ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

allzzaro31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/10/2004, 14:51:02
Συνεχίζω επάνω στο θέμα της καύσης των θερμίδων....

Τό εντονο περπάτημα πρέπει να γίνεται οπως είπαμε πάνω απο 20 λεπτά και με συχνότητα 3 - φορές την εβδομάδα και σε συνδυασμό με μία έντονη κινητική δραστηριότητα καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Τώρα... λήψη θερμίδων....

Ενα ``μικρό βιβλιαράκι`` μπορείτε να το προμηθευτείτε απο τα διάφορα βιβλιοπωλεία ``ΟΔΗΓΟΣ ΘΕΡΜΙΔΩΝ`` , ``ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΗΣ``.
Τα βιβλιαράκια αυτά αναλύουν πόσες θερμίδες εχει το κάθε φαγητό.
Ενας πολυτιμότατος σύμβουλος σε οποιον αγαπά το να είναι λεπτός.
Γνωρίζεις ανα πάσα στιγμή πόσες θερμίδες εχει κάτι που τρώς.
Ετσι ξέρεις αν θα το φάς ή οχι και το κατά πόσο θα φάς.

28/10/2004, 15:01:04
Ας δούμε λοιπόν και ας αναλύσουμε πως μπορούμε να φάμε ενα κομμάτι κιμά απο κρέας....

Ενα κανονικό μπιφτέκι δηλαδή.

Αν το ψήσουμε στον ατμό ενα μεγαλούτσικο μπιφτέκι εχει 290 θερμίδες.
Το ιδιο μπιφτέκι αν το ψήσουμε στη σχάρα, ή στο μαντέμι αποκτά 350 θερμίδες.
Το ιδιο μπιφτέκι αν το τηγανίσουμε αποκτά 550 θερμίδες.
Οχι μόνο αποκτά 550 θερμίδες αλλά γίνεται κατά πολύ πιο πλούσιο σε λίπος.

Το ιδιο συμβαίνει και με ενα σουβλάκι με κρέας χοιρινό ψημένο στα κάρβουνα, με την πίτα ψημένη στα κάρβουνα αλοιμένη με λίγο σπορέλαιο και ντομάτα, κρεμμύδι , τζατζίκι οι θερμίδες του είναι 350. Τρία σουβλάκια δηλαδή κάπου 1.050 θερμίδες. Καλό....

Ενα σουβλάκι με ντονέρ ή κεμπάπ τίγκα στο λίπος και τηγανισμένο στο μαντέμι, με μία πίτα βουτηγμένη στο βαμβακέλαιο, ντομάτα, τζατζίκι, τηγανητές πατάτες, ντρέσινγκ.. εχει θερμίδες 800
Δηλαδή 3 σουβλάκια 2700 θερμίδες δηλαδή τις θερμίδες μίας ολόκληρης ημέρας.

Αρα δεν τρώμε τίποτα τηγανητό....
Το τηγάνι φίλοι μου το παίρνουμε ... πηγαίνουμε στο μπαλκόνι και το αμολάμε στο δρόμο... ή το χαρίζουμε σε οποιον μισούμε...

28/10/2004, 15:21:41
Tώρα ας υποθέσουμε ότι είμαστε στη δουλειά μας και θέλουμε να φάμε κάτι για μεσημέρι…

---Να φάμε μία μέτρια τυρόπιτα . Θα μας δώσει από 400 έως 750 θερμίδες. Και
Από αυτά μεγάλες ποσότητες λιπαρών λόγω της κακής ποιότητας ζωικού βουτύρου , μεγάλες ποσότητες υδατανδράκων λόγω της σφολιάτας και μεγάλες ποσότητες αλατιού…..

---Να φάμε ένα χάρμπουγκερ με πατάτες τηγανητές και μία coca cola?? Θα μας δώσει 600 θερμίδες το χάρμπουγκερ και 500 οι πατάτες σύν 120 η coca 1.200 θερμίδες με πολύ λίπος , τίγκα στο αλάτι , και πρωτείνες … τίποτα.

---Η να φάμε ένα σάντουιτς σε μαύρη μπάγκέτα με 2 αυγά (μόνο τα ασπράδια) , κοτόπουλο φιλέτο, πράσινη πιπεριά, και μερικές ελίτσες, χωρίς αλάτια πιπέρια…και αρκετό νεράκι.... Σύνολο θερμίδων 500 αλλά…. Πλουσιότατο σε πρωτείνες ,πλούσιο σε βιταμίνες λίγα λιπαρά και αρκετά έυπεπτο.

Σαφώς λοιπόν θα προτιμήσουμε το τελευταίο το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να φάμε και κάτι άλλο και νωρίτερα αλλά και αργότερα , λόγω των λίγων θερμίδων…που περιέχει….

28/10/2004, 15:31:48
Μιας και αναλύσαμε τα τηγανητά και πετάξαμε το τηγάνι και την φριτέζα , αναλύσαμε τις τυρόπιτες και τα χάρμπουγκερ καθώς και τα ``κακά σουβλάκια`` να αναλύσουμε λίγο την πίτσα....

Ενα μέτριο κομμάτι πίτσα σπέσιαλ.. εχει 500 - 700 θερμίδες, για αυτό ευθύνεται πρώτα η ζύμη.. αλλά περισσότερο το τυρί.. γκούντα ή εμενταλ πλούσιο σε λίπη και τίγκα στο αλάτι...αμεσως μετά το λουκάνικο.... τίγκα στο αλάτι και λίπος, το μπέικον το ιδιο και χειρότερο , σαλάμια παλιόλαδα κλπ....
4 κομμάτια πίτσα 2.800 θερμίδες..... μία πίτσα ολόκληρη 3.500 θερμίδες και μία μπύρα 4.000 θερμίδες....

Αρα πίτσα τέλος.. για τους λάτρεις του είδους... μόνον ζύμη με λίγη σάλτσα και ελάχιστο.. τυρί και μόνον ενα κομμάτι σπανίως.. πολύ σπανίως....

28/10/2004, 15:39:36
Οπότε λοιπόν φίλοι μου... οχι τηγανητά... οχι τυροπιτοειδή, οχι κρουασάν, οτι πίτσες , οχι κακά σουβλάκια... ``στα καλά ναί``...
οχι στα τυποποιημένα προιόντα , οχι στα αλάτια, οχι στα αναψυκτικά....και με προσοχή στα τυριά, αλλαντικά, και το σημαντικότερο ενα σούπερ οχι στα αναψυκτικά.... όλα μηδενός εξαιρουμένου... είναι γεμάτα ζάχαρη , ανθρακικό, χρώματα και συντηρητικά....

Ναί στα ψάρια, ναί στο κοτόπουλο, ναί στα αυγά (χωρίς κρόκο), ναί στο τυρί κοτέιτζ , ναί στο γιαούρτι, ναί στο γάλα, ναί στο πιτιρούχο ψωμί,

YiannakasΜέλος
28/10/2004, 15:39:46
quote:

Για να σε βοηθήσω πές μου ηλικία βάρος και πρόβλημα.

ο πατερας μου είναι 73, το πρόβλημα πάρκινσον, τρέμουλο στο δεξι χέρι πιο πολυ, αργες κινήσεις και όχι τόσο καλη εγκεφαλική λειτουργία
ευχαριστω και πάλι

YiannakasΜέλος
28/10/2004, 15:42:37
και κάτι άλλο που ξέχασα σε παρακαλώ, ποιο βότανο είναι γενικά για τους πεσμένους οργανισμούς,πχ όταν υπάρχει έντονη σεξουαλική δραστηριότητα μετα σέρνομαι, έχω αδυναμία...

28/10/2004, 15:50:22
Ξεκινάμε το πρωινό μας ....πρωί πρωί....στις 7.00

Τσάι, φασκόμηλο, χαμομήλι, δενδρολίβανο, γάλα, οτι θέλετε...
Μαζί με μία φέτα ψωμί σίκαλης, πιτυρούχο, ολικής οτι θέλετε...
Μαζί με λίγο ταχίνι και αλλειμένο με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη απο σύκο η δαμάσκηνο ή βατόμουρο... και ο οργανισμός παίρνει οτι καλύτερο μπορείτε να του δώσετε.
Θερμίδες περίπου 150

στις 10 ...
Ενα γιαούρτι ... οχι αυτά που έχουν φρούτα ,, σκέτο γιαουρτάκι... θέλετε με 0 λιπαρά με 1 με 2 οχι πλήρες... και μαζί του ενα μήλο, ενα αχλάδι , ενα φρούτο.. θερμίδες περίπου 100

Το μεσημέρι το φαγητό σας... ότι φαγητό έχετε ... λίγο .. απο μουσακά , λαδερά, ζυμαρικά, σούπες, οτι φαγητό έχεται .. εκτός απο τα απαγορευμένα.... λίγο ... μαζί με μία σαλάτα... ντομάτα ή καρότο, ή μαρούλι γαρνιρισμένα οπωσδήποτε με πολύ άνιθο, πολύ μαιντανό, και πιπεριές πότε κόκκινες, πότε κίτρινες, πότε πράσινες και εναλλάξ με ρόκκα με βασιλικό, με γλυστρίδα , με κάρδαμο, με φινόκιο... με λίγη κάπαρι χωρίς πολύ πολύ λάδι...και εκεί που χρειάζεται λίγο ξύδι...
Τρώτε τόσο ώστε να σηκωθείτε απο το τραπέζι και να πεινάτε λίγο...
Σε 20 λεπτά δεν θα πεινάτε καθόλου....
Ο ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΗΣ θα πρέπει να σας δείξει 800 θερμίδες περίπου....

Το βραδυνό... πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτείνες.... κρέας , ψάρι, αυγά , κοτόπουλο, κανένα ``καλο σουβλάκι`` αλλες 800 θερμίδες....
Και εκεί πρέπει να σηκωθείτε πεινασμένοι απο το τραπέζι....

28/10/2004, 15:59:00
quote:
και κάτι άλλο που ξέχασα σε παρακαλώ, ποιο βότανο είναι γενικά για τους πεσμένους οργανισμούς,πχ όταν υπάρχει έντονη σεξουαλική δραστηριότητα μετα σέρνομαι, έχω αδυναμία...

Ακου προσεκτικά...
Αφέψημα σπόρων τσουκνίδας ή
Αφέψημα ρίζας πιπερόριζας στα νησιά του Ιονίου κυκλοφορεί το ποτό Τζιτζιμπύρα καθώς και στα σούπερ κυκλοφορούν βαζάκια με πιπερόριζα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την ρίζα τζίνσεν .. ειναι ακριβή... ομως...το οτι νοιώθεις αδυναμία και το οτι σέρνεσε είναι λογικό... κατά την διάρκεια αυτή γινόμαστε σούπερμαν και τα κάνουμε όλα εμείς.. όπότε λογικό ειναι μετά να μην πετάμε κιόλας....

28/10/2004, 16:00:30
quote:
ο πατερας μου είναι 73, το πρόβλημα πάρκινσον, τρέμουλο στο δεξι χέρι πιο πολυ, αργες κινήσεις και όχι τόσο καλη εγκεφαλική λειτουργία
ευχαριστω και πάλι

Θα σου στείλω στο email σου ενα αναλυτικό με οτι έχω στη διάθεσή μου για την περίπτωση αυτή...

28/10/2004, 16:22:23
Aνακεφαλαιώνω....λοιπόν...

Για οσους φίλους έχουν πρόβλημα ... λίπους....
1ον.... Διώχνουν το νερό απο επάνω τους... οσο μπορούν...
2ον ... Φροντίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου...
3ον ... Καίνε το λίπος ... με εργαλεία .... εναν θερμιδομετρητή... γρήγορο περπάτημα... εξισορροπημένη διατροφή...

Θέλω να σημειώσω.. Παρατηρείτε συνεχώς στον καθρέπτη τις λιπαποθήκες σας, καθώς και τον μυικό σας ιστό.
Δηλαδή ελέγχετε κάθε μέρα τους καρπούς σας , τους πύχεις σας, τους ώμους σας και τους μηρούς σας... Αν δείτε οτι αδυνατίζουν ... αυξήστε τις θερμίδες , αυξήστε τις πρωτείνες , αυξήστε τα αυγά, το γάλα, το ψάρι, το κοτόπουλο... ηδη πρέπει να τα διατηρείτε σε υψηλά επίπεδα γιατί οι πρωτείνες θρέφουν τον μυικό ιστό...
Αυγά μπορείτε να τρώτε όσα θέλετε ... και 3 και 4 και 5 την ημέρα.
Μόνο τα ασπράδια....