ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ; ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ; ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DAGON30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
DAGONΜέλος
03/09/2003, 20:56:00
Φίλε allzaro δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά στον Iamlixo. Α, και δεν είμαι εσωτεριστής.

AIONΜέλος
04/09/2003, 10:02:37
αν δεν είσαι εσωτεριστής τι δουλειά έχεις στο esoterica ?

04/09/2003, 18:35:09
sorry φίλε DAGON.
Μπερδεύτηκα.

Και εγώ δεν είμαι εσωτεριστής. Εννοώ οτι μαθαίνω... Πολύ αργά ομως.
Δεν νομίζω φίλε ΑΙΟΝ οτι για να γράψεις στα forum πρέπει να είσαι εσωτεριστής. Εγώ δεν είχα ιδέα τι site ήταν μπήκα κατά λάθος μέσα και μου αρεσε η συζήτηση.
Μετά είδα οτι η συζήτηση επικεντρωνόταν σε κάτι...
Αυτό το κάτι μου άρεσε. Διάβασα κάτι λίγα περί εσωτερικής διαδρομής .. εχει ενδιαφέρον. Το βρίσκω λίγο δύσκολο αλλά μου αρέσει..

Αγαπητέ DAGON μίλησες για τον Μανέθωνα.. τι ήθελες να πείς... συνέχισέτο....
Μετά μίλησες για τεκτονική άποψη ... για το 50.000 ΠΧ.
Τι σχέση είχε ο Αιγύπτιος ιστορικός με αυτό.
Ανέλυσετο σε παρακαλώ εν συντομία.

Τώρα αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει για να ανοίξω λίγο τα μάτια μου
στα βιβλία αυτά που εχω στο λίνκ θα του είμαι υπόχρεωμένος.
Φιλικά
allzzaro

04/09/2003, 20:03:49
Γειά σου iamblixe.

Συγνώμη για την παρατήρηση...
αλλά νομίζω οτι κάτι δεν κάνεις καλά και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τι λές.
Μάλλον δεν κάνεις σωστά το quote οπότε δεν μπορώ να καταλάβω που απευθύνεσαι και πότε γράφεις εσύ.
Εκτός αυτού φαίνεται και το iamblixos απο κάτω και τότε είναι που με μπερδεύεις....

Συγνώμη για την παρατήρηση αλλα μπερδεύομαι.

allzzaro

ermioniΝέο Μέλος
27/09/2003, 20:59:57
quote:

quote:
Αν δεχτουμε οτι υπηρξαν οι Ολυμπιοι τοτε αυτους ποιος τους δημιουργησε;Αν οντως τους δημιουργησε καποιος πως μπορουμε να το αποδειξουμε;Αν παλι δημιουργηθηκαν μονοι τους πως μπορουμε να το αποδειξουμε και αυτο;

Στέλιο οι Ολύμπιοι θεοί κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ήταν οι τελευταίοι των Ατλάντων. Υπάρχουν θεωρίες για κατακλυσμούς και καταστροφές των Λεμουρίων και αλλων προκακλυσμιαίων πολιτισμών, οι τελευταίοι είναι οι Ατλαντες. Πρίν καταστραφεί η Ατλαντίδα οι ο Κρόνος ήταν ο επικεφαλής στη Μεσόγειο.
Αφότου καταστράφηκε η Ατλαντίδα ο Κρόνος εχασε την εξουσία και την πήρε ο Δίας.

Τώρα ο Κρόνος είχε επηρεάσει και αλλους λαούς εκτός των Ελλήνων.
Θα ψάξω να βρώ τα σχετικά και θα σας ενημερώσω.
allzzaro

27/09/2003, 21:36:39
http://webhome.idirect.com/~donlong/gods.html

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

ermioniΝέο Μέλος
27/09/2003, 21:36:47

[/quote]

Στέλιο οι Ολύμπιοι θεοί κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ήταν οι τελευταίοι των Ατλάντων. Υπάρχουν θεωρίες για κατακλυσμούς και καταστροφές των Λεμουρίων και αλλων προκακλυσμιαίων πολιτισμών, οι τελευταίοι είναι οι Ατλαντες. Πρίν καταστραφεί η Ατλαντίδα οι ο Κρόνος ήταν ο επικεφαλής στη Μεσόγειο.
Αφότου καταστράφηκε η Ατλαντίδα ο Κρόνος εχασε την εξουσία και την πήρε ο Δίας.

Τώρα ο Κρόνος είχε επηρεάσει και αλλους λαούς εκτός των Ελλήνων.
Θα ψάξω να βρώ τα σχετικά και θα σας ενημερώσω.
allzzaro

[/quote]
"Η τρομερή μέρα της κρίσεως"
Στο ζενίθ της δόξας της Αντλαντίδας 9.200 χρόνια πριν απο τη γέννηση του Πλάτωνα, το αυτοκρατορικό νησί είχε τη κυριαρχία ολόκληρης της Μεσογείου. "Τότε πάνω απο όλα", σημειώνει ο Πλάτωνας, "έμοιαζαν να είναι δίκαιοι και ευλογημένοι". "Όμως" συνεχίζει, "οι κάτοικοι της Αντλαντίδας ήταν γεμάτοι απο αχαλίνωτη φιλοδοξία και δύναμη".
Η απεριόριστη χλιδή σήμαινε τα πάντα για αυτούς. Δεν έβαζαν τίποτα πάνω απο τα υλικά αγαθά, ούτε αυτούς τους θεούς τους. "Το θεϊκό κομμάτι που είχαν μέσα τους γινόταν όλο και πιο αδύναμο καθώς αναμειγνυόταν συχνά με μεγάλη ποσότητα θνητότητας", γράφει ο Πλάτωνας. Οι κάτοικοι της Ατλαντίδας, "ανήμποροι να αντέξουν το βάρος των αποκτημάτων τους", είχαν χάσει την αρετή τους. Και τώρα ετοίμαζαν στρατό για να κατακτήσουν την Αθήνα και άλλες πόλεις.
Όμως ο Δίας, ο πατέρας των θεών, είχε πάρει την απόφαση του, να τους τιμωρήσει μια για πάντα. "Άρχισαν να γίνονται απανωτοί σεισμοί και πλημμύρες", γράφει ο Πλάτωνας, "μέχρι, που τελικά, μια φοβερή μέρα, η θάλασσα κατάπιε και εξαφάνισε το νησί της Ατλαντίδας". Ο Πλάτωνας αμφέβαλλε για το αν βρισκόταν ποτέ κάποιο ίχνος απο το βυθισμένο νησί. "Ο ωκεανός σε αυτό το σημείο έγινε απροσπέλαστος και ανεξερεύνητος".

πηγή: ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ
(TIME LIFE BOOKS-ΑΛΚΥΩΝ)

03/10/2003, 16:56:39
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΗΡΘΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΓΩΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΝ. ΕΙΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ(ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ[ΠΥΡΙΝΗΚΗ ΒΟΜΒΑ], ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝΤΕΣ[ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ]κτλ) ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΛΕΤΕ?

Edited by - ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΤΗΣΑΛΗΘΕΙΑΣ on 04/10/2003 00:39:06

04/10/2003, 14:49:13
Είναι μια άποψη ``αναζητησητησαλήθειας``.
Εδώ ομως οι Ολύμπιοι θεοί είχαν καθαρά ανθρώπινη μορφή. Εκτός αυτού οι Όλύμπιοι θεοί καθώς και οι αρχάγγελοι του Γιαχβέ συνουσιάστηκαν με ανθρώπους και δημιούργησαν απογόνους.

Σήμερα ομως οι ``εξωγήινοι`` οπως παρουσιάζονται , δεν εχουν ανθρώπινη μορφή, είναι τελείως διαφορετικοί. Φυσικά δεν τους εχουμε δεί αλλά οπως τους περιγράφουν αυτοί που τους εχουν δεί.

Τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε? Μπορούμε να συσχετίσουμε τους ολύμπιους θεούς με τους σημερινούς εξωγήινους.

Παρατηρούμε οτι οι Ολύμπιοι θεοί καθώς και ο Γιαχβέ αναφέρονται μέχρι μια ορισμένη εποχή.Μία κοινή εποχή στην Ελλάδα και το Ισραήλ.
Εκεί τα εδωσαν ολα. Μέχρι που συνουσιάστηκαν με κοινούς θνητούς.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις εζησαν ανάμεσα στους θνητούς για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Μετά εξαφανίστηκαν. Επαψαν να υπάρχουν?

05/10/2003, 17:21:42
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ "Ε" ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΜΑΣ.
(ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ)