ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/09/2007, 18:18:09
quote:
ε, όχι ολόκληρος συντονιστής και να μην έχει τηλέφωνο! σαμποτάζ! οι εβραίοι! κανόνησε να σε πετύχω σε κανά ίντερνετ καφέ να καίγεσαι! ρεζίλι θα σε κάνω!

Παίδες πεσμένοι είμαστε όλοι! Δικαιολογείται βέβαια μετά από τα τελευταία γεγονότα. Βέβαια, υπάρχει ελπίδα, μόνο που έμεινε μέσα στο κουτί της Πανδώρας. Τώρα ποιός έχει το θάρρος να το ανοίξει και να την βγάλει έξω;

Μια μικρή παρουσίαση όπως είχα πει...

Nadiwrath-DEMO

Οι Nadiwrath είναι ένα καινούργιο black metal σχήμα από την Αθήνα. Στα φωνητικά έχουμε τον Wrath ο οποίος έχει γίνει γνωστός στο underground με τους Dodsferd που αποτελούνται από τον ίδιο και μόνο τον ίδιο. Οι Dodsferd (Wrath) έχουν βγάλει δύο άλμπουμ, ένα demo και ένα split, και δημιούργησαν αίσθηση με το τελευταίο τους "****ing your Creation" από την Moribund Cult, μια αρκετά σημαντική εταιρία στο σύγχρονο black.

Η συμμετοχή του Wrath στους Nadiwrath μου έκανε εντύπωση μιας και ο τύπος ακολουθούσε το ρεύμα του μοναχικού black metal, το οποίο, μετά τους Burzum, πήρε μεγάλη ώθηση στην αμερική με σχήματα όπως οι Xasthur, Leviathan, κ.α. όλα τους one-member bands.

Φαίνεται πως ο Wrath βαρέθηκε την μοναξιά και είπε να κάνει κανά φίλο. Μαζί του λοιπόν στους Nadiwrath έχουμε τους Nadir - κιθάρες, Sardonic - μπάσο (αν και στο demo δεν παίζει) και Yngve - drums.

Το demo κυκλοφόρησε τον Αύγουστο σε 300 αντίτυπα και περιέχει 3 κομμάτια. Ο ήχος είναι αρκετά δυναμικός με πολλά στοιχεία punk, ίσως περισσότερα στοιχεία punk από black για το γούστο μου, υπάρχει οργή, υπάρχει μανία, υπάρχει και λίγο πόνος κάπου στο βάθος. Η ηχογράφηση και η μίξη είναι πολύ καλή με όλα τα όργανα και τα φωνητικά ισορροπημένα. Τα φωνητικά του Wrath είναι από τα καλύτερα black φωνητικά που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Γενικά πρόκειται μια πολύ καλή πρώτη προσπάθεια που σε αφήνει ανυπόμονο για το τι θα φέρει το μέλλον.

Τους εύχομαι καλή συνέχεια!

03/09/2007, 07:05:26
Κι άλλη μία παρουσίαση, ένα CD που άκουσα πρόσφατα....

Astrofaes-The Attraction: Heavens and Earth (1997)

To συγκρότημα αυτό με το καταπληκτικό όνομα (Αστροφαής -ποιός μπορεί να μαντέψει τι σημαίνει;) μας έρχεται από την Ουκρανία -συγκεκριμένα από την πόλη Kharkiv-και το παραπάνω άλμπουμ είναι το πρώτο τους demo. Βασικός συντελεστής o Thurios (δύο ελληνικά ονόματα στην σειρά) μέλος επίσης των Drudkh και των Hate Forest. Μέχρι σήμερα οι Astrofaes έχουν κυκλοφορήσει 8 άλμπουμ και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στο black underground. Η θεματολογία τους, όπως και τα περισσότερα συγκροτήματα από την Ουκρανία, έχει να κάνει με την περηφάνια της σλαβικής φυλής, την φύση, και τον εθνικισμό.

Το The Attraction: Heavens and Earth περιέχει έξι κομμάτια ατμοσφαiρικού black με κατά κόρον χρήση των πλήκρων που κυριαρχούν στον ήχο, γεγονός που μπορεί να ξενίσει όσους προτιμούν το πιο κιθαριστικό black metal. Τα φωνητικά είναι κάπως απόμακρα και αυτή η ιδιαιτερότητα στην μίξη δίνει μια πιο μαλακή χροιά στον ήχο τους. Αν σκεφτούμε τα ηχητικά μηχανήματα που ήταν διαθέσιμα στην Ουκρανία το 96-7, μπορούμε να δικαιολογήσουμε τις όποιες ατέλειες στην παραγωγή και την μίξη.

Η μουσική των Astrofaes στο The Attraction: Heavens and Earth σε ταξιδεύει σε σκοτεινά δάση με πολεμιστές και μάγους, με άγνωστους θεούς και λατρείες και με παγανιστικά έθιμα.

Αυτό είναι αρκετό για ένα demo.

Τουλάχιστον για εμένα.

03/09/2007, 07:39:50
quote:
ε, όχι ολόκληρος συντονιστής και να μην έχει τηλέφωνο! σαμποτάζ! οι εβραίοι! κανόνησε να σε πετύχω σε κανά ίντερνετ καφέ να καίγεσαι! ρεζίλι θα σε κάνω!

Εάν όμως τα πάρω πιο χοντρά απ' ό,τι τα έχω πάρει ήδη, με βλέπω να βάζω μπουρλότο και στον ΟΤΕ και στην εταιρία που έχω κάνει αίτηση 4,5 μήνες τώρα για να βγάλω άκρη...

Φίλε A. Kircher, ωραίες παρουσιάσεις!
Ρίξτο όμως και σε κάτι πιο gothic και για εμάς!

In anticipation of my resurrection...

03/09/2007, 22:51:35
χαχα εχω τρελλαθει τελειως:

http://www.rocking.gr/livedates-year2007-month11.php

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
04/09/2007, 05:03:01
ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!!

Αλί από μας εδώ γιατί αυτά τα συγκροτήματα σπάνια περνάνε τον Ατλαντικό.

Εγώ λέω πάντως να πάτε και στους Dark Tranquility μαζί με τους Samael! Τρομερός συνδυασμός.

quote:
Φίλε A. Kircher, ωραίες παρουσιάσεις!

Να 'σαι καλά φίλε μου! Με το τηλέφωνο τι έγινε;

04/09/2007, 07:51:54
Από Samael είχα ακούσει παλιότερα κάποια τραγούδια.
Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή πως μου φάνηκαν αλλά για να μην τους έψαξα παραπάνω...

quote:
Να 'σαι καλά φίλε μου! Με το τηλέφωνο τι έγινε;

Καλή ερώτηση!
Όσο έχεις πάρει εσύ σαφή απάντηση, άλλο τόσο έχω πάρει κι εγώ...

04/09/2007, 16:19:17
Εμένα οι Σάμαελ πάντως μου αρέσουν πολύ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
04/09/2007, 19:16:00
τι λες τώρα κυρά δασκάλα; ποιούς samael και τέρατα και σατανάδιδις!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ!

No more all we see will be the face of eternal wait !!!

The Dragonheads are rising, let the stars be our guides!!!

05/09/2007, 05:50:12
quote:
τι λες τώρα κυρά δασκάλα; ποιούς samael και τέρατα και σατανάδιδις!

ΧΞΣ

quote:
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ!

Και η gretel αυτό έλεγε! Πάντως άμα πάτε να κάνετε από κείνες τις μουράτες παρουσιάσεις με τις φωτογραφίες και τα λοιπά...

quote:
Όσο έχεις πάρει εσύ σαφή απάντηση, άλλο τόσο έχω πάρει κι εγώ...

Το φοβόμουνα...Τι να πω;;Υπομονή.

05/09/2007, 07:47:03
Φίλε A. Kircher, μου είπαν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχω τηλέφωνο κι Internet.
Άντε να δούμε...

quote:
Και η gretel αυτό έλεγε! Πάντως άμα πάτε να κάνετε από κείνες τις μουράτες παρουσιάσεις με τις φωτογραφίες και τα λοιπά...

Τώρα που το λες, χρωστάω κι εγώ μια παρουσίαση από Tristania...