- Κρατος Αστυνομικον - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ορισμένους ανθρώπους όλοι οι αστυνομικοί φέρονται προκλητικά. Μου έχει τύχει και αυτό, μα μια φορά στην ζωή μου.
Έχω δύο γνωστούς μου, παλιούς μου συμμαθητές. Είναι αστυνομικοί. Ο ένας, είναι εκπληκτικός άνθρωπος και το επάγγελμα που κάνει, το αγαπά. Δεν έχει ποτέ του φερθεί βιαία η προκλητικά και αντιθέτως είναι με ένα χαμόγελο συνέχεια όσο παράξενο και αν φαίνεται.
Μου είπε χαρακτηριστικά κάποτε. ‘’ ρε συ Πάνο, πρέπει να εμπνέεις εμπιστοσύνη στον πολίτη για να σε σεβαστεί. Πρέπει να τον σέβεσαι. ‘’ Μα τώρα θα μου πει κάποιος, ‘αυτά αποκλείεται να τα είπε αστυνομικός.’ Τα είπε όμως.
Ο δεύτερος γνωστός μου (που πάψαμε πλέον να επικοινωνούμε) είναι ο ‘μπάτσος’ ο ‘κακός’ δεν του άρεσε λέει που τον πήγαν στα κεντρικά επειδή δεν ρίχνει ξύλο….
Μια ζωή τον θυμάμαι στο γυμνάσιο να είναι ο αυτός που δεν του έδινε κανένας σημασία.
Ισορροπία! επαναλαμβάνω. Τίποτα δεν είναι η μαύρο η άσπρο. Ας μην ήμαστε ακραίοι.
Υπάρχουν δυο πλευρές σε ένα νόμισμα.
Μια εμπειρία από μια φίλη μου…..
Οδηγούσε μεθυσμένη σε αρκετά άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ένα μπλόκο της τροχαίας στην στροφή. Την σταματάνε. Ο ένας τροχονόμος την κοιτάζει και την ρωτά πόσο έχει πιει.
Του λέει ότι έχει πιει πάρα πολύ και δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Τότε ο τροχονόμος της λέει, δεν θα σας κόψω κλήση και ούτε το αυτοκίνητο θα σας πάρουμε, ούτος η άλλος δεν πρόκειται με αυτόν τον τρόπο ούτε να ξεμεθύσετε ούτε και να νοιώσετε καλύτερα. Μήπως θέλετε να σας βοηθήσουμε να πάτε στο σπίτι σας;
Εννοούσε να την συνοδέψουν με το περιπολικό.
Μάλιστα, δεν λέω εξαιρετικά σπάνια περίπτωση αυτή, μα αληθινή.
Όσον αφορά τα παιδία με της μολότοφ, ε, κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν. Αργά η γρήγορα.
Πορεία ειρήνης!! Και τα παιδιά με της μολότοφ για ακόμα μια φορά καταστρέφουν μια πορεία διαμαρτυρίας. Με κίνδυνο να τραυματίσουν αθώο κόσμο. Η μηχανή μου τι έφταιγε να καεί από την δική σας ανωριμότητα;;;; μπορεί να μου πει κάποιος;; Αφού κι’εγώ στην πορεία βρισκόμουν. Η βιτρίνες τον καταστημάτων τι φταίγανε;; Θαρρείτε πως ο καταστηματάρχης είναι κανένας εφοπλιστής η βιομήχανος;;
Αλλά… τι να πει κανείς.
Θα ολοκληρώσω εδώ.
Ισορροπία φίλοι μου, Ισορροπία!
quote:
και φυσικά ο δολοφόνος αθωώθηκε...
Μα τι λες τώρα βρε ΕοΝ;
Ποιος δολοφόνος;
Ποια δίκη;
ΤΙ-ΠΟ-ΤΕ.
αυτή...που τα κατάφερε!
Τα "παιδιά με τις μολότωφ" είναι τις πρισσότερες φορές ...ΜΠΑΤΣΟΙ και αυτά..
Και δεν μιλάω στην τύχη...ξέρω τι σου λέω...
_________________________![]()
"Μαθαίνω ελεύθερα να ανασαίνω..."
χωρις αυτον δεν εισαι τιποτα
love for what is comming and forgivness for the past...
τί είπε μια φίλη μου σε μια μπατσίνα, που δεν την άφηνε να περάσει από έναν δρόμο για να πάει το 7 μηνών μωρό της στο γιατρό...
"Καλά που υπάρχει και ο Φώσκολος, να θυμόμαστε πως μοιάζει ένας καλός μπάτσος!"
ουδέν σχόλιον (εκτός από του ΕοΝ εννοείται).
αυτή...που τα κατάφερε!
....giati exoun 2 *rx***a mesa
quote:
Εχέμβροτε ΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...
Γνωριζόμαστε ΕοΝ;
που είδες τέτοια πράγματα να συμβαίνουν για να πάω κι εγώ να τα δω;Έχω ακούσει πολλά πράγματα για τους αστυνομικούς αλλά αυτό έχει ξεφύγει τελείως!!!
Τουλάχιστον από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι είσαι άνθρωπος με χιούμορ και πολύ φαντασία!!!
Φιλικά
Δε ξέρω...εσύ δεν είσαι ο καλλιτέχνης που χωρίς καν να με ρωτήσεις είχες σχεδιάσει μια γελιογραφία μου και σου είπα και μπράβο ?
(έχει αρχίσει και γίνεται ενοχλητικό...)
_________________________![]()
"Μαθαίνω ελεύθερα να ανασαίνω..."