ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΑΤΜΑ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
20/06/2003, 10:18:51
quote:

oh Jesus .... ζαλίζομαι...σακουλάκι κανείς ?

Tώρα είσαι συ αναρχικός? ή γιαλαντζί αναρχικός?

Πρώτη φορά βλέπω αναρχικό τόσο μυγιάγγιχτο και τόσο στενόμυαλο... και πίστεψέ με έχω κανά δυο καλούς φίλους αναρχικούς.

"Τάδε έφη Avallon"
elpidaΜέλος
20/06/2003, 10:21:36
Καλημέρα σε όλους.

quote:
ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΛΥΚΟΦΑΤΣΑΣ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ) **************. ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ.

Τελικά ποιος είναι ο ειλικρινής? Αυτός που λέει και τεκμηριώνει την άποψη του ή αυτός που λέει κάτι ανυπόστατο και επιμένει σε αυτό?

Καλά θα ήταν να έλεγε αυτά που προαναφέρεις φίλε Σταυραετέ, αλλά νομίζω πως δεν αρκείται σε αυτά αλλά υπερασπίζεται την όποια παραπληροφόρηση έχει και απορρίπτει αυθαίρετα το οτιδήποτε έρχεται σε σύγκρουση με τα λεγόμενά του. Το πρόβλημα όμως δημιουργείται στο ότι κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται να μάθει πραγματικά βλέποντας όλα αυτά σίγουρα μπερδεύεται.

AIONΜέλος
20/06/2003, 11:43:20
αβαλον... πας να δεις αν έρχομαι λίγο ?
απέκτησες και γνώμη για την αναρχια τώρα ?
Πολύ γνώση αυτά τα παιδιά....με Hemo μεγαλώσανε ?

τεσπα...δεν μπορώ να ασχολούμαι με Μασωνάκια και Ευζωνάκια και Ευνομούμενα μυρμηγκάκια και τις βολεμενες ζωές τους....
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΕΙ ....σε λίγες ώρες αναχωρώ... και νιώθω μεγάλη ευδαιμονία που έχω επιλέξει το κοκκινο χάπι (αλήθεια γιατι ήταν κόκκινο το χάπι drum x ? )
Οι μελισούλες και τα μυρμηγκάκια γρήγορα στις φωλιές τους και τις ευνομούμενες κυψέλες τους.

Γρήγορα...θα πάρει απουσίες ο Χατζηνικολάου....

thothΙδρυτικό Μέλος
20/06/2003, 12:34:10
ΑΙΟΝ, εγώ λέω καλύτερα να επιλέξεις, τώρα, την αριστερή πόρτα (όχι για να την... σπάσεις ) αλλά για να σώσεις την... Τρινιταγάπη σου. Κάνε.. έρωτα, όχι πόλεμο.

Άντε και μετά να επιλέξεις τον Mr. Smith-Βαρραβά . Σου πάει περισσότερο από τον Χριστό, με τον χαρακτήρα που 'χεις.

Πάντως μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. Κι εσύ ένα "πρόγραμμα" είσαι όπως όλοι μας. Σε έχει δημιουργήσει και σε χειραγωγεί κι εσένα ένας... Αρχι-ΤΕΚΤΟΝΑΣ, για να δικαιολογείς το "σύστημά" του . Να δούμε πότε θα το καταλάβεις...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

20/06/2003, 13:05:16
quote:

Πολύ γνώση αυτά τα παιδιά....με Hemo μεγαλώσανε ?

Δεν είμαι παιδί φίλε ΑΙΟΝ και η κόρη μου μόνο με ΗΕΜΟ δε μεγαλώνει

quote:
τεσπα...δεν μπορώ να ασχολούμαι με Μασωνάκια και Ευζωνάκια και Ευνομούμενα μυρμηγκάκια και τις βολεμενες ζωές τους....

Tι να κάνουμε? Αυτή είναι η ζωή ... αποτελείται από αυτούς που είναι μυρμηγκάκια και από αυτούς που θέλουν να πιστεύουν ότι δεν είναι μυρμηγκάκια...
quote:
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΕΙ ....σε λίγες ώρες αναχωρώ...

Πρόσεξε μη σου φύγει κανένας "πόντος" και καλού κακού πάρε και καμμιά σακουλίτσα μαζί σου μήπως και σου χρειαστεί...

... και αν δε μου κρατάς κακία φέρε και κανένα τρίγωνο...

"Τάδε έφη Avallon"
AIONΜέλος
20/06/2003, 13:18:23

what a smart boy ...
Κάνει και πολιτική ανάλυση... (απο αυτές που κάνουν αυτοί που περάσαν νέοι απ'όλα και ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (αχ που το διαβασα αυτό...α σε αλλο τοπικ ήταν ...for whom the bell tolls ?) που σημαίνει πως είδαν οτι δεν τα παίρνει για γενναιότητες και είπαν ...ΜΕ ESOTERIST !!! ντοντ νοου αμπαουτ ενιθινγκ ελς , λοβ χαπινες φραπεδια καναπεδιά εντ god helper... Ε λέμε και καμια φιλοσοφία για να κάνουμε και κάτι...

Εγώ όμως αι αμ νοτ α προγκραμ αι αμ α ViRUs ....(ναι υπάρχουν και τέτοιοι αλλά δεν τους δίχνει ο Χατζηνικολάου...)

ουφ!! ένας ευνομούμενος κόσμος γεμάτος Χατζηνικολάουδες....
μπρρρρρ...

σε τρείς ώρες φεύγω... πάω να συναντήσω αυτούς που ζούνε ...γιατι εδώ με τα ζόμπι της ευνομούμενης κοινωνίας μυρισε θανατήλα...

ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΟΣ
οι νόμοι για τους ανεκπαίδευτους και τους αμμόρφωτους

Edited by - AION on 20/06/2003 13:29:35

Edited by - AION on 20/06/2003 13:31:53

AIONΜέλος
20/06/2003, 13:22:40
αβαλον τρίγωνα ,διαβήτες και λοιπά ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ....

αν θες κανα γιαουρτάκι .... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ !!!

old tigerΜέλος
20/06/2003, 15:06:12
quote:
Γιατι στην ελλαδα λεγεται τεκτονισμος και στον υπολοιπο κοσμο freemassonry ή freemassony ή masonic η τελος παντων κατι σε masson ...με οποια καταληξη
Ελευθεροτεκτονισμος στην Ελλαδα και κατι διαφορετικο εξω..
Γιατι αραγε
απλα ειναι κακη μεταφραση ή ειναι κατι αλλο ή εγω δεν ξερω να μεταφρασω σωστα

αντιγράφω από το βιβλίο "Ancient and Modern Initiation" του Max Heindel :

« It is stated in the Bible that Joseph was a CARPENTER, but the Greek word is "tekton" which means "builder." In Mystic Masonry God is called the Grant Architect. ARCHE is the Greek word signifying primordial substance, and a tekton is a builder. Thus God is the Great Master Builder, who out of primordial substance fashioned the world as an evolutionary field for various grades of beings. He uses in His universe many tektons, or builders, of various grades. Everyone who follows the Path of spiritual attainment, endeavoring to work constructively with the laws of nature as a servant of humanity, is a TEKTON or builder in the sense that he has the qualifications necessary to aid in giving birth to a great soul. Thus when it is said that Jesus was a carpenter and the son of a carpenter, we understand that they were both TEKTONS or builders along cosmic lines.»

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

20/06/2003, 15:51:01
quote:

αβαλον τρίγωνα ,διαβήτες και λοιπά ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ....

αν θες κανα γιαουρτάκι .... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ !!!

Mη κρίνεις εξ ιδίων καλέ μου...
δεν έχουμε όλοι πρόβλημα με τη σιλουέτα μας...εγώ για παράδειγμα μπορώ να "χωρέσω" μερικά γαλακτομπούρεκα ή τρίγωνα

"Τάδε έφη Avallon"
20/06/2003, 16:19:38
quote:
AION
Νέο Μέλος Posted - 20/06/2003 : 13:18:23

σε τρείς ώρες φεύγω... πάω να συναντήσω αυτούς που ζούνε ...γιατι εδώ με τα ζόμπι της ευνομούμενης κοινωνίας μυρισε θανατήλα...
ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!

Ώρα Ελλάδος 15:25 που γράφω .

Η τηλεόραση μεταδίδει τα επεισόδια από το Μαρμαρά .
Ο αγαπητός φίλος θα αναχωρήσει στις 16:18 ( στην καλύτερη περίπτωση ) όπως αναφέρει και θα φτάσει στην πανέμορφη νύφη του Βορρά το λιγότερο σε 5 ώρες , άρα στις 21:18

Άρα απ ότι καταλαβαίνουμε θα πάει για να δει από κοντά το πόσοι τραυματίστηκαν , πόσοι συνελήφθησαν και πόσοι επέζησαν .

Πως το είπες Avallon ;
Πρόσεχε μη σου φύγει κανας πόντος ;
Εδώ καλέ ολόκληρο καλτσόν σκίσαμε τρέχοντας στα χωράφια με τις γόβες , ο πόντος σε μάρανε ;;;;;;;;

Είπα και άλλοτε μεγάλο ρόλο στα ψυχικά μας τραύματα παίζει η οικογένεια και το πώς μεγαλώσαμε .

Αν τρως κάθε μέρα φάπες , σου στερούν την ελευθερία σου , σε εγκαταλείπουν στο σπίτι μόνο και γυρνάνε από εδώ και από εκεί , κλπ κλπ , τότε μεγαλώνοντας μεταφέρεις όλη αυτή την οργή απέναντι στην κοινωνία που ζεις .

Οι αρχές και οι νόμοι αντιπροσωπεύουν τους κακούς γονείς , δεν αντιδράς απέναντι στην δομή της κοινωνίας αντιδράς απέναντι στους γεννήτορες σου .
Όταν όλη αυτή η οργή καταλαγιάσει τότε επέρχεται η ηρεμία και αρχίζει η λειτουργία μέσα στα κοινωνικά πλαίσια .

Ρώτησα κάποτε ένα φίλο και συνάδελφο ο οποίος ήταν από τα ποιο ενεργά στελέχη της ευρύτερης άκρας αριστεράς και συμμετείχε σε όλες τις ασκήσεις κινητοποιήσεως , «τι έγινε και άλλαξες πολιτική άποψη ; Γιατί παίζεις στο παιχνίδι που κάποτε κατηγορούσες και εναντιωνόσουν ;» .

Με κοίταξε και χαμογέλασε απαντώντας «Απόστολε μου τώρα έχουμε ευθύνες απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στα παιδιά μας , καλή η επανάσταση και η αντίδραση όταν είσαι παιδί και αποδεικνύεις ότι μπορείς να διοικείς τον εαυτό σου αντιδρώντας και προκαλώντας , αλλά το νόημα είναι να δημιουργείς , όχι να αντιδράς στείρα και να νομίζεις ότι και καλά κάποιος είσαι και κάτι κάνεις» .

Ετερόκλητοι σωτήρες του κόσμου , ευαγγελιστές ενός μοντέλου που είτε δεν εφαρμόσθηκε ποτέ ( αναρχία - κομουνισμός ) , είτε όπου και όπως εφαρμόστηκε απέτυχε παταγωδώς ( υπαρκτός σοσιαλισμός ) .

Αντιεξουσιαστές που αρέσκονται να κάνουν ασκήσεις πάλης χάρην του λαού , γινόμενοι φερέφωνα αυτών που θέλουν την εξουσία μέσω της ένοπλης επανάστασης της ολιγαρχίας .

Αχ !

Αν είσαι ειρηνικός είσαι μυρμήγκι .
Αν ψάχνεις τον εαυτό σου και την ψυχική ανάταση είσαι σκουλήκι .
Αν δεν πετάς πέτρες εναντίων συνανθρώπων σου είσαι φερέφωνο της πλουτοκρατίας .
Αν δεν καις την περιουσία του βιοπαλαιστή και δε του σπας το αμάξι του είσαι κότα .
Αν δεν ανήκεις στο περιθώριο και προσέχεις το ρουχισμό σου και την εμφάνιση σου είσαι παλιοκυριλές .
Αν δεν λύνεις τις διαφορές σου και δεν επιβάλεις την άποψη σου με κλωτσιές , μπουνιές , ρόπαλα και μολότοφ είσαι δειλός και βολεμένος .

Που θα πάει θα μετενσαρκωθεί ο Λένιν , ο Τρότσκι , ο Χίτλερ , ο Μουσολίνι , ο Πινοσέτ και όλοι αυτοί που αγάπησαν το λαό και μόχθησαν για το καλό του και θα προοδεύσει η κοινωνία κορόιδα ε κορόιδα !

Μη τυχόν μόνο και μετενσαρκωθεί κάνας Βούδας , Χριστός , Σωκράτης και όλοι αυτοί που σας γέμισαν το μυαλό με αηδίες περί αγάπης και φιλοσοφίας .

( το παραπάνω μπλε κείμενο ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις , η όποια ομοιότης είναι εντελώς τυχαία )

Ο Αναζητών
Απόστολος

20/06/2003, 18:26:26
quote:

χμ...αυριο γινονται...τα παρτυ...παιδια!
σημερα ολοι φευγουν για Μαρμαρα...-
so...+ ο ΑΙΟΝ...προλαβαινει...

Aμ πές το έτσι...
Είναι δηλαδή απ'αυτούς που όταν τους καλούν σε γάμο δεν πάνε στην εκκλησία αλλά κατευθείαν στο τραπέζι

"Τάδε έφη Avallon"
SecondbornΜέλος
20/06/2003, 20:54:41
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΗΝ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Ένα μύνημα προς όλους τους φίλους που συμμετείχαν σε αυτό το θέμα:
Πριν κάποιες μέρες έκλεισε ένας χρόνος από τη πρώτη φορά που αντίκρισα το ESOTERICA.gr. Είναι η πρώτη φορά που δεν καταφέρνω να διαβάσω ένα topic όσο και αν προσπαθώ. Έχω ξεκινήσει πολλές φορές με όλη τη μέρα μπροστά μου και δεν το έχω καταφέρει. Με κουράζουν πολύ οι διαμάχες γιατί πιστεύω ότι γίνονται απλά για να γίνουν...
Είναι οι σάκοι πυγμαχίας που απλά προπονούμε τον εγωισμό μας, όπως είχε αναφέρει κάποτε ένας φίλος.

Με αφορμή λοιπόν αυτά μου τα συναισθήματα παρακαλώ όλους να μην παρατάσσονται σε στρατόπεδα. Ποτέ οι πόλεμοι δεν οδήγησαν πουθενά. Αν θέλετε να υποστηρίξετε κάτι τότε κάντε το. Αν σας το θίξουν όμως τότε μη φανερωθεί η αδυναμία σας. Η παράθεση στοιχείων εν βρασμώ ψυχής είναι και αυτή μια μορφή μπουρδολογίας. Η μπουρδολογία είναι και αυτή μια παράθεση στοιχείων του ψυχισμού του κάθε άσχετου με το θέμα. Δεν υπάρχουν standards στη γνώση. Δε γνωρίζει κανείς ποιός θα μας "σώσει" κάποτε. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
Πόσες φορές οι "άσχετοι" τελικά είχαν μέσα τους το "ΦΩΣ";

Η προσπάθεια για την επίτευξη ενός ανώτερου σκοπού θέλω να πιστεύω ότι συνήθως έχει αποτέλεσμα. Αν κάποια στιγμή όμως δε μας γίνει το χατήρι τότε ας αποδείξουμε ότι ο σκοπός μας ήταν όντως ΑΝΩΤΕΡΟΣ.

Σκόρπιες σκέψεις χωρίς σημασία από έναν κουρασμένο αναγνώστη...

Με εκτίμηση
Secondborn

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
21/06/2003, 00:43:42
quote:
Γιατι στην ελλαδα λεγεται τεκτονισμος και στον υπολοιπο κοσμο freemassonry ή freemassony ή masonic η τελος παντων κατι σε masson ...με οποια καταληξη
Ελευθεροτεκτονισμος στην Ελλαδα και κατι διαφορετικο εξω..
Γιατι αραγε
απλα ειναι κακη μεταφραση ή ειναι κατι αλλο ή εγω δεν ξερω να μεταφρασω σωστα

εεε... μα τώρα! θα μου το επιτρέψετε αγαπητέ Ράμογλου, να διαφωτίσω τα πλήθη...

θέλετε λοιπόν να μάθετε γιατί οι τέκτονες ονομάζονται μασώνοι?
άντε να το πάρει το ποτάμι...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!
(πρόσεξε καλά, πριν το διαβάσεις, τι πας να κάνεις!)
...
λοιπόν, το 1880 σε ένα χωριό της Γαλλίας ζούσαν 3 τέκτονες άντρες -ήταν τότε που ο τεκτονισμός ήταν μόνο γιά το ένα φύλο. μιά γυναίκα ήθελε να γίνει και αυτή τέκτων και έτσι πάει και βρίσκει τους τρείς τέκτονες και τους ζητάει να μπεί στη στοά τους. οι τρείς τέκτονες, συζητούν μεταξύ τους και της απαντούν ότι ναι, εντάξει, θα τη μυήσουν και της εξηγούν την απαραίτητη διαδικασία: το επόμενο απόγευμα, η γυναίκα θα πρέπει να καθαριστεί, πνευματικά και σωματικά, να κάνει λουτρό, να φορέσει έναν λευκό μανδύα και να πάει να τους περιμένει σε ένα καλυβάκι πάνω στο βουνό, φορώντας μίας λευκή μάσκα, που να της κρύβει τα μάτια.
η γυναίκα δέχεται, κάνει ό,τι της λένε και περιμένει στο καλύβι. έρχονται οι τρεις τέκτονες, φορώντας μαύρους μανδύες. μπαίνουν στο καλύβι και αρχίζουν να την..."σεξολοκληρώνουν"...
μιά, δυό, τρείς, ο καθένας, ξανά και ξανά...
κάποια στιγμή η γυναίκα δεν αντέχει άλλο και φωνάζει:
ΜΑ ΣΩΝΕΙ ΠΙΑ! ΜΑ ΣΩΝΕΙ!!!
(ΜΑΣΩΝΟΙ...)

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

21/06/2003, 10:16:19
Την καλημέρα μου...

Νομίζω πώς είναι καιρός, να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ αυτό που τόσο ΞΕΚΑΘΑΡΑ έγραψε ο φίλος μας ο Δευτερογεννημένος...

quote:
Πριν κάποιες μέρες έκλεισε ένας χρόνος από τη πρώτη φορά που αντίκρισα το ESOTERICA.gr. Είναι η πρώτη φορά που δεν καταφέρνω να διαβάσω ένα topic όσο και αν προσπαθώ. Έχω ξεκινήσει πολλές φορές με όλη τη μέρα μπροστά μου και δεν το έχω καταφέρει. Με κουράζουν πολύ οι διαμάχες γιατί πιστεύω ότι γίνονται απλά για να γίνουν...
Είναι οι σάκοι πυγμαχίας που απλά προπονούμε τον εγωισμό μας, όπως είχε αναφέρει κάποτε ένας φίλος.

Με αφορμή λοιπόν αυτά μου τα συναισθήματα παρακαλώ όλους να μην παρατάσσονται σε στρατόπεδα. Ποτέ οι πόλεμοι δεν οδήγησαν πουθενά. Αν θέλετε να υποστηρίξετε κάτι τότε κάντε το. Αν σας το θίξουν όμως τότε μη φανερωθεί η αδυναμία σας. Η παράθεση στοιχείων εν βρασμώ ψυχής είναι και αυτή μια μορφή μπουρδολογίας. Η μπουρδολογία είναι και αυτή μια παράθεση στοιχείων του ψυχισμού του κάθε άσχετου με το θέμα. Δεν υπάρχουν standards στη γνώση. Δε γνωρίζει κανείς ποιός θα μας "σώσει" κάποτε. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
Πόσες φορές οι "άσχετοι" τελικά είχαν μέσα τους το "ΦΩΣ";

Ας δώσει ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ότι καλύτερο έχει...
Αν ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ας μείνει μαζί μας και θα ΛΑΒΕΙ και αυτός για να έχει στο μέλλον...
Αλλά ΑΣ ΜΗΝ κάνουμε το θέμα, ένα ΒΑΡΕΤΟ ΘΕΜΑ...
Αν σε κάποιον ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, ας ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΕΙ... Αλλά ας αφήσει κάποιον άλλον να τον φάει, που ΘΑ ΘΕΛΕΙ και που ΞΕΡΕΙ τις θρεπτικές αξίες του...

Ας σεβαστούμε την πραγματική έννοια των forums...
Τον ΔΙΑΛΟΓΟ...
Αν κάποιος έχει να πέι κάτι, ΑΣ το πεί...
Ας ΜΗΝ μιλάμε για να μιλάμε...
Τότε είναι που ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ αυτό που ανέφερε ο Δευτερογεννημένος...
"...Η παράθεση στοιχείων εν βρασμώ ψυχής είναι και αυτή μια μορφή μπουρδολογίας. Η μπουρδολογία είναι και αυτή μια παράθεση στοιχείων του ψυχισμού του κάθε άσχετου με το θέμα..."

Κέλσος ο Φιλαλήθης

drumx13Μέλος
21/06/2003, 14:21:18
καλημερα

Φιλε AION ρωτας

quote:
έχω επιλέξει το κοκκινο χάπι (αλήθεια γιατι ήταν κόκκινο το χάπι drum x ? )

Γιατι ρωτας εμενα AION?

Ειναι σαφες οτι το βλεπεις κοκκινο γιατι θελεις να το δεις κοκκινο?

Γιατι καποοι υιοθετησαν το κοκινο για να το χρησιμοποιησουν στην σημαια τους.

Αλλα το προβλημα φιλε μου δεν ειναι το χρωμα της σημαιας
ειναι η ιδια η σημαια.

Που χωριζει του ανθρωπους.

Αν στο Ματριξ το χαπακι ειναι κοκκινο.... τα λαθη ειναι δυο
Τα χαπακια και τα χρωματα -σημαιες.

αλλα φιλε μου Αιον κανενα χαπακι δεν σε κανει Ελευθερο
Ελευθερωνεσαι... οχι αλαξεις σημαια και χρωμα αλλα αν τα αποφυγεις

Και φυσικα δεν ελεθερωνεσαι με τα χαπακια...

love for what is comming and forgivness for the past...

lencolasΜέλος
21/06/2003, 16:18:30
quote:

Αν σε κάποιον ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, ας ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΕΙ... Αλλά ας αφήσει κάποιον άλλον να τον φάει, που ΘΑ ΘΕΛΕΙ και που ΞΕΡΕΙ τις θρεπτικές αξίες του...

ΟΠΑ!ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Ο ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ?ΜΠΡΑΒΟ!ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟ!ΕΠΕΙΔΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΛΕΜΕ,ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΕΜΑΣ ΣΑΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥΣ Η ΟΤΙ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ,ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟ?ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ?ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΚΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ!ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ?ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΣΑΣ?
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ!
ΦΙΛΙΚΑ
ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

Edited by - lencolas on 21/06/2003 16:20:03

21/06/2003, 17:21:11
Φίλη lencolas

Όσοι υποστήριξαν εδώ μέσα τον Τεκτονισμό και γενικότερα στα φόρουμ τον όποιο –ισμό δεν πρέπει απαραίτητα να ανήκουν και σε αυτόν .
Απλά υποστηρίζουν το δικαίωμα του καθένα να ασπάζεται ότι του αρέσει και ότι νομίζει ότι θα τον οδηγήσει σε μια ατραπό γνώσης και εσωτερικής αναζήτησης .
Κάποιος διαλέγει τον Τεκτονισμό , κάποιος το Ροδοσταυρισμό , κάποιος το Χριστιανισμό και ου το καθ’ εξής .
Δικαιούμαστε να απορρίψουμε την επιλογή του δρόμου που διαλέγει ο καθένας απλά και μόνο επειδή εμάς δε μας κάνει ή επειδή έχουμε ακούσει κάτι που ίσως και να είναι ανακρίβεια ή λάσπη από κάποιους προς κάποιους ;

Η χριστιανική εκκλησία είναι ένας τέτοιος -ισμός και είναι ιστορικά καταγεγραμμένο το ποιόν της ενάντια στην αρχαία Ελληνική γνώση ( κάψιμο βιβλίων , κυνήγι Εθνικών , κλπ ) .
Ακόμα είναι γνωστότατη και καταγεγραμμένη με στοιχεία η δράση της παπικής εκκλησίας το μεσαίωνα .

Αυτή η εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος διώκτης του κάθε –ισμού που στόχο έχει όχι να υπερθεματίσει ή να υποκαταστήσει την θρησκεία αλλά να προσφέρει γνώση και να δημιουργήσει μυημένους .

Δεν συμφέρει την εκκλησία να μπορεί το ποίμνιο ( σκέψου τι σημαίνει η λέξη ) να γνωρίζει και ίσως και να αμφισβητεί .
Ο εκάστοτε αρχηγός της εκκλησίας πρέπει να είναι ο εκπρόσωπος του Θεού και ο λόγος του να είναι η Θεϊκή επιταγή .
Αλίμονο αν αυτό αμφισβητηθεί , θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα ως άλλος πύργος της Βαβυλώνας .

Λες ότι :

quote:
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΚΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ!ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ?

Αν διαβάσεις ΟΛΟ το θέμα θα δεις ότι παρατίθεται η σχετική βιβλιογραφία .
Οι εκδόσεις Τετρακτύς , παράδειγμα , έχουν πάρα πολλά βιβλία που αναφέρουν την ιστορία , το τυπικό , τους αποσυμβολισμούς , τις αρχές και πολλά άλλα .
Στο μοναστηράκι ακόμα υπάρχουν πολλά ανάλογα βιβλία που δίνουν σαφέστατη ανάλυση και γνώση .
Άρα ο ΜΥΘΟΣ , όλα είναι υπό το σκότος και κρυφά , αποδεικνύετε ψευδής .

Απλά χρειάζεται λίγο ψάξιμο και ανοιχτό μυαλό , δε γίνετε να περιμένουμε να μας έρθουν όλα στο πιάτο .
Ο σοφός λαός λέει «Αν δε βρέξεις κώλο δε τρως ψάρι» κάτι ξέρει .

Ελπίζοντας να βοήθησα λίγο τη σκέψη σου
Φιλικά
Ο Αναζητών
Απόστολος

Edited by - Ramoglou on 21/06/2003 17:28:55

lencolasΜέλος
21/06/2003, 18:30:42
quote:

Δικαιούμαστε να απορρίψουμε την επιλογή του δρόμου που διαλέγει ο καθένας απλά και μόνο επειδή εμάς δε μας κάνει ή επειδή έχουμε ακούσει κάτι που ίσως και να είναι ανακρίβεια ή λάσπη από κάποιους προς κάποιους ;

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΥ?
ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ?ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ?ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ.....
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΝ "ΑΓΓΕΛΙΚΩΝ" ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ?ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ?
ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

21/06/2003, 19:10:10
Δεν υπάρχουν ΒΛΑΚΕΣ εκ γεννετής...
ΒΛΑΚΑ κάνουν κάποιον οι ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ...

Aπο το Τόμ Χάνκς, στο Forest Gamp

Την καλησπέρα μου...
Νομίζω πώς τελικά ΔΕΝ έγινα αρκετά σαφής!!!

Αγαπητό μέλος Lencolas...
Κάτσε και διάβασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το θέμα...
Θα δείς ότι όσοι (όπως ΕΣΥ λές) υποστηρίζουν την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ, έχουν παραθέσει ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...
Του εναντίων οι υπόλοιποι...
ΚΕΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ...

Επίσεις θα έλεγα ότι έχετε κλείσει (ΕΡΜΗΤΙΚΑ) τους ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ και τα ΩΤΑ σας, με αποτέλεσμα να ΜΗΝ αντιλαμβάνεστε ΟΥΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ, αλλά προπαντώς ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ!!!!!!!
Η σύγχηση σε ολόκληρο το μεγαλείο της!!!!!

Δεν θα σου κάνω το χατήρι να σχολιάσω αυτό που έγραψες περί Θρεπτικών Ουσιών του Τεκτονισμού, αλλά ΜΗΝ προσπαθής ότι δεν ΚΑΤΑΝΟΗΣ, να το χλευάζεις...

Στο ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΓΙΑΤΙ έγραψα (και γράφω) για το Τεκτονισμό, ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΔΙΒΑΣΕΙ τα μηνύματά μου (πράγμα που ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕΣ, αλλά προσπαθείς να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις) ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...

Εάν σε όσα έχω παραθέσει στο θέμα, ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιτάξεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, με χαρά ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ, θα ήθελα να τα ακούσω...
Αλλά στο ΞΑΝΑΕΙΠΑ και πρίν...
ΑΚΟΥΣΑ...
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ...
κλπ κλπ κλπ ΓΕΛΟΙΑ και ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ μην κάνεις τον κόπο να τα παραθέσεις, τα έχουμε ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ μεν, αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ & ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να παραθέσει ΣΤΟΙΧΕΙΑ....

Μπορείς λοιπόν ΑΝΕΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ να συμφωνείς με τον οποιοδήποτε και να διαφωνείς επίσεις με τον καθένα...
Είναι δικαίωμα σου, αναφέρετω μάλιστα...
ΑΛΛΑ δεν μπορείς ΧΩΡΙΣ να έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ να υποστηρίζεις ΤΙΠΟΤΑ, γιατί απλά γίνεσαι ΦΑΙΔΡΗ...
Μην το κάνεις...
Δε σε τιμά...

Ακόμα λοιπόν περιμένω στοιχεία απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ...

Φιλικά,

Κέλσος ο Φιλαλήθης