- Τι είναι η τηλεπάθεια για εσάς? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
"Do you smell what The Rock is cooking?"
Η τηλεπάθεια.
Για μένα, είναι η μετάδοση της σκέψης κάποιου (μιας εικόνας, ενός ήχου, μιας αίσθησης ή ακόμα και διάθεσης), για την οποία δεν μεσολαβεί καμία από τις γνωστές μας αισθήσεις.
Δηλαδή, δεν καταλαβαίνεις τι σκέφτηκε ο άλλος επειδή:
- κάτι είδες στην έκφραση των ματιών του ή στις κινήσεις του σώματός του
- κάτι άκουσες σχετικό ή μη, με τη σκέψη που σου ήρθε "τηλεπαθητικά" στο μυαλό
- σε ακούμπησε και από την υφή του αγγίγματος αισθάνθηκες κάτι σχετικό με τη διάθεσή του ή την στάση του απέναντί σου
- κάτι συμπέρανες από τα λεγόμενα, τις κινήσεις, γενικά τη συμπεριφορά του, που λόγω καλής γνώσης της ψυχολογίας, σε βοήθησε να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.
Αλλά, ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις (αυτός που τυχαία του συμβαίνει η τηλεπάθεια), σου έρχεται μια σκέψη, μια εικόνα, ένας ήχος, ακόμα και μια μυρωδιά, σχετική με κάτι που με καμιά λογική εξήγηση δεν θα μπορούσε να σου έχει έρθει.
Π.χ., είσαι στο ασανσέρ, με 7 άτομα, και ξαφνικά λες στον άγνωστο δίπλα σου: "η γιαγιά σου σε περιμένει απόψε στο αεροδρόμιο!" και τον αφήνεις σύξυλο να αναρρωτιέται, που διάολο το ξέρεις...
αυτή...που τα κατάφερε!
Εμ αφου η Αμαλια δεν αφηνει τιποτα για εμας ,τι να πουμε???
Τα ειπε ολα,με καλυψε πληρως!![]()
![]()
Παντα φιλικα,
Τζο
Once you were wild, don't let them tame you
Προχθές έιχα μια μικρή εμπειρία χαρακτηριστική - πιστέυω - του ορισμού που έδωσα για την τηλεπάθεια:
Καθόμουν σε έναν πάγκο με μια φίλη, με την οποία το προηγούμενο βράδυ είμασταν μαζί (μεγάλη παρέα) σε ένα μπαράκι όπου είχαν παιχτεί διάφορα γνωστότατα κομμάτια. Είχαμε πιάσει μια κουβέντα, και μετά καθόμασταν σιωπηλές χωρίς να μιλάμε, απλά κοιτούσαμε αφηρημένα γύρω.
Κάποια στιγμή τραγουδάω στο άσχετο: "I love you babe, tara ra rarara, I need you babe...κ.λ.π."
Μου λέει: "Ωχ, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ τώρα!", και της αποκρύθηκα ότι και βέβαια το σκεπτόταν αφού το κόλλησα κι εγώ ακούγοντάς την πριν από δευτερόλεπτα να το τραγουδάει.
"Μα δεν το τραγούδησα! Απλά το σκεφτόμουν μόλις τώρα!" μου απάντησε.
Πολύ απλό και χαρακτηριστικό παράδειγμα μετάδοσης σκέψης.
αυτή...που τα κατάφερε!
ta leme paidia
Πολυ ομορφο το θέμα σου Rock boy
Η τηλεπάθεια είναι σίγουρα ένα από τα συναρπαστικότερα φαινόμενα της παραψυχολογίας , αφού επιτρέπει τη μεταφορά πληροφοριών μεταξύ ατομων, σε μηδενικό χρονο, είτε τα άτομα βρισκονται σε μικρη είτε σε μεγαλη αποσταση μεταξυ τους!
Και τονίζω την απόσταση γιατι σίγουρα θα έχει τύχει
στους περισσότερους απο εμάς να σκεφτομαστε ένα άτομο
και εκείνη ακριβως την στιγμή να χτυπά το τηλέφωνο και να είναι
το ιδιο ατομο με αυτο που είχαμε στο μυαλο μας..ασχετα αν το ατομο μενει στην Ελλαδα...διπλα μας,στη Γερμανια στην Ιταλια κτλ
...Καπου διαβασα σχετικές μελέτες που έχουν γινει με φοβερα αποτελεσματα..αλλά δυστυχως δεν θυμαμαι που!
Θα ψαξω και θα επανελθω!
Τα λέμε
Δανάη
"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)
Edited by - Danai on 06/06/2003 13:33:03
είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία με αυτήν που μου περιέγραψες. Δηλαδή τράγουδησε ένας φίλος μου κάτι που εγώ την ίδια ακριβώς στιγμή σκεφτόμουνα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Χθες καθώς καθίσαμε όλη οι οικογένεια στο τραπέζι είπα κάτι τέλως πάντων στην αδερφή μου και δεν το κατάλαβε. Λέω ότι το περίμενα να μην το καταλάβεις για να την πειράξω και αυτή μου είπε ειρωνικά ότι φυσικό ήταν να μην το καταλάβει γιατί δεν είναι τόσο έξυπνη όσο εγώ (μην αναρωτιέσαι πειραζόμαστε συχνά μέσα στην οικογένεια). Τότε σκέφτομαι εγώ "συ είπας" και εκείνη την στιγμή το λέει ο father μου. Το περιέργο στην όλη ιστορία είναι ότι δεν έχω τηλεπάθεια μόνο με τον φίλο μου ή μάλιστα μπορεί και να μην έχω τηλεπάθεια μαζί του , αλλά από ότι φαίνεται το περιβάλλον μου μπορεί να διαβάζει την σκέψη μου ή εγώ περνάω μηνύματα στο περιβάλλον μου. Μακάρι να είναι το δεύτερο γιατί φαντάσου να έρθει μία μέρα που να μην μπορώ να σκεφτώ τίποτα από κίνδυνο μην το μάθουν οι άλλοι

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1698
Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς. 
ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑΣ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 17 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ. Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ (ΝΟΜΙΖΩ) ΠΩΣ ΤΗΣ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ". ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ.
ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΞΗ. ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΑΠΕΒΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΤΗΝ.
ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΧΑΡΙΣΜΑ";
Ή ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ;;;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Αν ξερει καποιος, θα ηθελα να μαθω πως γινεται καποιος να εχει εμπειριες τηλεπαθειας, αλλα μονο παθητικα.
Καποιος φιλος μου, στελλει σε μενα συναισθηματα (τα οποια λαμβαννω και μαλιστα πολυ εντονα), ''διαβαζει'' τα δικα μου, αλλα εγω δεν μπορω ουτε να στειλω, ουτε να ''διαβασω'' τα δικα του, απο μονη μου.