- "Ιησούς:Κήρυκας μίσους διχασμού & μισελληνισμού??" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
αυτο που αναφερεις οσον αφορα τους λανθασμενους ιερεις ηταν και για μενα η σανιδα σωτηριας στο βαλτο του χρι/σμου,αλλα δυστυχως για μενα και παλι οταν αυτους του κυριους τους επεσημανα,οτι αυτα που λενε ειναι λανθασμενα,και οτι ειναι δικες τους ερμηνειες,αυτοι με αποστομωσαν παραπεμποντας με σε αποσπασματα του ευαγγελιου και σε φρασεις του χριστου , ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙ,
οσο για την ερμηνεια αυτων ξεκαθαρη,π.χ(ΙΗΣΟΥΣ¨¨οποιος ειναι με τον κοσμο αυτο δεν ειναι μαζι μου κ.τλ)καθως και πολλα αλλα,τα οποια αν μου πεις οτι εχουν αλλη ερμηνεια,τοτε και οι λεξεις θα εχουν χασει την ερμηνεια τους και κατα τον ιδιο τροπο μπορουμε να ερμηνευσουμε καιμια λ.χ ινδουιστικη θεολογια ,ως ορθη,το οτι κατι ειναι γραμμενο ελληνικα και γραφει ΜΑΥΡΟ ,δεν μπορει να σημαινει ΑΣΠΡΟ,ελληνικα μιλαμε ολοι ,μην τρελαθουμε εντελως
οσο για τα οραματα των αγιων και λοιπων,θα σου πω οτι πρεπει να σου πω οτι και εγω λιγο πριν καψω το μηχανακι που εχω μεσα στο κεφαλι μου εβλεπα και εγω διαφορα φτερουγοειδη πλασματα που μου ελεγαν διαφορα,
η για του λογου του αληθες πανε σε ενα ψυχιατρειο να σου πουν μερικοι
τι βλεπουν εκει και τι προφητευουν(πηγα και ξερω)
οσο για την ταυτιση της επιστημηςμε την θρησκεια την οποια εκανες θα πω τουτο
η επιστημη ειναι η γνωση βασισμενη στη ΛΟΓΙΚΗ ,με υπαρκτες αποδειξεις πολλαπλως επιβαιβαιωσιμες ,στην διαθεση του καθενος να τις διαπιστωσει οτι ωρα θελει.
η θρησκεια με εχθρο την λογικη (αυτο και μονο φτανει για να δειχθει οτι οι δυο ενοιες δεν μπορουν να παραλληληστουν σε παραδειγμα), και ιδια βασισμενη σε αποκαλυψιακες διαπιστωσεις σχιζοφρενων ατομων,και με αποδειξεις(ανυπαρκτες ουσιαστικα,υπαρκτες στη σφαιρα της φαντασιας)
ορατες μονο απο ομοιοπαθεις σχιζοφρενεις κατανοητες(μπηκα και εγω στην οδυνηρη διαδικασια να τισ¨¨ΔΩ¨¨¨ ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ)
να σαι καλα !!
sakhs3
«Τι διάολο .. στο δημοτικό είμαστε; Ούτε τα δημοτικά διαθέτουν τόσο απλοϊκή κρίση..
Ρε Schwabe να ξαναμπείς στο μαιευτήριο δεν γίνεται.. να σοβαρευόσουν λιγάκι μήπως;;»
Χαιρετώ τον Μέγα Σοφιστή και Ιστοριοδίφη……..ATHAKANDR!!!!!![]()
![]()
Για όσο λοιπόν παραμένω «μη σοβαρός» κατά τα μέτρα και τα σταθμά σου αγαπητέ athakandr………δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχώ για την πορεία μου!!![]()
![]()
![]()
Επειδή λοιπόν του λόγου σου έχεις μπερδέψει την ιδιότητα του σοβαρού με την σοβαροφάνεια που σε χαρακτηρίζει, και επειδή η υποβόσκουσα θρησκοληψία με επικάλυμμα τον ταρτουφισμό σπανίως δύναται να θεραπευθεί, τζάμπα μην χαριεντίζεσαι, κανένας δεν «συγκινείτε» από τις περιοδικές αναλαμπές σου! ![]()
![]()
![]()
Συμβουλή: αν είναι να το παίζεις «μουτράκι» θέλεις και άλλο χιούμορ, αν πάλι θέλεις να πεις κάτι ευχαρίστως να δούμε την «ευρυμάθεια» σου……
Πάντως τον ρόλο του γραφικού δύσκολα θα τον απολέσεις! ![]()
![]()
![]()
Αυτο ελεγα Schwabe για κατι βιβλια που αγορασα σχετικα με την Αρχαια Ελληνικη Γραμματεια
Περί «Δυτοπισμού» ή «Πολυστασίας» ελάχιστα γνωρίζω από συζητήσεις με φίλους αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι αληθινό.
Επίσης, μιας και ο Πυθαγόρας ο ίδιος δεν έγραψε τίποτα θα πρέπει να έχουμε και κάποιες «πισινές» με ορισμούς που φαντάζουν μετά-ή υπέρ-φυσικοί.
Ο Πυθαγόρας, ή μάλλον ο τραγικός Πυθαγόρας, προσπάθησε να αντικρίσει το πρόσωπο του αγνώστου Θεού με τα μαθηματικά και τελικά έφερε στο φως την απαίσια μορφή του Ερέβους.
Έτσι, από θεμελιωτής της Καταφατικής θεολογίας έγινε απολογητής του Αποφατισμού!
Πέρασε λοιπόν στην ιστορία ως ένας από τους πιο τραγικούς μύστες, ως ένας από τους πιο τραγικούς αγγελιοφόρους του Άγνωστου Θεού, μιας και αντίκρισε κατάματα μέρα-μεσημέρι το άφεγγές φως του Χάους.
(Οιδίπους επί Κολονώ)
Με άλλα λόγια, τα θεωρώ «ευγενές προϊόν» του μύθου.
Νομίζω ότι μπορώ ενδεχομένως να συμβάλλω στην αναζήτηση σου προτείνοντας ένα μυθιστόρημα που πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου.
Πρόκειται για «Το ελιξήριο της αθανασίας» του Λεωνίδα Χατζηνικολάου από τις εκδόσεις ΔΙΗΓΗΣΗ.
Ειδικότερα στις σελίδες 433-450 περιέχεται μια ερμηνεία που μάλλον κολλάει με τα όσα έχεις αναφέρει. Και είναι μάλιστα και ενδιαφέρουσα αφήγηση μιας και ο θαυματουργός που πραγματεύεται είναι ο Ιούδας.
Καλή συνέχεια.
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΑΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΕΒΡΑΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.
MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS