ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- O άγιος των Όρχεων! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- O άγιος των Όρχεων! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ZOIROS10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ZOIROSΜέλος
06/11/2004, 13:33:39
--------------------------------------------------------------------------------

Παραθέτω αυτούσια την επιστολή αστυνομικού που δημοσιεύθηκε στις 31/10/04 στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας "Ο Φίλαθλος":
--------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ κύριε εκδότα,
Είμαι αστυνομικός και πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος. Σε μια συνομιλία που είχα με συνάδελφό μου την ημέρα της εορτής του προστάτη αγίου της αστυνομίας μας (μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου-20 Οκτωβρίου) άκουσα με μεγάλη έκπληξη (και οργή τολμώ να παραδεχθώ) πως ο Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος είναι ο προστάτης άγιος των όρχεων!
Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τον θυμό μου. Μετά βίας οι συνάδελφοί μου με συγκράτησαν να μην γρονθοκοπήσω τον συνάδελφο. Αυτός διαρκώς μου επαναλάμβανε:"Άκουσον μεν, πάταξον δε".
Αναγκάστηκα λοιπόν από πείσμα για να αποδείξω πως ο συνάδελφος λέει ψέματα να αγοράσω τον συναξαριστή του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, εκδόσεις "ορθόδοξος κυψέλη" Καμβουνίων 1, Θεσσαλονίκη, τηλ.2310/207340.
Η έκπληξη που αισθάνθηκα ήταν απερίγραπτη. Στο συναξάρι του Αγίου πράγματι αναγράφονται πράγματα προσβλητικά και απαράδεκτα.
Είναι δυνατόν ο προστάτης άγιος των όρχεων να είναι ο προστάτης άγιος των αστυνομικών; Ποιός μας εμπαίζει; Ποιός διάλεξε τον άγιο αυτό για το τιμημένο σώμα της αστυνομίας; Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το συναξάρι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου:
"Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω εις στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τον άγιο Αρτέμιον εις τον ύπνο του λέγοντα αυτώ, δείξον μου το πάθος σου, ο δε έδειξε τον τόπον,όπου είχε το πάθος. Τότε ο άγιος κύψας και πιάσας επιτήδεια με τας δύο του χείρας το σπάσιμον των διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον εδύνατο, ο δε ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας το, ουαί μου, εξύπνησε και εύρε τον εαυτόν του υγιή δοξάζων τον Θεόν και τον άγιον".
Μετά τιμής
Ένας απορρημένος και θυμωμένος αστυνομικός

Επίσης από το βιβλίο του Γ. Γρηγορομιχελάκη – Βίοι αγίων πρότυπα προς αποφυγήν(Δαδούχος 2004)

«ένας άλλος που είχε το ίδιο πρόβλημα, είδε τον άγιο Αρτέμιο στον ύπνο του να τον συμβουλεύει να πάει στον γείτονα του τον σιδηρουργό, να βάλει τα ******* του πάνω στον άκμονα και εκείνος να του τα χτυπήσει δυνατά με το πυρωμένο σφυρί του. Τρεις φορές αναγκάστηκε ο άγιος να εμφανιστεί στον ύπνο του άπιστου που απέφευγε να το κάνει «ως οδυνηρό».τελικά το έκανε κι «εθαυμασαν και οι δύο ο τε χαλκεύς(σιδηρουργός) και ο ασθενής δια το παράδοξο αυτό θαύμα».»

EGV

07/11/2004, 04:29:01
ZOIRΕ, έχεις ήδη δημιουργήσει τουλάχιστον ένα θέμα με στόχο να μας καταδείξεις "πόσο κακοί είναι οι Χριστιανοί!"

Δεν θα χρειαστούμε άλλο - σε ευχαριστούμε πολύ.

Το παρόν θέμα απενεργοποιείται.
Η συζήτηση μπορεί να συεχιστεί σε ένα από τα παρόμοια θέματα του ίδιου συγγραφέος.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

elfeyeΜέλος
13/09/2005, 22:01:01
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΒΡΙΛ???????
ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΜΕ ΚΡΑΖΕΙΣ??????
ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΒΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ....
ΠΑΙΔΙΑ,ΟΣΟ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ,ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΩ.
ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA,ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΜΕΣΩΣ.

olympiosΝέο Μέλος
15/09/2005, 18:49:22
Φίλτατοι του σάιτ αυτού.
Θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη αν προσέβαλα κάποιον(το λέω ειδικά για τον Βριλ,ο οποίος είναι ο παλαιότερος εδώ μέσα). Η γραφική μου επίθεση ήταν καθαρά για τον tpt ο οποίος πήρε το θέμα πολύ άσχημα και ουσιαστικά ήταν οπρώτος που το εκχυδάισε.
Όσο αναφορά για τον RatRogue θα ήθελανα πω ότι αν ψάξει θα ακούσει και αυτός. Τώρα, ο επερχόμενος πόλεμος που έγραψα ήταν κάτι το οποίο θα τραβούσε την προσοχή και περισσότεροι θα απαντούσαν, γνώστες του θέματος. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα.
Όπως φάνηκε όμως το πήρατε στα χαλαρά και απαντήσατε ανάλογα(αναφέρομαο σε όλους). Αυτό δε με πείραξε και θα έπρεπε να ήμουν τρελός για να με πειράξει. Πλάκες πάντα γίνονται, από τότεπου ο άνθρωπος έμαθε να γελάει.
Από τον tpt ξεκίνησε ο εκχυδαϊσμός και όλοι οι υπόλοιποι απλά συμπλήρωναν.
Και πάλι συγγνώμη.
Ελπίζω όλοι κάποια μέρα να καταλάβουμε αυτό που έχει αξία, είτε αν αυτό λέγεται Θεός, Βασιλιάς, Ε, Βρυλς κτλ
tptΜέλος
16/09/2005, 09:13:52
ΓΙΩΡΓΗ ΟΛΥΜΠΙΕ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ "Ε" , ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΟΟΟΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ , ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΩΣ,ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΕΣ Μ@Λ@#$%#Σ?
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΔΛΔ.ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ,ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ,ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΕΝΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΛΕΩ ΕΓΩ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ,ΚΑΝΕ ΤΟ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ,ΟΧΙ ΝΑ'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΡΟΛΟΙ.ΘΑ ΓΑΜ@%$@ΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΡΟΥΜΕ.ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΡΩΣΟΥΣ,ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΤΛ,ΚΤΛ.ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.
JOHNY BE COOL.........
stemixΜέλος
16/09/2005, 10:31:01
Εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε olympios. Και αυτό που θέλει να σου πει ο tpt από πάνω, έστω και λίγο απότομα, είναι ότι όντως έχουμε όλοι ακούσει τέτοια πράγματα τόσες φορές, που πλέον δεν μπορούμε να τα πάρουμε στα σοβαρά.
Ας πούμε εγώ που έχω πιάσει και τα τριάντα και τα ακούω αυτά από τα 15 (μάλιστα η ημερ/νία έλευσης τότε ήταν το 1992), είναι δυνατόν να πιστεύω πλέον σε κάτι τέτοιο;
Αλλάζει το σκεπτικό σου και ξέρεις ότι δεν μπορείς να περιμένεις από τους Ε, τους Σείρειους και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, να σε σώσουν. Μόνος σου πρέπει να κάνεις κάτι. Και από την στιγμή που δεν κάνουμε τίποτα, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά. Αλλά το να περιμένουμε και τον εξαδάκτυλο να μας σώσει πάει πολύ η χαζομάρα μας.
Καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω;

Edited by - me

Edited by - stemix on 16/09/2005 10:31:48

αγνοώνΜέλος
18/09/2005, 13:41:03
Κι ο καημένος ο XD που έδωσε μία σοβαρή απάντηση
θα κάθεται αμήχανος να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα...
Φίλε olympios,πράγματι ισχύει αυτό που σου απάντησε ο XD.
Για περισσότερες πληροφορίες,μπορείς να διαβάσεις το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου "Τα Μυστήρια Του Άγιου Δισκοπότηρου",
του Μασώνου Manley Hall,εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Εκεί θα διαβάσεις για το μεσσαιωνικό πράγματι μύθο του
Ιωάννη του Βασιλέα του Κόσμου,αλλά θα διαπιστώσεις και μόνος σου
ότι απλά παρέμεινε ένας μύθος.
Κάποια στιγμή,το βασίλειο του Ιωάννη,μεταφέρθηκε από την Ασία
στα Πυρηναία,προφανώς γιατί έτσι θα βόλευε την εξέλιξη του μύθου.
Δε γνωρίζω για τη σύνδεση αυτού του υπερ-βασιλείου με τους Έλληνες
και το ρόλο που θα παίξουν στο μέλλον,
αλλά να είσαι αρκετά επιφυλακτικός όταν ακούς τέτοια πράγματα.
Όλα εξυπηρετούν κάτι.
Κι αυτό το κάτι μάλλον έχει να κάνει με...λεφτά.
Αυτός είναι ο Θεός,που έφτιαξε το Σύμπαν κι όλα τ'άλλα.
Τα λεφτά.
νιντζαΜέλος
18/09/2005, 16:56:14
και οπως ειχα ακουσει καπου-δεν θυμαμαι που-ειναι πολλα τα λεφτα Αρη
αγνοώνΜέλος
18/09/2005, 19:34:42
Σε μια ταινία με τον Καλογήρου ήταν.
olympiosΝέο Μέλος
19/09/2005, 00:37:04
Φίλε tpt,
Έχεις απόλυτο δίκιο πως όλα αυτά έχουν πολλή μεγάλη δόση μ@λ@κί@ς(Ε, Ανδρομέδιοι και ό,τι άλλο μπορεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να συλλάβει).
Δεν είμαι εθνικιστής-περισσότερο φυλετιστής θα έλεγα-και αυτά που γράφω είναι καθαρά η γνώμη μου πάνω σε θέματα που δεν είναι του άμεσου ενδιαφέροντός μου. Ωστόσο μ' αρέσει να συμμερίζομαι απόψεις και να βλέπω το τι γίνεται λίγο παραέξω.
Τώρα αν κάποιοι αρέσκονται στο να πιστεύουν σ' αυτά τα παράξενα μεν αμπελοφιλοσοφίες δε, τότε με γειά τους με χαρά τους.
Πραγματικά αποτελούν αερολογίες, αλλά απλά ήθελα να μάθω κάτι παραπάνω για το μύθο αυτό.

Stemix έχεις δίκιο για αυτά που αποτελούν φιλοσοφίες και ιστορίες του κwλου. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει αυτά τα πράγαματα που προανέφερα, αλλά όπως βλέπεις κι από τις αναγνώσεις και τις απαντήσεις που αφορούν τέτοια θέματα, υπάρχει μεγάλη απήχηση, γιατί ακριβώς είναι ωραίες μυθοπλασίες προς συζήτηση.

Τέλος ευχαριστώ τον αγνοών ο οποίος παραπέμπει ορθώς προβάλλοντας παράλληλα την άποψή του.

Υγεία και ευημερία τοις πάσι