ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ονειροκρίτης online - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ονειροκρίτης online - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

mystery flower32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/08/2003, 13:51:13
Φίλε Σατανιστή είσαι εκτός θέματος...
Αυτό είναι ήχοι, συλλαβές και όχι λόγια της παραδοσιακής μογγολικής διαλέκτου που είναι το συγκρότημα αυτό...

"Τάδε έφη Avallon"
bajanackerΜέλος
20/08/2003, 15:54:08
cool-άρετε όλοι σας παίδες !
Την εξήγηση την έδωσε ο ίδιος ο Μαρκόπουλος στη συναυλία του στην Αρχαία Πέλλα (12/08/2003 ... κάτω από το φώς της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου). Ημουν εκεί .
Δεν τα θυμάμαι όλα όσα εξήγησε , αλλά εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι το "ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ" το οποίο , είναι λέξη ... Ελληνική (ΠροΕλληνική για την ακρίβεια ) και σημαίνει επικοινωνία (!)
Τις άλλες λέξεις τις γνωρίζετε "λάμα" , "νάμα"=βάπτισμα , κ.α

### knowledge is Power ###

25/08/2003, 11:08:59
Kαλά ρε γμτ δεν υπήρχε ούτε μια κάμερα ούτε ένα ΜΜΕ εκείνη τη μέρα που να τα κράτησε αρχείο? Αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικές φίλε μου...

"Τάδε έφη Avallon"
sardanapalosΝέο Μέλος
26/08/2003, 13:01:57
Καλησπέρα σε όλους σας , ως πληροφορία μόνον αναφορικά για το ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ.--> ΑΝΑΙΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧ

STRIKER...

SUNNYΜέλος
27/08/2003, 16:34:31
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΛΛΕΛΗ ΓΙΑΧ . ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ (ΓΙΑΧΒΕ).

sardanapalosΝέο Μέλος
28/08/2003, 14:02:37
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ SUNNY ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.
ΓΧΒΧ -ΓΙΑΧ -ΓΙΑΧΒΕ -ΙΕΟΒΑ - ΙΕΧΩΒΑ ΠΕΣΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ . ΑΠΛΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.

SpiralΜέλος
28/08/2003, 14:53:58
Είδα Striker και μπήκα.
Για την ιστορία, το τραγούδι πρωτοεμφανίστηκε (κυριολεκτικά) στην ταινία "Επιχείρησις Απόλλων", ουσιαστικά μια ταινία τουριστικής προβολής της χώρας μας γιατί ήταν διεθνής συμπαραγωγή και στόχευε σε διεθνή καριέρα. Τώρα τελευταία η τηλεόραση την έχει δείξει επανειλημμένα.
Το τραγούδι εντασσόταν στο φολκλόρ της ταινίας και παρουσιαζόταν στο θέατρο της Επιδαύρου με μια έννοια διαχρονικής ελληνικότητας. Το πλαίσιο δεν ήταν κατάλληλο λοιπόν για ένα τραγούδι με μυστικά νοήματα, εκτός και αν -όπως συνέβαινε συχνά- ακριβώς γι' αυτό "χώθηκε" εκεί χωρίς να το πάρει είδηση κανείς.

sardanapalosΝέο Μέλος
28/08/2003, 16:36:08
ΩΩΩ!!! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ e-mail μου μάλλον έχει κάποιο προβληματάκι.
Μου έστειλε και ο κελσος αλλά δεν το έλαβα.
Χαρηκα πολύ πάντως.
ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΟ " ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" topic ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ .

ΧΑΡΗΚΑ ΞΑΝΑ
ΣΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 09/09 ΘΑΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

ΦΙΛΙΚΑ STRIKER

Ev-angelosΝέο Μέλος
30/08/2003, 16:20:00
Αν όλα πάνε καλά (μια και είμαι νέο μέλος) το μήνυμα μου θα προσπαθήσει να απαντήσει στην ερώτηση περι "Ζαβαρακατρανέβια"
Λοιπόν, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Αποτελεί όμως ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως μπορεί να κάνει κάποιος αντιστασιακό τραγούδι, εστιάζοντας το αντιστασιακό του μήνυμα σ' αυτή καθαυτή τη μουσική και όχι στους στίχους.
Το τραγούδι έχει ένα έντονο παιανικό (αν επιτρέπεται η έκφραση χαρακτήρα)τόσο απ' τη μεριά της μελωδίας όσο και απ' τη μεριά της ενορχήστρωσης, έτσι όταν ακουγόταν απ' τα ραδιοφωνα της εποχής, ακόμα και ο ελάχιστα υποψιασμένος έπαιρνε το μήνυμα της εξέγερσης.
Γιατί με αυτούς τους "αλλοπρόσαλλους" στίχους το τραγούδι κατάφερε να ξεπεράση το εμπόδιο της πανίσχυρης τότε λογοκρισίας και να ακουστεί.

vtheodorosΝέο Μέλος
04/09/2003, 19:59:31
γειά σας .νομήζω ότι το τραγούδι αυτό δεν είναι και τόσο συνομοτικό.
Αν σκεφτούμαι την εποχή που το εγραψε υπάρχει το ενδεχόμενο να έγραψε
κάποιους στίχους που να μην βγάζουν νόημα και να τους έντησε με μια
επαναστατική μουσική για να μην κοπή στηνλογοκρισία. Πως σα φαίνεται
αυτό το σενάριο?

20/11/2003, 09:48:51
Καλημερα σας ξανα ,αλλο ενα θεμα που ξεθαβω...
Ενδιαφερουσες οι πληροφοριες για ενα τραγουδι ενος μεγαλου τραγουδιστη και το τι ακριβως σημαινουν αλλα σειρα μου να πω ενα ελεος.
Ελεος για το οτι ψαχνουν πολλοι ψυλλους στα αχυρα .
Σε λιγο θα βγουν να πουν οτι και το ενα φραγκο η βιολετα τσιγκολελετα εχει αλλη σημασια απο αυτη που γνωριζουμε...
Μια ακομα απορια ειναι το πως ειναι δυνατον καποιος να μην ξερει τον Μαρκοπουλο!
Εδω και αν πρεπει να φωναξει κανεις ΕΛΕΟΣ

Καλημερα σας

StvdΜέλος
04/03/2008, 03:51:50
Ζαβαρα = Λαβαρα
Κατρα = Μαυρα (κατραμι)
Νεμια = Ανεμισαν

Λαβαρα μαυρα ανεμισαν (πειρατες)
και παρακαλουμε για ελεος

Ειναι σαφες το υποννοουμενο για τη δικτατορια