- ΠΑραξενη λαμψη στον ουρανο! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Έχω και κότερο!πάμε μια βόλτα?
Η λάμψη που είδες είχε κάποιο συγκεκριμένο σχήμα? Μήπως ήταν αντανάκλαση? Τώρα που έχουμε και το Zeppelin στον ουρανό θα νιώθουμε και "προστατευμένοι" από γήινους και μη. Εχεις δεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν εσύ ή κάποιος άλλος? Εγώ πάντως που ποτέ στη ζωή μου δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο, τον τελευταίο χρόνο έχω δεί δύο φορές αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας. Το ένα ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο και το είδαν και πολλοί άλλοι. Ηταν μεγάλο, φλεγόμενο και είχε σταθερή οριζόντεια πορεία για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Κομήτης πάντως δεν ήταν αφού φρόντισα να ενημερωθώ από το αστεροσκοπείο ούτε κάποιο άλλο ουράνιο σώμα. Το δεύτερο το είδα πριν περίπου ένα μήνα, ήταν πολύ πιο φωτεινό από αεροπλάνο και πετούσε πολύ πιο κοντά στη γη. Ολα αυτά στην Αττική.Οσο για το σκάφος, δεν ζηλεύω θα πάω διακοπές τέτοιες τον Αύγουστο αλλά με αυτά που έχω δεί "σκιάχθηκα". Λες εκεί που κολυμπάμε στη μέση του πελάγους το βράδυ να μας απαγάγουν? Τουλάχιστον να είναι ομορφότερο αυτό το μέρος από τη γη μας έτσι όπως την έχουμε καταντήσει.
Δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα πορτοκαλί.
Είτε λοιπόν είμαστε γείτονες (πολύ κοντινοί), είτε συμβαίνει κάτι άλλο. Πάντως, μόλις εξακριβώσω την ακριβή ώρα που το είδα θα σ΄ ενημερώσω.
Edited by - Thios on 28/07/2004 13:33:21
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!
Εν πάση περιπτώσει, εξακρίβωσα ακριβώς πότε το είδα: 12:00πμ - 12:20πμ σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου καπετάνιο, το είδες περίπου 2 ώρες πριν κάνεις post, δηλαδή γύρω στις 1:00πμ. Είσαι απόλυτα βέβαιος ότι ήταν τότε; Γιατι σε αυτήν την περίπτωση, χτες το βράδι ο ελληνικός ουρανός φωτίστηκε από 2 διαφορετικές λάμψεις, που μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά που εμφανίστηκαν με μια ώρα διαφορά... ![]()
Επειδή όμως δεν είμαι υπέρμαχος των θεωριών περί εξωγήινων, θα ήθελα να ξέρω από πού ακριβώς πέρασε, χτες το βράδι, το νέο απόκτημα του Ελληνικού κράτους, το υπερσύγχρονο και ακριβοπληρωμένο zeppelin. Και όχι, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται flash για να μας φωτογραφίσει. ![]()
quote:
Hi captain. Εχεις κότερο λοιπόν....
Πάς πουθενά με αυτό ή είσαι καπετάνιος του γλυκού νερού.![]()
Τυγχάνει να είμαι και εγώ captain..
Tώρα σε οτι αφορά τις λάμψεις τι να σου πώ.. συνηθσμένα πράγματα...
quote:
Tώρα σε οτι αφορά τις λάμψεις τι να σου πώ.. συνηθσμένα πράγματα...
Κοίτα, για μένα δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Δεν μου συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ποτέ. Μάλιστα, μ' εκνευρίζει αφάνταστα να μην γνωρίζω την αιτία ενός γεγονότος που με αφορά άμεσα...
quote:
Κοίτα, για μένα δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Δεν μου συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ποτέ. Μάλιστα, μ' εκνευρίζει αφάνταστα να μην γνωρίζω την αιτία ενός γεγονότος που με αφορά άμεσα...
Χμ... φίλε μου... το κατά πόσο μπορεί οι λάμψεις στον ουρανό να σε ενδιαφέρουν αμεσα...!!!!!!
Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τις ομάδες παρακολούθησης Ιπταμενων Αντικειμένων που ξημεροβραδυάζονται στον Όλυμπο...
Κυάλια , σκηνή, εξοπλισμός , VHF-UHF, πεδιόμετρα, παλμογράφοι, φασματοσκόπια, μετρητές ραδιενέργειας .... μεταφυσικό, αναζήτηση, παράξενο...![]()
Edited by - allzzaro on 28/07/2004 15:54:44
Ελπίζω να μην αρχίσω κι εγώ να ξημεροβραδιάζομαι στην βεράντα, ψάχνοντας στον ουρανό την χαμένη Dulcinea. Εξάλλου ο εξοπλισμός που έχω στην διάθεσή μου περιορίζεται σε μια φωτογραφική με τηλεφακό. Άντε να πεταχτώ και μέχρι το πλησιέστερο κατάστημα να αγοράσω υπέρυθρο φιλμ.
Πάντως... θα ήθελα να μάθω αν το είδε κανείς άλλος και σε ποια περιοχή το είδε. Το ενδιαφέρον μου έχει κεντριστεί ασυνήθιστα.
Allzaro, πως μπορώ να μάθω περισσότερα για αυτές τις ομάδες παρακολούθησης στον Ολυμπο?
Ειχα πάει και εγώ με μία ομάδα στο παρελθόν ... αλλά δεν είδα τίποτα... ακουσα ομως στο VHF αλλους που είδαν φωτεινά αντικείμενα ..
Υπάρχει ακρα μυστικότητα για το θέμα και οι περισσότεροι στις δηλώσεις τους είναι πολύ λακωνικοί....
Πάντως εκ πείρας σου λέω ... και μάλιστα πολυετή πείρα ... οτι οσο και να ασχοληθείς πάλι θα καταλήξεις απο εκεί που ξεκίνησες ... εκτός απο την παρατήρηση δηλαδή... δεν πρόκειται να αποκομίσεις τίποτα περισσότερο.
Πάντως εγώ θα προσπαθήσω και φτάσω μέχρι εκεί που μπορώ.
Ετσι και αλλιώς με την εξερεύνηση έχει καταφέρει η ανθρωπότητα να ανακαλύψει ένα σωρό υπερόχα πράγματα!
Δε είναι τυχαίο ότι τα μάτια μας δεν φτάνουν ποτέ μέχρι το τέλος του ορίζοντα!
KATA 99% ΠΡΕΠΕΙ NA HTAN TO ZEPELIN ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1% ΝΑ ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑ UFO ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ-ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ??
ΤΕΣΠΑ
"Ματαιότις,ματαιοτήτων,τα πάντα ματαιότις"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τέλος, θυμάσαι το χρώμα της λάμψης; Ήταν προς το πορτοκαλί όπως το περιγράφει ο captain;
Και συγνώμη για την ανάκριση... ![]()
Φίλε καπετάνιο, όταν μπεις στο forum δώσε περαιτέρω πληροφορίες σε παρακαλώ... Ιδίως αν το είδες Ανάβυσσο (και πάλι έψαξα τα προφίλ
).
quote:
Φίλε καπετάνιο, όταν μπεις στο forum δώσε περαιτέρω πληροφορίες σε παρακαλώ... Ιδίως αν το είδες Ανάβυσσο (και πάλι έψαξα τα προφίλ).
Thio το είδα στη Σίφνο(και πιο συγκεκριμενα στην περιοχη του Πλατυ Γιαλου)και ηταν στα δυτικα του ουρανου.Το zepelin αποκλειεται να ηταν,φτανει τοσο μακρια?ε οχι!
allzzaro μια βαρκα εχουμε με τον πατερα μου δεν την εχουμε <<ριξει>> ακομα,8α την ριξουμε αργοτερα για να παμε για κανα καλαμαρι!
Edited by - captain steven on 29/07/2004 15:42:39
Αμαζόνα, μήνπως όταν είδες την δική σου λάμψη ήσουν κοντά την Αγία Τριάδα στον Πειραιά;
Καπετάνιο, αν ξαναδείς φλασιά ενημέρωσέ μας please. Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να σου ξανασυμβεί...
Και ΟΧΙ δεν πιστεύω στα UFO. ![]()
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
Λοιπόν, έχει αρχίσει να βγαίνει κάποιο νόημα...
Ti??gia pes?egw den exw katalavei akoma!
Αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά να έχει σχέση μ' εσένα... ![]()
(με την πρώτη ματιά)
Θα κάνω μια μικρή εισαγωγή.
Όσον αφορά στις παραπάνω περιπτώσεις, μετά από μικρή έρευνα διαπίστωσα τα εξής:
(εδώ ας σημειωθεί ότι δεν λέω βλακείες)
Με την ψήφιση των νομικών διατάξεων περί λεωφορειοδρόμου, τα ΜΜΕ είχαν προειδοποιήσει τους οδηγούς ταξί να μην εισέρχονται σε αυτούς, γιατί θα φωτογραφίζεται η πινακίδα του οχήματός τους και θα τους στέλνεται στο σπίτι η κλησούλα - δωράκι...
Εδώ μια μικρή παρέμβαση.
For the record, επειδή έχω μια ελάχιστη εμπειρία από συστήματα που φωτογραφίζουν και scanάρουν αυτόματα αριθμούς αυτοκινήτων, έχω να παρατηρήσω το εξής: στην Ελλάδα κατά κανόνα δεν δουλεύουν ιδιαίτερα καλά...
Πασίδηλο παράδειγμα αποτελεί το αεροδρόμιο του El Venizelos, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να διαπιστώσει του λόγου το αληθές, παρατηρώντας την απόδειξη που του δίνουν όταν απομακρύνει το αυτοκίνητό του από τον εκεί χώρο σταύμευσης. Στην απόδειξη αναγράφεται ο αριθμός του οχήματος και στις 90% των περιπτώσεων είναι λανθασμένος. Μολαταύτα, το σύστημα εξακολουθεί να υφίσταται, μόνο που η αναγνώριση της πινακίδας γίνεται πια "με το μάτι" από ανθρώπινο παράγοντα και όχι από σύστημα OCRing (για το τελευταίο δεν είμαι εντελώς σίγουρος).
Εν πάση περιπτώσει, στο λιμάνι του Πειραιά, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας υπάρχει ένας λεωφορειόδρομος. Δίπλα σε αυτόν βρίσκεται ένα μικρό κουτάκι το οποίο έχει αναλάβει τη δουλειά να φωτογραφίζει τα αυτοκίνητα που μπαίνουν σε αυτόν.
Μέχρι εδώ καλά.
Το συγκεκριμένο όμως κουτάκι έχει ενσωματωμένο flash (!), το οποίο χρησιμοποιεί μέρα νύχτα (τη νύχτα δεν το έχω διαπιστώσει - αλλά δεν μπορεί πια! Θα δουλεύει και νύχτα!). Εδώ λοιπόν εξηγούνται οι περίεργες λαμψούλες το μεσημεράκι μέσα στην πόλη, που έχουν δει τόσοι και τόσοι. Εδώ πρέπει να κατατάσσεται και η περιπτωσούλα της αμαζόνος.
Ναι, είναι τόσο απλό. ![]()
Η απάντηση "κούφανε" πολλούς φίλους, οι οποίοι αφενός δεν πίστευαν στα UFO, μα αφετέρου ψάχνονταν να δουν ποιος έβγαζε φωτογραφίες. Η δε λάμψη του flash γίνεται αντιληπτή όχι μόνο από τον οδηγό του προσβάλλοντος τη λωρίδα αυτοκινήτου, αλλά και από πεζούς και τους οδηγούς άλλων οχημάτων σε αξιοσημείωτη ακτίνα.
Όσον αφορά την δική μας (;) περίπτωση
Καραρχήν, εν όψει των παραπάνω, θεωρώ απαραίτητο τα ελεχθεί η προφανής (κατ' εμέ) πιθανότητα να ευθύνεται το zeppelin. Για τον σκοπό αυτόν θα πρεπεί αν αναζητηθεί:
1)αν το zeppelin δύναται να βγάλει φωτογραφίες από την απόσταση [ύψος πτήσης]
2)ποιο είναι το [ύψος πτήσης] (από περιέργεια)
3)αν το zeppelin κάνει τον κόπο να βγάλει φωτογραφίες από την απόσταση [ύψος πτήσης]
4)σε περίπτωση που (1)&(3) ισχύουν, πρέπει να εξακριβωθεί αν χρησιμοποιεί... flash (ναι, και σ' εμένα ακούγεται το ίδιο γελοίο ως ιδέα - δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε πιθανότητες a priori αβασάνιστα)
5)αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο διαθέτει μηχανισμό, που ως εξωτερικό αποτέλεσμα να έχει εκπομπή φωτός που να μοιάζει με χρήση flash
Στην περίπτωση που το (4) ή το (5) ισχύουν, οφείλουμε να αναζητήσουμε την ταχύτητα που δύναται να αναπτύξει καθώς και τις διαδρομές που ακολουθεί, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν το zeppelin μπορούσε να βρίσκεται στις 12:00πμ Πειραιά και στις 1:00πμ Σίφνο, καθώς και το αν πράγματι το έκανε.
Καλό θα ήταν να μάθουμε, επιπλέον, αν ακολουθεί προκαθορισμένες ή τυχαίες περιπολίες.
Ίσως κάποιος φίλος των fororum (γεν.πληθ. του "forum") να μπορεί να μας διαφωτίσει ως προς τα παραπάνω.
Περισσότερες πιθανότητες για την περίπτωση του καπετάνιου in concreto έπονται ...
Δεν είχα προσθέσει περισσότερα πριν, αλλά ούτε και προσθέτω τώρα γιατί πρέπει να επαληθεύσω τόσο τα προαναφερθέντα όσο και ορισμένα άλλα πραγματάκια. Δεν θα ήθελα να πλημμυρίσω με ανακρίβειες ξένο forum...
Θα αργήσω λιγάκι γιατί είμαι σε διακοπές... ![]()
quote:
allzzaro μια βαρκα εχουμε με τον πατερα μου δεν την εχουμε <<ριξει>> ακομα,8α την ριξουμε αργοτερα για να παμε για κανα καλαμαρι!
Και η βάρκα καλη είναι captain. Αρα ΔΕΝ είσαι του γλυκού νερού..![]()
![]()