- Η σημασία των Ονομάτων - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
τωρα σοβαρα πιστευεις οτι μπορω να ειμαι intrigo?
Για intrigo,λιγο δυσκολο σε κοβω,αλλα ουτε και για intigo,μου κανεις,βρε μηπως εισαι η αδερφη της ΑΣΗΜΕΝΙΑΣ,απο την κατω ραχουλα; ![]()
![]()
![]()

maybe you prefere it ---intigo----?
whatever...
τι κατω ραχουλα κι ιστοριες....αμα ελεγες τραπεζουντα κατι γινοτανε.
Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.
οριστε πως εξηγει την εννοια χριστος το βιβλιο θρησκευτικων της Β' γυμνασιου:
"η ελληνικη λεξη χριστος εχει την ιδια σημασια με την εβραικη λεξη μεσσιας.
στα χρονια της παλαιας διαθηκηςο ορος μεσσιας χριστος αρχικα δηλωνε το βασιλια που εχει χρισθει με μυρο κατα την ενθρονηση του.μπορουσε επισεις να δηλωνει και καποιο αλλο προσωπο απεσταλμενο απο το θεο στο λαο του για ενα σημαντικο εργο.
με το περασμε των χρονων ομως ο ορος μεσσιας-χριστος πηρε μια ειδικη σημασια. δηλωνε δηλαδη τον κατεξοχην βασιλια,απογονο του δαβιδ που θα ερχοτανε να σωσει το λαο του θεου.για το προσωπο και το εργο του μεσσια μιλουσαν οι προφητειες της παλαις διαθηκης"
Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.
Στεναχωριέμαι που βλέπω πως παρεκτράπηκε και ασχολήτε είτε με μεμονωμένα περιστατικά, είτε με καυγάδες.
Ζητώ απο τη δημιουργό του και όλους όσους συμετείχαν βοηθόντας να επανέλθουν.
Θα κάνω την αρχή και θα παραθέσω πληροφορίες σε καμιά βδομαδούλα όμως γιατί θα γυρίσω στην πατρίδα και δε θα έχω πρόσβαση απο εκεί..
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
Ευχαριστώ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Γυρισά στο site και το πρώτο τοπικ που άνοιξα όλο λαχτάρα να δώ τα νεότερα ήταν αυτό.Στεναχωριέμαι που βλέπω πως παρεκτράπηκε και ασχολήτε είτε με μεμονωμένα περιστατικά, είτε με καυγάδες.
Ζητώ απο τη δημιουργό του και όλους όσους συμετείχαν βοηθόντας να επανέλθουν.
Θα κάνω την αρχή και θα παραθέσω πληροφορίες σε καμιά βδομαδούλα όμως γιατί θα γυρίσω στην πατρίδα και δε θα έχω πρόσβαση απο εκεί..
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
namaste:)
αγαπητη δεν προσεξα κατι τετοιο...--αν εγινε "προσπαθεια" βεβαια αυτος δεν ειναι λογος για υποκειμενικα συμπερασματα!το θεμα προχωραει αν θελουμε να προχωρησει//η παυση παλι..καμμια φορα ειναι αναγκαια ωστε να απαλαγεις απο τυχον ιωσεις.
Παραυτα θα ελεγα πως θα επρεπε να ησουν τουλαχιστον ικανοποιημενη για τις απαντησεις επι του θεματος ..επειδη- δεν ξερω αν το προσεξες κι αυτο...- δωθηκαν σε ολους οσους ρωτησαν! .)
Η εβδομαδα που αναφερθηκες, περασε +τωρα μαλλον ειναι σειρα σου ...να δωσεις κατι στο τοπικ...επι της ουσιας.
Αναμενουμε λοιπον...για να μη μιλαμε επι ματαιω.-
----Εχει δικιο η Gretel:(
...τι γινεται παιδακια με αυτη την "παρωδια γλωσσας";
--θα πρεπει μαλλον οι συντονιστες να φερουν το "ειδικο ταμπελακι" ενανατια στην διαστρευλωση της μητρικης... επειδη ουτε η επαναληψη βοηθαει καμμια φορα...:(
(Admin αγαπητε.. αυτο με το "ειδικο ταμπελακι" ειναι υπεορχη ιδεα!//κατι αντιστοιχο δηλαδη με το "κορδελακι" της ημερας κατα του aids κλπ...//αν, δε, ειναι καταχωρημενο ως thumbnail,που θα παραπεμπει σε ολακερο to "μανιφεστο", αντι της ματαιου επαναληψης απο τους αγαπητους συντονιστες,ακομη καλυτερα! .)----
παραυτα...
για να δουμε:
"πολυ ομορφα ολα αυτα που διαβασα εδω μεσα.εμενα με λενε Ιωαννα και συχνα αναρρωτιεμαι γιατι τ'ονομα μου εχει τοσα φωνηεντα..ενας καθηγητης καποτε μου 'πε πως σημαινει" δωρο θεου"στα εβραικα."
καλωσηλθες εσω.., Scarletvamp:)
Τι σημαντικη πληροφορια!
μιας και με απασχολει πολυ αυτο το ονομα...lately...
ας το δουμε συγκριτικα με το -Αννα /σκετο...
Ιω-Αννα (απο το πρωτο μερος του ονοματος, μου 'ρθε κατα νου εκεινο το Ι-Α-Ω...:Ο)
φως+αγαπη
Ατμα
"Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥ"
ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ:
ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ:
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Κύριος Συγγραφέας: Μαυρόπουλος, Παναγιώτης
Εκδοτικός Οίκος: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Έτος έκδοσης: 00/2005
Αγαπητοί Φίλοι έχω ένα πρόβλημα που με βασανίζει αρκετό καιρό.
Το βαφτιστικό μου όνομα είναι Ευθύμιος , αλλά από μικρό η μητέρα μου και οι συγγενείς μου με φωνάζουν Θέμο. Αργότερα στην εφηβεία το άλλαξα και το έκανα Θέμης. Το πρόβλημα , που δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρόβλημα, είναι ότι έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση μέσα μου με το όνομα θεμιστοκλής. Προσπάθησα για 3 περίπου χρόνια να επιβάλλω να με φωνάζουν Ευθύμη αλλά δεν το άντεξα μιας και από μικρός είχα συνηθίσει στο Θέμος ή Θέμης. Νιώθω πολύ καλά στο άκουσμα Θέμης , αλλά όταν μερικοί νομίζουν ότι με λένε Θεμιστοκλή αυτό με μπερδεύει λίγο. Τώρα τελευταία είπα να αποδεχθώ και τα δυό ονόματα. Δηλαδή να αποδεχθώ ότι με λένε Ευθύμιο - Θεμιστοκλή μιας και συνειδησιακά ταυτίζομαι και με τα δυό. Σκεφτόμουν επίσης εάν υπάρχει τρόπος να επικυρωθεί επίσημα και το όνομα Θεμιστοκλής (Γνωρίζετε κάτι για αυτό ?). Η τέλος πάντων να μην έχω πρόβλημα όταν με λένε Θεμιστοκλή μιας και μου αρέσει .Περιμένω απαντήσεις σας.