- Το πειραμα του Πυθαγορα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Που μπορω να βρω τα νουμερα (γωνιες,πλευρες κτλ) για να το φτιαξω;
Φιλικα...
"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"
Πού χάθηκες καλέ μου?Ελπίζω να είσαι καλά.
Δεν γνωρίζω αν αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα,αλλά στο πείραμα στο οποίο αναφέρεσαι,δεν είναι κύλινδρος,αλλά ένα άλλο στερεό εκ περιστροφής,σαν δυο ίσοι κώνοι ενωμένοι στις βάσεις τους.
Οι τριγωνικές βάσεις είναι ενωμένες στην κάθετη πλευρά τους.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα σου γράψω όταν θυμηθώ κι άλλα πράγματα...Πάντως δε γνωρίζω τα γεωμετρικά στοιχεία (δυστυχώς).
Σε χαιρετώ για την ώρα,ο Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Αν εννοείς φίλε RMCCTR το πείραμα, που περιγράφει η Darkangel_78, μπορείς να το κανείς με 2 βέργες (ξύλινες σιδερένιες….) και μια μπάλα.
Οι 2 βεργιές θα ενώνονται στις 2 άκρες τους και θα σχηματίζουν ένα βε (V). Οι άλλες 2 άκρες από τις βέργες, θα έχουν μια απόσταση μεταξύ τους, όσο είναι η διάμετρος της μπάλας. Το σημείο που ενώνονται οι 2 βέργες, θα πατάει στο έδαφος, και οι άκρες από τις βέργες οι οποίες δεν ενώνονται, θα σηκώνονται από το έδαφος, τόσο όσο είναι πάλι, η διάμετρος της μπάλας.
Αν τοποθετήσεις τη μπάλα πάνω στο σημείο που ενώνονται οι 2 βέργες που ακουμπούν στο έδαφος, τότε θα παρατηρήσεις ότι η μπάλα προχωράει προς την κατεύθυνση όπου οι βέργες είναι σηκωμένες από το έδαφος, με ύψος όσο είναι η διάμετρος της μπάλας.
Μπορεί η ποριά της μπάλας να έχει κατεύθυνση προς το ανηφορικό μέρος των βεργών, αλλά πάντα η κίνηση της είναι παράλληλη με το έδαφος.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα.

Γνωριζει καποιος για το πειραμα του Πυθαγορα οπου ενας κυλινδρος κυλα προς την ανηφορικη μερια δυο τριγωνικων βασεων;
Που μπορω να βρω τα νουμερα (γωνιες,πλευρες κτλ) για να το φτιαξω;
Φιλικα...
[/quote
ta exw ...alla mono me antalagh...ti mporeis na dwseis?
D.Β15
quote:
ta exw ...alla mono me antalagh...ti mporeis na dwseis?
Συγχαρητηρια στο μελος demosthenis που ξερει τι θα πει ανταλλαγη αποψεων και γνωσεων
Φιλε μου η γνωση δεν πουλιεται για αυτο κρατα αυτα που εχεις και δεν σε χρειαζομαι
Κριμα και για το ψευδωνυμο που διαλεξες
Κριμα...
Φιλικα...
Edited by - RMCCTR on 09/01/2003 19:31:12
PRIN APO POLAAA XRONIA ENAS ''POROMENOS'' DASKALOS STO DIMOTIKO MAS
EKANE MIA MIKRH EPIDIXOULA PERI OPHTHALMAPATHS.
THIMAME OTI OLA TA PITSIRIKIA STHN TAXH MONO KOLOTOUMPES DEN KANAME
APO TO THEAMA!!!
APOTI THIMAME TO PIRAMA EGINE ETSI AKRIVOS OPOS TO PERIEGRAPSES.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 25/03/2003 18:51:30
Ισως να ειναι και εντελως λαθος ο συνειρμος μου αλλα εχοντας ακουσει για την ανηφορα της Πεντελης - οπου το αμαξι ανηφοριζει αντι να κατηφορησει και υποστηριζουν οτι ειναι οφθαλμαπατη - και διαβαζωντας τωρα το πειραμα, αναρωτηθηκα κατα ποσο αυτα τα δυο μπορουν να συνδεθουν....
And I keep on wondering....
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ TOPIC ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ!ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΜΕ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ.
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Edited by - Skies tou Fegariou on 25/03/2003 20:57:59
Edited by - Skies tou Fegariou on 25/03/2003 20:58:32
Ρε Δημοσθένη...ΈΛΕΟΣ ρε φίλε μου...
Δεν ντράπηκες να γράψεις αυτό το πράγμα σε δημόσιο topic..? Θα μπορούσες τουλάχιστον να κάνεις την ανήθικη πρότασή σου στον φίλο που ζητά τα δεδομένα αυτα - και πάλι βεβαίως αναφέρομαι σε ανήθικη πρόταση..
Μετά και από αυτή την φράση του Δημοσθένη θα ήθελα να προτρέψω τον Coordinator να ανοιχθεί θέμα ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ή ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ και πάει λέγοντας ειδικά για άτομα σαν τον φίλο Δημοσθένη.
Άσφαλως αστειεύομαι...
quote:
Κρίμα για το όνομα που επέλεξες
ΕΛΕΟΣ ..................ΕΛΕΟΣ............
**Τake It or Leave It**
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΕΑ.ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΜΕ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤAME
Και ζητώντας συγνώμη ίσως από τον φίλο RMCCTR γιατί τον προσέβαλε...?
Ποιός το ΠΑΡΑ - Τραβάει στην τελική, φίλε μου?
**Take It or Leave It**
quote:
Ισως να ειναι και εντελως λαθος ο συνειρμος μου αλλα εχοντας ακουσει για την ανηφορα της Πεντελης - οπου το αμαξι ανηφοριζει αντι να κατηφορησει και υποστηριζουν οτι ειναι οφθαλμαπατη - και διαβαζωντας τωρα το πειραμα, αναρωτηθηκα κατα ποσο αυτα τα δυο μπορουν να συνδεθουν....
Μηπως εκει εχουν δημιουργηθει ιδιες συνθηκες με αυτες του πειραματος ...αλλα σε φυσικο πλεον περιβαλλον ???
quote:
Καλησπερα σαςΙσως να ειναι και εντελως λαθος ο συνειρμος μου αλλα εχοντας ακουσει για την ανηφορα της Πεντελης - οπου το αμαξι ανηφοριζει αντι να κατηφορησει και υποστηριζουν οτι ειναι οφθαλμαπατη - και διαβαζωντας τωρα το πειραμα, αναρωτηθηκα κατα ποσο αυτα τα δυο μπορουν να συνδεθουν....
-----------------------------ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ. ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΛΙΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠ'ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Η ΓΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ Η ΓΩΝΙΑ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ , Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΚΛΙΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.
ΦΙΛΙΚΑ,ΝΙΚΟΣ