ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

-agelos-19 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
-agelos-Μέλος
03/01/2012, 00:06:37

AΛΗΘΕΙΑ είναι τόσο δυσνόητο?
Ότι ο Πλάστης δεν θέλει, το πλάσμα Του, να θυσιάσει τίποτα,
ούτε να βρει τρόπους για να απαλλαγεί απ’ όλα αυτά, κι ότι όλες οι προσπάθειές του θα αποβούν άκαρπες...

Γιατί? διότι το σχέδιο είναι το ον, να αποτύχει σε όλες του τις προσπάθειες,
για να λάβει τη δόξα μόνο Εκείνος που έκανε τη Θυσία για μας?

Διότι ο Πατέρας δοξάζει τον Υιό και ο Υιός τον Πατέρα, κι εμείς θα φτάσουμε πρώτα,
και μετά θα πούμε: «τον δρόμο τον τελείωσα,την πίστη την διατήρησα» μετά, θα εισέλθουμε στο Βασίλειο!

Eίμαστε ένα μικρό υπόλοιπο που μας διάλεξε με τη χάρη του ο Θεός, και όχι με κριτήρια τα έργα μας,
γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για χάρη αν μας διάλεγε με κριτήρια τα έργα μας,

η Χάρη δεν θα ήταν πια Χάρη, αλλά ούτε και τα έργα θα ήταν πια έργα,
εφόσον στα έργα ακολουθεί η ανταμοιβή, και όχι χάρη ,κι ο Πλάστης λέει, ως εδώ :

«σου αρκεί τώρα, μόνο η Χάρις μου», όπως είπε στον Παύλο!
Διότι τι μπορεί να θυσιάσει το πλάσμα και ποια ικανότητα να αναπτύξει,

ΌΤΑΝ ΤΟ ΠΟΘΗΤΟ, θα έρθει, μόνο, ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΎ?
ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΌΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΈΣΑ ΜΑΣ,

ΔΕΝ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΣΎΝΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΎΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΆ ΦΤΑΙΜΕ ΌΛΟΙ..

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ,
ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΛΟΓΟς ΠΟΥ ΛΕΕΙ :

«ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙς ΑΝΘΡΩΠΕ, ΑΛΛΆ ΚΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΣΟΥ!»

ΚΙ ΑΥΤΌ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΈΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΥΙΟς ,
ΚΙ ΌΤΑΝ ΕΜΕΙς ΠΕΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ,
ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟς, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙς ΑΛΛΟς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑς ΕΛΕΥΘΕΡΏΣΕΙ.

ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟς ΠΕΙΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΆΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΆ ΤΟΥς ΠΕΙΡΑΖΟΜΕΝΟΥς !
ΜΗΝ ΠΑς ΑΛΛΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΎΓΕΤΑΙ, Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ,

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙς ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΙς ΟΡΘΆ ? Η ΟΡΘΟ-ΔΟΞΙΑ ΜΗΠΩς ΕΜΑΘΕ?
Ή ΟΣΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΥΝ ΕΜΑΘΑΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕς ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ? ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑς ΤΟΥΣ?

03/01/2012, 03:55:03
Agelos
AΛΗΘΕΙΑ είναι τόσο δυσνόητο? 
Ότι ο Πλάστης δεν θέλει, το πλάσμα Του, να θυσιάσει τίποτα,
ούτε να βρει τρόπους για να απαλλαγεί απ’ όλα αυτά, κι ότι όλες οι προσπάθειές του θα αποβούν άκαρπες...
...........
Εδώ φίλε Αγγέλα μας λες πως ο πλαστης δεν θέλει τίποτα απο το πλάσμα του, (όλους εμάς) και ότι καν αν κάνουμε είμαστε καταδικασμενοι,

μετά μας λες,

άγγελος
Γιατί? διότι το σχέδιο είναι το ον, να αποτύχει σε όλες του τις προσπάθειες, 
για να λάβει τη δόξα μόνο Εκείνος που έκανε τη Θυσία για μας?
..........

Ο θεός έχει σχέδια, και τi σχέδια! Θέλει μόνο το γιο του να δοξαστει (μεγάλο σχεδίο, αλλά εγωιστικο, μιας και εμείς πλάσματα του είμαστε...)

άγγελος
Διότι ο Πατέρας δοξάζει τον Υιό και ο Υιός τον Πατέρα, 
.........

Έχω μηνει άφωνος, ΜΕΓΆΛΟ σχεδίο βρε παιδί μου, Δοξαζουν ο ένας τον άλλο, και εμείς για να σωθούμε, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα !

άγγελος
κι εμείς θα φτάσουμε πρώτα, 
και μετά θα πούμε: «τον δρόμο τον τελείωσα,την πίστη την διατήρησα» μετά, θα εισέλθουμε στο Βασίλειο!
........

Βρε Αγγέλε, προηγούμενος δεν εγραψες πως είμαστε καταδικασμενοι, και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα? 

ποιο δρόμο να τελειώσουμε, άμα πρέπει να διατήρησω την πίστη, κάτι δεν πρέπει τότε να κάνω, οπα εχει και βασίλειο γράφεις για να μπούμε..

άγγελος
Eίμαστε ένα μικρό υπόλοιπο που μας διάλεξε με τη χάρη του ο Θεός, και όχι με κριτήρια τα έργα μας,
γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για χάρη αν μας διάλεγε με κριτήρια τα έργα μας,
...........
Έχει χάρη ο μπαγασας ο θεούλης, τα θέλει όλα για την πάρτυ του και για το γιο του, ας είναι,

Άγγελος,
η Χάρη δεν θα ήταν πια Χάρη, αλλά ούτε και τα έργα θα ήταν πια έργα,
εφόσον στα έργα ακολουθεί η ανταμοιβή, και όχι χάρη ,κι ο Πλάστης λέει, ως εδώ :

«σου αρκεί τώρα, μόνο η Χάρις μου», όπως είπε στον Παύλο!
.........
Βρε Αγγέλε, αναρωτιέμαι που του το είπε, στο αριστερό η στο δεξί το αυτί! 

Ξερεις είναι σπουδαίο να κατάλαβουμε γιατί ο παντοδύναμος δεν το είπε και στα αλλα του τα πλάσματα, και καλα το είπε μόνο στον Παύλο. 

Διλαδη, μετά το γιο του, έχει συναναστροφες και ιδιαιτρες σχέσεις με τον Παύλο, (κάνει χαρές κλπ) ο θεός όλα αυτα...

Άγγελος
Διότι τι μπορεί να θυσιάσει το πλάσμα και ποια ικανότητα να αναπτύξει,

ΌΤΑΝ ΤΟ ΠΟΘΗΤΟ, θα έρθει, μόνο, ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΎ?
ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΌΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΈΣΑ ΜΑΣ,
...........

Πάλι αυτο το σχεδίο, βρε παιδι μου, 
τι θεός δημιουργός και αυτός....

για να δοξασουμε το Γιοκα, υποφέρουμε 9 δις άνθρωποι...

Άγγελος
ΔΕΝ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΣΎΝΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΎΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΆ ΦΤΑΙΜΕ ΌΛΟΙ..
.............
Μέχρι στιγμής βλέπω πως φταίει το σχεδίο του θεού, 

διλαδη φίλε Αγγέλε, ο θεός τα έκανε μαντάρα, και όλα αυτά για να τον δοξασουμε. 

Δεν έβρισκε τίποτα άλλο ο αθεοφοβος, 

άκου 9 δις να υποφέρουμε για να περάσει ένα του σχεδίο..

Άγγελος
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ,
ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΛΟΓΟς ΠΟΥ ΛΕΕΙ :

«ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙς ΑΝΘΡΩΠΕ, ΑΛΛΆ ΚΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΣΟΥ!»
............
Υπέφερε άνθρωπε για να με δοξαζεις εμένα και το γιο μου, και πίστευε, διαφορετικά δεν έχει είσοδο στον παραδεισο, 

καλα τα λέω Αγγέλε?

Άγγελος
ΚΙ ΑΥΤΌ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΈΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΥΙΟς ,
ΚΙ ΌΤΑΝ ΕΜΕΙς ΠΕΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ, 
ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟς, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙς ΑΛΛΟς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑς ΕΛΕΥΘΕΡΏΣΕΙ.
.........

Σχεδιαρα λέμε...

Άγγελος
ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟς ΠΕΙΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΆΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΆ ΤΟΥς ΠΕΙΡΑΖΟΜΕΝΟΥς !
.........
Σχεδιαρα, σχεδιαρα... Αγγέλε. 
λοιπόν να τα ξαναγραψουμε. Το σχεδίο,

Να ξεπεσει απο το βασίλειο ένας άλλος άγγελος, 
να γίνει διαβολος για να πειράζει τα πλάσματα 
που δεν πρέπει να κάνουν τίποτα άλλο απο το να έχουν πιστι και να προσεύχονται, 
να στείλει ο θεός ,μετα τον υιο του για να μας σώσει, 
για να δοξασθει ο ιός και ο ίδιος.

Σωστά Αγγέλε?

Δεν λέω Αγγέλε, σχεδιαρα!

άγγελος
ΜΗΝ ΠΑς ΑΛΛΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΎΓΕΤΑΙ, Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ,
..........

Ε τι λέμε τώρα, τέτοια σχεδιαρα είναι δυνατό να πάμε άλλου βρε Αγγέλε..

Άγγελος
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙς ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΙς ΟΡΘΆ ? Η ΟΡΘΟ-ΔΟΞΙΑ ΜΗΠΩς ΕΜΑΘΕ?
..........
Γιατί Αγγέλε βάζεις ερωτηματικά? έχεις αμφιβολίες?

Άγγελος
Ή ΟΣΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΥΝ ΕΜΑΘΑΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕς ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ? ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑς ΤΟΥΣ?
..........

Κάτι θα φταίει βρε Αγγέλε. 

Λοιπόν η αυτός ο θεός είναι πονηρός και εγωισταρος, αφού τα θέλει όλα δικά του και για το Γιοκα του,

Η καλα κάνουν τα πλάσματα και την βρίσκουν με τον ξεπεσμενο άγγελο, (όχι εσένα) να το διασκεδάσουν και λιγο βρε Αγγέλε, γιατί ο θεούλης(όπως μας τα γράφεις)
 είναι εγωισταρος, 

και λέω να του πει κάτι η φίλη μας η θεματοθετρια 

μπας και διαλύσει και αυτός λιγο το ΕΓΏ του...

Τι κάθομαι και γράφω....Νικομαχε λέω να σου κάνω παρέα με αυτοτιμωρια..

-agelos-Μέλος
03/01/2012, 13:43:51
KAΛE MOY ΠΛΑΤΩΝΑ,
μην αυτοτιμωρείσαι,
τα είπες όλα, τι να πω..
ετοίμασα προσφάγιο στο καράβι, μη φέρεις όμως ζωάκια,
η καρδερίνα τρομάζει..

03/01/2012, 16:16:37
quote:
ΠΛΑΤΩΝ

Τι κάθομαι και γράφω....Νικομαχε λέω να σου κάνω παρέα με αυτοτιμωρια

Καλέ μου Πλάτωνα....

Κάλιο αργά!!
Παρά ποτέ.....

Well come on board..

04/01/2012, 01:00:19
Φίλε Άγγελε, μην παρεξηγείς τους φίλους μας, δεν μπορούν όλοι να κατανοήσουν το ζήτημα "πίστη" αλλά και αυτοί που μπορούν δεν το αντιλαμβάνονται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Γεγονός σεβαστό βέβαια, ζούμε σε έναν ελεύθερο -όσο να 'ναι- κόσμο.

Θα ήθελα να καταλάβεις το εξής, το ότι κάποιος έχει την αλήθεια, δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος δεν την έχει.

Εσύ βιώνεις την πίστη σου, αυτό το βίωμα στην επαληθεύει. Μπορεί να την βιώνεις με τρόπους "ταπεινούς" ή με τρόπους "υπερβατικούς", δεν έχει σημασία. Αυτό όμως δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Όσο παράδοξο και αν σου φαίνεται, συμβαίνει και συνέβαινε ανέκαθεν σε όλους τους ανθρώπους, κάθε εποχής και κάθε πίστης. Συνέβαινε χιλιάδες χρόνια πριν τον Χριστιανισμό και θα συνεχίσει να συμβαίνει πολλά χρόνια μετά.

Το να ακυρώνεις το βίωμα του άλλου και να λες "μόνο το δικό μου βίωμα είναι αληθινό, το δικό σου δεν είναι" είναι εγωισμός.
Με τον ίδιο τρόπο μπορεί ο καθένας να ακυρώσει τα δικά σου βιώματα ως κατώτερα, ψεύτικα, ή εντελώς της φαντασίας.

Εσύ, σε ποια θέση θα είσαι όταν θα γίνει αυτό;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 04/01/2012 01:06:21

-agelos-Μέλος
04/01/2012, 10:00:33
Aγαπητοί αδελφές-οί μου, και Τζέκυλ,
κάποιοι από σας εργάστηκαν με εσωτερική γνώση,
μαζί θα δούμε τι θα πει Πνοή, εμπειρία των εννοιών και των καταστάσεων,
ώστε να ετοιμάσουμε το σώμα της Δόξης, διότι το θέμα "Χριστός" ήταν πάντα ακανθώδες
για κάποιους και μάλλον απωθητικό, όποιος όμως, συμφιλιώθηκε μαζί Του, θα αναπαυθεί στην εσωτερική κατανόηση
που προσφέρεται όταν διαχωρίσουμε τον Ζωντανό Χριστό από τη θρησκεία, ώστε να κερδηθούν οι Ψυχές για το Χριστό,
και να φτάσουν μέχρι την ποθητή ένωση μεταξύ της Ψυχής και του Πνεύματός Του, που θα ανεβάσει πάντας από τις υπέργειες
περιοχές, ώστε να γίνει κάθε μια, και κάθε ένας από μας, μια μοναδική φωνή μέσα σ’ αυτό τον κόσμο του χάους. Όχι απλώς μια φωνή Τάξης ή Ευκοσμίας,
αλλά μια πρακτική φωνή, που μπορεί να παντρεύει το Όραμα με την Ύλη, την Ιδέα με την Ενσάρκωση της και η σταθερή μου πεποίθηση είναι ότι η δική σας φωνή
θα ακουστεί κάποτε σε ΌΛΑ τα μήκη και πλάτη προσφέροντας εσείς στον κόσμο ότι σας προσφέρει απλόχερα ο Ιλαρός Δότης Χριστός, έννοιες που μέχρι τώρα ήταν άψυχες και παραγνωρισμένες
από την κοινή χρηση δίνοντας τους πνοή, διότι έχετε όλοι την ικανότητα να Πνευματοποιήτε την Ύλη, κι αυτό το περίεργο Θαύμα είναι ότι δεν θα δέχεστε a priori ιδέες και δοξασίες διότι
αυτό που φέρνει πάντα το ον σε αντίθεση με τις θρησκείες είναι ότι έννοιες όπως, Λατρεία, Προσευχή, έχουν γίνει λέξεις δίχως υπόσταση που δεν εκπηγάζουν από τα ζωντανά βάθη του
ανθρώπου. Αντίθετα υποδηλώνουν μια σχέση αφέντη δουλου, διαταγής - υποταγής που μας κάνει να επαναστατούμε όλοι ενάντια στη θλιβερή μοίρα μας, και πολλοί να αναζητούμε μια εξήγηση,
διότι σηματοδοτείται η ύπαρξη του ανθρώπου και αποκαθίσταται η θέση του, μια θέση που μόνος του εγκατέλειψε με την πόλωσή του στο σώμα,στην λατεία της τεχνολογίας στην θεοποιηση του χρήματος.
Θα ανοίξουμε τα μάτια μας, στον κόσμο των υπερβατικών οντοτήτων των αγγέλων, στον προορισμό και το έργο τους στον κόσμο της ύλης. Ο Επάνω Κόσμος θα αλλάξει τον σκλήρό αγνωστικιστή
και θα τον μεταφέρει a priori στην περιοχή της εμπιστοσύνης, λέω εμπιστοσύνη, σε αντιδιαστολή με την Πίστη, που απαιτεί αποδοχή. Θα σου εξηγηθεί ακόμα η ουσία της προσευχής και η πρακτική λειτουργικότητά της, ώστε να γίνει αποδεκτό από το είναι σου, επειδή θα μετατρέπει εμένα, εσένα, τον προσευχόμενο, από ένα ανώριμο παιδί που αιτεί εγωκεντρικά ωφέλη,
σε ενεργητικό συνομιλητή του Όντος και αποδέκτη της οποιασδήποτε αποστολής Του. Θα είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ποσο τυφλά είναι τα όντα,
όταν βλέπουν τον κόσμο της ύλης αποκομμένον, ανεξάρτητο και όχι σαν φυσική απόληξη του Ανεκδήλωτου. Θα ομολογήσουμε όλοι
πόσο Ιερό είναι το σώμα μας στον κόσμο της Δημιουργίας και πόσο πολύτιμο για την διεργασία της Θεοποίησης.
Πολές φορές μέχρι τώρα έχουμε κάνει κακή χρήση του με την κοινώς παραδεκτή αντιληψη ότι το σώμα
εξυπηρετεί σκοπούς ατομικής απόλαυσης, «δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω».
Η λατρεία του σώματος σε όλη της την μεγαλοπρέπεια.
Μην κρατάς τίποτε για τον εαυτό σου, μην δέχεσαι
τίποτε να σταθεί εμπόδιο, στην ελέυθερη
ανταλλαγή ανάμεσα στο Δημιουργό
και στα δημιουργήματά του.
Αναλογίσου πόσο διαφορετικά θα λειτουργούσε ο κόσμος μας αν το κάθε πλάσμα είχε επίγνωση της θέσης και του ρόλου του. Η ζωή σου και το έργο σου εξυπηρετούν μια απώτερη σκοπιμότητα και συνεπώς δεν σου ανήκουν, σου δώθηκαν για όσο χρειάζεται για κάποιο σκοπό. Το αφυπνισμένο ισχυρό Απόλυτό σου και το καθαρμένο Είναι σου, πρόσφερέ το στην Υπερβατική Οντότητα σαν ιδανικό ενδιαίτημα για την εκπλήρωση του έργου Της.

ΣΗΜ. Αν λογίζεται κάποιος ή συγκαταλέγεται στους λεγόμενους "θετικούς επιστήμονες" της εποχής μας, ο τρόπος που θα παρουσιάσω ένα τόσο εξω-επιστημονικό θέμα, θα σας εντυπωσιάσει σαν απόλυτα επιστημονικά έγκυρος, έστω κι αν, η επιστήμη δεν έχει απλώσει τις κεραίες της ως τις περιοχές της οποίες θα ψηλαφίσουμε μαζί με τις δικές σας και δικές μου ευαισθησίες.
Όσο για την συμμετοχή σας εμπιστεύομαι απόλυτα τον Δημιουργό που κινεί τέλεια τα νήματα της Ψυχής, της Καρδιάς,και του Πνεύματός μας. ΚΆΛΉ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ!..

04/01/2012, 11:14:11
Αγαπητέ φίλε, πριν συνεχίσεις στην όποια ανάλυση, ψάξε προσεχτικά και βρες το θέμα στο οποίο αυτή ταιριάζει (σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και η "Αναζήτηση" στη πάνω αριστερή γωνία). Επειδή το παρόν θέμα ασχολείται με ένα πολύ εξειδικευμένο ζήτημα, "την διάλυση του Εγώ", αν είσαι οικείος με αυτή την ορολογία και μπορείς να πεις κάτι σχετικά με αυτό, είσαι ευπρόσδεκτος. Αν όμως θες να πεις κάτι αποκλειστικά δικό σου άγνωστο σε εμάς τους υπολοίπους ή κάτι που έχει να κάνει συγκεκριμένα με την ορθόδοξη θρησκεία, υπάρχουν άλλα θέματα όπως
αυτό ή μπορείς να ανοίξεις ένα δικό σου και να το ονομάσεις όπως νομίζεις.
-agelos-Μέλος
04/01/2012, 13:04:31

Θα συνεχίσω στο νέο καράβι Τζέκυλ
κατάλαβαίνεις ότι το θέμα έχει να κάνει με
την ελευθερία των Υιών, την ελευθερία
του Πνεύματος που Ζωοποιεί,
τονίζω ότι κάποιοι βγήκαν, βγαίνουν, ή θα βγούν
από την παλαιά ζύμη της ορθόδοξης θρησκείας
που αφανίζεται από την άγνοια
των ιθυνόντων..
σημ.είμαι ελευθερωμένος
από πάντα, μην με μπερδέψεις
με θρησκείες
εσύ, είσαι γνώστης,
η οδός μας είναι αμιγώς Πνευματική..

04/01/2012, 13:15:58
quote:
είμαι ελευθερωμένος
από πάντα, μην με μπερδέψεις
με θρησκείες
εσύ, είσαι γνώστης,
η οδός μας είναι αμιγώς Πνευματική..

Σύμφωνοι άγγελε
04/01/2012, 15:14:48
quote:
Doctor
Φίλε Άγγελε, μην παρεξηγείς τους φίλους μας, δεν μπορούν όλοι να κατανοήσουν το ζήτημα "πίστη" αλλά και αυτοί που μπορούν δεν το αντιλαμβάνονται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Γεγονός σεβαστό βέβαια, ζούμε σε έναν ελεύθερο -όσο να 'ναι- κόσμο.

Γιατί περιορίζεις την ελευθερία του?

Μέχρι πριν λίγες ώρες δεν έλεγες πως είναι “Γεγονός σεβαστό βέβαια, ζούμε σε έναν ελεύθερο -όσο να 'ναι- κόσμο”.

Πριν αλέκτωρ .......

Άλλαξε ο κόσμος ??

Τσσ! τσσ! τσουουου!!!!

Πως τρέχει ο άτιμος...

(για τον κόσμο μιλώ, βεβαίως)

04/01/2012, 15:53:07
quote:
Γιατί περιορίζεις την ελευθερία του?
Πού τον περιορίζω; Αυτός περιορίζει τη δικιά του.
elmisattvaΝέο Μέλος
04/01/2012, 20:28:05
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ

ΤΟ ΕΓΩ εχει δυο βασικες αποψεις

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ.

Αυτα δημιουργουν ενα φαυλο κυκλο.
Δηλ. περισσοτερες επιθυμιες. Μεγαλυτερη η ταυτιση με το σωμα κι αυτο με τη
σειρα του δυναμωνει την αναζητηση της απολαυσης στα αντικειμενα με κυριοτερη το σεξ.

Οι επιθυμιες ειναι και η βαση ολων των αλλων εκφρασεων του εγω.
Δηλ. Θυμος, φοβος, απληστια, κ.λπ.

Αφου οι επιθυμιες δημιουργουνται απο την επαφη του νου με τα αντικειμενα μεσω των αισθησεων, O EΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΚΑΙ Η ΜΗ-ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ.

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΌΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ.

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΌ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Edited by - elmisattva on 04/01/2012 21:14:47

elmisattvaΝέο Μέλος
05/01/2012, 19:10:47

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟ google MIND MYSTERIES AND CONTROL by Swami Sivananda

ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Edited by - elmisattva on 05/01/2012 19:12:07

ΜοργκάναΝέο Μέλος
06/01/2012, 16:26:34
quote:
Για να διαλύσει κάποιος τα εγώ του,(δηλαδή να καθαρίσει το ενεργειακό πεδίο του απο τις χαμηλές συχνότητες ενέργειας,μιας και όλος ο πλανήτης πλέει μέσα σε σκουπιδότοπο απο τέτοιες ενέργειες) θα πρέπει να έχει πρώτα εσωτερική καθοδήγηση.Χωρίς αυτή την καθοδήγηση τίποτα απολύτως δεν είναι εφικτό.

Το εγω δεν έχει σχέση με αυτό που ονομάζουμε ενεργειακό πεδίο . Η ενέργεια δεν έχει πόλους [ αρνητικο –θετικο] . Αυτό που δίνει τον χαρακτηρισμό είναι η επένδυση του συναισθήματος . Παρατηρωντας το συναίσθημα και αγκαλιάζοντας το, αγαπάμε τον εαυτό μας και τοτε σταματάμε να φανταζόμαστε σκουπίδια , καθαρισμούς , τεχνικές και όλα αυτά που είναι εικονες της ψυχολογικής μας κατάστασης εκείνη την ώρα και τίποτα παραπάνω η μόνιμο. Αυτό που λέμε αρνητικό είναι το αντίθετο του θετικού και χρειάζεται στη φύση για την ισορροπία της . Αν εμείς το καταργούσαμε [ που ευτυχως δεν γίνεται ] θα αλλαζαν οι νομοί του συμπαντος και η ζωή δεν θα υπήρχε .
Δεν χρειάζεται να σε καθοδηγήσει κανείς στο πως θα παραμείνεις εσύ αυτος που είσαι. Το ξέρεις . Το νόημα της ζωής μας είναι να μπορέσουμε να εκφράσουμε την υπαρξη μας με τα χαρίσματα που μας εδόθησαν και που στον καθενα είναι μοναδικά. Άλλος μπορεί μέσα από το πνεύμα, άλλος μέσα από την ψυχή και άλλος από την υλη και όλα είναι ισότιμα και ισοδύναμα αλλά δεν είναι ομοια.
Αν σε καθοδηγησω θα σου δείξω το πώς αυτοπραγματωνομαι εγω και εσύ θα γίνεις ένα καλό πιθηκάκι που όμως δεν θα είσαι εσύ. Το τι θες , το πώς το θες και γιατ’ι μονό εσύ το ξέρεις . Άρα όλα είναι εφικτά αν σκεφτείς και αν νιώσεις εσένα.
Αν δεν μας χρειαζόταν δεν θα είχαμε εγω. Ο στοχος είναι να το γνωρίσουμε και όχι να το διαλύσουμε…άλλωστε ποιος θα είναι αυτος που θα το ‘’διαλύσει’’ ΕΣΥ χι χι !!!

ΜοργκάναΝέο Μέλος
06/01/2012, 16:31:53
quote:
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ

ΣΚΟΠΟΣ του ηταν να εκτεθουν αποψεις σχετικα με αυτο, ωστε οι συμμετεχοντες αλλα και οι επισκεπτες να βοηθηθουν.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΩ, ΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ.

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ή ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

Σωπα καλε. Θα γραφεις εσυ οτι σου κατεβει και εμεις θα λέμε ναι και θα συνεχίζουμε. Είναι σαν να ανοιξω εγω ενα θέμα με τίτλο '' πως θα σκοτωσετε απλά και γρηγορα για να γινεται ευτυχισμένοι'' και να εχω την απαιτηση να μου περιγραφουν το πως χωρις να βρεθει κανεις να μου πει οτι ουτε να σκοτωσω επιτρέπεται και οτι δεν μπορεις ποτε να γίνεις ευτυχισμένος απο ενα φόνο. Αυτο δεν γινεται.

Ετσι κι εδω διαλυση του εγω δεν γίνεται ποτε των ποτων . Το θέμα ειναι ατοπο απο την αρχή.

Edited by - Μοργκάνα on 06/01/2012 16:33:29

06/01/2012, 17:05:36
Μοργκάνα
quote:
Άρα όλα είναι εφικτά αν σκεφτείς και αν νιώσεις εσένα.
Και ποιος είσαι εσύ; Αυτό που νιώθεις ή αυτός που νιώθει;

quote:
Δεν χρειάζεται να σε καθοδηγήσει κανείς στο πως θα παραμείνεις εσύ αυτος που είσαι. Το ξέρεις .
Πράγματι, για να παραμείνεις ο ίδιος δεν χρειάζεται καθοδήγηση. Αν και είναι σχετικό αυτό γιατί στην τωρινή εποχή ίσως χρειάζεται, δεδομένου ότι πολλοί τείνουν να αλλάζουν προς το χειρότερο και άρα να μην μένουν οι ίδιοι.
quote:
Αν εμείς το καταργούσαμε [ που ευτυχως δεν γίνεται ] θα αλλαζαν οι νομοί του συμπαντος και η ζωή δεν θα υπήρχε .
Ίσως και να είναι έτσι. Πες όμως πρώτα, τι είναι το Εγώ;

quote:
Άλλος μπορεί μέσα από το πνεύμα, άλλος μέσα από την ψυχή και άλλος από την υλη και όλα είναι ισότιμα και ισοδύναμα αλλά δεν είναι ομοια.
Τι είναι πνεύμα και τι είναι ψυχή; Αυτοί είναι όροι αρκετά ασαφείς.
quote:
Αν σε καθοδηγησω θα σου δείξω το πώς αυτοπραγματωνομαι εγω και εσύ θα γίνεις ένα καλό πιθηκάκι που όμως δεν θα είσαι εσύ.
Επειδή ακριβώς υπάρχει ο κίνδυνος που αναφέρεις, είναι σημαντικό ο άνθρωπος να έχει εσωτερική καθοδήγηση και βιωματική γνώση. Αλλιώς ο καθένας τον κάνει ότι θέλει.

quote:
και να εχω την απαιτηση να μου περιγραφουν το πως χωρις να βρεθει κανεις να μου πει οτι ουτε να σκοτωσω επιτρέπεται και οτι δεν μπορεις ποτε να γίνεις ευτυχισμένος απο ενα φόνο. Αυτο δεν γινεται.

Θα σου πω σε τι έχεις δίκαιο: Είναι όντως φόνος.
Αλλά τι φόνος;
Ο νους που σου είπε αυτό (είτε δικός σου είτε άλλου ανθρώπου) ότι το να σκοτώνεις το ψυχολογικό Εγώ είναι φόνος (και εφόσον κατανοείς πραγματικά τι είναι το ψυχολογικό Εγώ, γιατί μπορεί να μην έχεις καταλάβει) παρέλειψε να σου πει αυτό:
Ένας ανώτερος νόμος, πάντα καταργεί τον κατώτερο.

Η ελευθερία είναι ανώτερος νόμος.

Πάντως, το ότι καταλαβαίνεις ότι το Εγώ αποτελεί μια οντότητα πρόσθετη σε εμάς, και ότι καταλαμβάνει ενέργεια (γιατί μόνο έτσι υφίσταται φόνος: όταν κάποιος σκοτώνει κάτι άλλο) είναι μια καλή αρχή. Τώρα το γιατί εσύ δεν θες να πάρεις πίσω την ενέργεια που σου κλέβει το Εγώ, δεν το γνωρίζω.
Αν πάντως θεωρείς ότι ο θάνατος του Εγώ δεν γίνεται, ίσως δεν το 'χεις δοκιμάσει ή δεν γνωρίζεις τον τρόπο (Ο τρόπος είναι περισσότερα πράγματα από αυτά που αναφέρονται εδώ).

quote:
Αν δεν μας χρειαζόταν δεν θα είχαμε εγω. Ο στοχος είναι να το γνωρίσουμε και όχι να το διαλύσουμε

Είναι σαν να λες: "Αν δεν χρειαζότανε το σχολείο δεν θα υπήρχε. Αφού υπάρχει, πρέπει για πάντα να μείνουμε σε αυτό".
quote:
Παρατηρωντας το συναίσθημα και αγκαλιάζοντας το, αγαπάμε τον εαυτό μας και τοτε σταματάμε να φανταζόμαστε σκουπίδια
Θα ήθελα, αν γίνεται, να μιλήσεις με απτά πραδείγματα. Αν εγώ π.χ. ασπαστώ το συναίσθημα της λαγνείας, θα πάψω να σκέφτομαι π.χ. όργια;

quote:
…άλλωστε ποιος θα είναι αυτος που θα το ‘’διαλύσει’’ ΕΣΥ χι χι !!!
Αν θεωρείς ότι ο εαυτός σου είναι το ψυχολογικό Εγώ, τότε πράγματι δεν μπορείς να το διαλύσεις.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 06/01/2012 17:11:10

06/01/2012, 20:13:33
quote:
Το εγω δεν έχει σχέση με αυτό που ονομάζουμε ενεργειακό πεδίο . Η ενέργεια δεν έχει πόλους [ αρνητικο –θετικο] . Αυτό που δίνει τον χαρακτηρισμό είναι η επένδυση του συναισθήματος .

Τα πάντα στο σύμπαν, έχουν σχέση με αυτό που ονομάζουμε ενεργειακό πεδίο,απο την στιγμή που ΟΛΑ τα πράγματα ΕΙΝΑΙ ενέργεια....όπως και το συναίσθημα που αναφέρεις.

quote:
Παρατηρωντας το συναίσθημα και αγκαλιάζοντας το, αγαπάμε τον εαυτό μας και τοτε σταματάμε να φανταζόμαστε σκουπίδια , καθαρισμούς , τεχνικές και όλα αυτά που είναι εικονες της ψυχολογικής μας κατάστασης εκείνη την ώρα και τίποτα παραπάνω η μόνιμο.

...και η ψυχολογική μας κατάσταση τί ακριβώς είναι? Δεν είναι και αυτό ενέργεια...της στιγμής.

quote:
Δεν χρειάζεται να σε καθοδηγήσει κανείς στο πως θα παραμείνεις εσύ αυτος που είσαι. Το ξέρεις .

Αμα θές να παραμείνεις αυτός που είσαι,τότε ναι,δεν χρειάζεται κανείς να σε καθοδηγήσει.Αν όμως θές να εξελιχθείς, τότε θα πρέπει να ζητήσεις τον χάρτη αυτουνού που ήδη βρίσκεται εκεί που θές να πάς.Πώς θα πάς κάπου που δεν ξέρεις χωρίς χάρτη?

quote:
Αν σε καθοδηγησω θα σου δείξω το πώς αυτοπραγματωνομαι εγω και εσύ θα γίνεις ένα καλό πιθηκάκι που όμως δεν θα είσαι εσύ.

Αλλο εσύ άλλο ο ανώτερος εαυτός,καμία σχέση.Δεν κατάλαβες σωστά.Δεν είπα να καθοδηγούμαστε απο τον οποιονδήποτε,αλλα απο αυτόν που βρίσκεται μέσα μας και γνωρίζει.

elmisattvaΝέο Μέλος
06/01/2012, 20:17:52

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΡΓΚΑΝΑ

Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Το ΕΓΩ ειναι πονος, αλλα καθως εχει σκοτεινιασει την διακριση ειναι δυσκολο μαλλον να το αντιληφθεις.

Η ψυχη και το πνευμα δεν μπορουν να εκδηλωθουν αν ΤΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΏ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΑΠΑΤΙΑ.

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ. ΗΤΑΝ ΩΡΙΜΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΆΣΤΗΚΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ.

ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑ.

ΑΜΦΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ
ΕΡΕΥΝΑ, ΕΡΕΥΝΑ,
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑΡΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Edited by - elmisattva on 06/01/2012 21:35:07

ΙππαρχίαΝέο Μέλος
15/01/2012, 13:24:52
Προσωπική εμπειρία:
Αυτη η δυναμη μεσα μου που θελει παντα να γινεται το δικο της, που δυσαρεστειται με την παραμικρη αναποδια, που θυμωνει οταν βρισκει εμποδια, φοβαται μη χασει αυτα που εχει, ζηλευει αυτα που εχουν οι αλλοι, ανησυχει μη χαλασει η ψευτικη εικονα της περσόνας που νομιζουμε οτι αειμαστε, και πανω απο ολα εχει τις απολαυσεις, την αποκτηση αγαθων και τη συγκριση και επιβεβαιωση.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΏ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΌ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ..

Ενα βαρος που κουβαλαμε μεσα μας και, ω τι αγνοια, νομιζουμε οτι ειμαστε εμεις!!

Χωρις αυτο το μαυρο συννεφο που κρυβει τον ηλιο της αληθινης μας φυσης, υπαρχει φως, αγαπη, βαθια ειρηνη και ενοτητα με ολα τα οντα.Ετσι απλα και φυσικα γινομαστε αυτο που ειμαστε.

Και παλι απο εμπειρια μιλωντας, αυτο το συννεφο μπορει να διαλυθει. Ασκουμαι γι αυτο και ομολογω πως βλεπω φως.. αναγνωριζοντας το σκοταδι μεσα μου,
ανοιξα τη πορτα και δειλα δειλα μπαινει φως.. και ετσι βλεπω πιο καθαρα και πιο επιτακτικη η αναγκη γεννιεται για ελευθερια απ τα δεσμα του εγω..

τωρα θα πειτε: και ποιος θελει να ελευθερωθει; Δεν ειναι παλι αυτο το εγω;

Και θα απαντησω ισως, στο τελος δεν εχω φτασει.. Μου μοιαζει με το ξυλο που αναδευεις τη φωτια και μετα το πετας κι αυτο μεσα στη φωτια και καιγεται..

Με τετοιο ενεργειακο βαρος μεσα μας ολες οι καλες προθεσεις, τα ιδανικα και οι ευγενεις επιθυμιες για ειρηνη, αλληλεγγυη κ.λπ μενουν στο κοσμο των Ιδεων χωρις να γινονται απτη πραγματικοτητα..

Το χει αποδειξει και η ιστορια.. Χιλιαδες κινηματα,
φιλοσοφικα ρευματα, επαναστασεις, μανιφεστα, και να μαστε
εδω εν ετει 2012 να συμπεριφερομαστε ακομα σα ζωακια
(και τα προσβαλουμε τα καημενα γιατι αυτα ζουνε συμφωνα με τη φυση τους)

Η διανοια, που μας ξεχωριζει απ τα θηλαστικα, εχει ζαλιστει απ το δηλητηριο του εγω
και αντι να ερευνουμε σε βαθος, να πειραματιζομαστε, να
εξακριβωνουμε μεσα μας τις πνευματικες αληθειες των Σοφων
και Δασκαλων,
αυτο δικαιολογουμαστε συνεχως, συνεχιζοντας το παιχνιδι 'απολαυση-αποκτηση-κυριαρχια'

Λυπηρο πραγματι για τις δυνατοτητες που εχουμε σαν ανθρωπινα οντα.

Κι ομως εστω και λιγη πρακτικη μπορει να μας γλιτωσει απο μεγαλο πονο.
Αλλα το εγω ουτε να τ ακουει δε θελει αυτο. Και προβαλλει επιχειρηματα και ευφυη ιδεολογηματα και συνεχιζει τα δικα του..

Ευχομαι να αξιοποιησουμε ολοι μας τη θαυμαστη δυναμη της διανοιας για να
ερευνουμε, να μαθαινουμε τον εαυτο μας και να ελευθερωνουμε το ψυχισμο μας απ οτι μας αποκοπτει απ την αληθινη χαρα του 'να εισαι'..

Ευχομαι να ανατειλει μεσα μας ο ηλιος της Σοφιας
και να μην αργησει η ωρα που αξια θα λεγομαστε
ΑΝΘΡΩΠΟΙ..

Yesterday is history, tomorrow is a mystery,
today is a gift.