζεις ότι περνούν απο μπροστά(αν δεν μπορείς να δείς καθαρά θα είναι η ποιότητα του βίντεο και θα σε παρακαλούσα να περιμένεις να δεις την ποιότητα που τα βλέπω και εγώ έτσι ώστε να υπάρξει μια ισσοροπημένη ανάλυση.)

Φίλε skeptic ας αποφασίσουμε πρώτα από όλα αν μερικά αντικέιμενα βρίσκονται πίσω απο το tether. Θέλω να δώσουμε σημασία εδώ επειδή αν περνά έστω και ένα απο πίσω νομίζω θα συμφωνήσεις και εσύ ότι αποκλείεται να είναι κάτι μικρό όπως space debris, σκόνη, κρυστάλλοι κτλ. Σωστά;;

Θα σε παρακαλούσα να προσέξεις τα δευτερόλεπτα 0:54 εώς 1:02 και απο 1:38 εώς 1:41 στο βίντεο 'Tether with Hunderds of UFO' έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουμε μιά και καλή ότι περνούν απο πίσω ή όχι.

Σημ. Το tether βρίσκεται περίπου 80 ναυτικά μίλια μακρία απο το shuttle. Λογικά κάτι τόσο μικρό όπως σκόνη κτλ ΔΕΝ θα έπρεπε να ήταν ορατό 80 μίλια μακριά μας. Έστω και αν ήταν σκόνη φωτισμένη απο το ηλιακό φως

Τώρα, αν δείς το βίντεο 'Interdimensional' θα προσέξεις ότι το συγκεκριμένο ΑΤΙΑ εμφανίζεται απο το ΠΟΥΘΕΝΑ. Πώς γίνεται αυτό το 'σκουπίδι' να υλοποιείται απο το τίποτα;;; Αν ήταν οτιδήποτε ισχυρίζονται οι αστροναύτες ή το μίσσιον κοντρόλ τότε πώς δικαιολογείται αυτό;; Δεν ήταν θολό πρίν να 'υλοποιηθεί'.

Δεν 'υπάρχει' και μετά 'υπάρχει'. Και ελαττώνει και ταχύτητα απότομα μόλις εμφανιστεί στο φάσμα που είναι συντονισμένη η κάμερα της ΝΑΣΑ. Πώς γίνεται αυτό;;

Είναι θολά επειδή διάλεξαν αυτά να είναι θολά και ημιδιαφανή πιστεύω. Και τουλάχιστον τα βίντεο που βλέπω εγώ μπροστά μου δεν φαίνονται να είναι out of focus. Υπογραμμίζω το γεγονός ότι εμφανίζεται απο το 'τίποτα', και βρίσκεται μέσα στο κέντρο της εικόνας που βλέπουμε. ΔΕΝ έρχεται απο πλάγια, ούτε είναι ημιδιαφανή και μετά out of focus, ούτε το αντίθετο.

Αλλάζουν φάσματα/διαστάσεις κλπ πιό γρήγορα από'τι εμείς αλλάζουμε φανέλλα.

quote:
Η κίνηση τους είναι χαοτική αλλά πάντα ευθύγραμμη. Δηλαδή τυπική κίνηση πολλαπλών μικροσωματιδίων σκόνης ακόμη και αν αυτά αιωρούνται σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Αν έστω και ένα άλλαζε απότομα γωνία τότε θα με έκανε να αλλάξω γνώμη γι'όλα αυτά που συμπέρανα. Αλλά κανένα από αυτά δεν φαίνεται να αλλάζει κατεύθυνση και όλα κινούνται σε ευθείες γραμμές με διαφορετικές ταχύτητες.

Αν και σκοπός μου δεν είναι να σου αλλάξω τη γνώμη σου θα σου πω να δείς το μεγάλο βέρσιον του βίντεο 'Flash & go' στο δευτερόλεπτο 0:34 και να προσέξεις πώς επιταχύνουν εκείνα τα δυό ΑΤΙΑ.

Η δικαιολογία ότι 'έφυγαν' έτσι γρήγορα λόγω των thrusters δεν ισχυεί επειδή βρίσκονται κι άλλα 'ντεμπρί' εκεί που δεν κινήθηκαν καθόλου.

Τουλάχιστον προσωπικά εκείνο το βίντεο μου προκαλεί πάρα πολλά ερωτήματα.

quote:
Αρκετοί αμερόληπτοι ερευνετές συμφωνούν με το συμπέρασμά μου. Απόσπασμα από το site: http://www.ufos-aliens.co.uk/cosmicsg.html
1 - The objects seen by the cameras are a variety of space debris and dust particles. (We're not convinced that they are ice crystals.)
2 - When the booster rockets on board the Shuttle fire, particles aroundit are obviously dislodged. This fact has not, to my knowledge, beenmentioned by the supporters of the NASA conspiracy theory...
3 - The proponents of the conspiracy theory appear to be unaware that the Shuttle cameras are often out of focus, that objects much nearer to thecameras can seem further away AND that because low-light filters are sometimes used debris and dust passing.

Χαίρομαι που δικαιολογάς το nick σου ρε skeptic. Χέχε Είμαι και εγώ πολλές φορές σκεπτικός σε θέματα που θεωρώ σημαντικά. Απλώς αυτή τη φορά πέρασα το τοίχο.

Τώρα όσο αφορά τα SPACE CRITTERS.

Η παρακάτω φώτο που βάζει το σάϊτ για ανάλυση είναι γελοία. Πώς μπορεί να ξεχωρίσει και να αποφασίσει ο καθένας μας απο αυτές τις φώτο αν περνά πίσω απο το 'tether' ότιδηποτε και όπουδηποτε.

Καταλαμβαίνεις ότι υπάρχουν πιό καθαρές φώτο out there, δεν ξέρω γιατί έβαλαν τις συγκεκριμένες. Ας κρίνει ο καθένας από μόνος του.

Όλη η συζήτηση στα STS-xx βίντεο γίνεται απο οπτικής πλευράς και κάποιοι κάνουν debates δείχνοντας αυτές τις φώτο σε έτσι ποιότητα! Με έτσι φώτο ούτε εγώ θα ασχολούμουν φίλοι μου.

Ορίστε οι φώτο σε πραγματικό size copy/paste απο το σάϊτ.

Δεν θα έπρεπε επίσης φίλε skeptic τα συγκεκριμένα σκουπίδια να είναι ορατά και με κανονικές κάμερες που βιντεογραφούν το φάσμα που βλέπει το ανθρώπινο μάτι; Γιατί μόνο με το ειδικό φίλτρο και γιατί δεν φαίνονται στα υπόλοιπα STS βίντεο που τραβήχτηκαν με άλλες κάμερες.(Αν και σε μερικά κανονικά STS-xx βίντεο 'υλοποιούνται' και στη διάσταση που διακρίνονται με το ανθρώπινο μάτι.

Aγαπητοί Φόρουμ-θεατές

ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 'TETHER' Ή ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΙΑ;

Θα μας βοηθούσε πολύ και καμιά γνώμη εκτός απο τη δική μου, του skeptic ή του ίντερνετ.

Ακόμα κάνω σκίμ το βιβλίο του Κλείτου Ιωαννίδη ρε skeptic για τον Παϊσιο, μόλις βρώ το κείμενο θα σε ειδοποιήσω.

Edited by - Sagaviper on 27/12/2005 14:23:12

SagaviperΜέλος
28/12/2005, 00:15:21
quote:
skeptic quote:Η κίνηση τους είναι χαοτική αλλά πάντα ευθύγραμμη. Δηλαδή τυπική κίνηση πολλαπλών μικροσωματιδίων σκόνης ακόμη και αν αυτά αιωρούνται σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Αν έστω και ένα άλλαζε απότομα γωνία τότε θα με έκανε να αλλάξω γνώμη γι'όλα αυτά που συμπέρανα. Αλλά κανένα από αυτά δεν φαίνεται να αλλάζει κατεύθυνση και όλα κινούνται σε ευθείες γραμμές με διαφορετικές ταχύτητες.

quote:
Αν και σκοπός μου δεν είναι να σου αλλάξω τη γνώμη σου θα σου πω να δείς το μεγάλο βέρσιον του βίντεο 'Flash & go' στο δευτερόλεπτο 0:34 και να προσέξεις πώς επιταχύνουν εκείνα τα δυό ΑΤΙΑ.

Η δικαιολογία ότι 'έφυγαν' έτσι γρήγορα λόγω των thrusters δεν ισχυεί επειδή βρίσκονται κι άλλα 'ντεμπρί' εκεί που δεν κινήθηκαν καθόλου.

Τουλάχιστον προσωπικά εκείνο το βίντεο μου προκαλεί πάρα πολλά ερωτήματα.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που μιλώ πιο πάνω είναι το 'Flash & go'.

Είναι δυνατό τα thrusters του διαστημοπλάνου να κινούν ντεμπρί απο τόσο μακριά, και με έτσι τρόπο; Και γιατί φαίνονται τόσο μεγάλα

απο ΤΟΣΟ μακριά;Και η κίνηση τους έγινε από κάτω προς τα πάνω;; και με ΤΟΣΑ πολλά G επιτάχυνση;

Ένα πολύ μικρο βίντεο και καθαρό για τα παραπάνω.

Κατεβάστε εδώ: Κομμάτι του 'Flash & go' 5 δευτερολέπτων 628κ

(Έκανα ένα άλλο μικρό έντιτ με μερικά από τα βίντεο. Είναι καλής ποιότητας και μικρό.)

Κατεβάστε εδώ: ΜΙΧ ΑΤΙΑ ΒΙΝΤΕΟ 2mb / 18 δευτερολέπτων. Καλή ποιότητα

Σkηνές: Σύντομη περιγραφή στο τι βλέπω εγώ τουλάχιστον.

1. Προσέξτε το ΑΤΙΑ πάνω αριστερά που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και μετά ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

Δεν θα έπρεπε να ελαττωνει ταχύτητα κατα τη γνώμη μου. Αυτή η λεπτομέρεια και μόνο, με προβληματίζει.

Συγνώμη αλλά φαίνεται να πηγαίνει πολύ γρήγορα το συγκεκριμένο ΑΤΙΑ. Σκουπίδι 'RoadRunner'. Γιατί και πώς ελαττώνει ταχύτητα;

2. Η επόμενη αμέσως φάση είναι το ΑΤΙΑ που αλλάζει διάσταση. Προσέξτε απλώς απο πού έρχεται και πώς ελαττώνει ταχύτητα. Σύμπτωση;

Σκόνη δεν το περιγράφει ακριβώς.

3. Οι δύο επόμενες φάσεις είναι το 'tether' από κοντά που δείχνει καθαρά κατα τη γνώμη μου ότι μερικά ΑΤΙΑ περνούν απο πίσω.

(Το περίγραμμα του 'tether' μένει σταθερό. Αν περνούσαν απο μπροστά θα το κάλυπτε καθώς περνούσε)

Ρε skeptic τσάκκαρε και τη γνώμη του R. Hoagland αν θές, εκείνος σχολίασε περισσότερο το βίντεο που πυροβολά ένα βλήμα η Αυστραλία

στην κατεύθυνση ενός από τα space debris. Δεν το ήξερα ότι ήταν τόσο απειλητικά αυτά τα σκουπίδια! Θα ανεβάσω το βίντεο σε μικρό μέγεθος

αργότερα.

Edited by - Sagaviper on 28/12/2005 00:19:34

skepticΜέλος
28/12/2005, 00:44:43
Έχεις δίκιο ότι το όλο θέμα είναι αν περνάνε από πίσω ή από μπροστά από το tether.

Aν σημβαίνει το πρώτο τότε όλα αλλάζουν...

Θα περιμένω το καθαρό video υψηλής ανάλυσης για να κρίνω καλύτερα.
Για τα άλλα σημεία που λες θα το ψάξω περισσότερο και θα σου πω τη γνώμη μου.

Αυτό που με προβλημάτισε πάντως είναι ότι ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα(όχι όλα) φαίνονται να πάλονται ρυθμικά (εξού και ο τίτλος Pulsing STS UFO's). Δεν ξέρω αν το πρόσεξες. Τουλάχιστον περίεργη συμπεριφορά... Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι πρόκειται για μικροσωματίδια που περιστρέφονται και ενώ βρίσκονται out of focus φαίνονται να "πάλονται"
Πάντως αν κατάλαβα καλά η δικιά σου θεωρία είναι ότι πρόκειται για σκάφη με δυνατότητα απόκρυψης και αλλαγής διαστάσεων..Το σχήμα τους δεν σε προβλήματίζει βρε Sagaviper, πάντως; Eμένα γιατί όμως μου θυμίζει πάρα πολύ άστρα μέσα από το τηλεσκόπιο μου που βγαίνουν out of focus??...Μήπως τελικά είναι όντως μικροσωματίδια σκόνης ή κρύσταλοι πάγου και εμείς καθόμαστε εδώ και αμπελοφιλοσοφούμε για διαδιαστατικά εξωγήινα γιγαντιαία σκάφη; Και οι αστροναύτες που ήταν εκεί πάνω δεν θα τα είχαν δει πολύ καλύτερα από την κάμερα και εμάς για να αναφέρουν ένα τέτοιο συνταρακτικό γεγονός;; Όμως αυτό που μόνο ανάφεραν είναι "Ντεμπρί"...Και γιατί οι εξωγήινοι να παίζουν συνεχώς κρυφτούλι με τους γήινους; Δεν ξέρω, αλλά μου φαινεται εντελώς γελοίο σαν θεωρία...

Για το email με τους δρακονιανούς είναι πολύ περίεργο που δεν σου ήρθε. Περιείχε ευαίσθητες πληροφορίες...Λες να το αναχαίτησε η NSA???...
Anyway μόλις σου έστειλα καινούργιο. Ελπίζω αυτό να το λάβεις.

Edited by - skeptic on 28/12/2005 00:54:50

beyondΜέλος
28/12/2005, 14:04:11
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΘΙΣΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤO DISCLOSURE PROJECT..

OI ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΕΚΕΙ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ ΕΙΠΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΡΑΝΤΑΡ,ΑΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ..

ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΦΤΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ CRASH,ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΕΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΤ'S K.Λ.Π..

ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ 57 ΕΙΔΗ ALIENS..ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΘΑΦΤΗΚΕ ?
ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ SITE ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

SagaviperΜέλος
28/12/2005, 18:42:51
Χαιρετώ,

Τόσα πολλά και πόθεν ν’ αρχίσω.

quote:
Έχεις δίκιο ότι το όλο θέμα είναι αν περνάνε από πίσω ή από μπροστά από το tether.
Aν σημβαίνει το πρώτο τότε όλα αλλάζουν...

Συμφωνούμε.

quote:
Θα περιμένω το καθαρό video υψηλής ανάλυσης για να κρίνω καλύτερα.
Για τα άλλα σημεία που λες θα το ψάξω περισσότερο και θα σου πω τη γνώμη μου.

Μια σοφή επιλογή. ( όποτε λέω σοφός σκέφτομαι τον molek στο ‘Grove’ ρε skeptic )

quote:
Αυτό που με προβλημάτισε πάντως είναι ότι ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα(όχι όλα) φαίνονται να πάλονται ρυθμικά (εξού και ο τίτλος Pulsing STS UFO's). Δεν ξέρω αν το πρόσεξες. Τουλάχιστον περίεργη συμπεριφορά... Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι πρόκειται για μικροσωματίδια που περιστρέφονται και ενώ βρίσκονται out of focus φαίνονται να "πάλονται"

Όχι μόνο πάλλονται ρυθμικά αλλά με μια ελικοειδή συμπεριφορά. Περίεργα δεν λέει τίποτε.

Ρε skeptic θυμάσαι ένα παλιό σου πόστ με τη κάμερα FLIR που έπιασαν τα Μέχικο ΟΥΦΟ και πώς πάλλονταν αυτά; Πρέπει να μάθουμε αν και οι δύο κάμερες έπιαναν το ίδιο φάσμα ή και ακόμα παρόμοια ‘διαστημικά σκουπίδια’.
Μπορούμε να μάθουμε αν τα Μέχικο ΟΥΦΟ μπορούσαν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι;

quote:
Πάντως αν κατάλαβα καλά η δικιά σου θεωρία είναι ότι πρόκειται για σκάφη με δυνατότητα απόκρυψης και αλλαγής διαστάσεων..Το σχήμα τους δεν σε προβλήματίζει βρε Sagaviper, πάντως;

Δέν εχω θεωρίες πάνω στο θέμα επειδή δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες. Απλώς παρατηρούμε τα φαινόμενα. Προσωπικά μου φατσάρουν ‘διαστημόπλοια’ και ναί μπορούν να καμουφλάρουνται αλλάζόντας διαστάσεις. Αν δώ στοιχεία πρός το αντίθετο τότε είμαι ευπρόσδεχτος στην αλλαγή γνώμης. Ναι το σχήμα τους με προβληματίζει είναι όλα τα ίδια! Και το μέγεθος τους με προβληματίζει ακόμα περισσοτερο. Και γιατί όχι 3 χιλιόμετρα σκάφος, τίποτε δεν είναι αδύνατο.

quote:
Eμένα γιατί όμως μου θυμίζει πάρα πολύ άστρα μέσα από το τηλεσκόπιο μου που βγαίνουν out of focus??...

Δεν θα σύγκρινα το τηλεσκόπιο μου με τις κάμερες της ΝΑΣΑ. Μπορω να φανταστώ τη δύναμη που έχουν οι κάμερες τους. Πρόσεξε το ζούμ τους. Όσο για το out of focus όταν συμβεί δεν ξεχωρίζεις τίποτε στη οθόνη, είναι πολύ διαφορετικό απ’ότι βλέπουμε νομίζω στις οθόνες μας.

quote:
Μήπως τελικά είναι όντως μικροσωματίδια σκόνης ή κρύσταλοι πάγου και εμείς καθόμαστε εδώ και αμπελοφιλοσοφούμε για διαδιαστατικά εξωγήινα γιγαντιαία σκάφη; Και οι αστροναύτες που ήταν εκεί πάνω δεν θα τα είχαν δει πολύ καλύτερα από την κάμερα και εμάς για να αναφέρουν ένα τέτοιο συνταρακτικό γεγονός;; Όμως αυτό που μόνο ανάφεραν είναι "Ντεμπρί"...Και γιατί οι εξωγήινοι να παίζουν συνεχώς κρυφτούλι με τους γήινους; Δεν ξέρω, αλλά μου φαινεται εντελώς γελοίο σαν θεωρία...

Άν οι κρύσταλοι επιταχύνουν και ελαττώνουν ταχύτητα όπως τα βίντεο τότε θέλουμε νέο ντεφινίσιον για τη λέξη. Δεν πρόσεξα κάμία εντελώς αμπελοφιλοσοφία φίλε skeptic εγώ. Για μένα η σκόνη δεν έχει chance σε αυτά τα βίντεο.
Οι αστροναύτες είπαν πολλά για αυτά τα ΑΤΙΑ απλώς βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Λοιπόν συμφωνήσαμε να αφήσουμε έξω τους σπέϊς μέν προς το παρόν. Τώρα για το ‘κρυφτούλι’ δεν έχω ιδέα γιατί, μπορεί να το ερμηνεύουμε εμείς σαν ‘κρυφτούλι’.

Δεν ξέρω αν είναι Δρακονιανοί, Χόμο Σάπιενς Σάπιενς, Χόμο Σάπιενς Σερενίσιμους, αιθερικά όντα, inter-dimensional beings κτλ. Προσπαθώ με όσα στοιχεία έχω ως τώρα να κοντεύω την αλήθεια.

Βάζω απο κάτω ξάνα το πόστ σου ρε skeptic για όσους δεν το είδαν και μπορούν ακόμα να κατεβάσουν το Μέχικο ΟΥΦΟ βίντεο.

quote:
Θα ήθελα το "τέρας της λογικής σκέψης" Junk να μου εξηγήσει το παρακάτω φαινόμενο καταγεγραμμένο εντελώς τυχαία σε FLIR video της πολεμικής αεροπορίας του Μεξικού, και ενώ έψαχναν για εμπόρους ναρκωτικών:
18 MB full TV Broadcast video:
http://www.leftmedia.org/UFO/UFOVideos/MexicanAirForce/mexico-03-05-04.mpeg
Μάρτιος 2004: Τα 11 ΑΤΙΑ του Μεξικού
FLIR: Forward Looking Infrared: Ειδική οπτική τεχνολογία που επιτρέπει την καταγραφή καθαρής εικόνας σε άσχημο καιρό ή και την νύχτα, και επιτρέπει επίσης τον πολύ εύκολο εντοπισμό πηγών έντονης θερμικής ακτινοβολίας σε σχέση με το υπόλοιπο ψυχρότερο περιβάλλον (παράδειγμα: ανθρώπους ή ζώα, αυτοκίνητα σε κίνηση, αεροσκάφη σε πτήση, κλπ)
Στο συγκεκριμένο video διακρίνονται συνολικά έντεκα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα σε υποδειγματικό σχηματισμό ευθύγραμμης πτήσεως, σφαιρικού σχήματος με εντονότατη εκπομπή θερμικής ακτινοβολίας πράγμα που τα κάνει να εμφανίζονται στην FLIR κάμερα ως "φωτεινές σφαίρες".
Διακρίνονται επίσης να περνούν μέσα από τα σύννεφα, να πετούν ευθύγραμμα και παράλληλα με το αεροσκάφος που φέρει την FLIR κάμερα, και σε κάποιο σημείο λόγω του paralax effect διακρίνεται και το Νο. 11 ΑΤΙΑ, πράγμα που πιστοποιεί ότι τα αντικείμενα ήταν υπαρκτά στον 3-Δ χώρο, και όχι κάποιου είδους ψευδαίσθηση ή σφάλμα στην κάμερα...
Αντίστοιχα φαινόμενα εντοπισμού ΑΤΙΑ με διαφοροποιημένα όμως χαρακτηριστικά έχουν τύχει και σε άλλες πολεμικές αεροπορίες στο κοντινό παρελθόν όπως για παράδειγμα στην πολεμική αεροπορία του Βελγίου, όπου και έχουν δημοσιευτεί και τα σχετικά HUD και MFD στρατιωτικά video από τα Βελγικά F16 που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αναχαιτίσουν και να προσδιορίσουν την φύση και ταυτότητα των ΑΤΙΑ...

Φίλε beyond

Χαίρομαι που το το παρακολούθησες. Πράγματι οι μαρτυρίες που έχουμε είναι πολύ δυνατές απλώς δεν τυχάνουν σημασίας προς το παρόν. Για όσους θέλουν να το κατεβάσουν βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα αυτού του θέματος. Λειτουργούν ακόμα τα λίνκς.

Αν γυρεύεις updates ρε beyond μπορείς να ελέγχεις το σάϊτ συχνά. Προς το παρόν μπορείς να κατεβάσεις το νεό βίντεο του πρώην Υπουργου Άμυνας του Καναδά Paul Hellyer που μίλησε για εξωγήϊνή πολιτική κλπ. (εκπληκτική ομιλία)

Άρθρο εδώ

Ο Paul Hellyer ήταν Υπουργός απο το 1963 εώς 1967.

Έλαβα το δρακονιανό μέϊλ. Θα το διαβάσω απόψε πιό κοντά. Όσο για τη ΝΣΑ νομίζω είναι εκτός της εμβέλειας τους αυτή τη φορά.

Edited by - Sagaviper on 28/12/2005 19:25:08

28/12/2005, 19:20:25
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΩ.
ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ
ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ UFO ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ
ΨΙΛΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ VLADIMIR KOVALENOK ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ SALYUT ΕΙΔΕ UFO.
ΠΗΓΗ http://english.pravda.ru/science/19/94/378/13760_astronaut.html
skepticΜέλος
28/12/2005, 20:35:22
quote:
Και γιατί όχι 3 χιλιόμετρα σκάφος, τίποτε δεν είναι αδύνατο.

Γιατί αν ήταν τέτοια θα τα έποιαναν πολύ εύκολα το δίκτυο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης διαστημικών απειλών (βλέπε εισερχόμενες πυρηνικές κεφαλές, μετεωρίτες κλπ) του ΝOR.A.D ή το αντίστοιχο της Ρωσίας και θα σήμαινε αμέσως γενικός συναγερμός. Επίσης θα τα έβλεπαν πολύ εύκολα και οι αστροναύτες μέσα απο το shuttle με τους ίδιους τους οφθαλμούς τους και θα τα ανέφεραν. Τέτοιο συνταρακτικό γεγονός σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα έμενε απαρατήρητο! Θα γινόταν τεράστιο ΝΕΟ! Τίποτα από τα 2 όμως δεν συνέβει. Συνεπώς ούτε είναι 3 χλμ, ούτε πετούσαν από πίσω.
Τώρα βέβαια εσύ με τη σειρά σου θα μου επικαλεστείς ίσως την παράδοξη εξωγήινη τακτική ..."κρυφτούλι" ή την υπέρτερη εξωγήινη τεχνολογία που τα κάνει stealth στα ραντάρ και μόνο ορατά στο υπεριώδες. Επίσης μπορεί να επικαλεστείς μια θεωρία συνωμοσίας που είναι και της μόδας τελευταία. Γενικώς μπορείς να πιστέψεις ότι θες και όταν το πιστέψεις με πάθος τότε δημιουργείς συνεχώς τις απαραίτητες προυποθέσεις για το στηρίξεις...Αυτό λέγεται αλλιώς αυτοενισχυόμενη ψευδαίσθηση. Ο άνθρωπος έχει γενικά μια τάση να αυτοεξαπατείται σε απύθμενο βάθος από αυτά τα φαινόμενα. Θα σου θυμίσω εδώ την περίπτωση του Λόουελ που από θολές και σχετικά ακαθόριστες γραμμώσεις που έβλεπε από το τηλεσκόπιο του 19oυ αιώνα στον πλανήτη Άρη, έβγαλε το απίθανο συμπέρασμα ότι υπερεξελιγμένος εξωγήινος πολιτισμός που κατοικούσε στον πλανήτη, κατασκεύασε για να σωθεί από την επερχόμενη πλανητική καταστροφή, τεράστιες τεχνητές διώρυγες και κανάλια από τους πόλους μέχρι και τον ισημερινό!!!

quote:

Δεν θα σύγκρινα το τηλεσκόπιο μου με τις κάμερες της ΝΑΣΑ

Εγώ όμως θα το έκανα και αυτό γιατί βασίζονται (τουλάχιστον στη δικιά μου περίπτωση) στην ΙΔΙΑ ακριβώς θεμελιώδη οπτική τεχνολογία. Και τα δύο είναι τηλεφακοί τύπου Schmidt Cassegrain στα οποία όταν ένα μικρο αντικείμενο τύπου κουκίδας όπως ένα άστρο ή ένα μικροσωματίδιο βγεί out of focus σε αυτού του τύπου τα τηλεσκόπια-τηλεφακούς-κάμερες τότε σχηματίζει τον χαρακτηριστικό -με περίεργη ημιδιαφανή δομή- δίσκο με την τρύπα στη μέση, σαν ντόνατ (στα ξένα λέγεται Αiry Disc), δηλαδή όπως ακριβώς φαίνονται τα συγκεκριμένα αντικείμενα που εξετάζουμε. Μπορώ να σου πω ότι μόλις τα πρωτοείδα εκεί πήγε κατευθείαν το μυαλό μου. Μου θύμισαν αυτόν ακριβώς τον αερικό δίσκο.

quote:
Άν οι κρύσταλοι επιταχύνουν και ελαττώνουν ταχύτητα όπως τα βίντεο τότε θέλουμε νέο ντεφινίσιον για τη λέξη.

Μέχρι στιγμής εξετάζουμε το γεγονός του "tether video". Και σε αυτό τα συγκεκριμένα ΑΤΙΑ δεν αλλάζουν καθόλου ταχύτητες και γωνίες. Πρέπει τις περιπτώσεις να τις εξετάζουμε ξεχωριστά και να μην τις τσουβαλοποιούμε. Μόλις εξετάσω προσεχτικά και τα άλλα βίντεο θα σου πω και γι'αυτά τη γνώμη μου.

quote:
Λοιπόν συμφωνήσαμε να αφήσουμε έξω τους σπέϊς μέν προς το παρόν

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να τους αφήσω εύκολα έξω από την εξίσωση των συμπερασμάτων μας. Για μένα αποτελούν τους πλέον πιο αξιόπιστους, αμερόληπτους, απόλυτα αντικειμενικούς (δηλαδή μη παθιασμένους με aliens και τα συναφή) και κατάλληλα εκπαιδευμένους μάρτυρες που μάλιστα βλέπουν το γεγονός από πρώτο πλάνο. Και ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς τους μάρτυρες δεν ανέφερε ΑΤΙΑ ούτε στο tether event ούτε και στα άλλα του διαστημικού λεωφορείου(τουλάχιστον αυτά που μέχρι στιγμής έχω εξετάσει). Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να το παραβλέψουμε.

quote:

Ρε skeptic θυμάσαι ένα παλιό σου πόστ με τη κάμερα FLIR που έπιασαν τα Μέχικο ΟΥΦΟ και πώς πάλλονταν αυτά; Πρέπει να μάθουμε αν και οι δύο κάμερες έπιαναν το ίδιο φάσμα ή και ακόμα παρόμοια ‘διαστημικά σκουπίδια’.
Μπορούμε να μάθουμε αν τα Μέχικο ΟΥΦΟ μπορούσαν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι;

Για τα περίφημα ΑΤΙΑ του Μεξικού επειδή με ενδιέφερε και το έχω ψάξει αρκετά το όλο θέμα το τελικό συμπερασμά μου είναι ότι δεν ήταν τίποτα άλλο απο μακρινές πετρελαιοπηγές του κόλπου του Μεξικού (υπάρχουν κάμποσες στην θαλάσσια περιοχή) που τις έποιασε τυχαία το FLIR στον ορίζοντα και το μάλλον άπειρο και με λίγες ώρες πτήσης πλήρωμα τα παρεξήγησε για εξωγήινα σκάφη,ΟΥΦΟ ή ενας Θεός ξέρει τι άλλο από συνδιασμό των επαφών στο FLIR και των τυχαίων λανθασμένων επαφών στο ραντάρ (false radar contacts) καθώς και ένα μικρό πανικό που ενδεχομένως να δημιουργήθηκε.
Το γεγονός αν επιθυμείς μπορώ να στο αναλύσω περισσότερο αν σε ενδιαφέρει να μάθεις την αλήθεια.
Πάντως όσον αφορά την ερώτηση σου, τα ΑΤΙΑ του Μεξικού δεν έγιναν ορατά στο μάτι αλλά μόνο μέσω του FLIR και η κάμερα του tether event δεν έχει καμία σχέση με το FLIR. Γιατί απλά το ένα "διαβάζει" συχνότητες στο υπέρυθρο και το άλλο στο υπεριώδες φάσμα του μη ορατού φωτός.

Edited by - skeptic on 28/12/2005 21:03:08

29/12/2005, 20:10:16
Αγαπητοί κύριοι Sceptic & Sagaviper, εκπληκτική η συζήτηση σας!
Άλλωστε για αυτό και διαλέγω να γράψω τώρα γιατί πιστεύω ότι βρίσκεται στο τέλος της.Λυπάμαι Sgaviper αλλά θα συμφωνήσω με τον Sceptic.
Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι καταπιάνεστε και αναλύετε λεπτομέρειες οι οποίες σε κάποιους δεν θα έκαναν την παραμικρή εντύπωση.
( Sceptic δύο μικρές διορθώσεις στον υπολογισμό για εξωγήινους πολιτισμούς; α) Όσα γράφεις αναφέρωνται στο τώρα,χωρίς να λάβουμε υπόψη ότι ο πρώτος πολιτισμός σε γαιόμορφο πλανήτη θα πρέπει να δημιουργήθηκε πριν από 2 δις έτη - χωρίς βέβαια να αποκλείουμε ΚΑΤΙ πιο πριν β) ίσως να υπάρχουν και άλλα σύμπαντα)
Μου κάνει όμως εντύπωση ότι και οι δύο προσπαθείτε να αναλύσετε την ίδια την λογική των βίντεο, δηλαδή το ότι βλέπουμε και όχι το υπόβαθρο τους.
Για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Γιατί τα ΑΤΙΑ θα πρέπει να πετάνε σε σχηματισμό; Σε τι θα ωφελούσε στο διάστημα;
Γιατί θα πρέπει να είναι αόρατο στο γυμνό οφθαλμό και ορατό στις υπέρυθρες αφού έτσι και αλλιώς θα το δούμε και στο τέλος τι είδους προκάλυψη είναι αυτή, του κλόουν;
Γιατί θα πρέπει ένα τόσο μεγάλο διαστημόπλοιο να βγαίνει από την προκάλυψη ή από το υπερδιάστημα (δεν ξέρεις) λίγο πριν από την ατμόσφαιρα της Γης και ύστερα να αρχίζει τα χορευτικά κόλπα;
Γιατί τα ΑΤΙΑ τείνουν να μποτιλιαρίσουν τον εγγύς διαστημικό χώρο της Γης; Δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν; Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους οι εξωγήινοι είναι να κάνουν τουρισμό στην Γη (με το ΙΧ διαστημόπλοιο) - να απαγάγουν κόσμο (κάνε μια απαγωγή στον δικό σου γήινο και φωτογραφίσου μαζί του!) - και να τσακίζονται στην επιφάνεια του πλανήτη (μάλλον για να πάρουν τα λεφτά της ασφαλιστικής);
Τέλος για δείτε την επιτάχυνση την στροφή και το σταμάτημα των αντικειμένων με άλλο μάτι. Η κάμερα είναι σε ένα ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ όχημα το οποίο πραγματοποιεί ΚΥΚΛΙΚΗ τροχιά υψηλότερου επιπέδου και γράφει σε ΔΥΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ταινία κάτι το οποίο κινείται ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ στο χώρο σε χαμηλότερο επίπεδο.
Πάντως κύριοι εάν είναι να συνεχήσετε την τόσο καλή-απολαυστική κουβέντα συνεχίστε αγνοώντας με!
valgraphΜέλος
30/12/2005, 01:07:54
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα UFO μπορεί να έρχεται από άλλο πλανήτη, να διαθέτει τέτοια τεχνολογία που να είναι άϋλο σχεδόν, να πετά με μεγάλες ταχύτητες, να βγαίνει στο διάστημα εκεί όπου υπάρχουν πολύ ποιο πολλοί κύνδυνοι και τελικά να ... γρεμοτσακίζεται στη γη...
Μάλον ανθρώπινα είναι - εμείς είμαστε ικανοί μόνο για τέτοια...
Γι αυτό και αυτή η απόκρυψη...
Άσε που ανθρώπινο είναι να διαθέτουν αυτά τα οχήματα ...προβολείς!
Οι πραγματικοί εξωγήινοι δεν θα χρειάζονταν φώτα!...
Ακόμη και πτήσεις σε σχηματισμούς, στρατιωτικό φαινόμενο θυμίζει...
Και το σχήμα των οχημάτων τους δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει ...αεροδυναμικό σχήμα για ατμόσφαιρα... Θα μπορούσε να είναι κύβος, ρόμβος κ.α.
Εκτός και αν έχουν σκάφη ειδικά για την ατμόσφαιρα...
Κι αν τελικά μας επισκέπτονται, δεν υπάρχει πιθανότητα να μην χρειάζονται καν σκάφη? Τι τις θέλουν τις βόλτες? Μόνο σε ταινίες είναι απαραίτητες...
Έχουν κι αυτοί μικροτσίπ (βλέπε απαγωγές/εμφυτεύσεις) - άρα αφού τεχνολογικά βρισκόμαστε στα βήματά τους, μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης θα έχουν κι αυτοί - κάνα διαφημιστικό στυλό/δώρο λέτε να μας δώσουν? (μ' αυτή τη λογική σίγουρα κάτι θα κουβαλάνε μαζί τους...)
Σίγουρα θα πίνουν και νεράκι σε ποτήρι και θα τρελένονται και για καφεδάκι (ή ότι δικό τους έχουν για καφέ)... κ.α.
Θέλω να πω τελικά πως οι όλες κινήσεις τους θυμίζουν άνθρωπο και όχι κάποιον εξωγήινο που έρχεται από εκατομύρια χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης μπροστά...

(Το πιο καλό, που με τρελένει, είναι ότι τα σκάφη αυτά έχουν πόδια/βάσεις - προφανώς με υδραυλικό σύστημα - και αφήνουν και σημάδια κατά τις προσγειώσεις... Έρχονται τόσο "εξωγήινα" και προσγειώνονται τόσο... ανθρώπινα!)