- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
ΒΛΑΚΕΣΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ!!!!!!!
Η σύγχηση σε ολόκληρο το μεγαλείο της!!!!!ΓΕΛΟΙΑ και ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ
ΦΕΡΕΦΩΝΑ
ΦΑΙΔΡΗ...
Αυτές οι φράσεις αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα του τύπου που το παίζει φιλαλήθης. Όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί του, αρχίζει να μην ασχολείται με το θέμα και αρχίζει να βάλλει προσωπικά προς τον συνομιλητή του. Αποτέλεσμα αυτού είναι αρκετά παλιά μέλη να μην ξαναγράφουν στο forum. Θα περίμενε κανείς από έναν που στα λόγια του μιλάει για <<αγάπη>> <<κατανόηση>> και άλλα τέτοια να τα τηρεί και στην πράξη και όχι με το που εκνευρίζεται να βρίζει και να ειρωνεύεται τους άλλους. Είναι βέβαια τόσο αλλαζόνας που αποκλείεται να το παραδεχτεί. Το τραγικό είναι πως τώρα τελευταία το παραδειμγμα του ακολουθούν και άλλα <<παπαγαλάκια>> που σαν καλοί μαθητευόμενοι προσπαθούν να μοιάσουν στον δάσκαλο τους. Κέλσο όταν δεν με εκνευρίζεις μου προκαλείς γέλιο.
quote:Δεν υπάρχουν ΒΛΑΚΕΣ εκ γεννετής...
ΒΛΑΚΑ κάνουν κάποιον οι ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ...
Aπο το Τόμ Χάνκς, στο Forest GampΤην καλησπέρα μου...
Νομίζω πώς τελικά ΔΕΝ έγινα αρκετά σαφής!!!Αγαπητό μέλος Lencolas...
Κάτσε και διάβασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το θέμα...
Θα δείς ότι όσοι (όπως ΕΣΥ λές) υποστηρίζουν την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ, έχουν παραθέσει ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...
Του εναντίων οι υπόλοιποι...
ΚΕΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ...Επίσεις θα έλεγα ότι έχετε κλείσει (ΕΡΜΗΤΙΚΑ) τους ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ και τα ΩΤΑ σας, με αποτέλεσμα να ΜΗΝ αντιλαμβάνεστε ΟΥΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ, αλλά προπαντώς ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ!!!!!!!
Η σύγχηση σε ολόκληρο το μεγαλείο της!!!!!Δεν θα σου κάνω το χατήρι να σχολιάσω αυτό που έγραψες περί Θρεπτικών Ουσιών του Τεκτονισμού, αλλά ΜΗΝ προσπαθής ότι δεν ΚΑΤΑΝΟΗΣ, να το χλευάζεις...
Στο ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΓΙΑΤΙ έγραψα (και γράφω) για το Τεκτονισμό, ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΔΙΒΑΣΕΙ τα μηνύματά μου (πράγμα που ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕΣ, αλλά προσπαθείς να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις) ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...
Εάν σε όσα έχω παραθέσει στο θέμα, ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιτάξεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, με χαρά ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ, θα ήθελα να τα ακούσω...
Αλλά στο ΞΑΝΑΕΙΠΑ και πρίν...
ΑΚΟΥΣΑ...
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ...
κλπ κλπ κλπ ΓΕΛΟΙΑ και ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ μην κάνεις τον κόπο να τα παραθέσεις, τα έχουμε ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ μεν, αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ & ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να παραθέσει ΣΤΟΙΧΕΙΑ....
Μπορείς λοιπόν ΑΝΕΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ να συμφωνείς με τον οποιοδήποτε και να διαφωνείς επίσεις με τον καθένα...
Είναι δικαίωμα σου, αναφέρετω μάλιστα...
ΑΛΛΑ δεν μπορείς ΧΩΡΙΣ να έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ να υποστηρίζεις ΤΙΠΟΤΑ, γιατί απλά γίνεσαι ΦΑΙΔΡΗ...
Μην το κάνεις...
Δε σε τιμά...Ακόμα λοιπόν περιμένω στοιχεία απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ...
Φιλικά,
λσος ο Φιλαλήθης
ΣΩΠΑ ΒΡΕ ΚΕΛΣΟ ΦΙΛΑΛΗΘΗ!!!!ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΜΕ!ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ!
ΑΠΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ!ΖΗΤΗΣΑ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΩΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΡΩΤΙΟΙΟΥΝΤΕ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑΘΕΣΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΕΣΑΝΕ ΣΑΝ "ΚΟΡΑΚΙΑ" ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ!ΜΠΟΡΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΦΑΙΔΡΗ Η ΓΕΛΟΙΑ Η ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ ΦΙΛΑΛΗΘΗ,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ,ΞΕΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ!ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ Η ΟΧΙ ΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ!ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ..ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΟΧΙ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ!
-ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ-
The Truth Is Out There..
Αν σε ενδιαφέρει η αλήθεια αφιέρωσε λίγο χρόνο για διάβασμα
μπας και ξεστραβωθείς και ξεθολώσει το μυαλουδάκι σου και μετά τα λέμε σαν άνθρωποι γιατί μέχρι στιγμής το επίπεδο της συζήτησης μόνο ανθρώπινο δεν είναι. Ξέρω ότι μπορεί να μη φταις εσύ αλλά είναι κάποιοι και εσύ μεταξύ αυτών που μας φέρνεται στα όριά μας... Γιατί αυτό? Θέλετε να αποδείξετε κάτι?ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΑΠΌ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΡΥΦΑ" (?) ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ?
Αντί αυτού σου είπε ο κουμπάρος... ότι ο μπάρμπας του ... άκουσες από τη κόρη της γιαγιάς του μπατζανάκη σου...![]()
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ!!!

Δυστυχώς- ή ευτυχώς- αυτή την εποχή οι ώρες εργασίας μου καθημερινά ξεπερνούν τις 14 και έτσι δεν μπορώ να παρακολουθώ στενά την συζήτηση.Από την Δευτέρα τώρα μου έμεινε λίγος χρόνος γιά να γράψω.
Στο θέμα μας λοιπόν.
Φίλε V.I.T.R.I.O.L. λες:«Ο Ελευθεροτεκτονισμός,απο όσο γνωρίζω,ενώνει τους Ανθρώπους».
Έχεις απόλυτο δίκιο!!!
Ενώνει τους ανθρώπους της στοάς και εμείς οι υπόλοιποι είμαστε οι «βέβηλοι».
Αλλά γιατί τους ενώνει;Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί μία στοά και γιατί είναι μέσα η αφρόκρεμα της πολιτικής δικαστικής και οικονομικής εξουσίας;
Μάλιστα κύριοι εκεί φτάσαμε.Να λέγεται ότι οι κύριοι που διευθύνουν τις τύχες μας και το μόνο που τους νοιάζει είναι το χρήμα ,η εξουσία ,η δύναμη να είναι και οι άψογοι λαξευτές της ακατεργαστου πέτρας,οι σοβαροί αναζητητές της εσωτερικής γνώσης και άλλες τέτοιες .........
Επίσης λες:«Με δυο λόγια, τα Θρησκευτικά και τα Πολιτικά ζητήματα,χωρίζουν τους ανθρώπους»
Γι αυτό απαγορεύονται οι πολιτικές και θρησκευτικές συζητήσεις;Σοβαρά;;
Χίλια δυό πράγματα χωρίζουν τους ανθρώπους.Αν έχεις προσέξει στις συζητήσεις εδώ στο forum γιά το παραμικρό θέμα υπάρχουν διαφωνίες.
Θα σας πρότεινα να απαγορεύσετε ΟΛΕΣ τις συζητήσεις με τον κίνδυνο να υπάρξει χωρισμός των ανθρώπων.
Μ’αρέσει που μιλάτε και γιά ελευθερία....
Η ελευθερία του λόγου που είναι;;Δέχεσαι να σου απαγορεύουν να συνομιλήσεις με τον πλησίον σου γιά θρησκευτικά θέματα;;ΜΠΡΑΒΟ.
Αρκεί που δέχεσαι τον μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος.Αλήθεια έχει κάποιο άλλο όνομα;;
Τέλος πάντων δεν θα επεκταθώ περισσότερο.
Ο λόγος που απαγορεύονται αυτές οι συζητήσεις είναι γιά να εμπεδώνετε καλύτερα αυτά που σας πλασάρουν.Έτοιμη μασημένη τροφή προς υποψήφιους ευκατάστατους μύστες.Με το αζημίωτο βέβαια...
Και φυσικά οι κατώτεροι βαθμοί δεν διανοούνται καν τι παίζετε στα υψηλότερα κλιμάκια και ποιός ελέγχει όλο αυτό το δίχτυο.
Επίσης λες:«Βέβαια μεγάλες επαναστάσεις της Ανθρωπότητας (Γαλλική,Αμερικανική,Ελληνική,Αλλιέντε στη Χιλή κλπ)ξεκίνησαν εμπνευσμένες απο τα Τεκτονικά ιδεώδη και απο Τέκτονες,αλλά οχι απο Στοές»
Το κλπ μου άρεσε.Τελικά όλες οι επαναστάσεις ξεκίνησαν από τέκτονες.Επαναστατικά στοιχεία.Μήπως και η Οκτωβριανή;;Μόνο που θα ήθελα κατά την προσφιλή σας μέθοδο και κάποια στοιχεία...
Φίλη Avallon λες:«Δεν ήξερα ότι οι πολιτικές και θρησκευτικές συζητήσεις βοηθούν στην εσωτερική μας αναζήτηση »
Και εγώ δεν το ήξερα ότι η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ πολιτικών και θρησκευτικών συζητήσεων συμβάλει στην εσωτερική αναζήτηση και την αλληλοκατανόηση.
Τόσα ωραία σχόλια που ακούγονται γιά το ESOTERICA.gr Forums καιτις συζητήσεις του και το πως βοηθούν τον εσωτερισμό,εσένα σε αφήνουν παγερά αδιάφορη;;Αν είναι να εισηγηθούμε στους συντονιστές να απαγορευθούν...
Δηλαδή εσένα τι σε βοηθάει στην εσωτερική σου αναζήτηση;;
Τα τυπικά του Μασονισμού και οι ποδίτσες,οι κορδελίτσες και ο μύθος του Χιράμ;;
Φυσικά είσαστε ελεύθεροι να ακολουθήσετε όποιο δρόμο θέλετε αλλά και εμείς είμαστε ελεύθεροι να διαφωνήσουμε προς την παραπληροφόρηση που δίδετε...
Σας μεταφέρω την Αγάπη μου προς ΟΛΟΥΣ και την ευχή ,το σημερινό Ηλιοστάσιο να φωτίσει την καρδιά και τις Ψυχές μας.
Θα μου επιτρέψετε δυο λογάκια,για ενα θέμα που εδώ και καιρό απασχολεί κάποιους καλούς Φίλους.
-Δε θεωρώ οτι υπάρχει λόγος να πείσω τον οποιοδήποτε συνομιλητή για ο,τιδήποτε.Σκοπός μου μέσα απο ένα διάλογο,μια συζήτηση είναι να προσεγγίσω περισσότερο την Αλήθεια και αυτό συμβαίνει όταν δέχομαι και εκπέμπω ερεθίσματα προς σκέψη και περισυλλογή.Το θέμα που αναπτύσσεται εδώ απο μερικούς Φίλους είναι εντελώς εξω απο αυτή την τακτική μου,αφου το τι είναι ο Τεκτονισμός,δε χρειάζεται να το πω εγώ.Όποιος επιθυμεί και είναι Αληθινός Αναζητητής θα ψάξει και θα το βρεί.Αν θα το δεχτεί ή οχι είναι άλλο θέμα.Η ουσία είναι να ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ, ΄κάτι που πολλοί Φίλοι δεν κάνουν,με αποτέλεσμα να ακούμε ο,τι μπορεί κανείς να φανταστεί:οτι υπάρχουν ευκατάστατοι,άτομα της πολιτικής (???)και δικαστικής εξουσίας(???) κλπ.Καλοί μου Φίλοι πλανάστε πλάνη οικτρά!Τα περισσότερα μέλη,εξ"όσων γνωρίζω,είναι απλοί άνθρωποι,ΟΛΩΝ των επαγγελμάτων,καθημερινοί άνθρωποι.Δεν οδηγεί πουθενά το να προσπαθώ να μεταφέρω τέτοιες απόψεις σε (επιτρέψτε μου τον όρο) ημιμαθή άτομα,γιατί ως γνωστόν η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.Και η αμάθεια καλοί μου Φίλοι οδηγεί σε Φανατισμό και απολυταρχικά "πιστεύω".Μακρυά απο εμάς κάτι τέτοιο!
-Ο "μύθος" των βαθμών πρέπει να σταματήσει.Ο παραδοσιακός Τεκτονισμός σταματά στους τρείς πρώτους βαθμούς.Οι υπόλοιποι είναι οι επιγενόμενοι που τους παίρνουν σχεδόν ΟΛΑ τα μέλη.Στην Ελλάδα κάνουν κάποια χρόνια,στην Αγγλία μετά τον 3ο παίρνουν τον 18ο,ενώ στην Αμερική παίρνουν τους βαθμούς 4-32 σε 2 Σαββατοκύριακα!Επομένως όλα όσα ακούγονται είναι εντελώς παιδαριώδη και δείχνουν παραπληροφόρηση(δε θέλω να πιστεύω σε καμμιά περίπτωση κακοήθεια).
-Καλή μου lencolas,σέβομαι και εκτιμώ το Θείο σου όπως και κάθε Άνθρωπο.Όμως απο οτι αντιλήφθηκα,ο Θείος σου δεν απέκτησε καμμιά Τεκτονική εμπειρία και επομένως δε γνωρίζει περισσότερα απο εσένα.Ερεύνησε λοιπόν,αν θέλεις να μάθεις.
-Μην ασχολείστε καλοί μου Φίλοι με το τι είναι ο Τεκτονισμός,με τόση εμπάθεια.Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας,ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι.Συζητήσεις,μέσω φόρουμ σχετικά με τέτοια θέματα, δεν οδηγούν πουθενά και δημιουργούν αντιπάθειες,χωρίς λόγο.Εδώ μέσα ερχόμαστε ώστε να δεχτούμε και να μεταδώσουμε ερεθίσματα προς σκέψη.Ας αφήσουμε αυτό τοζήτπου δεν οδηγεί λοιπόν πουθενά.Όσοι θέλουν ας ερευνήσουν τη βιβλιογραφία.Υπάρχει ΑΦΘΟΝΗ.
-Μεταφέρω την Αγάπη μου προς όλους τους Φίλους και υπενθυμίζω:η ζωή είναι όμορφη.Ας κοιτάξουμε να την κάνουμε καλύτερη.Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας,ώστε να μας αγαπήσουν και οι άλλοι.
Υ.Γ:Πράγματι και στην Οκτωβριανή επανάσταση είχαν συμμετάσχει Τέκτονες.Ας διαβάσουμε και λίγη Ιστορία καλοί μου Φίλοι.
Με Σεβασμό προς όλους
Θησέας (που επέστρεψε...)
Εσένα όμως πως σου προέκυψε τέτοια ολοκληρωτική γνώση περί τεκτονισμού και με κατατάσσεις στους αμαθείς;
Λες:«Φίλοι πλανάστε πλάνη οικτρά!Τα περισσότερα μέλη,εξ"όσων γνωρίζω,είναι απλοί άνθρωποι,ΟΛΩΝ των επαγγελμάτων,καθημερινοί άνθρωποι».
Εντάξει,μας έπεισες.Έτσι κι αλλιώς όλες οι επαναστάσεις που αναφέρεις ξεκίνησαν από απλούς καθημερινούς ανθρώπους.
Πάντως η ίδια η ιστοσελίδα της μεγάλης στοάς της Ελλάδος μας πληροφορεί γιά τα επιφανή της μέλη...τώρα μέσα σε αυτά μπορεί να είναι και ο μπακάλης της γειτονιάς μου και να κάνει παρέα με τον ...Τρικούπη
Επίσης λες:«-Ο "μύθος" των βαθμών πρέπει να σταματήσει.Ο παραδοσιακός Τεκτονισμός σταματά στους τρείς πρώτους βαθμούς.Οι υπόλοιποι είναι οι επιγενόμενοι που τους παίρνουν σχεδόν ΟΛΑ τα μέλη.Στην Ελλάδα κάνουν κάποια χρόνια,στην Αγγλία μετά τον 3ο παίρνουν τον 18ο,ενώ στην Αμερική παίρνουν τους βαθμούς 4-32 σε 2 Σαββατοκύριακα!Επομένως όλα όσα ακούγονται είναι εντελώς παιδαριώδη και δείχνουν παραπληροφόρηση».
Το ποιά είναι η παραπληροφόρηση θα μας επιτρέψεις να διαφωνήσουμε.
Πράγματι σε αυτούς που δεν θέλουν να τους προχωρήσουν παραπέρα τους λένε ότι οι 3 πρώτοι βαθμοί είναι οι σημαντικοί και οι υπόλοιποι είναι απλώς παιχνιδάκια ώστε να τους καθησυχάσουν που δεν προχωράνε στους υψηλότερους βαθμούς.
Πράγματι σε ορισμένα εξέχοντα και θερμότερα μέλη δίνουν βαθμούς από τον 3ο στον 18ο απανωτά.Και τέλος οι πλέον θερμότεροι καταλαμβάνουν τους υψηλούς βαθμούς 30ο-33ο.
Αυτή είναι η Αλήθεια.
Τέλος δεν μπορείς να ξέρεις τι έχω ερευνήσει και πόσο.
Ισως είναι καλύτερο να ερευνήσεις εσύ περισότερο.
Αντε να πάμε και γιά ύπνο...
Καλό βράδυ σε όλους.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Το οτι δε γνωρίζεις-κάτι που εύκολα κάποιος διακρίνει-δεν είναι κακό.
Το να παραπληροφορείς όμως εις γνώση σου,είναι κακό!Δεν είναι σωστό να "πέφτεις" στα μάτια των άλλων επειδή διάβασες δυο-τρία βιβλία!Ερεύνησε,ψάξε και μετά να δεχτείς ή να απορρίψεις.
Παρεπιπτόντως,μάθε τα εξής:Υπάρχουν διάφορα Τεκτονικά δόγματα(πάνω απο 40 ανα τον κόσμο).Ο Σκωτικός Τύπος(με τους 33 βαθμούς),που είναι ενα απο αυτά τα "Δόγματα",δεν ασκείται απο όλες τις Μεγάλες Στοές.Άρα εκεί δεν υπάρχουν οι 33 βαθμοί,αλλά άλλοι(πχ Μέμφις-Μισραγήμ,Τύπος της Υόρκης,Ανθρώπινο Δίκαιο κλπ).Όσες Μεγάλες Στοές εργάζονται σε Σκωτικό Τύπο ΔΕΝ εμποδίζουν κανένα μέλος τους να ανέβει ΟΛΟΥΣ τους βαθμούς.ο ΚΑΘΕΝΑΣ, έχει δικαίωμα να ανέβει ΟΛΟΥΣ του βαθμούς και υποχρέωση παράλληλα πιστεύω εγώ.Ο,τιδήποτε άλλο πείς πάνω σε αυτό είναι παραπληροφόρηση και επέτρεψέ μου κακοήθεια!
Μην αναλίσκεις την Ψυχή σου σε "κουτσομπολίστικες" συζητήσεις Καλέ μου Φίλε.Ερεύνησε Επιστημονικά όπως προτάσσει η Εποχή μας-2003.Μάθε να μη μεταφέρεις παιδαριώδεις απόψεις για σοβαρά ζητήματα,σε προσβάλλει!Ερεύνησε,ψάξε και ακολούθα ο,τι θέλεις.Όλοι μας έχουμε χρέος να ερευνούμε κατ"αυτόν τον τρόπο.
Με Τιμή και Αγάπη
Με Τιμή
Οι Μεγάλες Στοές εργάζονται στους τρείς πρώτους Βαθμούς ΜΟΝΟ(παραδοσιακός Τεκτονισμός).Οι Βαθμοί 4-33 απονέμονται και δίδονται μετα απο μύηση απο τα Ύπατα Συμβούλια.Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα.Συγνώμη για τα συνεχή πισωγυρίσματα,αλλά είναι υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την Αλήθεια,που βάλλεται απο την αντιεπιστημονικότητα και την ημιμάθεια.
Με Σεβασμό
Λες λοιπόν
quote:
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΝ "ΑΓΓΕΛΙΚΩΝ" ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ?ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ?
Καλός ή κακός εγώ είμαι Τέκτονας ( αν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ) εξ επαγγέλματος , το πτυχίο μου αυτό δηλώνει άλλωστε .
Αν θέλεις τώρα να σου απαντήσω περί Τεκτονικής Φιλοσοφικής Στοάς θα σου απαντήσω ευθέως ότι αν ποτέ αποφασίσω να διαβώ το κατώφλι αυτό θα το κάνω για μένα και μόνο για μένα και εν πλήρη συνείδηση , και νομίζω ότι αν το κάνω δεν θα μου προσδώσει και κανένα ιδιαίτερο κοινωνικό αναγνωρίσμα , ίσως μου προσφέρει κάτι σε εντελώς προσωπικό επίπεδο .
Αν εσένα όμως σε βοηθάει για να κάνουμε μια κουβέντα επιπέδου να με χαρακτηρίσεις κάπως σου δίνω το δικαίωμα να το κάνεις .
Μπορείς να με πεις μασόνο , υλιστή , ανθρωπιστή , οικολόγο , μωαμεθανό ή όπως αλλιώς σε βολεύει .
Πάμε παρακάτω .
Λες
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΥ?
Αν ενθυμούμε καλός , διότι έχουν περάσει και χρόνια , στο σχολείο μας λέγανε ότι το παιδί το φέρνει ο πελαργός , μετά ουδέποτε μας έκαναν μάθημα για το πώς έρχεται το παιδί πραγματικά στον κόσμο . Άρα εγώ σήμερα πρέπει να πιστεύω πως η κόρη μου ήρθε με ένα πελαργό !
Μπορώ να σου φέρω πλήθος τέτοιων παραδειγμάτων που άλλα σε μαθαίνουν και άλλα ισχύουν , το θεωρώ όμως άσκοπο διότι και εσύ θα έχεις διαπιστώσει τις ανακρίβειες αυτές .
Μετά λες
quote:
ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ?ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ?ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ.....
Τι διαβάζετε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στους Χριστιανικούς ναούς καλή μου αδελφή εν Χριστό ξέρεις ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αναθέματα κατά των Ελλήνων !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μίσος εγώ για το Θεό ;
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα !
Όχι αδελφή μου εν Χριστό λανθάνεις και πλανάσαι πλάνην οικτράν !
Απλά δε γουστάρω να με θεωρούν πρόβατο ( αμνό ) και να θέλουν να με οδηγήσουν σε ένα Θεοφοβικό σκοταδισμό .
Ο Θεός είναι Πανάγαθος !
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ;;;;;;
Ότι ο Θεός δεν εκδικείται το δημιούργημα του ακόμα και όταν αυτό κάνει λάθος .
Δεν φοβάμαι το Θεό ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΑ .
Κανένα μίσος για το Θεό λοιπόν και για την Εκκλησία , απλά κρίση για το επάγγελμα Ιερέας ίσως .
Συνεχίζω λοιπόν με δικές μου ερωτήσεις αυτή τη φορά όχι μόνο προς εσένα αλλά και απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους φίλους που είσαστε ενάντια του όποιου τεκτονισμού .
Εσείς που υποτίθεται ΔΕΝ είσαστε μέλη κάποιας στοάς μπορείτε να ξέρετε τα τεκταινόμενα μέσα σε αυτή , όπως και τους σκοπούς της .
Εμείς που έχουμε άλλη άποψη ΔΕΝ μπορούμε να ξέρουμε τίποτα και χαρακτηριζόμαστε ως ξερόλες , μασόνοι μιαροί , αποβράσματα τις εσωτερικής αναζήτησης κλπ κλπ .
Ερώτηση δική μου λοιπόν ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙ ΣΤΟΑ και έτσι ξέρετε όλα αυτά που εμείς δε ξέρουμε ;;;;;;;;;;;
Γιατί δε λέτε ΝΑΙ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ;;;;
Aν δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω , γιατί ΔΕΝ αποδέχεστε ότι κάτι μπορεί να μην είναι σωστό απ όσα ξέρουν κάποιοι άλλοι που απλά έχουν διαβάσει κάποια άλλα βιβλία και έχουν έρθει σε επαφή με κάποια άλλα άτομα απ αυτά που έχετε έρθει σε επαφή εσείς ;;;;;;;;
Μήπως τελικά εσείς είσαστε μασόνοι ; Ξαναρωτώ
Γιατί η εκκλησία δεν αφήνει τους Χριστιανούς να διαβάσουν τα απόκρυφα βιβλία της ;
Τι φοβάται ;
Όταν η ταυτότητα μου γράφει Χριστιανός Ορθόδοξος δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο της αγάπης μου προς το Χριστό και τη διδασκαλία του ;
Πρέπει να γίνω μεγαλόσχημος ιεράρχης για να διαβάσω κάτι που ίσως να μου εξηγεί την σκοπιμότητα του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ μου ;
Μήπως είναι αυτοί τελικά οι μασόνοι που μας λέτε ;
Μήπως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια ;;;;;;;;;;;;;;;
Το μικρό παιδάκι που έχει πλέον το ακαταλόγιστο και θέλει να ακούει τα εξ αμάξης για να επιβεβαιώνει ότι ζει , ικανοποιώντας παράλληλα τα κόμπλεξ που του έχουν δημιουργηθεί από τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας , λέει ότι όταν κάποιος δεν τον εκνευρίζει του προκαλεί γέλιο .
Εμένα δυστυχώς αυτό το τερατογέννημα της φύσης ( λόγο nickname το σχόλιο ) μου προκαλεί ΟΙΚΤΟ και ΛΥΠΗ .
Ο τρόπος έκφρασης , σκέψης και αντίδρασης του , δικαιώνουν περίτρανα τον όποιο χαρακτηρισμό του έχω δώσει .
Θα τον αντιμετωπίσω ως άτομο με ειδικές ψυχολογικές ανάγκες λοιπόν από τούδε και εις το εξής .
Εύχομαι σε όλους μια υπέροχη Κυριακή και περιμένω τις απαντήσεις .
Ο Αναζητών
Απόστολος
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΑΛΛΑ Η ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΚΟΣΑΡΡΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΑΝΕΜΕΛΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣA.
TEARS ARE FLOWING FREE...PASSING BY..AS I DIE...
ΜΠΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΙ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ?
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΩΤΗΣ
perase keros ke kanis den exi grapsi tipota.....
periergi....
ΤΕΑRS ARE FLOWING FREE..PASSING BY..AS I DIE...
δεν εχω δει κατι 22 χρονια που μενω εκει.
εχω απορια σαυτο που ειπωθηκε για την ψυζη του ατομου που βλεπει το κοριτσακι,καποιοι το βλεπουν με ασπρα και αγνο και καποιοι με μαυρα και κοκκινα ματια σαν το κακο?μπορουν να το επιβεβαιωσουν οι ομαδες ερευνας αυτο?
quote:
εχω σπιτι τρια τετραγωνα απο το νεκροταφειο.τωρα ειμαι ροδο αλλα αν καποιος ξανακανει ερευνα σαυτο το θεμα και θελει παρεα να μου στειλει μνμ 5-6 μερες πριν και θα ανεβω.
δεν εχω δει κατι 22 χρονια που μενω εκει.
εχω απορια σαυτο που ειπωθηκε για την ψυζη του ατομου που βλεπει το κοριτσακι,καποιοι το βλεπουν με ασπρα και αγνο και καποιοι με μαυρα και κοκκινα ματια σαν το κακο?μπορουν να το επιβεβαιωσουν οι ομαδες ερευνας αυτο?
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΣΤΑΘΕΡΑ Ή ΑΣΤΑΘΗ')!
ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ)ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 'ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ'(ΚΟΚΙΝΑ ΜΑΤΙΑ,ΑΣΧΗΜΗ κλπ Ή λευκά,ηρεμη κλπ) ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΘΑΡΗΣ/''ΒΡΟΜΙΚΗΣ'' ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ 'ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ'!
ΑΠΑΝΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!(ΤΟΝΙΖΩ)
ΦΙΛΙΚΑ,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A.M
CAN'T YOU SEE....I'M NOT REAL...