- "ΜΟΝΟΙ"... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Μονοι ομως περναμε τις δυσκολιες της ζωης και την μαχη με τον εαυτο μας,τις ενοχες και τις αδυναμιες.
Οταν πεθαινουμε παλι μονοι αντιμετωπιζουμε το θανατο αλλα μηπως και τοτε θα μας περιμενουν πολλοι?
Δυσκολο ταξιδι η ζωη.....
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
Edited by - Κωστας on 01/12/2003 19:54:19
![]()
![]()
![]()
σε ευχαριστω
ισως ομως θα ηταν καλυτερα να το τοποθετουσες στο τοπικ "μοναξια"
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2260
ταιριαζει θαρρω καλυτερα:)))
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Edited by - manos on 01/12/2003 20:54:52
Μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες γιατι αυτο με ενδιαφερει πιο πολυ απο ολα.
Το σκεφτηκα να το βαλω εκει (μοναξια) αλλα πιστευα οτι δεν ταιριαζε.
Δεν θελω να εκφρασω με αυτο το θεμα την μοναξια που μπορει να νιωθω εγω και αλλοι ανθρωποι,αλλα να εκφρασω την συνηδητοποιηση που εχω εδω και πολυ καιρο και το νιωθω ΠΑΡΑ πολυ εντονα,οτι ειμαστε ψυχες που εχουμε γεννηθει στην γη για μαθηματα αγαπης κυριως και οτι αυτο που νιωθουμε και οτι περναμε (εμποδια και δυσκολιες) δεν εχει καμια σχεση με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μας ειναι.
Ενοω απο εκει που ερχομαστε πριν γενηθουμε.
Επισης σε ΠΟΛΥ δυσκολες στιγμες (και με περιμενουν και αλλες..) αναρωτιωμουν γιατι να ειναι τοσο δυσκολα και τοτε μου ηρθε η "φωτιση"
Η δυναμη ειναι μεσα μου και περιμενει να την ανακαλυψω.
Κανεις δεν θα με μαθει να αντιμετωπιζω τον κακο μου εαυτο,τους φοβους μου ειναι δικη μου δουλεια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

αναφορικά με τις δυσκολίες της ζωής που επισήμανες αλλού, να σου θυμίσω πως, ναι, η ζωή είναι δύσκολη φίλε μου αλλά, αναζητούμε τα προβλήματα γιατί έχουμε ανάγκη απο τα δώρα τους.
Μόνοι ερχόμαστε στη ζωή, μόνοι θα φύγουμε, με τη διαφορά οτι αυτοί που δε βίωσαν τη μοναχικότητα ως ευκαιρία για δημιουργική εξέλιξη του εαυτού τους, αυτοί θα φύγουν άδειοι, ενώ αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεισέφεραν προς την τελείωση του εαυτού τους (μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία), αυτοί, θα φύγουν γεμάτοι...
Νά' σαι καλά, καλημέρα
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Πες μου σε παρακαλω ποια ειναι τα δωρα απο τα προβληματα που οπως ειπες αναζητουμε.
Πρωσωπικα τη μοναξια που νιωθω απο την εφηβεια δεν την αναζητησα σε καμια περιπτωση,μονη της με βρηκε και μου τα πηρε ΟΛΑ.
Τι εχω παρει απο αυτη? Εκτος απο τα ασχημα εχω μαθει να συμπονω πιο πολυ,να αγαπαω χωρις ορους (το δουλευω αυτο) και ισως να 'γνωριζω' και τον εαυτο μου.
Αν ενοεις αυτα δωρα τοτε αξιζει οτι περναει καποιος που νιωθει ετσι οντως.
Να σαι καλα 
Φιλε matrx συμφωνω απολυτα μαζι σου. Μονο ετσι θα ανακαλυψεις ποιος εισαι και πολλα αλλα,μεσα απο την εσωτερικη σου συζητηση που την κανεις οταν εισαι η νιωθεις μονος.
Edited by - Κωστας on 02/12/2003 12:07:44
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ...
Να σται καλα και οι δυο σας ![]()
Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στις ερωτήσεις.
Απλά, πρέπει να μάθουμε στους εαυτούς μας να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις.
Και να θυμάστε, όταν δίνεις λαμβάνεις, όταν λαμβάνεις δημιουργήσαι.
Όταν δημιουργήσαι δεν είσαι μόνος(μοναξιά).
Υπάρχει διαφορά στη μοναξιά και στη μοναχικότητα.
Η μοναχικότητα είναι δημιουργική (γι' αυτό δεν αναφέρομαι στη μοναξιά)
Η μοναξιά είναι βάρος. Είναι να είσαι σε πλήθος και να νοιώθεις μόνος.
Η μοναχικότητα είναι εξερεύνηση. Είναι να είσαι μόνος και να νοιώθεις πλήρης.
Καλημέρα και στους δυό σας.
~Γρηγόρης~
quote:
Αγαπητέ Κώστα, μόνος σου έδωσες την απάντηση...
Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στις ερωτήσεις.
Απλά, πρέπει να μάθουμε στους εαυτούς μας να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις.
Και να θυμάστε, όταν δίνεις λαμβάνεις, όταν λαμβάνεις δημιουργήσαι.
Όταν δημιουργήσαι δεν είσαι μόνος(μοναξιά).
Υπάρχει διαφορά στη μοναξιά και στη μοναχικότητα.
Η μοναχικότητα είναι δημιουργική (γι' αυτό δεν αναφέρομαι στη μοναξιά)
Η μοναξιά είναι βάρος. Είναι να είσαι σε πλήθος και να νοιώθεις μόνος.
Η μοναχικότητα είναι εξερεύνηση. Είναι να είσαι μόνος και να νοιώθεις πλήρης.
Καλημέρα και στους δυό σας.~Γρηγόρης~
Πολυ σωστος φιλε Γρηγορη!
Τελικα παιδια μεσα απο τον πονο και γενικα τα δυσκολα που περναει κανεις βρισκεται και ενα μαθημα,κατι πολυ χρησιμο για την εσωτερικη αναπτυξη.
Συμφωνειται?
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
Edited by - Κωστας on 04/12/2003 13:41:32
και εγώ πιστεύω ότι όλες οι ερωτήσεις βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα μας, πάντα όλες οι απαντήσεις υπάρχουν μέσα μας. Μου έχει συμβεί πολλές φορές να βρίσκω απαντήσεις σε διάφορα θέματα όταν κάθομαι μόνος μου και ήρεμο, η μοναχικότητα θεωρώ ότι είναι από μόνη της ένα δώρο, μέσα σε αυτήν είσαι μόνο εσύ και ο εαυτό σου, που πάντα σου μιλάει αλλά με την φασαρία που γίνεται γύρω σου δεν μπορείς να τον ακούσεις.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Φιλε Ιασωνα πολυ σωστα τα λες! Μεσα σε ολη την φασαρια που να τον ακουσουμε τον καημενο τον εαυτουλη μας ![]()
Αυτο που θα αναφερω ισως ειναι ασχετο με το θεμα μας εδω και παρακαλω να μου το συγχωρησετε αλλα θα το αναφερω γιατι ειπες οτι μιλαει ο εαυτος αλλα δεν τον ακουμε.
Δεν ηταν παραπανω απο 2 βδομαδες πρινενα μηνα οπου ασχολιομουν με διαλογισμο. Μην φανταστεις τιποτα σπουδαια αλλα απλα ξαπλωνα και προσπαθουσα να σταματησω ολες τις σκεψεις στο μυαλο μου.
Για να μην σας κουραζω ενω μεσα σε μια ωρα ενω ειχε ηρεμησει το μυαλο μου αρκετα απο τις σκεψεις ακουσα ξαφνικα μια ΥΠΕΡΟΧΗ,ΓΑΛΛΗΝΙΑ,ΑΠΑΛΗ μελωδια η οποια κρατησε περιπου ενα λεπτο.
Δεν ηταν απο το σπιτι για τους λογους οτι λειπαν ολοι,ειχα κλειστα τα παντα και τελευταιο δεν ηταν γηινη μουσικη σε καμια περιπτωση!
Μιλησα σε μια εκπομπη σε ενα καναλι που ετυχε να ειχε θεμα τον διαλογισμο και ρωτησα τι θα μπορουσε να ηταν αυτη η γαληνια μελωδια.
Μου απαντησε ενας που ασχολειται χρονια και μου ειπε οτι εχει να κανει με τον εσωτερο εαυτο μου,το πραγματικο μου ειναι και το background.(Μαλον θα ενοουσε απο αλλες μου ζωες).
Φυσικα μετα απο αυτο ενιωσα πολυ ομορφα για τον εαυτο μου ![]()
Edited by - Κωστας on 06/12/2003 14:45:02
Edited by - Κωστας on 06/12/2003 14:49:09
quote:
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ?ΠΕΡΝΑΩ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.ΙΣΩΣ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΟΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΩ.
Καλησπέρα και από εμένα σε αυτό το θέμα.
Κάτια σε καταλαβαίνω.
Πράγματι δεν είναι περίεργο.
Το πρώτο βήμα λένε ότι είναι το πιο δύσκολο.
Η μοναξιά σε χτυπάει μόνο όταν εσύ νιώθεις μονος/η λέω εγώ.
Όπως οι περισσότεροι πιστεύω στην συζητήση έχουν νιώσει και ξεπεράσει την υποτιθέμενη μοναξιά έτσι και εγώ.
Έχω περάσει τα τελευταία 4 χρόνια χωρίς καμία πραγματική φίλια και όμως πιστεύω ότι διασκεδάζω στην ζωή μου, ειδικότερα το τελευταίο χρόνο.
Έχω βρει καταφύγιο στα βιβλία και στην εσωτερική μου ηρεμία.
Έχω μάθει πια να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και έχω μάθει να απορρίπτω το άγχος και οτιδήποτε μπορεί να με επηρεάσει αρνητικά (σε ένα βαθμό).
Και όμως αυτό που έχω καταφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που ΘΑ καταφέρω.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις αγαπητέ Κώστα.
Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι ‘μεσα μας’ , πάντα θα εξελισσόμαστε και πάντα θα πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάτι παραπέρα να μάθουμε.
Όποτε έχουμε δυσκολία αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε.
Μην αφήνεις τον χρόνο να σε ξεγελά.
Να σκέφτεσαι ότι μόνος σου θα τα επιτυχείς όλα.
Όταν τέλος γύρο σου βλέπεις κάτι που σε δυσαρεστεί μην λυπηθείς για αυτό, να ευχηθείς για αυτό, να προσπαθήσεις να το αλλάξεις έστω και αν δεν βρεις ανταπόκριση.
Αυτά για τώρα.
Φιλικά Γιάννης.

Edited by - Flawless on 06/12/2003 17:41:49
Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι ‘μεσα μας’ , πάντα θα εξελισσόμαστε και πάντα θα πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάτι παραπέρα να μάθουμε.
Όποτε έχουμε δυσκολία αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε.
Μην αφήνεις τον χρόνο να σε ξεγελά.
Να σκέφτεσαι ότι μόνος σου θα τα επιτυχείς όλα.
Όταν τέλος γύρο σου βλέπεις κάτι που σε δυσαρεστεί μην λυπηθείς για αυτό, να ευχηθείς για αυτό, να προσπαθήσεις να το αλλάξεις έστω και αν δεν βρεις ανταπόκριση.
Να εισαι καλα εσυ και ολοι.
Αγαπητή Κάτια, έτσι είναι και χαίρομαι που το επισημαίνεις για τον εαυτό σου και δε κλαψουρίζεις επειδή είσαι μόνη.
Είναι πολύ σημαντικό να περνάμε δημιουργικά στη ζωή μας.
Αυτό δεν υπαγορεύει την ύπαρξη παρέας ή όχι.
Μπορεί η παρέα μας να μη μας "κάνει" πλέον.
Να έχουμε αλλάξει εμείς ή η παρέα μας (τα άτομα που την απαρτίζουν).
Μπορούμε να αλλάξουμε ρότα, αλλά μέχρι τότε αν τα βρίσκουμε με τον εαυτό μας τι πιο όμορφο απο το να περνάμε δημιουργικές ώρες μαζί του.
Προσωπικά, μου αρέσει πολύ ο εαυτός μου, με την έννοια οτι με ικανοποιεί έτσι όπως είναι.
Τον αγαπάω και προσπαθώ να μη του καταλογίζω ευθύνες.
Τον αγαπάω, δίχως να φτάνω σε σημείο ναρκισσισμού.
~Γρηγόρης~
quote:
Μοναξιά χιλιάδες φύλλα….
Ήρθε πάλι εκείνη, δεν ξέρω πως.
Πέρασε κατευθείαν απ τα σκοτάδια,
Και βγήκε στους κήπους της ψυχής.
Την έπιασα να κόβει άνθη γιασεμιού,
στις αναμνήσεις μου.
Χαλάρωσε η μάσκα και μπήκα στην ουσία.
Κι έμεινε ο καθρέφτης να μου δείχνει,
το προφίλ του χρόνου.
Και τα καλά και τα κακά είχαν πάντα,
την ίδια σημασία.
Για την ζωή όλα αυτά ποτέ δεν είχαν σημασία,
Πάντα σε μαθαίνει ότι δεν κατέχεις αρκετά.
Και αν αυτό μοιάζει σαν ποίημα,
είναι σαν να πρέπει να αποδεχτώ,
ότι ο καθένας είναι μόνος του.
Αλλά θα μου το μάθεις ζωή που θα πάει,
εγώ θα μένω μεταξεταστέως και εσύ,
θα με αφήνεις στην ίδια τάξη.
Μόνος μου, μόνος μου..
. Μόνος μου, μόνος μου..
Μόνος μου, μόνος μου..
Μόνος μου, μόνος μου..
Μόνος μου, μόνος μου..
Δεν είναι και τόσο άσχημα, εδώ μοναχικά.
. Μόνος μου, μόνος μου..
Μόνος μου, μόνος μου..
Μόνος μου, μόνος μου..
Αρχίζω να το μαθαίνω, καλά τα πάω
. Μόνος μου, μόνος μου..
Μόνος μου, μόνος μου..
άπο την εσωποίση.
H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ
Νομίζω φίλε Κώστα οτι τελικά μόνο μόνοι δεν είμαστε, πιστεύω πως κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του τον ανώτερο εαυτό του, τον φύλακα άγγελό του και τους πνευματικούς του οδηγούς ανάλογα με την αποστολή του. Η μοναξιά που νιώθουμε μου είχε πει ένας δάσκαλος είναι η απελπισίσα της ψυχής μας πυ δεν μπορεί να επικοινωβήσει συνειδητά με αυτές τισ οντότητες. Νομίζω οτι τελικά η μοναξιά είναι το μόνο αδύνατο κατόρθωμα στη ζωή.
quote:
Για να μην σας κουραζω ενω μεσα σε μια ωρα ενω ειχε ηρεμησει το μυαλο μου αρκετα απο τις σκεψεις ακουσα ξαφνικα μια ΥΠΕΡΟΧΗ,ΓΑΛΛΗΝΙΑ,ΑΠΑΛΗ μελωδια η οποια κρατησε περιπου ενα λεπτό
Φίλε Κώστα, τα πάντα έχουν ήχο, κίνηση και χρώμα. Λέγεται επίσης εκτός απο αυτό που σου είπε ο άνθρπος αυτός, ότι όταν βρίσκεται ένας άνθρωπος στην κατάσταση Α (κατάσταση διαλογισμού) μπορεί να ακούσει την συμπαντική μελωδία, που είναι μια μοναδική μελωδία και σημαίνει την απόλυτη ταύτιση της συχνότητας του ατόμου με εκείνη του σύμπαντος. Γι αυτό και η μελωδία εκείνη (εαν ήταν αυτή που αναφέρω) πρέπει να είχε κίνηση απο μέσα προς τα έξω και πρέπει να συνοδεύτηκε με μια αίσθηση δροσιάς σαν απο απαλό αεράκι.
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ