- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Στις μέρες μας και βέβαια ο γάιδαρος πετάει αν τον βάλουμε σε αεροπλάνο.
Για ετοιμάσου ![]()
![]()
quote:Αυτό το "ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ" εντός εισαγωγικών με ανησυχεί φίλε μου...
Το "ΘΑ ΣΕ ΕΠΕΡΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ", σημαίνει ότι θα σε χτύπουσα άσχημα, με σκοπό να σου κάνω κακό, ακούγοντας όλα αυτά τα "ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ" λόγια.
Δεν είναι απειλητικά;
quote:Γαλιλαίο τον έλεγαν τα πρώτα χρόνια και τους χριστιανούς Γαλιλαίους.
Νομίζεις ότι ο Ναζωραίος ήθελε να γίνει
θρησκεία;;;;;
Υποθέτω ότι δεν ήταν παρά ένας γραφικός ζητιάνος που αφού απεδήμησε εις Κύριον, άρχισε ο κόσμος ν' αναλογίζεται τα ανωτέρω που υποστήριζε και άλλα παρόμοια, σκέφτηκαν τι σοφά ήταν αυτά που έλεγε και άμεσα απέρριψαν όλες τις παραδόσεις τους ως βλακείες και άρχισαν να τον λατρεύουν ως θεό, διότι μόνον ένας θεός θα μπορούσε να κουβαλάει τόση σοφία.
Είναι όντως κουραστικοί οι τόνοι ΚΑΒΕΙΡΕ!![]()
Γράφε όπως γουστάρεις φίλε μου!
quote:
Για ετοιμάσου.
Τι θες να μας πεις arhipseftare;

quote:ΑΙΟΛΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ..quote:Αυτό το "ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ" εντός εισαγωγικών με ανησυχ
Το "ΘΑ ΣΕ ΕΠΕΡΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ", σημαίνει ότι θα σε χτύπουσα άσχημα, με σκοπό να σου κάνω κακό, ακούγοντας όλα αυτά τα "ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ" λόγια.
Δεν εί φίλε μου...είναι απειλητικά;quote:Γαλιλαίο τον έλεγαν τα πρώτα χρόνια και τους χριστιανούς Γαλιλαίους.
Νομίζεις ότι ο Ναζωραίος ήθελε να γίνει
θρησκεία;;;;;
Υποθέτω ότι δεν ήταν παρά ένας γραφικός ζητιάνος που αφού απεδήμησε εις Κύριον, άρχισε ο κόσμος ν' αναλογίζεται τα ανωτέρω που υποστήριζε και άλλα παρόμοια, σκέφτηκαν τι σοφά ήταν αυτά που έλεγε και άμεσα απέρριψαν όλες τις παραδόσεις τους ως βλακείες και άρχισαν να τον λατρεύουν ως θεό, διότι μόνον ένας θεός θα μπορούσε να κουβαλάει τόση σοφία.Είναι όντως κουραστικοί οι τόνοι ΚΑΒΕΙΡΕ!
Γράφε όπως γουστάρεις φίλε μου!
quote:
Για ετοιμάσου.
Τι θες να μας πεις arhipseftare;
ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ "ΚΑΤΙ", "ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ" ΤΟΝ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" ΔΡΟΜΟ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ "ΕΚΕΙΝΟΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ". ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΦΗΝΩ ΤΗ ΣΤΕΓΝΗ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΝΟΣ
"ΚΕΙΜΕΝΟΥ" ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ. ΤΟ ΑΝ "ΥΠΗΡΞΕ", ΤΙ ΗΤΑΝ, ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΕ η ΔΕΝ ΕΙΠΕ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ
ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΟ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕ η ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ, ΑΝ ΕΖΗΣΕ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ "ΕΚΑΝΕ" ΓΙΆΛΛΟΥ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΧΩΡΙΣΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ "ΚΕΙΜΕΝΑ", ΕΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ
ΞΕΧΩΡΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ η ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΔΕ ΣΤΟ ΠΑΙΖΩ "ΦΩΣΤΗΡΑΣ" ΚΑΙ "ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ" ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΤΟ "ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ"..... ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ... ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ!!!
ΤΩΡΑ "ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ-ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ", ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ.
quote:Επομένως καταργούμε την ελληνική γλώσσα και την προσαρμόζουμε στα δεδομένα σου;
ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ "ΕΚΕΙΝΟΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ". ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΦΗΝΩ ΤΗ ΣΤΕΓΝΗ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΝΟΣ
"ΚΕΙΜΕΝΟΥ" ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.
Και αυτό το διαστρευλωμένο "αγαπάτε αλλήλους" γιατί δεν είναι αλληγορικό;
Διότι βολεύει;
Ολος ο κόσμος αυτό γνωρίζει. Για τα άλλα δεν γνωρίζει το παραμικρό.
Γιατί δεν μας λένε και τα υπόλοιπα αφου είναι αλληγορικά;
Από που συμπεραίνεις ότι είναι αλληγορικά και όχι κυριολεκτικά;
Οπως η φιλοσοφία για παράδειγμα.
Μήπως διότι εάν τα παρουμε κυριολεκτικά είναι για τα σκουπίδια;
Κι εφόσον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ(*) να είναι σκουπίδια, είναι αλληγορικά;
Και γιατί ότι είναι αλληγορικό διευκρινίζεται ως παραβολή στην ΚΔ;
Αυτά που παρέθεσα είναι κυριολεκτικό κήρυγμα. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ!
(*)Αυτό το "δεν μπορεί" είναι σοβαρό επιχείρημα χωρίς "διότι";

quote:
ΑίολοςΕπομένως καταργούμε την ελληνική γλώσσα και την προσαρμόζουμε στα δεδομένα σου;
Αίολος, δεν είναι κατάργηση ρε φίλε μου. Άλλο σου λέει το παλικάρι. Κατ' αρχήν, δεν είναι καν ελληνική γλώσσα. Τα νοήματα μας ενδιαφέρουν, όχι η γλώσσα. Η γλώσσα μπορεί να ήταν και Κινέζικη. Τι σημασία έχει ; Το νόημα μας ενδιαφέρει, η έννοια, η σημασιολογία, το semantics που λέμε στους υπολογιστές.
quote:
ΑίολοςΚαι αυτό το διαστρευλωμένο "αγαπάτε αλλήλους" γιατί δεν είναι αλληγορικό;
Μα ... ήδη εγώ ανέφερα ένα σωρό προτάσεις που έχουν το ίδιο νόημα με το "αγαπάτε αλλήλους" βρε Αίολος.
quote:
ΑίολοςΑπό που συμπεραίνεις ότι είναι αλληγορικά και όχι κυριολεκτικά;
Ε, καλά τώρα, αυτή η ερώτηση μπορεί και να αντιστραφεί : Εσύ, από που συμπεραίνεις ότι είναι κυριολεκτικά και όχι αλληγορικά ;
Edited by - zip on 07/09/2011 11:48:58
quote:Και από που προκύπτει το νόημα αν όχι από τις λέξεις ζιπ μας;
Το νόημα μας ενδιαφέρει, η έννοια, η σημασιολογία,
Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα από αυτά που παρέθεσα, για την διαφορετική έννοια από τις λέξεις;

Edited by - Αίολος on 07/09/2011 11:48:15
quote:
ΑίολοςΚαι από που προκύπτει το νόημα αν όχι από τις λέξεις ζιπ μας;
Μπράβο ρε φίλε ... χαίρομαι για την ερώτησή σου. Πολύ καλή ερώτηση.
Φίλε, το νόημα των λέξεων προκύπτει από πάρα πολλά πράγματα. Μα πάρα πολλά όμως ... Δεν διαφωνώ ότι η λέξη είναι η βάση, η πηγή, η ρίζα του νοήματος, αλλά ξέρεις πόσα πράγματα πέραν της κυριο-λεκτικότητας υπάρχουν σε μια μόνο λέξη ; Κατ' αρχήν, η ετυμολογία της. Φίλε ... τεράστιο θέμα είναι αυτό που άνοιξες τώρα με την ερώτησή σου. Τεράστιο!
Απλώς να σου πω, πως μερικές φορές το νόημα των λέξεων προκύπτει ακόμη ακόμη και από την ίδια την χρονική στιγμή που την χρησιμοποιείς, ή το ύφος (την γλώσσα του σώματος δηλ) που έχεις όταν την ξεστομίζεις. Σου λέω ... με την ερώτησή σου, έχεις ανοίξει ένα τέραστιο θέμα. Κάποια στιγμή καλό θα ήταν να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα στο φόρουμ ... ![]()
Edited by - zip on 07/09/2011 11:56:12
quote:Διότι δεν υπάρχει λόγος να τα θεωρήσω αλληγορικά.
Εσύ, από που συμπεραίνεις ότι είναι κυριολεκτικά και όχι αλληγορικά ;
Εσύ γιατι τα θεωρείς αλληγορικά;
Για ποίο λόγο;

quote:Δηλαδή καταργούμε τα λεξικά της γλώσσας;
Φίλε, το νόημα των λέξεων προκύπτει από πάρα πολλά πράγματα. Μα πάρα πολλά όμως ... Δεν διαφωνώ ότι η λέξη είναι η βάση, η πηγή, η ρίζα του νοήματος, αλλά ξέρεις πόσα πράγματα πέραν της κυριο-λεκτικότητας υπάρχουν σε μια μόνο λέξη ; Κατ' αρχήν, η ετυμολογία της. Φίλε ... τεράστιο θέμα είναι αυτό που άνοιξες τώρα με την ερώτησή σου. Τεράστιο!.
Μα αν ισχύει αυτό που λες δεν θα μπορούσαμε να συνενοηθούμε. Ετσι δεν είναι;

Edited by - Αίολος on 07/09/2011 11:59:17