- role playning games - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
kostas
ΑΛΛΑ
ΑΣ ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ...
episode 2: THE RETURN
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΒΙΑΙΑ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΑΙΖΕ role playing games ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑΧΑΜΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΝ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.
"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
quote:
παιζω απο το 91 παιχνιδια ρολων και καπου ακουσα οτι εχουν αποκρυφιστικη σημασια οποιος γνωριζει κατι ας μου πειkostas
φιλε κωστα απο τα λιγοστα που ξερω για τα παιχνιδια αυτα θα ελεγα οτι τουλαχιστον τα βαμπιρ παιχνιδια ρολων θα μπορουσε καποιος να τα χαρακτηρισει σατανηστικα, εγω δεν συμφωνω με τετιους χαρακτηρισμους μιας και σκεφτομαι σχετικα ανοικτα.
μιας και αναφερες το θεμα για παιχνιδια ρολων , να πω οτι θελω να ασχοληθω και εγω αλλα δεν ξερω απο που να αρχησω.εχεις να μου προτινεις κατι?
φιλικα Νικος
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days

quote:να πω οτι θελω να ασχοληθω και εγω αλλα δεν ξερω απο που να αρχησω.εχεις να μου προτινεις κατι?
quote:
DIABLO
Violator
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days

ΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙΣΣΕΣ ΟΙ ΤΑ FANTASY SHOPS...
Welcome_To_The_World_Of_Darkness
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
τι εννοεις "εναλλακτικους" τροπους?Αυτο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι να βρεις α)αποτελεσματικους (δηλ να κανουν την δουλεια που θελεις) και β) ασφαλεις τροπους!
Στα φαρμακεια κυκλοφορουν κρεμες που και αποχρωματισμο κανουν και απαλυνουν τις ουλες.Φυσικα σε συμβουλευω να συμβουλευτεις δερματολογο πρωτα πριν προχωρησεις σε οποιαδηποτε χρηση καθως και να του αναφερεις οτιδηποτε περιεργο (πχ κοκκινισμα,εξανθημα,πληγη) παρατηρησεις να εμφανιστει στο δερμα σου μετα την χρηση.
Να προσεχεις γιατι με την ταμπελα "εναλλακτικος" κυκλοφορουν πολλα αχρηστα η/και επικινδυνα προιοντα.Να ψαχνεις για προιοντα εγκεκριμενα απο τους διεθνεις οργανισμους υγειας καο οχι να γινεσαι πειραματοζωο σε αυτο που σου προτεινει ο καθε ασχετος.

The plural of anecdote is not data.
Αν δεν χρησιμοποιήσεις το σωστό, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι το ακριβώς αντίθετο και να επέλθη άυξηση και ερεθισμός.
Α και μην πεισθείς αν σου πουν μετα , οτι πρώτα περνάς απο αυτό το στάδιο και μετά με "" αυτή την συμπληρωματική κρεμούλα'' θα φτιάξει...πειράματα κάνουν...
Συμφωνώ με την βαθύτατα διαλλακτική... - αλλά ποτέ εναλλακτική - Medtech που προτείνει να βρεις προϊόντα εγκεκριμένα από τους διεθνείς και επίσημους οργανισμούς. Όπως παραδείγματος χάρην η Θαλιδομίδη που όντας εγκεκριμένη επισήμως στην δεκαετία του 60 κατάφερε να κάνει τις γυναίκες που την χρησιμοποίησαν να γεννήσουν παιδιά με χεράκια και ποδαράκια φώκιας, ή τα διάφορα αντιβιοτικά και πενικιλαμίνες που έχουν βοηθήσει σεβαστό αριθμό συνανθρώπων μας να βιώσουν τι πραγματικά παει να πεί νεφρική ανεπάρκεια και αγγειονευροτικό οίδημα αλλά και γνωστό αντιφλεγμονώδες της εποχής μας που έχει στείλει στα θυμαράκια περί των 120 χιλιάδω συνανθρώπων μας - Αμερικάνων παρολαταύτα - κάπως πρόωρα .. (see "The VIOX scandal - Patrick Holford..)
Και εις άλλα με υγείαν..από έναν σύμβουλο φυσικών μεθόδων αυτοθεραπείας...και κάπως εναλλακτικό..![]()
quote:
Συμφωνώ με την βαθύτατα διαλλακτική... - αλλά ποτέ εναλλακτική - Medtech που προτείνει να βρεις προϊόντα εγκεκριμένα από τους διεθνείς και επίσημους οργανισμούς. Όπως παραδείγματος χάρην η Θαλιδομίδη που όντας εγκεκριμένη επισήμως στην δεκαετία του 60 κατάφερε να κάνει τις γυναίκες που την χρησιμοποίησαν να γεννήσουν παιδιά με χεράκια και ποδαράκια φώκιας, ή τα διάφορα αντιβιοτικά και πενικιλαμίνες που έχουν βοηθήσει σεβαστό αριθμό συνανθρώπων μας να βιώσουν τι πραγματικά παει να πεί νεφρική ανεπάρκεια και αγγειονευροτικό οίδημα αλλά και γνωστό αντιφλεγμονώδες της εποχής μας που έχει στείλει στα θυμαράκια περί των 120 χιλιάδω συνανθρώπων μας - Αμερικάνων παρολαταύτα - κάπως πρόωρα .. (see "The VIOX scandal - Patrick Holford..)
Καμια μεθοδος ελεγχου δεν είναι 100% τελεια Marios.Ομως η επιστημονικη μεθοδολογια είναι η ασφαλεστερη.
Η επιστημονικη μεθοδολογια αξιολογησης φαρμακευτικων σκευασματων (δηλ. οι δοκιμες σε πειραματοζωα αρχικα,οι μετεπειτα κλινικες δοκιμες σε ανθρωπους και το συστημα αναφορας κάθε παρενεργειας που παρατηρειται σε συσχετιση με το φαρμακευτικο σκευασμα ωστε να καταγραφεται μακροχρονια η επιδραση ενος σκευασματος και να κριθει τελικα αν αξιζει να κυκλοφορει ή εαν πρεπει να αποσυρθει) είναι πολύ καλυτερες μεθοδοι αξιολογησης από το αφελεστατο «είναι φυσικο αρα ασφαλες και αποτελεσματικο» και τις ανρκδοτες αναφορες αποτελεσματικοτητας και ασφαλειας (το πηρε ο μπατζανακης μου και εγινε περδικι).
Κλασικά σαν υποστηρικτης των γιαλατζι εναλακτικων μεθοδων (γιατι υπαρχουν και μεθοδοι που αξιζουν το επιθετο "εναλλακτικος"),επικεντρωνεσαι στους θανατους και στις παρενεργειες των επιστημονικως αξιολογημενων σκευασματων,ξεχνας όμως να αναφερεις την τεραστια ωφελεία που προεκυψε από αυτά.Τα αντιβιοτικα μπορει να εβλαψαν καποιους αλλα εσωσαν πολλους περισσοτερους.Και αυτό μετραει στην ιατρικη:η συνολικη ωφελεια να υπερβαινει την βλαβη που προκαλειται.
Η πεποιθηση σου ότι «τα φυσικα παρακευσματα» είναι τα καλυτερα φανερωνει το μεγεθος της αγνοιας σου αναφορικα με την βιολογια και την φαρμακευτικη.Το γεγονος ότι μια ουσια είναι φυσικης προελευσεως δεν σημαινει ότι είναι αποτελεσματικη η/και ασφαλης.Μια φυσικη ουσια μπορει να είναι απολυτως επιβλαβης και μια τεχνητη απειρως ασφαλεστερη.Εξαλου πολλα φαρμακευτικα σκευασματα (το 1/3) περιεχουν φυσικες ουσιες.Το αν η ουσια αξιζει να χρησιμοποιηθει στην ιατρικη το κρινουν οι κλινικες δοκιμες και όχι το εάν είναι φυσικη ή τεχνητη.Οποιαδηποτε ουσια μπορει να προκαλεσει βιολογικη μεταβολη μπορει να θεραπευσει,μπορει όμως και να προκαλεσει παρενεργειες.Το ζητημα είναι να καθοριζουμε κάθε φορα εάν η ωφελεια που προκυπτει από την χρηση της,υπερβαινει την πιθανη βλαβη.
Μια και με προκαλεσες:
Τι κανατε εσεις οι "εναλλακτικοι" θεραπευτες "μεθοδων αυτοθεραπειας" σε ζητηματα θεραπευτικης?Η επιστημονικη ιατρικη καταφερε να εξαλειψει απο προσωπου γης τρομερες ασθενειες.Εσεις τι εχετε να επιδειξετε?
Και ποσα θυματα μετρατε εσεις,ειτε πασαρωντας επικινδυνες μεθοδους θεραπειες,ειτε πειθωντας ασθενεις να παρατησουν δοκιμασμενες μεθοδους θεραπειας που προσφερουν γνησιες ελπιδες ιασης και να το ριξουν στα γιατροσοφια σας?
Στην υγεια σου λοιπον με ενα κοκταιλ απο νερο του καματερου και φραπελοζουμο!

Edited by - medtech on 21/06/2007 00:32:27
Έτυχε να διαβάσω κάποια posts σου και αρχικά είχα εντυπωσιαστεί από την επιθετικότητά σου έτσι χωρίς να το σκεφτώ έγραψα το προηγούμενο χαριτωμένα για να σε τσιγκλίσω, χωρίς κακία ούτε διάθεση να σε προσβάλω, αλλά να σε πειράξω απλώς και να διασκεδάσω με την απάντησή σου. Δεν λειτουργώ εκ προμελέτης. Έτσι όταν εντελώς τυχαία διάβασα την προσωπική σου περιπέτεια μετάνοιωσα που σε πείραξα γιατί κατάλαβα πως έχεις υποστεί ταλαιπωρίες και απογοητεύσεις και ο τρόπος σου δικαιολογείται, κατά την γνώμη μου
Έχω υπάρξει ανίατη περίπτωση σύμφωνα με όλους τους κλασικους ιατρούς που έχω επισκεφθεί, και έτσι μπορώ να μπω στην θέση κάποιου που αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα υγείας.
Θα ήθελα μόνο να παρατηρήσω τα εξής :
Είναι η πρώτη φορά που βλέπω να λες πως "υπαρχουν και μεθοδοι που αξιζουν το επιθετο "εναλλακτικος"... Ποιες είναι αυτές άραγε; Αυτές που ασκούν οι ιατροι΄; Διότι :
Πολλές φορές ΄λες πως η ομοιοπαθητική είναι αγυρτεία. Προ 5μήνου ο Ιατρικός σύλλογος έβγαλε "φιρμάνι" με το οποίο προσπάθησε να απαγορέψει να ασκείται η ομοιοπαθητική στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης απο.. μή ιατρούς, αξιώνοντας πως ομοιοπαθητική πέπει να ασκουν μόνο ιατροί. Αυτό τι σημαίνει άραγε; Αν η ομοιοπαθητική είναι μέθοδος που δεν έχει επιστημονικότητα και είναι αγυρτεία γιατί να θέλει ο επίσημος ιατρικός φορέας να ΤΗΝ ΑΣΚΕΙ;; και μάλιστα μόνο αυτός;;;
Γιατί σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού - συμπεριλαμβανωμένων και ιατρικών σχολών πχ στη Ουκρανία, Ισπανία, Αργεντινή ή στην Ιταλία - υπάρχουν μαθήματα και ειδικότηα "ομοιοπαθητική ιατρική;; Γιατί γίνεται προσπάθεια από τους έλληνες ιατρούς να κατοχυρώσουν το δικαίωμα να ασκούν μόνο αυτοί ομοιοπαθητική;;Αφού είναι αγυρτεία για πιον λόγο ασχολούνται με αυτήν εκατοντάδες έλληνες γιατροί; Το ξέρεις ότι πασίγνωστος ιατρος ομοιπαθητικός δάσκαλος ομοιοπαθητικής΄είναι μέλος του Δ.Σ του ιατρικού συμβουλίου Ελλάδος; Το ξέρεις πως γίνονται δωρεάν μαθήματα Ομοιοπαθητικης για ιατρούς και φαρμακοποιούς τα οποία παρακολουθούν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ καινούριοι κάθε χρόνο;;
Τι σόι αγυρτεία είναι αυτή την οποία ασκούν και σπουδάζουν περί το 7-8 % των Ελλήνων ιατρών με συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά; Που έχει πανεπιστημιακή έδρα και αναγνώριση σε πολλές χ΄ρες του εξωτερικού που αποδεδειγμένα έχουν καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες από την δική μας;
Πότε μίλησα εγώ και είπα πως ό,τι είναι φυσικό είναι και αβλαβές; Το μόνο που είπα είναι πως αν ένα προϊόν ειναι "εγκεκριμένο¨αυτό δεν εγγυάται πως είναι ασφαλές, και αρκετές φορές μάλιστα συμβαίνει να ΜΗΝ είναι.
Είναι δυνατόν να είναι αγυρτεία - όπως λες - μία μέθοδος όπως ο βελονισμός που έχει ιστορία πάνω από 7.000 χρόνια στον πλανήτη, με δισεκατομύρια ανθρώπους να την έχουν δοκιμάσειμε θετικά αποτελέσματα, που έχει δοκιμαστεί χιλιάδες φορές στο χρόνο, που δεν έχει παρενέργειες και που αριθμεί δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές παγκοσμίως - Καναδάς, Ιταλία, Φιλανδία, Ενωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ινδία, Ουκρανία, Ρωσίά κ.α -, ενώ η φαρμακοιατρική που ασκέιται τα τελευταία 100 χρόνια με αποδεδειγένα χιλιάδες θανάτους από παρενέργειες και εκατομύρια προβλήματα υγείας από παρενέργειες να είναι Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ?? Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ??
Αφου ο βελονισμός είναι αγυρτεία γιατί υπάχει νόμος στην ελληνική νομοθεσία που λέει ως μπορούν να τον ασκούν μόνο Ιατροί???? Δηλαδή επίσημα το κράτος δέχεται πως είναι θεραπευτική μέθοδος και δίνει δικαίωμα άσκησης μόνο σε ιατρούς, και αυτό σε κάνει να συμπαιραίνεις πως ΚΑΙ το κράτος ΚΑΙ οι γιατροί που τον ασκούν ε΄ναι πλανμένοι και αγύρτες?? ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ????
Διάβασα στα posts gia τα ταχυόνια, μία καλή κυρία σου έλεγε πως προσεύχεται για σένα και της απάντησες απαξιωτικά με περίσση αλαζονεία πως "ας προσέυχεται αυτή όσο θέλει, η προσευχή δεν έχει καμία θεραπευτική δράση όπως αποδυκνείουν οι έρευνες" !!!!!....Πέρα από το γεγονός πως υπάρχουν δεκάδες έρευνες που τεκμηριώνουν την θεραπευτική αξία της προσευχής δεν θα σταθώ σε αυτό. Κοπελιά μου καλή, έχεις καμία έρευνα που να αποδυκνύει την ύπαρξη της αγάπης??? Έχει αποδείξεις - αποδείξεις αποδείξεις??? Έχεις αισθανθεί ποτέ αγάπη; Μήπως πρέπει να στην αποδείξουν με διπλή τυφλή μελέτη για να την πιστέψεις; Είναι δυνατόν να ασχολείσαι επιστημονικές αποδείξεις για τον Θεό και την προσευχή; Είναι δυνατόν η ανθρώπινη λογική να εμπεριέχει τον Θεό; Ο χριστός θεραπέυε αρρώστους με την προσευχή και την αγάπη. Ποιες διπλές τυφλές μελέτες τεκμηρίωσαν τις θεραπείες του; Μήπως ήταν και ο Χριστός αγύρτης;;
Πως μετριέται η αγάπη; Πως τεκμηριώνεται; Ποιός σου είπε πως υγεία είναι να μην διαπιστώνονται συμπτώματα στο σώμα;; Αν κάποιος έχει σωματική δύναμη και υγεία και δεν έχει συμπτώματα σωματικά και είναι δολοφόνος μικρών παιδιών, είναι αυτός ο άνθρωπός υγιής; Είναι κατά την γνώμη σου υγιής κάποιος που δεν χαμογελά ποτέ, που δεν δίνει " του αγγέλλου του νερό" που έχει συνέχει νεύρα, που έχει άκαμπτες και απόλυτες απόψεις, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, που βιώνει πάθη ψυχικά, κακία, εγωισμό αλλαζονεία;;
Χαίρομαι πολύ για σένα για το ότι δεν βιώνεις σωματικά συμπτώματα από το θέμα που σε ταλαιπώρησε. Θα ήθελα όμως να αναρωτηθείς αν εσωτερικότερα και βαθύτερα πεδία σου πονάνε (νοσούν..). Εσύ πόσο υγιή θα έκρινες έναν άνθρωπο με μεγάλη επιθετικότητα, μηδενική διαλλακτικότητα, με αλλαζονεία, με δυσκολία να μπει στην θέση συνανθρώπων του, με δυσκολία να δεχτεί πως κάποιος προσεύχεται για αυτόν, με πικρία, με απόλυτες απόψεις κλπ κλπ?
Ποιος είναι υγιέστερος κατά την γνώμη σου : Ο κουτσός Διογένης ή ο γεμάτος ενέργεια Χίτλερ?
Παραδέχεσαι πως τπυλάχιστον το 1/3 των φαρμάκων περιέχει φυσικές ουσίες.... well.. τότε που είναι το πρόβλημά σου με τις φυσικές μεθόδους? Με τα βότανα?
Όσο για μένα, στα 2 χρόνια που άνθρωποι έρχονται να με ρωτήσουν για τις προτάσεις μου σε θέματα που τους απασχολούν, ποτέ δεν παρενέβηκα στην ενδεδειγμένη φαρμακευτική ή άλλη θεραπεία που πρότεινε ο γιατρός τους, και ούτε πρόκειται να παρέμβω με κανένα τρόπο. Παρ όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι με άσθμα που απαλαχθήκαν από τα συμπτώματά τους, άνθρωποι με αρθρίτιδα που απαλλαχθήκαν από τους πόνους, άνθρωποι με διαβήτη τύπου Β που απαλλάχθηκαν από τις ενέσεις ινσουλίνης και τα φάρμακα, - χωρίς εγώ να διακόψω η να προτείνω αλλαγή στο θεραπευτικό σχήμα αλλά κατόπιν συνεργασίας του γιατρού αφού το σάκχαρο έπεφτε συνεχώς - άνθρωποι με έκζεμα, με σπαστική κολλίτιδα, με ψυχικά προβλήματα, με προβλήματα πέψης, με αλλεργίες, με χρόνια κόπωση, με χοληστερίνη που δεν έπεφτε με κανένα φάρμακο επί χρόνια, με υπέρταση, με αυτοάνοσες παθήσεις, με έντονα συμπτώματα εμμηνόπαυσης, με προεμμηνορροικό σύνδρομο και με δεκάδες άλλα θέματα οι οποίοι είδαν βελτίωση η εξάλλειψη των συμπτωμάτων τους, ακολουθώντας βασικά προτάσεις για υγιεινή διατροφή και χρήση φυσικών ακίνδυνων θρεπτικών στοιχείων.
Επειδή τυχαίνει να έxω και ένα Bachelor στην χρήση των βιταμινών για βελτίωση ποιότητας ζωής και θεμάτων υγείας και του χρόνου ολοκληρώνω τις σπουδές μου σε Αγγλικό Πανεπιστήμιο για Nutritional Therapists αναγνωρισμένο από την Μεγάλη Βρετανία και την Ευρωπαική ένωση, θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως η επιστημονική βιβλιογραφία που διαθέτω για επιστημονικές και διπλές τυφλές μελέτες για την πέρα από κάθε αμφισβήτηση ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ των θρεπτικών στοιχείων και των βοτάνων στην ανθρώπινη υγεία, είναι σοκαριστικά μεγάλη. Επειδή ζω στην Ελλάδα όπου οτιδηποτε "μη κατοχυρωμένο" θεωερείται αντιεπιστημονικό και αγυρεία, όπου η εμπαθεια των μετρίων επιβραυεύεται από την δυνατότητά τους να διαπομπεύουν οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουν και αισθάνονται πως τους απειλεί, και επειδή έτυχε να εκτίθεμαι δημόσια μέσω κάποιας εκπομπής, θα ήμουν κυριολεκτικά αφελέστατα αθώωος αν ότι έλεγα δεν βασιζόταν επάνω σε σαφείς επιστημονικότατες μελέτες με σαφή και ξεκάθαρα αποτελέσματα αποδεκτά από οποιονδήποτε επιστημονικό νου ή φορέα.
Βλέπεις, ίσως η άποψη σου πως η επιστήμη εμπεριέχεται μόνο στα πλαίσια των ιατρικών σχολών, δεν είναι και τόσο βάσιμη ή πραγματική. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν παγκοσμίως ιατροί και μη ιατροί που ασχολούνται σε βάθος με τον άνθρωπο και τον ανθρώπινο πόνο, χρησιμοποιώντας οτιδήποτε άλλο πέρα από φαρμακο-ιατρική ή τεχνο-ιατρική. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΠΛΕΣ ΤΥΦΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΑΦΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Απλώς οι μέθοδοι τους - Διατροφολογία, Ομοιοπαθητική, Βελονισμός και Ηλεκτροβελονισμός, Ρεφλεξολογία, κ.α - δεν έχουν παρενέργεις για τον άνθρωπο, είναι ήπιες, ασφαλείς και επιδρούν ΚΑΙ στην ψυχή ΚΑΙ στον νου, ΚΑΙ στο σώμα.
Εσύ μπΟρείς να μου πεις αν ξέρεις κάποιους που η χημειοθεραπεία που κάνανε, τα αντιβιοτικά που πήρανε, οι κορτιζόνες, τα ανοσοκατασταλτικά και τα λοιπά χημικά πατενταρισμένα σκευάσματα που κυκλοφορούν "εγκεκριμένα" έχει δώσει σε κάποιους που τα χρησιμοποίησαν, περισσότερη ψυχική ευεξία και ηρεμία, περισσότερη πνευματική γαλήνη, περισσότερη κατανόηση και αγάπη, περισσότερη αποδοχή? Συγνώμη, αλλά εγώ δεν ξέρω, Και για να μιλήσω λίγο πιο χύμα, αυτές τις ποιότητες δεν φένεται πως τις απολαμβάνεις και εσύ, αν κρίνω από τα γραπτά σου
Είναι όμως κρίμα κοπελιά μου, να εμένεις σε τέτοιες απόλυτες θέσεις όταν όλος ο γύρω κόσμος αλλάζει. Όι τέχνες και οι επιστήμες αυτές - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, όπως ακριβώς και η ιατρική και φαρμακολογία - θα μπορούσαν να σου δώσουν κάποιες δυνατότητες περαιτέρω ώστε να βελτιώσεις την ποιότητά ζωής και την υγεία σου, σε πεδία που ίσως οι κλασσικοί τρόποι αδυνατούν να αγγίξουν. Για το δικό σου το καλό πρόκειται, για την δική σου ευακιρία να απολαύσεις περισσότερες θεραπευτικές ευκαιρίες. Εγώ πότέ δεν αρνήθηκα τις υπηρεσίες της Ιατρικής. Έχω ακετούς φίλους γιατρούς, οπως έχω και πελάτες γιατρούς οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν με την δική τους μέθοδο λύση στα προβλήματά τους και απευθήνθηκαν σε μένα. Όλοι αυτοί με βοηθούν να γίνω πιο υπεύθυνος κλαι πιο σωστός στην εργασία μου, να βαθύνω τις γνώσεις μου στην παθολογία κλπ - να σημειώσω πως έχω 2 χρόνια σπουδές σε παθολογία, φυσιολογία και ανατομία - και εγώ τους δίνω αυτά που ξέρω στον δικό μου τομέα.
Τιμώ τον γιατρό, τις γνώσεις του, τον μόχθο του, την συμβολή του να σώζει ζωές σε κρίσιμες περιστάσεις και οξέα περιστατικά. Τιμώ τον γιατρό που παλεύει στα νοσοκομεία, στην πρώτη γραμμή, που θέλει να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Τιμώ τον γιατρό γενικά και ειδικά, αλλά δεν μπορώ να εκτιμήσω την φαρμακολαγνεία και ιδίως ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΙΔΕΙΞΕΙ Η ΣΥΓΧΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
Εσύ που είσαι ένθερμος υποστηρικτής των κλασσικών μεθόδων και που λες πως εγώ και οι " εναλλακτικοί" - τι άστοχος όρος αλήθεια - δεν παρέχουμε βοήθεια πες μου σε παρακαλώ.. Τι θεραπεία παρέχει η κλασσική Ιατρική στην Οστεοαρθρίτιδα; Στο Άσθμα? Στην Σκλήρυνση κατά πλάκας; Στον Διαβήτη; Στης ρευματοειδή αρθρίτιδα; στην νόσο Κρον; Στην ψωρίαση; Στην ελκώδη και σπαστική κολλίτιδα; Στα εκζέματα; Στην υπερπλασία προστάτη; Σις πολυκιστικές ωοθήκες; Στο προεμμηνορροικό σύνδρομο; στην ενδομητρίωση; στις μη ειδικές ουρολοιμώξεις; στην προστατίτιδα; στην κατάθλιψη; στις φοβίες; στις αλλεργίες; Στον υπο και Υπερ-θυρεοειδισμό; ΣΤΗΝ ΧΡΌΝΙΑ ΣΘΈΝΕΙΑ ΕΝ ΓΈΝΕΙ;;;;
Θεραπεύεται ο υπερτασικός ; η μήπως θα πρέπει να παίρνει ισοβίως το αντι-υπερτασικό του; Τι σόι θεραπεία είναι αυτή που θα πρέπει να παίρνεις ισοβίως μία φαρμακευτική ουσία; Θεραπευεται η υπερ-χολιστεριναιμία; ή πρέπει να παίνεις ισοβίως το φάρμακό; Θεραπεύεται ο διαβητικός; ή μήπως θα πρέπει να παίρνει ισοβίως τις ενέσεις του;
Μήπως θεραπεία σημαίνει να παίρνεις ισοβίως ένα φάρμακο; Η μήπως σημαίνει να ΑΠΑΛΛΑΣΕΣΑΙ από τα συμπτώματα, άνευ δεκανικίων;;
Είναι ψέμματα πως υπάρχουν τύποι αντικαρκινικών φαρμάκων για ειδικούς τύπους καρκίνου, τα οποία κοστίζουν περίπου 2.000 ευρώ μηνιαίως και μόλις κανείς σταματήσει να τα παίνει ο καρκίνος επανέρχεται;; ΤΙ ΣΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;; Δεν σου ακούγεται σαν στυγνή και χυδαία εμπορική εκμετάλευση του ανθρώπινου πόνου;; Πόσοι άνθρωποι - και δη καρκινοπαθείς - έχουν δυνατότητα να πληρώνουν 2000 ευρώ το μήνα για να διατηρηθούν στην ζωή;;; Αυτήν την επιστήμη θέλουμε για την ανθρωπότητα;;
Πως γίνεται εγώ ο - κατα τα λεγόμενά σου άσχετος και αγύρτης - να έχω βοηθήσει ανθρώπους να ρίξουν την χοληστερίνη τους από 400 και άνω σε κάτω από 180 μέσα σε 2 μήνες ενώ δεκάδες ιατροί και καθηγητές είχαν αποφανθεί πως θα πρέπει μια ζωή να παίρνουν φάρμακο διότι "το σώμα τους γεννάει την χοληστερόλη ότι και να κάνουν αυτοί"...? Πως γίνεται αυτό να γίνεται με απλές αλλαγές στην διατροφή και στον τρόπο ζωής, χωρίς παρενέργειες παρά μόνο ίσως την δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος να κάνει τις αλλαγές και να τρώει διαφορετικά από ότι οι γύρω του;;
Πως γίνεται στα δύο και πλεον χρόνια που με συμβουλεύεται κοσμος να μην έχει υπάρξει ούτε μία φορα που κάποιος να πάθει το παραμικρό, να πει το παραμικρό για μένα ή να βιώσει οποιεσδήποτε παρενέργειες;
Ποιός σου είπε πως εγώ ή άλλοι που ασχολούνται με φυσικές μεθόδους αυτοθεραπείας παρεμβήκαμε ποτέ σε φαρμακευτική ή άλη αγωγή που προτείνει ο γιατρός; Που το βρήκες αυτό το " πείθετε ασθενείς να αφήσουν δοκιμασμένες μεθόδους" ???? Ποιος έπεισε και γιατί να το κανει αυτό; Σε μένα μιλάς ή διάβασες κάπου κάτι κάποτε και γενικεύεις; Με γενικεύσεις και λαικισμούς και αφορισμούς επιχειρηματολογείς;
Για ποια γιατροσόφια μιλάς;; Συ δεν είπες πως το 1/3 των φαρμάκων προέρχονατι από βότανα;; Μήπως αναφέρεσαι δε στις βιταμίνες, στα θρεπτικά στοιχεία; Που την βρήκες την λέξη γιατροσόφια; Θαρρείς πως ζούμε στον μεσαίωνα και μιλάμε για ματζούνια και αφαιμάξεις; Ξέρεις πως οι διπλές τυφλές μελέτες για την θετική επίδραση - λ.χ - της βιταμίνης C στην υπέρταση, στην καρδιοπάθεια, στην ψηλή χοληστερόλη, είναι εκατοντάδες και αναμφισβήτητες; Μπες λιγάκι στο site του ιατρού MATTHIAS RATH και κατέβασε δωρεάν βιβλία και επιστημονικές μελέτες για το εν λόγω και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Φυσικά αυτό είναι απλώς ένα απειροελάχιστο δείγμα των επιστημονικών μελετών που υπάρχουν. Δυστυχώς η απολυτοσύνη σου ενάντια στις φυσικές μεθόδους σε καθιστά τελείως αδιάβαστη και απληροφόρητα για την επιστημονικότητα τους. Δεν είναι κρίμα εσύ που μιλάς για μεσαιωνισμό να φέρεσαι μεσαιωνκότερα όλων με τις αστήριχτες θέσεις σου και την κακή ή ανύπαρκτη πληροφόρησή σου; Δεν νομίζεις πως όταν κατηγορείς μεθόδους που ασκούν γιατροί με παγκόσμιο κύρος _ David Murray, Matthias Rath, Linus Pauling - τον ξέρεις άραγε;;;; Βιοχημικός και γιατρός, Διδάκτορας και ο μόνος άνθρωπός στον πλανήτη μας που έχει πάρει 2 φορές το ΝΟΜΠΕΛ !!! ο οποίος έδωσε τρομερές επιστημονικές εργασίες επάνω στην βιταμίνη C και την δράση της στη ανθρώπινη υγεία και μίλησε για μία άλλου είδους Ιατρική, που βασίζεται σε διατροφή και θρεπτικά στοιχεία και στην πρόληψη και όχι καταστολή των συμπτωμάτων,..Αναρωτιέμαι αν αυτός ίσως ήξερε κάτι περισσότερο από μια τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων...
Τέλος θα παραθέσω τους λόγους για τους οποίους έχουν υπάρξει έρευνες που "έδειξαν" πως η ομοιοπαθητική βασίζεται σε placebo και γιατί και πως αυτές οι "έρευνες" είναι ο ο ΟΡΙΣΜΟς της κακής και παραπλανητικής "επιστήμης"...
Μία ανάσα και ένα ποτήρι νερό και επανέρχομαι, μικρό μου πόνυ..![]()
Όντως, έχουν υπάρξει έρευνες που έχουν αποφανθεί πως η ομοιοπαθητική δεν έχει θεραπευτική επίδραση και πως τα αποτελέσματά της μάλλον θα βασίζονται στο φαινόμενο placebo.
Ας δούμε τι έγινε.
Στις έρευνες αυτές ακολουθήθηκε η διαδικασία της διπλής τυφλής τυχαιοποιημένης μελέτης. Άνθρωποι με μία συγκεκριμένη νόσο (πχ Άσθμα) χωρίστηκαν σε 2 ομάδες (πχ 100 άτομα στην κάθε ομάδα) και χορηγήθηκε στην πρώτη ομάδα ένα (επαναλαμβάνω 1 ) ομοιοπαθητικό σκέυασμα ενώ στην 2η ομάδα χορηγήθηκε ανενεργή ουσία (πχ χαπάκι με ζάχαρη). Κανένα άτομο από τις 2 ομάδες δεν ήξερε αν παίρνει το φάρμακο ή την απλή ζάχαρη, ούτε οι γιατροί που τους τα χορήγησαν ( για να αποφευθούν πιθανότητες υποβολών), παρά μόνο μία ομάδα γιατρών που έλεγχε την συνολική μελέτη.
Στο τέλος της μελέτης, μετά από 2-3 μήνες λ.χ αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα και οι μεταβολές στην υγεία των μελών και των δύο ομάδων. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν και διαπιστώθηκε πως ούτε η μία ούτε η άλλη ομάδα παρουσίασε βελτίωση στην υγεία και μείωση συμπτωμάτων. Αυτό σύμφωνα με τους διεξάγοντες την έρευνα δείχενι πως το ομοιοπαθητικό σκεύασμα δεν επιδρά θετικά στην υγεία...
Τι συμβαίνει εδώ;
Για να αξιολογηθεί μία θεραπευτική πράξη πέπει να εξετάσουμε τους νόμους και αρχές της και να διεξάγουμε την έρευνα βάση των νόμων αυτών που την διέπουν. Ποιός είναι ο βασικότερος νόμος της ομοιοπαθητικής θεραπευτικης;; Η χορήγηση της ΟΜΟΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ στον πάσχοντα ! (το λέει και η λέξη.. όμοιο πάθος, ομοιοπαθητική). Δηλαδή με απλά λόγια ο Ομοιοπαθητικός ψάχνει να βρει μία ουσία ΌΜΟΙΑ με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του όπως αυτός εκδγηλώνει τα συμπτώματα της νόσου και την γενικότερη εικόνα του - χαρακτήρας, ιδιοσυγκρασία, ψυχοσύνθεση, συνήθειες, προτιμήσεις, αποστροφές κλπ.)
Σε απλή γλώσσα Ψάχνει να βρει μία ουσία ΟΜΟΙΑ με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να υπάρχουν 100 άνθρωποι με Άσθμα και να πρέπει να πάρουν 100 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ όπου η κάθε μία να είναι ΌΜΟΙΑ με την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Αυτή η ουσία είναι μοναδική για τον κάθε ένα και είναι αυτή που μπορεί να βελτιώσει ή να απαλλείψει τα συπτώματά τους.
Συνεπώς, δεν υπάρχει ομοιοπαθητικό φάρμακο για το άσθμα, για την κλλίτιδα, για την αλλεργία κλπ διότι η ομοιοπαθητική δεν απευθύνεται σε συμπτώματα ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ !!
Η κλασσική ιατρική από την άλλη μιλάει για σθένειες. για την κάθε μία από τις οποίες χορηγεί κάποιες ουσίες.
Καταλαβαίνουμε την διαφορά;; Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ουσία που απευθύνεται σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο΄-ιδιοσυγκρασία και όχι σε μία συγκεκριμένη ασθένεια. Έτσι μπορεί με την ίδια ουσία να βοηθηθούν δύο άνθρωποι με παρόμοια ιδιοσυγκρασία αλλά τελείως διαφορετικά συμπτώματα - πχ ο ένας να έχει άσθμα και ο άλλος να έχει πονόδοντο ή κατάθλιψη...- Επίσης μπορεί 2 άνθρωποι με το ίδιο σύμπτωμα (πχ κατάθλιψη) να πάρουν τελείως διαφορετικό φάρμακο, γιατί προφανώς είναι διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες.
Έτσι, απλά, ο βασικότερος νόμος την Ομοιοπαθητικής, η χορήγηση του ομοίου, καταστρατηγείται τελείως όταν δίνεις - σύμφωνα με την κλασσική νοοτροπία και αντίληψη της ασθένειας - σε όλους τους συμετέχοντες στην έρευνα το ίδιο φάρμακο... Αν μάλιστα προσθέσουμε την αυθαιρεσία πως σε όλους τους συμετέχοντες δίνεται η ίδια δόση - δυναμοποίηση - ομοιοπαθητικού φαρμάκου, αντίθετα με τις αρχές της ομοιοπαθητικής επίσης, τότε καταλαβαίνουμε πόσο "επιστημονικότητα" και αλήθεια έχουν.
Είναι σαν να έρχεται κάποιος Άγγλος στην Ελλάδα και επειδή δεν μπορεί να μιλήσει Ελληνικά εμείς να βγάζουμε συμπέρασμα πως ο συνανθρωπίος μας δεν ξέρει καν να μιλα ! Κρίνουμε τον Άγγλο σύμφωνα με τους κώδικες - γλωσα - που εμείς έχουμε μάθει για να συννενοούμαστε και όχι σύμφωνα με τους δικούς του, την γλώσσα του..
Τέτοιες έρευνες δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, και γελοιοποιούν τον όρο "επιστημονική έρευνα" Δεν σέβονατι τις αρχές της θεραπευτικής την οποία θέλουν να αξιολογήσουν και παράγουν παραπλανητικά και αντιεπιστημονικά - απίστευτα γελοία - αποτελέσματα. Είναι τυχαίο άραγε πως πολλές από αυτές τις ψευδοεπιστημονικές - όπως αποδυκνείεται - έρευνες χρηματοδοτούνται από φορείς που έχουν σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες ;;;;
Αν αυτό είναι επιστήμη, αν αυτό είναι υπηρεσία στην ανθρωπότητα και στην αλήθεια πραγματικά είναι να ανατριχίαζεις με αυτά που πρόκειται να συμβούν στον χώρο της υγείας τα επόμενα χρόνια.
ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ
ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ
ΟΤΙ ΠΑΡΕΤΕ 100 ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΕΧΩ -ΔΙΑΛΙΕΧΤΕΕΕ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ
Να σαι καλά.
quote:
"Ερευνες"..Όντως, έχουν υπάρξει έρευνες που έχουν αποφανθεί πως η ομοιοπαθητική δεν έχει θεραπευτική επίδραση και πως τα αποτελέσματά της μάλλον θα βασίζονται στο φαινόμενο placebo.
Ας δούμε τι έγινε.
Στις έρευνες αυτές ακολουθήθηκε η διαδικασία της διπλής τυφλής τυχαιοποιημένης μελέτης. Άνθρωποι με μία συγκεκριμένη νόσο (πχ Άσθμα) χωρίστηκαν σε 2 ομάδες (πχ 100 άτομα στην κάθε ομάδα) και χορηγήθηκε στην πρώτη ομάδα ένα (επαναλαμβάνω 1 ) ομοιοπαθητικό σκέυασμα ενώ στην 2η ομάδα χορηγήθηκε ανενεργή ουσία (πχ χαπάκι με ζάχαρη). Κανένα άτομο από τις 2 ομάδες δεν ήξερε αν παίρνει το φάρμακο ή την απλή ζάχαρη, ούτε οι γιατροί που τους τα χορήγησαν ( για να αποφευθούν πιθανότητες υποβολών), παρά μόνο μία ομάδα γιατρών που έλεγχε την συνολική μελέτη.
Στο τέλος της μελέτης, μετά από 2-3 μήνες λ.χ αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα και οι μεταβολές στην υγεία των μελών και των δύο ομάδων. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν και διαπιστώθηκε πως ούτε η μία ούτε η άλλη ομάδα παρουσίασε βελτίωση στην υγεία και μείωση συμπτωμάτων. Αυτό σύμφωνα με τους διεξάγοντες την έρευνα δείχενι πως το ομοιοπαθητικό σκεύασμα δεν επιδρά θετικά στην υγεία...
Τι συμβαίνει εδώ;
Για να αξιολογηθεί μία θεραπευτική πράξη πέπει να εξετάσουμε τους νόμους και αρχές της και να διεξάγουμε την έρευνα βάση των νόμων αυτών που την διέπουν. Ποιός είναι ο βασικότερος νόμος της ομοιοπαθητικής θεραπευτικης;; Η χορήγηση της ΟΜΟΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ στον πάσχοντα ! (το λέει και η λέξη.. όμοιο πάθος, ομοιοπαθητική). Δηλαδή με απλά λόγια ο Ομοιοπαθητικός ψάχνει να βρει μία ουσία ΌΜΟΙΑ με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του όπως αυτός εκδγηλώνει τα συμπτώματα της νόσου και την γενικότερη εικόνα του - χαρακτήρας, ιδιοσυγκρασία, ψυχοσύνθεση, συνήθειες, προτιμήσεις, αποστροφές κλπ.)
Σε απλή γλώσσα Ψάχνει να βρει μία ουσία ΟΜΟΙΑ με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να υπάρχουν 100 άνθρωποι με Άσθμα και να πρέπει να πάρουν 100 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ όπου η κάθε μία να είναι ΌΜΟΙΑ με την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Αυτή η ουσία είναι μοναδική για τον κάθε ένα και είναι αυτή που μπορεί να βελτιώσει ή να απαλλείψει τα συπτώματά τους.
Συνεπώς, δεν υπάρχει ομοιοπαθητικό φάρμακο για το άσθμα, για την κλλίτιδα, για την αλλεργία κλπ διότι η ομοιοπαθητική δεν απευθύνεται σε συμπτώματα ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ !!
Ας απολαυσουμε την ΑΓΥΡΤΕΙΑ της ομοιοπαθητικης σε ολο της το μεγαλειο:
Ομοιοπαθητική:Η υπέρτατη απάτη.
-------------------------------
Stephen Barret M.D.
Τα ομοιοπαθητικά «φάρμακα» απολαμβάνουν ένα μοναδικό status στην αγορά της υγείας (στις ΗΠΑ).Είναι η μόνη κατηγορία κομπογιαννίτικων προϊόντων που προωθούνται νόμιμα στην αγορά σαν φάρμακα.Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα δυο αιτιών.Πρώτον,η Ομοσπονδιακή Πράξη Τροφίμων,Φάρμακων και Κοσμητικής του 1938 που προωθήθηκε στο Κογκρέσο από έναν ομοιοπαθητικό ιατρό που ήταν Γερουσιαστής, αναγνωρίζει σαν φάρμακα όλες τις ουσίες που περιέχονται στην Ομοιοπαθητική Φαρμακοποιία Των Ηνωμένων Πολιτειών.Δεύτερον η Αμερικανική Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχει θέσει τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στα ίδια στάνταρ με τα άλλα φάρμακα.Σήμερα προωθούνται στην αγορά σε μαγαζιά υγιεινής διατροφής,σε φαρμακεία,σε γραφεία ομοιοπαθητικών από διανομείς πολλαπλών επιπέδων,διαμέσου του ταχυδρομείου και στο ΄Ιντερνετ.
Βασικές λανθασμένες αντιλήψεις.
-------------------------------
O Samuel Hahnemann (1755-1843),ένας Γερμανός ιατρός,άρχισε να διαμορφώνει τις βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής στα τέλη του 1700.Ο Hahnemann ήταν δικαίως αγανακτισμένος για την πρόκληση αιμορραγίας, την τοποθέτηση βδελλών,την χορήγηση καθαρτικών και άλλες ιατρικές διαδικασίες της εποχής του που έκαναν πολύ περισσότερο κακό παρά καλό.Σκεπτόμενος ότι αυτές οι θεραπείες σκόπευαν να «επιφέρουν εξισορρόπηση στους χυμούς του σώματος με αντίθετες ενέργειες» ανέπτυξε την αντίληψη του περί ομοίων-μια αντίληψη ότι τα συμπτώματα της ασθένειας μπορούν να θεραπευτούν με εξαιρετικά μικρές ποσότητες ουσιών που προκαλούν παρόμοια συμπτώματα σε υγιείς ανθρώπους όταν δίδονται σε μεγάλες ποσότητες.Η λέξη ομοιοπαθητική προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις όμοιος και πάθος (μαρτύριο η ασθένεια).
Ο Hahnemann και οι πρώιμοι οπαδοί του,διεξήγαγαν «δόκιμες» στις οποίες χορηγούσαν βοτανα,ανόργανα συστατικα και άλλες ουσίες σε υγιείς ανθρώπους και κρατούσαν λεπτομερή αρχεία από αυτά που παρατηρούσαν. Αργότερα αυτά τα αρχεία συγκεντρώθηκαν σε μεγάλα βιβλία αναφοράς που ονομάστηκαν matteria medica,τα οποία χρησιμοποιούνται για να ταιριάξουν τα συμπτώματα του ασθενούς με ένα «αντίστοιχο» φάρμακο.
O Hahnemann διακήρυξε ότι οι ασθένειες αντιπροσωπεύουν μια διαταραχή στην ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του και ότι μόνο ένα μικρό ερέθισμα απαιτείται για την έναρξη της διαδικασίας της γιατρειάς. Επίσης ισχυρίζονταν ότι οι χρόνιες ασθένειες ήταν εκδηλώσεις μιας καταπιεσμένης φαγούρας (ψώρα),ένα είδους μιάσματος ή κακού πνεύματος. Στην αρχή χρησιμοποιούσε μικρές δόσεις από αποδεκτά φάρμακα.Αργότερα όμως χρησιμοποίησε τεράστιες αραιώσεις και δημιούργησε την θεωρία ότι όσο μικρότερη είναι η δόση,τόσο μεγαλύτερο το αποτέλεσμα-μια αντίληψη αναφερόμενη κοινώς ως «ο νόμος των απειροελάχιστων».Αυτό φυσικά είναι ακριβώς το αντίθετο από την σχέση δόσης-ανταπόκρισης που απέδειξαν οι φαρμακοποιοί.
(σ.τ.μτφ.Ο Hanneman αναγκαστηκε να προχωρησει σε αραιωσεις γιατι φυσικα οι ουσιες που χρησιμοποιουσε δεν προκαλουσαν μονο ασχημες αντιδρασεις στους υγιεις,προκαλουσαν ασχημες αντιδρασεις και στους ασθενεις...)
Η βάση για την εισαγωγή στη Ομοιοπαθητική Φαρμακοποιία δεν είναι ο σύγχρονος επιστημονικός έλεγχος,αλλά ομοιοπαθητικές δοκιμές που έλαβαν χώρα στην διάρκεια του 1800 και στις αρχές του 1900.Η παρούσα (ένατη) έκδοση περιγράφει πως περισσότερες από χίλιες ουσίες προετοιμάζονται για ομοιοπαθητική χρήση.Δεν αναγνωρίζει τα συμπτώματα ή τις ασθένειες για τα οποία τα ομοιοπαθητικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται.
Αυτό κρίνεται από τον ομοιοπαθητικό γιατρό (ή τον κατασκευαστή). (Σ.τ.μφ. ενώ στην επιστημονική και κατασυκοφαντημένη φαρμακευτική αναφέρεται ρητά η νόσος ή οι νόσοι για τους οποίους το εκάστοτε φάρμακο έχει θεραπευτική αξία γιατί φυσικά έχει αποδειχτεί ότι έχει αξία με εξαντλητικές δόκιμες σε πειραματόζωα και κλινικές μελέτες.).Το γεγονός ότι οι ουσίες που περιλαμβάνονται στην Ομοιοπαθητική Φαρμακοποιία αναγνωρίζονται νομικά σαν «φάρμακα» δεν σημαίνει ότι ο νόμος ή η Αμερικανική Ένωση Τροφίμων και Φάρμακων τα αναγνωρίζει ως αποτελεσματικά.
Επειδή οι ομοιοπαθητικές θεραπείες ήταν πραγματικά λιγότερο επικίνδυνες από εκείνες της ιατρικής ορθοδοξίας του 19ου αιώνα,πολλοί εξασκόντες την ιατρική άρχισαν να τις χρησιμοποιούν.Στην έναρξη του 20ου αιώνα,η ομοιοπαθητική είχε γύρω στους 14.000 θεραπευτές και 22 σχολές στις ΗΠΑ. Όμως καθώς η ιατρική επιστήμη και η ιατρική εκπαίδευση άρχισε να προοδεύει,η ομοιοπαθητική παρήκμασε ραγδαία στην Αμερική,όπου οι σχολές της είτε έκλεισαν είτε μεταστράφηκαν στις μοντέρνες μεθόδους.Η τελευταία ομοιοπαθητική σχολή στις ΗΠΑ έκλεισε το 1920.
Πολλοί ομοιοπαθητικοί ισχυρίζονται ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν μια συγκεκριμένη έλξη σε ένα συγκεκριμένο γιατρικό (το δικό τους «βασικό γιατρικό») και θα ανταποκριθούν σε αυτό για μια ποικιλία νόσων.Τέτοια γιατρικά θα χορηγηθούν σύμφωνα με τον βασικό τύπο του κάθε ανθρώπου-που ονομάζεται κατά την αντίστοιχη θεραπεία με ένα τρόπο που θυμίζει την κατηγοριοποίηση στην αστρολογία.Ο «Εύφλεκτος (Ignatia)» τύπος λέγεται ότι είναι νευρικός και επιρρεπής στα δάκρυα και δεν του αρέσει ο καπνός του τσιγάρου. Ο τυπικός «Παλλόμενος» είναι μια νεαρή γυναίκα με ξανθιά ή ανοιχτά καστανά μαλλιά,μπλέ μάτια και μια λεπτεπίλεπτη επιδερμίδα ,που είναι τρυφερή, δειλή, ρομαντική, συναισθηματική και φιλική αλλά ντροπαλή. Ο «Χολερικός» τύπος λέγεται ότι είναι επιθετικός,φιλοπόλεμος,φιλόδοξος και υπερκινητικος.Στον «Θεϊκό τύπο» αρέσει να είναι ανεξάρτητος.Και ούτω καθεξής.Σας ακούγεται αυτό σαν μια λογική βάση για διάγνωση και θεραπεία;
(Σ.τ.μφ. σε εμένα όχι αλλά σε αυτούς που πιστεύουν στα ζώδια την αγιουβερδα,το ρεικι,το βελονισμό και σε αλλά πράγματα που μόνο η μαγική σκέψη μπορεί να τα υποστηρίξει,είναι πιθανόν να φαίνονται λογικά).
Τα «φάρμακα» είναι placebo.
---------------------------
Τα ομοιοπαθητικά προϊόντα είναι φτιαγμένα από ανόργανες ουσίες, βοτανικές ουσίες και αρκετά άλλα υλικά.Εαν η αρχική ουσία είναι διαλυτή,ένα μέρος αυτής διαλύεται είτε με εννέα είτε με ενενήντα εννέα μέρη αποσταγμένου νερού και ταράζεται δυνατά.Εαν είναι αδιάλυτη,τρίβεται και κονιορτοποιείται σε όμοιες αναλογίες με λακτόζη σε σκόνη (σάκχαρο του γάλακτος).Ένα μέρος από το διαλυμένο φάρμακο τότε,αραιώνεται περαιτέρω και η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι την επίτευξη της επιθυμητής συγκέντρωσης.Αραιώσεις από 1 μέχρι το 10 συμβολίζονται από το Ρωμαϊκό αριθμητικό Χ (1Χ=1/10, 3Χ=1/1.000, 6Χ=1/1.000.000).Ομοίως, αραιώσεις από το 1 μέχρι το 100 συμβολίζονται με το Ρωμαϊκό αριθμητικό C (1C=1/100,3C=1/1.000.000 και ούτω καθεξής).Τα περισσότερα ομοιοπαθητικά φάρμακα σήμερα κυμαίνονται από 6Χ έως 30Χ,αλλά και προϊόντα των 30C ή παραπάνω πωλούνται στην αγορά.
Μια αραίωση 30X σημαίνει ότι η αρχική ουσία έχει αραιωθεί 1.000. 000.000.000. 000.000.000. 000.000.000 φορές. Υποθέτοντας ότι ένα κυβικό εκατοστό νερού περιέχει 15 σταγόνες,αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των σταγόνων του νερού που θα απαιτούνταν για να γεμίσουν μια δεξαμενή μεγαλύτερη από το μέγεθος της γης. Φαντασθείτε να τοποθετήσουμε μια σταγόνα κόκκινης μπόγιας σε ένα τέτοιο δοχείο έτσι ώστε να διασκορπιστεί ομοιογενώς.Ο «νόμος των απειροελάχιστων» της ομοιοπαθητικής είναι το ισοδύναμο του ισχυρισμού ότι οποιαδήποτε σταγόνα από αυτό το δοχείο θα περιέχει ένα απόσταγμα ερυθρότητας.Ο Robert L. Park, Ph.D,ένας διαπρεπής φυσικός που είναι ο διοικητικός διευθυντής της Αμερικανικής Εταιρίας Φυσικής,τόνισε ότι εφόσον η ελάχιστη ποσότητα μιας ουσίας σε ένα διάλυμα είναι το ένα μόριο, ένα διάλυμα 30C θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον ένα μόριο από την αρχική ουσία διαλυμένο σε ένα μίνιμουμ 1,000,000,000,000,000,000,000, 000,000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000, 000,000,000 μορίων νερού.Αυτό θα απαιτούσε ένα δοχείο περισσότερο από 30.000.000 φορές το μέγεθος της γης.
Το Oscillococcinum, ένα προϊόν 200C «για την ανακούφιση του κρυολογήματος και των συμπτωμάτων παρόμοιων με της γρίπης» περιλαμβάνει «διαλύματα» που είναι ακόμα πιο παρατραβηγμένα.Το «δραστικό του συστατικό» προετοιμάζεται με τη επώαση μικρών ποσοτήτων συκωτιού και καρδιάς φρεσκοσφαγμένης πάπιας για σαράντα ημέρες.Το διάλυμα που προκύπτει φιλτράρεται,στεγνωνεται υπό ψύχος, ενυδατώνεται ξανά,αραιώνεται επανειλημμένα και τοποθετείται σε σφαιρίδια ζάχαρης.Εαν έστω ένα μόριο από την καρδιά ή το συκώτι της πάπιας επεβίωνε της αραίωσης,η συγκέντρωση του θα ήταν 1 προς 100 εις την 200.Αυτος ο τεράστιος αριθμός που έχει 400 μηδενικά,είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό μορίων που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στο σύμπαν (περίπου ένα googol,που είναι ένα 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά).Στο τεύχος της, της 17ης Φεβρουάριου του 1997 η US News & World Report τόνισε ότι μόνο μια πάπια τον χρόνο απαιτείται για να παρασκευαστεί το προϊόν που είχε πωλήσεις 20 εκατομμυρίων δολαρίων το 1996.Το περιοδικό βάφτισε εκείνο το άτυχο πτηνό «η πάπια των 20 εκατομμυρίων δολαρίων».
Στην πραγματικότητα,οι νόμοι της χημείας λένε ότι υπάρχει ένα όριο στην αραίωση που μπορεί να γίνει χωρίς την ολοκληρωτική απώλεια της αρχικής ουσίας.Αυτό το όριο που σχετίζεται με τον αριθμό του Avogadrο,αντιστοιχεί στις ομοιοπαθητικές αραιώσεις 12C ή 24X (ένα μέρος προς 10 εις την 24).Ο ίδιος ο Hahnemann συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει πραγματικά καμία πιθανότητα να παραμείνει ακόμα και ένα μόριο της αρχικής ουσίας μετά από ακραίες αραιώσεις.Αλλά πίστευε ότι η βίαιη ανακίνηση ή ή κονιορτιοποιηση σε κάθε σκαλοπάτι της αραίωσης αφήνει πίσω μια ουσία «παρόμοια με πνεύμα»-«μη αντιληπτή πλέον με τις αισθήσεις»που θεραπεύει με το να αναζωογονεί την «ζωτική δύναμη του σώματος».Οι σύγχρονοι οπαδοί της ομοιοπαθητικής υποθέτουν ότι ακόμα και εάν το τελευταίο μόριο φύγει, παραμένει μια «ανάμνηση».Η βασιμότητα αυτής της αντίληψης δεν έχει αποδειχθεί.Επιπλέον εάν ήταν αληθινή,κάθε ουσία που συναντούσε ένα μόριο νερού θα μπορούσε να «εντυπώσει» μια «ουσία» που θα προκαλούσε ισχυρά (και απρόβλεπτα) φαρμακευτικά αποτελέσματα όταν απορροφιόνταν από έναν άνθρωπο.
Πολλοί οπαδοί ισχυρίζονται ότι τα ομοιοπαθητικά προϊόντα θυμίζουν τα εμβόλια επειδή και τα δυο παρέχουν ένα μικρό ερέθισμα που ενεργοποιεί μια ανοσοποιητική απάντηση.Αυτή η σύγκριση δεν είναι έγκυρη.Τα ποσοστά των ενεργών συστατικών στα εμβόλια είναι πολύ μεγαλύτερα και μπορούν να μετρηθούν.Επιπλέον οι διαδικασίες ανοσοποίησης παράγουν αντισώματα η συγκέντρωση των οποίων στο αίμα μπορεί να μετρηθεί.Επιπροσθέτως τα εμβόλια χρησιμοποιούνται προληπτικά και όχι για να θεραπεύσουν συμπτώματα .
Ο Stab Ponanski,ενας βοηθός ιατρού που εργάζεται στην δημόσια υγειά κοντά στο Ασβενβιλ,της Βορειας Καρολινας,παρείχε επιπρόσθετες παρατηρήσεις:
«Φαντασθείτε ποσά πολλά συστατικά πρέπει να είναι παρόντα σε ποσότητες ενός ή περισσότερων μοριων,σε κάθε δόση ομοιοπαθητικού φάρμακου. Ακόμα και κάτω από τις πιο προσεκτικά καθαρές συνθήκες η αερομεταφερόμενη σκόνη στο κτίριο όπου κατασκευάζεται το φάρμακο πρέπει να μεταφέρει χιλιάδες διαφορετικά μόρια βιολογικής προέλευσης, προερχόμενα από τοπικές πήγες (βακτηρία,ιοί μύκητες αναπνευστικά σταγονίδια,αποκολλημένα κύτταρα δέρματος,κόπρανα εντόμων) όπως και από μακρινές (γύρη λουλουδιών,σωματίδια χώματος, παράγωγα καύσης) μαζί με ανόργανα σωματίδια γήινης ή ακόμα και εξωγήινης προέλευσης (σκόνη μετεωριτών). Παρομοίως τα αδρανή διαλυτικά που χρησιμοποιούνται στην διαδικασία πρέπει να έχουν την δική τους συλλογή από μικροσκοπικά προϊόντα μόλυνσης.
H διαδικασία αραίωσης/αποτελεσματικοποιησης στην ομοιοπαθητική περιλαμβάνει μια προοδευτική αραίωση που τραβιέται σε απίστευτα ακρα,με «succussion» μεταξύ κάθε αραίωσης.Η διαδικασία succusion περιλαμβάνει την ανακίνηση ή γρήγορα ελαφρά χτυπήματα του δοχείου κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο.Κατα την βήμα με βήμα διαδικασία της αραίωσης,πως είναι δυνατόν η διαδικασία προετοιμασίας του φάρμακου να γνωρίζει ποια από τις αμέτρητες ουσίες στο δοχείο είναι ΑΥΤΗ η οποία έχει αποτέλεσμα? Πως γίνεται χιλιάδες (εκατομμύρια;) μόρια να γνωρίζουν ότι απαιτείται να παραμείνουν αδρανή,ενώ το Ισχυρό αποκτάει το κύρος του Θεραπευτή;Προκαλεί κάτι παραπάνω από δυσπιστία το ότι αυτό το σενάριο μπορεί να οδηγήσει σε ξεχωριστά προϊόντα με απαράμιλλη καταλληλότητα για να θεραπεύσουν συγκεκριμένες ασθένειες.
Συνεπώς μέχρι οι απολογητές της ομοιοπαθητικής να μπορεσουν να μας προμηθεύσουν με έναν λογικό (μη μαγικό) μηχανισμό για την «δραστικοποιηση»-μέσω-αραίωσης μιας από τις πολλές ουσίες σε κάθε ένα από τα προϊόντα τους με ακρίβεια,είναι αδύνατον να δεχτούμε ότι έχουν αναγνωρίσει σωστά τα δραστικά συστατικά στα προϊόντα τους. Κάθε μελέτη που ισχυρίζεται ότι αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα ενός ομοιοπαθητικού προϊόντος πρέπει να απορρίπτεται αμέσως αν δεν περιλαμβάνει μια λίστα από όλες τις ουσίες που είναι παρούσες σε συγκεντρώσεις ίσες ή μεγαλύτερες με το υποτιθέμενο δραστικό συστατικό σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αραίωσης (Σ.τ.μφ.που μπορούν να αφήσουν «εντύπωμα» σύμφωνα με την θεωρία της ομοιοπαθητικής),μαζί με την αιτιολόγηση για την απόρριψη κάθε μιας από αυτές σαν πιθανή ύποπτη για την δραστικότητα του φάρμακου".
Η διαδικασία της «δόκιμης» διάμεσου της οποίας οι ομοιοπαθητικοί αποφασίζουν ποιο φάρμακο ταιριάζει με ποιο σύμπτωμα είναι το ίδιο παράλογη.Οι δόκιμες περιλαμβάνουν την λήψη διάφορων ουσιών καταγράφοντας κάθε σύσπαση,φτάρνισμα,πόνο ή φαγούρα που λαμβάνει χώρα μετά-συχνά για διάστημα αρκετών ημερών.Οι οπαδοί της ομοιοπαθητικής λαμβάνουν ως δεδομένο ότι κάθε αίσθημα που αναφέρθηκε είναι αποτέλεσμα της όποιας ουσίας χορηγήθηκε και ότι εξαιρετικά αραιωμένες δόσεις αυτής της ουσίας μπορούν να είναι το ακριβώς σωστό πράγμα για την θεραπεία οποιουδήποτε έχει αυτά τα συγκεκριμένα συμπτώματα.
Ο Δρ.Park τόνισε ότι για να περιμένει κανείς να λάβεις έστω ένα μόριο από την «φαρμακευτική» ουσία που υποθετικά είναι παρούσα σε χάπια 30Χ,θα πρέπει να πάρει γύρω στα δυο εκατομμύρια από αυτά,που σημαίνει την συνολική λήψη περίπου χιλίων τόνων λακτόζης συν τις οποιεσδήποτε ακαθαρσίες που περιείχε η λακτόζη.
«Ερευνα» που ΔΕΝ εντυπωσιάζει.
------------------------------
Αφού πολλά ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν περιέχουν ανιχνεύσιμα ποσά δραστικής ουσίας είναι αδύνατον να ελεγχθεί εάν περιέχουν ή όχι αυτά που αναγράφονται στην ταμπέλα τους.Σε αντίθεση με τα περισσότερα δραστικά φάρμακα,τα ομοιοπαθητικα δεν έχουν ποτέ αποδειχθεί αποτελεσματικά ενάντιων των ασθενειών με διπλές τυφλές κλινικές μελέτες.Στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ομοιοπαθητικών φάρμακων δεν έχει ποτέ ελεγχθεί.
Το 1990 ένα άρθρο στο «Περίληψη της Επιδημιολογίας» ανέλυσε 40 μελέτες που είχαν συγκρίνει την ομοιοπαθητική θεραπεία με την κλασική θεραπεια,με την χρήση placebo ή καθόλου θεραπεία.Οι συγγραφείς κατέληξαν ότι όλες πλην τριών είχαν μέγιστα λάθη στον σχεδιασμό τους και μόνο μια από αυτές τις τρεις ανέφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.Οι συγγραφείς κατέληξαν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία έχει παραπάνω άξια από ο,τι ένα placebo.
To 1994 το περιοδικό Pediatrics δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυρίζονταν ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία είχε αποδειχτεί αποτελεσματική εναντίον περιπτώσεων ελαφριάς διάρροιας σε παιδία της Νικαραγουας.Ο ισχυρισμός βασίζονταν ότι σε συγκεκριμένες ημέρες,η ομάδα των παιδιών που λάμβανε την ομοιοπαθητική θεραπεία είχε λιγότερα κόπρανα από ο,τι η ομάδα που λάμβανε το placebo.Όμως οι Sampson και London τόνισαν : (1) η μελέτη χρησιμοποίησε ένα αναξιόπιστο και αναπόδεικτο διαγνωστικό κα θεραπευτικό σχήμα ,(2) δεν υπήρχε επίβλεψη για να αποφευχθεί η νόθευση του προϊόντος, (3) η επιλογή της θεραπείας ήταν αυθαίρετη, (4) τα δεδομένα ήταν τοποθετημένα σε ομάδες με παράξενο τρόπο και περιείχαν λάθη και ασυνέπειες,(5) τα αποτελέσματα είχαν αμφισβητούμενη κλινική άξια και (6)δεν υπήρχε όφελος για την δημόσια υγειά γιατί το μόνο γιατρικό που απαιτείται για την ήπια διάρροια της παιδικής ηλικίας είναι η λήψη επαρκούς ποσότητας υγρών για να προληφθεί ή να διορθωθεί η αφυδάτωση.
Το 1995 το Prescrire International,ένα γαλλικό περιοδικό που αξιολογεί φαρμακευτικά προϊόντα, δημοσίευσε μια βιβλιογραφική περίληψη που κατέληγε:
Καθώς οι ομοιοπαθητικές θεραπείες χρησιμοποιούνται γενικά σε καταστάσεις με ποικίλη έκβαση ή που μπορούν να θεραπευτούν αυτόματα (έτσι προκύπτει η τύπου placebo ανταπόκριση τους),αυτές οι θεραπείες θεωρούνται ευρέως ότι έχουν κάποιο αποτέλεσμα σε κάποιους ασθενείς, Όμως παρά τον μεγάλο αριθμό συγκριτικών μελετών που διεξάγησαν έως σήμερα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η ομοιοπαθητική είναι περισσότερο δραστική από οποιαδήποτε άλλου θεραπεία τύπου placebo που χορηγήθηκε σε όμοιες συνθήκες.
Το Δεκέμβριο του 1996,μια μεγάλη αναφορά δημοσιεύτηκε από την Ομοιοπαθητική Ιατρική Ερευνητική Ομάδα (Homoeopathic Medicine Research Group-HMRG),μια ομάδα ειδικών που συγκροτήθηκε από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.H HMRG περιελάμβανε ομοιοπαθητικούς, ιατρούς-ερευνητές και ειδικούς στην κλινική έρευνα,την κλινική φαρμακολογία,την βιοστατιστική και την κλινική επιδημιολογία.Ο σκοπός της ήταν να αξιολογήσει δημοσιευμένες και μη μελέτες ελεγχόμενων δοκίμων ομοιοπαθητικής θεραπείας.Αφού εξέτασε 184 αναφορές,οι σύνεδροι κατάληξαν ότι : (1) μόνο 17 ήταν σχεδιασμένες αρκετά καλά για να αξίζει να τις λάβουν υπόψη,(2) σε κάποιες από αυτές τις δόκιμες οι ομοιοπαθητικές προσεγγίσεις μπορεί να είχαν περισσότερο αποτέλεσμα από ένα placebo ή την μη λήψη θεραπείας και ότι (3) o αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτές τις δόκιμες ήταν πολύ μικρός για να βγει κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής θεραπείας για οποιαδήποτε συγκεκριμένη κατάσταση.Με απλά λόγια η περισσότερη ερευνά στην ομοιοπαθητική είναι άχρηστη και κανένα ομοιοπαθητικό σκεύασμα δεν έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό για οποιοδήποτε θεραπευτικό σκοπό.Το Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Κατά της Απατής Στην Υγειά έχει προειδοποιήσει ότι η «σχηματική φύση της ομοιοπαθητικής εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των ομοιοπαθητικών ερευνητών».
Το 1997 μια Λονδρέζικη Αρχή Υγείας αποφάσισε να σταματήσει να πληρώνει για ομοιοπαθητική θεραπεία αφού κατέληξε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για να υποστηρίξουν την χρήση της.H αρχή υγείας Lambert,Southwark και Lewisham απευθυνόταν σε πάνω από 500 ασθενείς τον χρόνο στο Βασιλικό Ομοιοπαθητικό Νοσοκομείο στο Λονδίνο.Ιατροί που εργάζονταν στην δημόσια υγειά ανασκόπησαν την δημοσιευμένη επιστημονική βιβλιογραφία σαν ένα μέρος μιας γενικότερης κίνησης προς την αγορά περισσότερο βασισμένων σε αποδείξεις θεραπειών.Η ομάδα κατέληξε ότι πολλές από τις μελέτες ήταν μεθοδολογικά εσφαλμένες και ότι πρόσφατη ερευνά που παρήγαγε το Βασιλικό Ομοιοπαθητικό Νοσοκομείο δεν περιείχε πειστικές αποδείξεις ότι η ομοιοπαθητική παρείχε κλινικό όφελος.
(σημειωση σ.τ.μτφ:Το 2005 το εγκυρο Βρετανικο ιατρικο περιοδικο Lancet δημοσιευσε μια μετααναλυση μελετων ομοιοπαθητικων θεραπειων που καταληγει στο συμπερασμα οτι οι ομοιοπαθητικες θεραπειες μονο αποτελεσματα placebo προκαλουν.)
Οι οπαδοί της ομοιοπαθητικής διαλαλούν τις λίγες «θετικές» μελέτες σαν απόδειξη ότι η «ομοιοπαθητική λειτουργεί».Ακόμα και εάν τα αποτελέσματα τους μπορούσαν να αναπαραχθούν με συνέπεια (πράγμα που φαίνεται απίθανο),το περισσότερο που η μελέτη μιας θεραπείας για μια ασθένεια μπορεί να αποδείξει είναι ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική εναντίον της συγκεκριμένης ασθενειας.Δεν θα επικυρώσει τις βασικές θεωρίες της ομοιοπαθητικής ή θα αποδείξει ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι χρήσιμη για άλλες ασθένειες.
Τα αποτελέσματα placebo μπορεί να είναι ισχυρά φυσικά αλλά το δυνητικό όφελος της ανακούφισης των συμπτωμάτων με placebo πρέπει να αξιολογείται σε σχέση με την βλάβη που μπορεί να προκύψει από το να βασίζεται κανείς -και να πετάει τα λεφτά του- σε αναποτελεσματικά προϊόντα.Η αυτόματη ύφεση είναι επίσης ένας παράγοντας στην δημοτικότητα της ομοιοπαθητικής.Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που αποδίδουν εκτίμηση σε ένα ομοιοπαθητικό προϊόν για την ανάρρωση τους,θα περνούσαν εξίσου καλά χωρίς αυτό.
Οι ομοιοπαθητικοί εργάζονται σκληρά για να καλυφθούν οι υπηρεσίες τους από τις ασφαλιστικές εταιρίες.Ισχυρίζονται ότι παρέχουν φροντίδα που είναι ασφαλέστερη,πιο ήπια και λιγότερο ακριβή από την συμβατική θεραπεία-και που μεριμνά περισσότερο για την πρόληψη.Όμως οι ομοιοπαθητικές θεραπείες δεν προλαμβάνουν τίποτα ενώ πολλοί ηγέτες της ομοιοπαθητικής είναι εναντίον της ανοσοποίησης (εμβόλια).Εξίσου άσχημα μια αναφορά από το Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου για Την Ομοιοπαθητική του 1997 περιέγραψε πως ένας ομοιοπαθητικός γιατρός είχε προτείνει την χρήση ομοιοπαθητικών προϊόντων για την πρόληψη και την θεραπεία της στεφανιαίας νόσου.Σύμφωνα με το άρθρο ,ο ομιλητής πρότεινε διάφορα 20C και 200c προϊόντα σαν εναλλακτικά της ασπιρίνης ή των φάρμακων που χαμηλώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης,που έχει αποδειχτεί ότι ελαττώνουν τα περιστατικά καρδιακών επεισοδίων και προσβολών (Σ.τ.μφ.η ασπιρίνη και τα φάρμακα που ελαττώνουν την χοληστερόλη όχι τα ομοιοπαθητικά)
(Σ.τ.μφ παρακάτω ο συγγραφέας αναφέρεται στο παράνομο μάρκετινγκ των ομοιοπαθητικών και αναλυτικά σε μια συγκεκριμένη εταιρία πώλησης ομοιοπαθητικών φάρμακων.Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε τι λέει αν γνωρίζετε αγγλλικα.Το αρθρο ολοκληρο θα το βρειτε στο www.quackwatch.org).
Νομίζω από το υπόλοιπο άρθρο η σημαντικότερη φράση είναι εδώ:
Εάν ο Αμερικανικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Τροφίμων και Φάρμακων απαιτούσε από τις ομοιοπαθητικές θεραπείες να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα τους για να παραμείνουν στην αγορά-δηλ. απαιτούσε από τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα να πληρούν την ίδια προϋπόθεση που υποχρεούνται να πληρούν οι άλλες κατηγόριες φάρμακων-η ομοιοπαθητική θα εξαφανιζόταν στις ΗΠΑ.
Για να το κάνουμε λιανά τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πωλούνται χωρις να εχουν αποδειξει την αποτελεσματικοτητα τους.
-------------------------------------------------------------
quote:
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ !!Η κλασσική ιατρική από την άλλη μιλάει για σθένειες. για την κάθε μία από τις οποίες χορηγεί κάποιες ουσίες.
Καταλαβαίνουμε την διαφορά;;
Καταλαβαινουμε οτι η ανωθεν φραση σου ειναι ασυναρτητη.
Καθε ασθενεια εχει και την αιτιολογια της και αυτη πρεπει να εντοπισουμε για να βρουμε και την ορθη αντιμετωπιση της.
quote:
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ουσία που απευθύνεται σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο΄-ιδιοσυγκρασία και όχι σε μία συγκεκριμένη ασθένεια.
Το ομοιοπαθητικο σκευασμα ειναι υπεραιραιωμενα διαλυμα υδατος,αλκοολης ή λακτοζης σε τετοιο βαθμο που ακομα και εαν τυχαινε η διαλυμενη ουσια να εχει καποια θεραπευτικη δραση (οπως πχ με τα βοτανα) δεν μενει συχνα ουτε ενα μοριο απο αυτην στο διαλυμα για να μπορεσει να δρασει.
quote:
Ετσι, απλά, ο βασικότερος νόμος την Ομοιοπαθητικής, η χορήγηση του ομοίου, καταστρατηγείται τελείως όταν δίνεις - σύμφωνα με την κλασσική νοοτροπία και αντίληψη της ασθένειας - σε όλους τους συμετέχοντες στην έρευνα το ίδιο φάρμακο.
Ανετα μπορεις να δοκιμασεις την ομοιοπαθητικη υπο αυτους τους ορους.Παιρνεις μια ομαδα ασθενων με το ιδιο προβλημα,την στελνεις στον ομοιοπαθητικο,τους δινει την συνταγη.Μετα στους μισους δινεις placebo θεραπεια και τους υπολοιπους αφηνεις να παρουν οτι τους συνεστησε ο ομοιοπαθητικος.Και μετα καταγραφεις την πορεια τους.Εκανε τιποτα η θεραπεια που τους συνεστησαν?
Επαναλαμβανω η ομοιοπαθητικη στις κλινικες δοκιμες πατωνει εντυπωσιακα,δεν δειχνει αποτελεσματα που να υπερβαινουν το placebo.
Ο Hanneman εκανε λαθος αγαπητε Μαριε.Οι ασθενειες δεν οφειλονται σε διαταραχη της ζωτικης δυναμης ουτε σε καποιο ειδος μιασματος.Οι ασθενειες εχουν πολλες και διαφορετικες αιτιες και αναλογα με την αιτια αντιμετωπιζονται.
Αν παθεις καρκινο,μια κακοηθη νεοπλασια,οπου καποια κυτταρα του σωματος σου πολλαπλασιαζονται ανεξελεκτα δεν θα πας στον ομοιοπαθητικο να σου δωσει υπεραραιωμενο διαλυμα ουσιας που προκαλει ομοια συμπτωματα με τον ογκο σου σε καποιον υγιη γιατι θα ψοφησεις.Θα πας να παρεις θεραπεια που θα θερισει αυτα τα κυτταρα προτου σε θερισουν αυτα.
Αν μολυνθεις με σταφυλοκοκκο,δεν θα πας στον ομοιοπαθητικο να σου δωσει φαρμακο με διαλυμα ουσιας που προκαλει ομοια συμπτωματα σε υγιη με αυτα που σου προκαλει ο σταφυλοκκοκος γιατι θα σαπισεις.Θα πας να παρεις αντιβιωση για σκοτωσει τον σταφυλοκοκκο.
Αν παθεις ενδοκρανιακη αιμοραγια,δεν θα πας στον ομοιοπαθητικο να σου δωσει υπεραιωμενο διαλυμα ουσιας που προκαλει σε υγιη,συμπτωματα ομοια με αυτα που σου προκαλει η ενδοκρανιακη αιμοραγια,γιατι θα τα τιναξεις η θα μεινεις αναπηρος.Θα πας στο γιατρο για να παρεις ειτε φαρμακευτικη αγωγη ειτε για να μπεις στο χειρουργειο να σου ανοιξουν το κρανιο και να αφαιρεσουν το αιματωμα.
Αν παθεις διαβητη δεν θα πας στον ομοιοπαθητικο να σου δωσει διαλυμα υπεραιωμενης ουσιας που προκαλει σε υγιη συμπτωματα ομοια με αυτα που σου προκαλει ο διαβητης,θα πας στον γιατρο να σου δωσει ινσουλινη,που ναι μεν δεν αντιμετωπιζει την αδυναμια του οργανισμου σου να παραγει ινσουλινη αλλα αντιμετωπιζει αποτελεσματικα την ελλειψη της δινοντας αυτο που σου λειπει.(σημειωση:τα βλαστικα κυτταρα δινουν πολλες υποσχεσεις για την ριζικη θεραπεια του διαβητη).
Αν εχεις μεσογειακη αναιμια,δεν θα πας στον ομοιοπαθητικο να σου δωσει διαλυμα ουσιας που προκαλει σε υγιη συμπτωματα ομοια με αυτα που προκαλει η αναιμια σε σενα,γιατι θα υποφερεις η/και θα πεθανεις.Θα πας ειτε να κανεις μεταγγισεις αναπληρωνοντας ετσι αυτο που σου λειεπει ειτε να υποβληθεις σε μεταμοσχευση μυελου (μεγαλου ρισκου επεμβαση που ομως αν πετυχει σε απαλλασει απο το προβλημα).
Η ομοιοπαθητικη δεν βασιζεται σε επιστημονικες αρχες αλλα στην συμπαθητικη μαγεια.
Η ομοιοπαθητικη υπαρχει απο το 1800 και δεν καταφερε ουτε για αστειο τα επιτευγματα της επιστημονικης ιατρικης που στα τελευταια χρονια εξαλειψε απο προσωπου γης τρομερες ασθενειες και διπλασιασε τον μεσο ορο ζωης.

Edited by - medtech on 23/06/2007 15:13:03