ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ............ΓΡΑΜΜΑ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ............ΓΡΑΜΜΑ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

rizitis8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
rizitisΜέλος
06/08/2005, 20:39:45

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ GHOST_in_the_SHELL
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΗΣΑ ΚΑΛΟ
ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΩ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΝΕΑ - ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ
Ε-MAIL ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΝΕΤΕ .
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ
ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ .

ΦΙΛΕ GHOST_in_the_SHELL ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΟΥ .
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.

Edited by - rizitis on 06/08/2005 20:40:53

MercuryΜέλος
06/08/2005, 21:51:24
Πολύ καλά έκανες και άνοιξες καινούριο topic για αυτό υπέροχο δημιούργημα του γραπτού λόγου! Πανέμορφο πραγματικά!

Υπάρχει ήδη πολλές μεταφράσεις στα αγγλικά, μπορείς να βρείς εδώ μία.

http://www.museumofhoaxes.com/marquez.html

Το κείμενο αυτό αποδόθηκε μάλλον απο λάθος στον Μarquez αλλά για μένα δεν έχει καμμιά σημασία.Δεν παύει να είναι υπέροχο...

06/08/2005, 22:21:35
Πραγματικά ένα υπέροχο γράμμα, που σε συγκινεί και σε φορτίζει συναισθηματικά...
Η ζωή είναι τόσο ωραία και το καταλαβαίνουμε τόσο αργά, αν το καταλάβουμε ποτέ!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

rizitisΜέλος
06/08/2005, 22:33:16
φιλε Mercury εχεις δικιο
μαλλιστα απο οτι ειδα με μια ψιλοερευνα που προλαβα να κανω ειναι
τωρα 6 χρονια που εχει κυκλοφορισει στο ιντερνετ το γραμμα.

ο πραγματικος συντακτης ειναι ο Johnny Welch
αλλα οπως ειπες δεν παυει να ειναι ενα φανταστικο δημιούργημα του γραπτού λόγου.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΖΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΛΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ "ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;"

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΣΤΟ ΣΥΝΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΕ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΗΔΗΣΗΣ ΣΟΥ.

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΤΟΥ;

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

http://www.awildorchid.com/poem.htm

Edited by - rizitis on 06/08/2005 22:36:59

GHOST_in_the_SHELLΝέο Μέλος
07/08/2005, 01:16:18
πραγματικα δεν εχει καμια σημασια ποιοs το εγραψε.Aν δεν γινοταν το λαθοs με το ονομα του Marquez ισωs να μη μαθαιναμε ποτε για αυτο το υπεροχο ποιημα.Ενα τοσο απλο ποιημα που σου διδασκει την ΖΩΗ.Και οχι φιλε riziti δεν πρεπει να γινουμε μαριονετεs για να νιωσουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Πρεπει απλα να αποκτησουμε αυτο το "κομματι ζωηs".
rizitisΜέλος
07/08/2005, 02:06:27
ΦΙΛΕ GHOST_in_the_SHELL

ΑΦΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ .

ΑΝ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΖΩΗΣ
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ;
Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ!!!

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΖΗΤΑΓΕ ΣΥΓΝΩΜΗ; Ή ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΑΓΑΠΩ ;
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ; ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΡΑΣΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΠΙΑ;
ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΡΗΤΟ ΛΕΕΙ: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΙΠΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΩ!»

ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΜΑΣ,
ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΝΙΩΘΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ…

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ : «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ»

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΤΣΙ.

ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΡΩΤΑΝ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΘΕΕ ΜΟΥ ΞΕΧΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑ……

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

GHOST_in_the_SHELLΝέο Μέλος
07/08/2005, 10:12:42
ΑΝ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΖΩΗΣ
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ;
Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ!!
αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΖΗΤΑΓΕ ΣΥΓΝΩΜΗ; Ή ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΑΓΑΠΩ ;Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ; ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΡΑΣΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΠΙΑ;
Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται!........Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.

Δεν θα ηθελα να μπω στην διαδικασια να αναλυσω το ποιημα και για αυτο παραθετω τιs απαντησεισ που ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ δινει ο ιδιοs ο συγραφεαs στα ερωτηματα σου.Δεν θελω να απαντησω, γιατι πολυ απλα δεν γνωριζω τιποτα παραπανω απο εσαs.O καθεναs θα κατανοησει το ποιημα με γνωμονα τα δικα του πιστευω,γνωσειs,εμπειριεs.Eνα ειναι το σιγουρο.σε καθενα απο εμαs,κατι εχει να πει.Θα κλεισω με κατι δικο σου φιλε riziti :
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΣΤΟ ΣΥΝΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΕ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΗΔΗΣΗΣ ΣΟΥ.

rizitisΜέλος
07/08/2005, 13:05:24

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ