- Καρκίνος - Αντιμετώπιση/Συναισθήματα του ασθενή - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Και πάλι την καλημέρα μου ![]()
lampis
Καταρχην παραθετω το τοπικ που εχω ανοιξει παλιοτερα και αναφερω πολλα για τον καρκινο και διαφορες ασθενειες.Διαβασε το θα σε ενδιαφερει:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3342&whichpage=1&ARCHIVE=
Δυστυχως η καλη διατροφη και υγεινη ζωη ναι μεν μειωνει τις πιθανοτητες να προσβληθει καποιος απο καρκινο αλλα δεν τις μηδενιζει.
Και αυτο διοτι δυστυχως φαινεται οτι μεγαλο ρολο παιζουν η κληρονομικοτητα και πολλες φορες μαλιστα συμβαινουν καποιες μεταλλαξεις σε καποια γονιδια(ο λογος αγνωστος) που οδηγουν σε γεννηση καρκινικων κυτταρων.
Ειναι αποδεδειγμενο οτι η καταναλωση αντιοξειδωτικων τροφων(φρουτα,λαχανικα,οσπρια κ.λ.π) μειωνει
σε σημαντικο βαθμο τις πιθανοτητες προσβολης απο καρκινο.
Π.χ
Είναι αποδεδειγμένο ότι η βρώση λαχανικών βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο τα τρόφιμα αυτά προάγουν την υγεία. Τώρα οι ερευνητές νομίζουν ότι έχουν ανακαλύψει πώς ο οργανισμός χρησιμοποιεί ένα λαχανικό τουλάχιστον ως όπλο απέναντι στην απειλή του καρκίνου.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ μελετούν τη δράση του μπρόκολου στα καρκινικά κύτταρα που εμφανίζονται στο ανθρώπινο στήθος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα συστατικά του λαχανικού μπορεί να κρύβουν το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου.
Πράγματι η θεωρία της κληρονομικότητας έχει βάσεις που εντοπίζονται σε στατιστικές μελέτες. Θα συμφωνήσω και στο θέμα των γονιδίων, πολλές φορές αναρωτήθηκα εάν κάποιος γεννιέται (θα το πω λίγο χοντροκομμένα) με ελαττωματικά κύτταρα τα οποία σε κάποια φάση της ζωής θα αναπτύξουν τη νόσο.
Ως προς τις μελέτες αντιμετώπισης, Γάλλοι ερευνητές βρίσκονται στη Μαδαγασκάρη και μελετούν 700 είδη φυτών. Βασιζόμενοι στο γεγονός ότι τα λουλούδια παρά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος δεν αναπτύσσουν καρκίνο, όπως κάποια είδη δένδρων, αναζητούν τοξικά στοιχεία στη δομή τους για πιθανή χρησιμοποίησή τους σε μελλοντικές νέες μορφές θεραπειών.
lampis
Ασθενειες οπως ο καρκινος του μαστου στις γυναικες,ο καρκινος του πνευμονα και στα δυο φυλα,ο καρκινος του προστατη εχουν ραγδαια αυξηση τα τελευταια χρονια.Εσυ πως το εξηγεις αυτο φιλε;
Οπως πολυ σωστα ειπες σημαντικο ρολο παιζουν τα γονιδια.Δεν ειναι τυχαιο επισης οτι μπορει δυο ανθρωποι π.χ να ζουν το ιδιο ανθυγεινα αλλα
μονο ο ενας να παθει π.χ καρκινο,αυτο συμβανει διοτι δεν εχει ο καθενας την προδιαθεση να προσβληθει απο καρκινο λογω διαφορετικης
γονιδιακης ας το πουμε διαμορφωσης.
Μια και ανοιξες το θεμα αυτο ηθελα
να επισημανω μια ασθενεια απο την οποια συμφωνα με μελετες αναμενεται να αυξηθει
ραγδαια που ειναι η νοσος Αλτςχαιμερ,μια ασθενεια εκφυλιστικη που χτυπαει ανθρωπους ανω των 70(κυριως γυναικες) και υπαρχουν ενδειξεις οτι συνδεεται με το οξειδωτικο αγχος.Φυσικα σημαντικο ρολο παιζει και η κληρονομικοτητα.Ακομη υπαρχουν ενδειξεις σημαντικες οτι συνδεεται η ασθενεια αυτη και με το υλικο αλουμινιο(σου θυμιζω το αλουμινοχαρτο που χρησιμοπουμε οταν ψηνουμε κρεατα και μετα δυστυχως τα τρωμε).Η ασθενεια αυτη εχει προσβαλλει 1.000.000 ανθρωπους στην Αμερικη.Αυτη την ασθενεια θα την χαρακτηριζα ασθενεια του μελλοντος και.
Και εδω συνισταται υγεινη διατροφη και καλο ειναι συμφωνα με επιστημονες να εξασκουμε περισσοτερο το "μυαλο μας" διοτι μειωνει τις πιθανοτητες προσβολη απο Αλτσχαιμερ(δεν ειναι τυχαιο οτι ο Αινσταιν σε μεγαλη ηλικια ηταν σε πολη καλη διανοητικη κατασταση)
οτι τα κοινωνικα στρωματα που αντιμετωπιζουν προβληματα π.χ φτωχιας
ζουν λιγοτερο διοτι δυστυχως δεν εχουν την δυνατοτητα να πληρωσουν τα υπερογκα ποσα για ιατρικες εξετασεις και για προληψη,ζουν κατω απο αθλιες συνθηκες κ.λ.π.
Το περιεργο φιλε μου ειναι παρολα αυτα οτι μεσος ορος ζωης στις αναπτυγμενες χωρες εχει αυξηθει
και μαλλον οφειλεται στην εξελιξη της ιατρικης.Επισης αξιοσημειωτο
ειναι οτι πανω κατω ο μεσος ορος ζωης ειναι ιδιος στις αναπτυγμενες χωρες.Για παραδειγμα στην Ελλαδα ο μεσος ορος ζωης ειναι περιπου ιδιος με τον μεσο ορο ζωης στην Σουηδια.(αντε να ειναι η διαφορα της ταξης του 0.5 %).
Ομως νομιζω οτι αυτο που ειναι σημαντικο ειναι οχι να αυξηθει ο μεσος ορος αλλα να αντιμετωπιστει το προβλημα των γηρατειων.Διοτι τι σημασια εχει να εισαi 90 και να μην μπορεις να περπατησεις λογω προβληματων γηρανσης.Δεν ξερω αν συμφωνεις;
Edited by - VIKING on 06/04/2004 16:12:29
Ο καρκίνος του πνεύνομα, επειδή ρώτησες, αφορά στο 90% των περιπτώσεων του τους καπνιστές. Πως αποδεικνύεται; Από τον τύπο του κυττάρου και καλείται μικροκυτταρικός. Είναι δύσκολο να δώσει σημάδια εγκαίρως ώστε να προληφθει. Δύο πολύ καλοί φίλοι των δικών μου και δικοί μου πεθάναν πριν λίγο καιρό από τον τύπο αυτό.
Όσο για τον καρκίνο του προστάτη,του μαστού και της μήτρας αναρωτιέμαι εάν συνδέονται με μία πιθανή άστατη και απρόσεκτη σεξουαλική ζωή του ασθενούς.
Ως προς την αύξηση των κρουσμάτων θα σου πω το εξής. Όταν έκανα εγώ θεραπεία πριν 17 και 8 χρόνια είμασταν ίσως ούτε το 1/4 όσων υποβάλλονται σε θεραπεία σήμερα. Εντυπωσιακό ε;
Σημείωσε επίσης και κάτι ακόμα. Όταν ασθένησε η σκυλίτσα μου με οστεοσάρκωμα (πολύ επιθετικός καρκίνος στα οστά) ο κτηνίατρος και καθηγητής της κτηνιατρικής μας είπε ότι στα σκυλιά έχουν 10πλασιαστεί τα κρούσματα λόγω της μόλυνσης του αέρα.
Και φοβάμαι ότι είμαστε ακόμη στην αρχή...
lampis
lampis
Δεν θα εχω δυστυχως και συγχωρεσε με για αυτο παντα το χρονο να μπαινω στο φορουμ και για αυτο μπορει καποιες φορες να αργω να απαντω αυτα που ρωτας.
Φιλε μου ειχες στο παρελθον καποια ασθενεια;Ελπιζω να το ξεπερασες.
quote:
Αν θέλεις εξήγησε μου βικινγκ τι σημαίνει οξειδωτικό άγχος γιατί δεν το έχω ξανακούσει
Mια κατάσταση γνωστή και υπό τον όρο "οξειδωτικό stress" είναι το κάπνισμα, η ιονίζουσα ακτινοβολία, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το stress του σύγχρονου τρόπου ζωής , η ηλιακή ακτινοβολία.
Η προσθήκη στην δίαιτα αντιοξειδωτικών συστατικών μπορεί βάσιμα να ελαττώσει την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών οξυγόνου στην κυτταρική μεμβράνη (προστασία της ακεραιότητος της). Το οξειδωτικό stress είναι υπεύθυνο για την δυσλειτουργία του ενδοθηλίου των αγγείων, η οποία επιταγχύνει την εξέλιξη της αθηροσκλήρυνσης (στεφανιαία ή καρδιαγγειακή νόσος).
Δυστυχως φιλε μου δεν θ΄ αργήσει να αποκαλυφθεί η τεράστια φθορά της φυσικής αντοχής στον οργανισμό του σύγχρονου ανθρώπου, αφού ένας μεγάλος αριθμός αλληλοσυσχετιζόμενων ενοχοποιητικών παραγόντων θα συνεχίζει να επιταχύνει την φθίνουσα αυτή πορεία :
Αύξηση ηλιακής ακτινοβολίας (φωτο-αλλεργίες, "τρύπα" όζοντος)
"τρόμος" κι έντονη αβεβαιότητα των καταναλωτών σε διεθνές επίπεδο για την ασφάλεια & ποιότητα των τροφίμων,
αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων & αντιβιοτικών, τα οποία έχουν κατακλύσει την διατροφική αλυσίδα με πολύ σοβαρά ερωτηματικά σ΄ ότι αφορά την αξιοπιστία της βιομηχανίας τροφίμων
ανεπιθύμητες "παρενέργειες" από τις βιοτεχνολογικές παρεμβάσεις σε φυτά και ζώα (διοξίνες, σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια βοοειδών, ορμονούχο βοδινό κρέας, γενετικώς τροποποιημένα / μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα)
αλλεργίες τροφογενούς αιτιολογίας και τροφική δυσανεξία
υπερκατανάλωση φαρμάκων (αλληλεπίδραση τροφής & φαρμάκων)
υποκινητικότητα / καθιστική ζωή
δραματική αύξηση του επαγγελματικού stress και υπερεντατικών ρυθμών εργασίας
μείωση της χρονικής διάρκειας του θηλασμού (δηλαδή ελάττωση του χρόνου ανοσίας) και παιδική παχυσαρκία.
Και οπως συνηθως οι αδιαφοροι ηγετες των χωρων δεν τους ενδιαφερει τιποτα,παρα μονο η εξουσια.Ποιος ευθυνεται για το φαινομενο του θερμοκηπιου φιλε μου;
Ολοι μας δυστυχως.Και περισσοτερο οι αθλιες κυβερνησεις ισχυρων κρατων.Σου θυμιζω οτι ο Μπους αρνειται να υπογραψει την περιβαλλοντολογικη συνθηκη του Κιοτο οπως και ο Πουτιν.Ντροπη τους.
Edited by - VIKING on 06/04/2004 18:48:35
ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΟΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΤΟ 91 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΤΟ 99. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ; ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ Ε-ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟ SITE ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΛΕΜΦΩΜΑ (ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΝ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ) ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.Ή Η ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΣΣΔ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;
ΟΜΩΣ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ,ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ,ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ), Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
ΥΓ: ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ,ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ :-(
lampis
quote:
ΟΜΩΣ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ,ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ,ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ), Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Γεια σου και παλι.Συμφωνω με αυτα που λες.Το οτι οι ανθρωποι δεν επισκεφτονται τον γιατρο στην Ελλαδα για προληπτικους λογους ειναι γεγονος σε αντιθεση με πολλες αλλες Ευρωπαικες χωρες.
Εδω στην Ελλαδα κακα τα ψεμματα ο Ελληνας δεν ενδιαφερεται για την υγεια του.Ειμαστε ο πιο παχυσαρκος λαος στην Ευρωπη και αυτο φυσικα οφειλεται στην κακη διατροφη.Επισης ειμαστε πρωτοι στο καπνισμα στην Ευρωπη.
Ερευνα προσφατη εδειξε οτι οι νεοι τρωνε
πανω απο 1 φορα την ημερα στα MCDONALDS και Goodies.
Επισης μια μειοψηφια γυμναζεται αλλα και αυτοι που γυμναζονται
το κανουν μονο και μονο για να επιδειξουν τα μπρατσα τους και να κανουν επιδειξη και οχι οτι ενδιαφερονται για την καλη φυσικη τους κατασταση.Γιαυτο οταν περνανε τα χρονια σταματανε την γυμναστικη αφου δεν εχουν αναγκη να κυνηγησουν καμια γκομενα ή γκομενο.
Φιλε μου ειναι πολυ σημαντικο εκτος απο την διατροφη και την επισκεψη στο γιατρο η γυμναστικη.Και οταν μιλαμε για γυμναστικη εννουμε τα παντα(κολυμβηση,σπορ,τρεξιμο,οχι μονο βαρη και κυλιακους).
Οι περισσοτεροι ανθρωποι οταν τους ρωτας γιατι δεν γυμναζονται σου λενε,μα δεν εχω χρονο.Ωραια δικαιολογια.Χρονο για να πανε σε καμια κεφετερια εχουν αλλα για αυτο δεν εχουν.
Και να σου πω κατι,δεν κατηγορω καποιον που λεει μα δεν με νοιαζει η υγεια μου ή βαριεμαι να γυμναστω αλλα αυτους που λενε μετα απο καποια χρονια ,γιατρε μου με ποναει η πλατη μου,νιωθω κοπωση κ.λ.π,τι φταιει γιατρε μου και ισχυριζονται πως τους νοιαζει η υγεια τους χωρις να καταλαβαινουν οτι οι ιδιοι ευθυνονται για αυτο και οχι η ηλικια τους.
Αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι ειναι οτι πολλα απο τα προβληματα υγειας(εξασθενιση ορασης,οστεοπωρωση,αρθριτιδα,προβληματα μνημης κ.λ.π) που εμφανιζονται σε καποια ηλικια π.χ 50 ή 60 δεν ειναι φυσιολογικα συμπτωματα γηρανσης αλλα εχουν να κανουν με προωρη γηρανση που οφειλεται σε ανθυγεινη ζωη τα προηγουμενα χρονια.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ,ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΑ ΤΟΥ; ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΟ ΗΠΑΡ; ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΦΑΣΤΦΟΥΝΤΑΔΙΚΑ,ΤΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥ;
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΒΙΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ.Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
lampis