- Ελληνες.Ο εκλεκτος λαος (Ενα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ,
ΚΑΙ
ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΠΛΗΡΩΣ.
ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ………ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΩΣ ;;
ΝΑ ΄ΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ, ΕΚΕΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
“SPORT” TON Κ Α Ν Ι Β Α Λ Ι Σ Μ Ο.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ…….. ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗ ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ;;
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ……….ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ Ή ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ [ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙ ΧΩΡΕΣ].
ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ, ΝΑ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ:
«ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ή ΑΕΡΙΤΖΗΣ Ή ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ».
ΤΩΡΑ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ.
ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ, ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ
ΓΝΩΡΙΣΜΑ………ΞΕΧΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ.
ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ:
«ΣΟΛΩΝΑ, ΣΟΛΩΝΑ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΙΩΝΙΩΣ ΠΑΙΔΙΑ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΛΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Πλάτων «Τίμαιος», 22 b,c. εκδ. «Κάκτος»)
ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΕΙ.
ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Και όχι με την στενή έννοια της γνώσης καταγεγραμμένων γεγονότων, όσο της μελέτης αυτών προς αποφυγής σφαλμάτων και διόρθωσης) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ.
ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ……… ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ.
(Και δια να αφήσω την κατεστραμμένη δημοτικήν στην οποίαν δεν μου αρέσκεται να επιστολογραφώ)
ΠΛΗΝ ΕΣΟΥ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗΝ ΣΟΥ;;
quote:
Πρίν πώ και Εγώ την γνώμη μου σ'αυτό το θέμα να Συμφωνήσω με τον ΔΩΡΙΕΥΣ ο οποίος περισσότερο απ'όλους μιλάει με την γλώσσα της Αλήθειας!
Από την άποψη ότι δεν ψεύδεται, φαντάζομαι...
quote:
Πώς να προοδεύσει λοιπόν η Ελλάδα άν έχει ξεφτίσει τόσο πολύ η έννοια του Επιστήμονα;;
Και πώς να δουλέψει άν η δουλειά έχει γίνει Συνώνυμο της Απάτης και της Εκμετάλλευσης ... ή άν δουλεύει για ψίχουλα?
Σωστό αυτό, αλλά δεν έχει σχέση με απομάκρυνση από κάποια αρχαία αξία. Οι αρχαίοι ημών ως γνωστόν τη δουλειά την έβλεπαν οι μεν (δηλ. το 1/10) σαν ελεεινό και ντροπιαστικό πράγμα που το κάνουν οι δούλοι και οι δε (δούλοι, 9/10) σαν "δουλεύω για ψίχουλα".
(ακόμα και οι λέξεις "δούλος" και "δουλεία" δεν είναι ελληνικές, τόσο πολύ μας διέφευγε το όλο concept της δουλειάς κάποτε).
θυμίζω η εκμετάλλευση ορίζεται ως εξής: όσο πιο λίγα δίνεις σε κάποιον, τόσο πιο πολύ τον εκμεταλλεύεσαι. Σε ένα δούλο δίνεις μηδέν. Άπειρη εκμετάλλευση. (παραδόξως, οι Ρωμαίοι κατάφεραν να δώσουν ακόμα λιγότερα από το τίποτα στους δούλους τους, τουλάχιστον αν το δούμε μεσοσταθμικά)
Οπότε σε αυτόν τον τομέα μια χαρά τα πάμε αν θέλουμε να είμαστε ίδιοι με τους προγόνους μας. Έχουμε ακριβώς τις ίδιες απόψεις στο θέμα "δουλειά".
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
"Το ότι υπήρχε ωστόσο ελληνικό έθνος δε σημαίνει ότι υπήρχε και ελληνική εθνική συνείδηση όπως την ορίζουμε σήμερα. Αν θες να βρεις κάποιο ανάλογο με σήμερα, σκέψου τους Γερμανούς-Αυστριακούς-Λουξεμβούργιους-Γερμανόφωνους Ελβετούς που ναι μεν ανήκουν όλοι στο Γερμανικό έθνος υπό την ευρεία έννοια αλλά είναι διαφορετικοί λαοί."
Εχουν κοινά Ήθη κι' έθιμα. Αυτό χαρακτηρίζει ένα έθνος.
"Αναγνώριζε ο Αθηναίος ότι είχε περισσότερα κοινά με το Θηβαίο ή το Μακεδόνα απ' ό,τι με τον Αιγύπτιο; Ναι.
Σήμαινε αυτό κάτι πρακτικά; Ελάχιστα."
Ε, και;
"Ω, δεν ξέρω, έχω την εντύπωση ότι αυτά τα πιστεύουμε μόνο εμείς και πιθανόν μερικοί κακεντρεχείς ρήτορες του καιρού της ρωμαϊκής παρακμής (γιατί η Ρώμη μέχρι τους δύο τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες δε διέφερε και πάρα πολύ από την Αθήνα ή τη Σπάρτη και οι αυτοκράτορές της ήταν απλά ηγέτες του στρατού πριν γίνουν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα και απόλυτοι άρχοντες)."
Κατέχοντες την Ελληνική παιδεία υποθέτω ε;
"Και στο κάτω-κάτω, οι Ρωμαίοι πέτυχαν ξεκινώντας από ένα κωλοχώρι να κατακτήσουν μιάμιση ήπειρο και 2000 χρόνια μετά πάνω από 1.500.000.000 άνθρωποι να μιλούν μία παραλλαγή της γλώσσας τους και ακόμα περισσότεροι να έχουν μία παραλλαγή των πολιτειακών, στρατιωτικών και νομικών τους θεσμών, ενώ η σημερινή Ρώμη ακόμα πίνει νερό από τα ρωμαϊκά υδραγωγεία, οπότε αποκλείεται να ήταν τόσο ποταποί και άχρηστοι."
Χαχαχαχα
Όλος ο κόσμος προσκυνάει τον Παρθενώνα και ΟΧΙ ΤΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΥΔΡΑΓΩΓΕΊΑ.
Όλοι οι γιατροί του κόσμου ορκίζωνται στον Απόλλωνα και στον Ασκληπιό και ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΥΔΡΑΓΩΓΕΊΑ.
Δεν πας καλά μού φαίνεται...
Όσο για την γλώσσα...
Αλήθεια, πώς λέγεται στα Λατινικά η "Ανάλυσις";
"Βέβαια οι αρμοδιότητές της περιορίζονταν στο να γκαρίξει "ναιαιαιαι" ή "όόόόόχι" στην ερώτηση "συμφωνείτε;", που σημαίνει ότι ήταν περισσότερο κοντά σε βαρβαρική σύναξη των πολεμιστών απ' ό,τι σε δημοκρατικό θεσμό, αλλά τεσπα."
Θα μας πείς την πηγή σου;
"Σύγκρινέ το με τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία (ή μάλλον Republica) όπου οι δύο άρχοντες εξελέγονταν για θητεία ενός χρόνου και κάθε πολίτης (ιδιότητα που μπορούσαν να πάρουν και ξένοι σε αντίθεση με κάθε ελληνική πόλη) είχε δικαίωμα να καταθέσει νόμους και να ασκήσει βέτο σε αποφάσεις... IMHO καμία σχέση."
Πότε έγινε αυτό;
Αλλά και πάλι... κάτι μου θυμίζει αυτό... Εσένα;
"και εσύ επίσης επιμένεις να χρησιμοποιείς νεκρές ιδεολογίες. Η έννοια της λέξης Έλληνα την εποχή του Ισοκράτη και κυρίως κατά την Ελληνιστική περίοδο είχε εντελώς διαφορετική σημασία από τη σημερινή. Ο Ισοκράτης τη χρησιμοποιούσε με πολιτισμική σημασία.
Γι΄αυτό και όταν ο Ισοκράτης μιλούσε για Ελληνική παιδεία, εννοούσε οικουμενικές ή φυσικές αξίες, όχι εθνικές, που ανήκαν σε όλους τους λαούς όχι λιγότερο απ΄ότι στις Ελλαδικές φυλές."
Είπα ότι "εάν δεχθούμε αυτό ως σωστό".
Εάν το αμφισβητείς πες μας τον δικό σου ορισμό...
"Μήπως υποννοείς ότι η ζωή στις κοινωνίες σκλάβων της αρχαιότητας θα ήταν καλύτερη από εδώ;"
Ποιούς ΔΟΥΛΟΥΣ εννοείς; Αυτούς που φυγαδεύοντο πρώτοι μαζί με τα γυναικόπαιδα, σε περίπτωση πολέμου;
Η καλλίτερή τους!
Ποίοι είπες ότι τραβούσαν κουπί στα Ρωμαϊκά καράβια;
"Η απέλλα των Λακεδαιμονίων ήταν πολιτικά ανίσχυρη σε σύγκριση με την αθηναϊκή εκκλησία του δήμου. Στην τελική ανάλυση όμως, η Σπαρτιατική κοινωνία ήταν οπισθοδρωμική ακόμη και για τα αρχαία επίπεδα, πόσο μάλλον για τα σημερινά."
Μιλάς για το όργανο μιας κοινωνίας που ζούσε ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;
ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ;;;;;
Δεν πας καλααα...
"Και βάρβαροι για τους Έλληνες ήταν οι απολίτιστοι, ανεξαρτήτου έθνους ή φυλής, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και άλλων Ελλήνων. Γι΄αυτό ήταν και δυνατό να κατηγορηθούν οι Μακεδόνες ως βάρβαροι και ανθέλληνες. Η Ελληνική φυλετική τους καταγωγή δεν αμφισβητήθηκε ποτέ γιατί η κατηγορία ήταν πολιτισμική, όχι εθνική. Ο Δημοσθένης δεν τους αποκάλεσε ξένους, αλλά βάρβαρους."
Κι' αν έλεγαν την αλήθεια;
Το σκέφτηκες;
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Συμφωνώ φίλε μου, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό σε μια κοινωνία τής οποίας υψίστη αρετή είναι "ο σώζων ευτόν σωθήτω";
quote:
Ποιούς ΔΟΥΛΟΥΣ εννοείς; Αυτούς που φυγαδεύοντο πρώτοι μαζί με τα γυναικόπαιδα, σε περίπτωση πολέμου;
Η καλλίτερή τους!
Μόνο ότι οι αρχαίοι Έλληνες έπαιρναν τρεις πίπες τη μέρα από τον κάθε δούλο τους δεν έχουμε διαβάσει ακόμα (αν και τώρα που το σκέφτομαι αυτό δεν είναι και τόσο απίθανο).
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν είχαν μόνο θετικά γνωρίσματα και προτερήματα.
Είχαν και κάτι ελαττώματα ΝΑ μετά συγχωρήσεως.
Ομοίως κι εμείς δεν έχουμε μόνο ελαττώματα.
Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία έχει να διδάξει πολλά στις σύγχρονες δυτικές παλιοκοινωνίες που όλοι εδω μέσα ευαγγελίζονται.
Και μια απλή ματιά στους δείκτες εγκληματικότητας (παιδικής & οργανωμένης), αυτοκτονιών κακοποίησης παιδιών, ατόμων με εξαρτήσεις σε ουσίες, κατανάλωσης αντικαταθλιπτικών φαρμάκων και ένα σορώ άλλων, θα σας πείσει.
Οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι, σαν σκάσουν μύτη στον παράδεισο που λέγεται Ελλάς, μετατρέπονται, θυμούνται την καταγωγή τους ... και αναεκβαρβαρίζονται.
Ο λόγος; Η γενική και διάχυτη χαλαρότης που χαρακτηρίζει την ... Ελλάς μας.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να κάνω και ένα σχόλιο στο κείμενο του Πλωτίνου, που είναι και ο αγαπημένος μου συγγραφέας στο εσωτερικά.
quote:
Ο Νεο έλληνας θα πάψει να συμπεριφέρεται Γραικίλικα μόνο όταν λάβει χώρα και εδώ η Αναγέννηση
Ήμουν νιός και γέρασα......φίλε μου.
quote:
ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ, ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Όχι, το μόνο που έχεις γράψει είναι για τις αξίες που έκαναν την Ελλάδα να ξεχωρίζει στην αρχαιότητα. Αυτό όμως δε λέει τίποτα για τη σημερινή εποχή. Απλά ότι η Ελληνική κοινωνία στην αρχαιότητα ήταν πολύ πιο προχωρημένη από τις σύγχρονές της. Χωρίς άμεση σύγκριση όμως των αρχαίων και νεότερων κοινωνιών δε καταλήγουμε σε συμπέρασμα.
Ποιά είναι επιτέλους τα ιδανικά της αρχαίας Ελληνικής κοινωνίας που δεν συμμερίζονται πιά από τις σημερινές; Ελευθερία του λόγου; Ισονομία; Ατομική ελευθερία; Τί;
Επαναλαμβάνω: ο καταδικασμός του δημοσίου, που στην πράξη δεν είναι τίποτε άλλο παρά καταδικασμός της γραφειοκρατείας, υστερεί κατά πολύ από αξιόλογη κριτική. Πρώτον επειδή η γραφειοκρατία έχει τα χάλια της παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα, και δεύτερον επειδή η διατήρηση αυτού του θεσμού είναι αναγκαίο κακό, απαραίτητο για τη διακυβέρνηση πληθυσμών στη τάξη μεγέθους των εκατομμυρίων. Κάτι που οι πόλεις-κράτη είχαν τη τύχη να μήν έχουν ανάγκη.
Και για ποιές υπερωρίες μου μιλας; Για αυτές που δεν υπήρχαν στις σκλαβοκοινωνίες; Τουλάχιστον οι σημερινοί μεταλλωρύχοι πληρώνονται έναν ελάχιστο μισθό. Οι σκλάβοι που δουλεύαν για ένα καρβέλι ψωμί μέρα-νύχτα στα ορυχεία του Σουνίου δεν πληρώνονταν ούτε καν για το βασικό ωράριο.
Αιόλε,
quote:
Η καλλίτερή τους!
Ποίοι είπες ότι τραβούσαν κουπί στα Ρωμαϊκά καράβια;
Όχι. Εννοούσα τους δούλους που απάρτιζαν τη πλειοψηφία του πληθυσμού της τυπικής πόλης-κράτους, παιρνώντας τη ζωή τους αγγαρεία κάτω από την ισόβια εξουσία άλλων συνανθρώπων τους.
quote:
Μιλάς για το όργανο μιας κοινωνίας που ζούσε ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;
ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ;;;;;
Δεν πας καλααα...
Η Σπάρτη δε χρειάζονταν αστυνομία γιατί ήταν η πόλη ολόκληρη ένα μεγάλο στρατόπεδο. Καθόλου οπισθοδρομική, όχι. Θα παίρναγες μια χαρά εκεί...
quote:
Κι' αν έλεγαν την αλήθεια;
Το σκέφτηκες;
Να έλεγαν ποιοί την αλήθεια;
quote:
Συμφωνώ φίλε μου, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό σε μια κοινωνία τής οποίας υψίστη αρετή είναι "ο σώζων ευτόν σωθήτω";
Στον Αλκιβιάδη πέσ'το αυτό.
Αγαπητέ Αίολε η ύψιστη αρετή που αναφέρεις ισχύει για όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο αν και συμπεριφερόμαστε τις περισσότερες φορές σαν να είμαστε το κέντρο της Γης..
Σε κάθε περίπτωση πάντως το να κρίνουμε τους αρχαίους με σύγχρονα κριτήρια είναι ιστορικός αναχρονισμός.
ΕΚΗΒΟΛΟΣ σε χαιρετώ !!, αλλά επέτρεψε μου αν διαφωνήσω μαζί σου σε κάτι. Λες
quote:
Και μια απλή ματιά στους δείκτες εγκληματικότητας (παιδικής & οργανωμένης), αυτοκτονιών κακοποίησης παιδιών, ατόμων με εξαρτήσεις σε ουσίες, κατανάλωσης αντικαταθλιπτικών φαρμάκων και ένα σορώ άλλων, θα σας πείσει.
Οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν σχέση με τον βαθμό προσαρμογής της Ελληνικής κοινωνίας στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Απλώς σύγκρινε τα σημερινά εγκλήματα με αυτά που λάμβαναν χώρα στην Ελλάδα 20 χρόνια πριν. Όσον αναφορά τις αυτοκτονίες το αλκοόλ κ.λ.π οι παράγοντες που παίζουν σπουδαίο ρόλο είναι σαφώς ο οικογενειακός και κοινωνικός συνεκτικός ιστός αλλά και το κλίμα...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
quote:
επέτρεψε μου αν διαφωνήσω μαζί σου σε κάτι. Λες
quote:Και μια απλή ματιά στους δείκτες εγκληματικότητας (παιδικής & οργανωμένης), αυτοκτονιών κακοποίησης παιδιών, ατόμων με εξαρτήσεις σε ουσίες, κατανάλωσης αντικαταθλιπτικών φαρμάκων και ένα σορώ άλλων, θα σας πείσει.
Οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν σχέση με τον βαθμό προσαρμογής της Ελληνικής κοινωνίας στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Απλώς σύγκρινε τα σημερινά εγκλήματα με αυτά που λάμβαναν χώρα στην Ελλάδα 20 χρόνια πριν.
Εδω δεν διαφωνούμε. Απλώς θα ήταν καλύτερα, πιστεύω, αν ήταν διατυπωμένα:
'' 'Οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν σχέση με τον βαθμό προσαρμογής της Ελληνικής κοινωνίας στον σύγχρονο τρόπο ζωής των δυτικών παλιοκοινωνιών.''
Εκεί όμως που θα διαφωνίσω κάθετα είναι:
quote:
Όσον αναφορά τις αυτοκτονίες το αλκοόλ κ.λ.π οι παράγοντες που παίζουν σπουδαίο ρόλο είναι σαφώς ο οικογενειακός και κοινωνικός συνεκτικός ιστός αλλά και το κλίμα...
Σαφώς οι εξωτερικοί παράγοντες ασκούν μεγαλύτερη επίδραση στο ζήτημα των αυτοκτονιών
του αλκοολισμού, της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών κ.λ. αυτό έχει να κάνει όμως με επαγγελματικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Όχι με το κλίμα. Το ενδιαφέρον για την ζωή δεν αλλάζει με τις κλιματολογικές συνθήκες, που είναι περιστασιακός παράγων, αλλά με την εν γένη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δυτικών παλιοκοινωνιών σε πνευματική τροφή, ενώ αντίθετα επέρχεται ο κορεσμός σε υλικά αγαθά.
Ζούμε σε παρακμιακές εποχές. Ο δυτικός τρόπος ζωής σαπίζει και αποσυντίθεται. Εμείς, οι Έλληνες είμαστε απλώς ουραγοί. Κάνουμε όμως άλματα για να προφθάσουμε να προλάβουμε μη μείνουμε απ΄έξω στην ύστατη στιγμή του μεγάλου αφανισμού.
Τόσο μαύρα.
Χρειαζόμαστε ενα επαναπροσδιορισμό των αξιών και των ιδανικών της σύντομης ζωής μας.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ;;
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ……….ΤΕΛΕΙΩΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΥΙΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (Για να μην λέμε ονόματα) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;;!!!
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ, ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΕΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΤΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΦΟΡΤΩΝΑΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΠΕΙΡΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΔΕΛΦΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ;;!!
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΒΙΛΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΕΙΣ ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΤΥΓΧΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ………… ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;;!!!
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΕΧΩ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ………ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.
ΞΕΧΑΣΑ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.
ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
ΟΣΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑΝ
ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΧΕΙΣ.
ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ»
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ;; ΜΗ ΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΕΦΑΓΑΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΞΥΛΟ ΕΠΕΡΥΣΙ……………….. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.
ΑΣ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, ΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗΝ.
ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΔΙΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΡΕΤΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟΝ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;;
ΟΤΙ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ;;
ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΙΑ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΟΒΟΡΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΙΝΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΩΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.
ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΤΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ;;
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ;;
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ.
ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΟ-ΛΕΙΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ.
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!
ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
ΑΤΥΧΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΣ, ΟΙ ΤΟΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΙΚΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ, ΚΟΠΕΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ.
ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 12 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ.
ΑΠΛΩΣ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΑΠ’ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ.
ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Fame Story ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ.
ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΛΩΤΙΝΕ :
ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ.
ΗΡΘΕΣ ΣΑΝ ΑΠΟ-ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ.
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΟΜΕΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΜΕΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.
ΑΡΕΤΕ ΜΕ ΑΡΕΤΑΙ