- Kωδικας Ντα Βιντσι (Angels & Demons) - - Κινηματογράφος -
Τομ Χανκς και Ρον Χάουαρντ συνεργάζονται ξανά για τη συνέχεια του «Κώδικα Ντα Βίντσι»

Λος Αντζελες
Ο Τομ Χανκς θα επαναλάβει τον ρόλο του ως καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον για τις ανάγκες της ταινίας Αγγελοι και Δαίμονες, ενώ σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι και πάλι ο Ρον Χάουαρντ.
Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο του Νταν Μπράουν Αγγελοι και Δαίμονες (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο Illuminati), η υπόθεση του οποίου διαδραματίζεται πριν από τον Κώδικα Ντα Βίντσι.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, η εταιρεία παραγωγής Sony έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να ολοκληρώσει την τελευταία εκδοχή του σεναρίου, προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη απεργία των σεναριογράφων που ίσως να ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου.
Η Sony ενδιαφέρεται να ξεκινήσει η παραγωγή στις αρχές του νέου έτους ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες.
Αλλωστε τα μέλη της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) ψήφισαν την περασμένη εβδομάδα σε μεγάλη πλειοψηφία υπέρ μιας απεργίας εάν η ένωση το θεωρήσει απαραίτητο.
Η ταινία Ο Κώδικας Ντα Βίντσι συγκέντρωσε περισσότερα από 217 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ/Associated Press

14/06/2008

In anticipation of my resurrection...
Πολλα ψεγαδια, πολλα "κενα"... καμια συνοχη!

και είναι κάπως καλύτερο απ'τον κώδικα, κατά τη γνώμη μου, γιατί αν και ακολουθεί την ίδια πατέντα, έχει κάποια στοιχεία παραπάνω...
πάντως εγώ θα πάω να το δω με ελπίδες, όπως έκανα και με τον κώδικα, ποτέ δεν ξέρεις...
πάντως, μια και το ανέφερε ο predator, οι επερχόμενες ταινίες προβλέπονται πολύ πρόχειρες, καθώς όλα τα στούντιο βιάζονται να ξεφουρνίσουν σενάρια πριν την απεργία, και θα έχουμε πολλές πατάτες... βλέπε justice league [ναι, αυτό με το σούπερμαν, το μπατμαν και δε συμμαζεύεται... ουστ]
Προσπαθώ να διαβάσω άλλα οπότε μην βάλω κατά νου ένα ακόμα. ![]()
Δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι απλά θα περιμένω την ταινία.

κοίτα η ταινία του κώδικα, δε μου άρεσε σαν μεταφορά, όχι τόσο ως προς την πιστώτητα στην πηγή, αλλά ως προς την επιλογή των σημείων του βιβλίου που θα περναγαν στην ταινία, και τη μετάφρασή τους. δηλαδή πιστεύω ότι τονίστηκαν κυρίως τα περιπετειώδη σημεία του βιβλίου, και τα θέματα "γνώσης" προσπεράστηκαν γρήγορα, ίσως για να μετριαστούν οι χριστιανικές αντιδράσεις [τι φασίστες κι αυτοί...]
και όσα κομμάτια βάλανε, μου φαίνονταν ανούσια παιγμένα. από τον τομ χανκς περίμενα πιο πολλά...
Εμένα πάντως με άφησε ουδέτερο η ταινία.

santaclaws is coming....to town!
αυτοι που "θελουν" να "πιστεψουν" τα τεκτενωμενα...και αυτοι που δεν θελουν... οσοι ειναι στην μεση, ουσιαστικα δεν λογιζονται...για τον λογο οτι δεν σχηματιζουν αποψη, υπερ ή κατα... ειναι το "μεσο" που για τους σεναριογραφους-σκηνοθετες-παραγωγους, ειναι το μεγαλυτερο προβλημα!

να σου πω την άποψή μου. ξεκινάμε με την παραδοχή [βγήκε ο επιστήμονας από μέσα μου πάλι] ότι ένα μυθιστόρημα θα διαβαστεί από περισσότερους ανθρώπους απ'ότι ένα επιστημονικό δοκίμιο. τα άτομα, που όπως ειπε ο predator είναι στη μέση, δε νομίζω ότι θα αγοράσουν ένα βιβλίο που τιτλοφορείται "η αληθινή ζωή του Ιησού - τα απόκρυφα αρχαία έγγραφα του τάδε" π.χ. θα πούνε, καλά λιακοπουλέικες μ*****ες. δίνοντάς τους το όμως υπό μορφή μυθιστορήματος, τους δίνεις τη σπίθα για αναζήτηση. εγώ π.χ., αυτά που λέει μέσα το βιβλίο, τα ήξερα. η μητέρα μου όμως όχι. αλλά με το που ξεκίνησε να το διαβάζει, μου το βούταγε όλη την ώρα. και άρχισε να αναρωτιέται.
ξέροντας τις απόψεις σου περί θρησκείας, εσένα μάλλον θα σε άφηνε παγερά αδιάφορο. ή θα εκνευριζόσουν που ο κόσμος το διαβάζει, όπως εγώ εκνευρίζομαι με τις γιαγιάδες που διαβάζουν την αγία γραφή, τα ψαλτήρια κλπ. δεκτό. ο μέσος αναγνώστης όμως...;
εσύ πχ θα ασχολούσουν με τη δαιμονολογία αν δεν έπαιζες diablo; καλά, μπορεί, αλλά κατάλαβες τι λέω...
Από κει και πέρα όμως είναι στην διακριτική ικανότητα του κάθε αναγνώστη εάν θα προβληματιστεί μήπως κάποια από αυτά που γράφονται είναι πιθανά, εάν θα τα δεχθεί άκριτα, εάν θα τα απορρίψει άκριτα κλπ.
Η κίνηση του Dan Brown πάντως να γράψει ένα μυθιστόρημα με συνωμοσιολογικά σενάρια, αποσυμβολισμούς, μυστικά που αποκρύφθηκαν και με την αγωνία που "πέρασε" στο βιβλίο του, ήταν πάρα πολύ έξυπνη και του απέφερε αρκετά κέρδη... ![]()

Τα Χριστούγεννα του 2088 μάλλον δεν θα ζουν για να γυρίσουν την ταινία... ![]()

I n v o k e O f t e n
επίσης ούτε εσύ θα ζεις κωλόγερε! ενώ εγώ θα ζω! φα'τα!![]()
κι έχω γράψει και angles αντί angels, αυτό δεντο σχολίασες!
(βασικά εγώ θα παιθάνω στα τριάντα από ναρκωτικά σα γνήσιος ροκ σταρ! - ουστ ψωνάρα!)
Edited by - crucifire on 19/11/2007 00:53:58
Φάνηκαν ήδη τα πρώτα θύματα της απεργίας των Αμερικανών σεναριογράφων
Λος Αντζελες
Η συνέχεια της ταινίας Κώδικας Ντα Βίντσι ήταν το πρώτο θύμα της απεργίας των σεναριογράφων του Χόλιγουντ.
Η ταινία Αγγελοι και Δαίμονες, το πρίκουελ του Κώδικα Ντα Βίντσι, αναγκαστικά καθυστερεί, επειδή τα κείμενα θέλουν περισσότερη επεξεργασία, την οποία όμως δεν υπάρχει κανείς για να κάνει.
Σύμφωνα με το BBC, το στούντιο προγραμμάτιζε να βγάλει την ταινία στους κινηματογράφους γύρω στα Χριστούγεννα του 2008, αλλά τώρα μετατίθεται για το Μάιο του 2009.
Η απεργία κρατάει ήδη δύο εβδομάδες και αφορά τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα στα DVD και το Internet.
Οι επόμενες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών αναμένονται στις 26 Νοεμβρίου.
Το σενάριο του Αγγελοι και Δαίμονες υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ακίβα Γκόλντμαν (Ένας Υπέροχος Ανθρωπος), ωστόσο το σωματείο των σεναριογράφων (WGA) απαγορεύει οποιαδήποτε δουλειά ακόμη και πάνω σε έτοιμο σενάριο.
Newsroom ΔΟΛ

quote:![]()
![]()
Καλά, μη χάσεις την ευκαιρία!
Αφού η αλήθεια πρέπει να λέγεται πάντα, βρε Trithemius! ![]()
quote:
επίσης ούτε εσύ θα ζεις κωλόγερε! ενώ εγώ θα ζω! φα'τα!![]()
Ηρέμησε λίγο, παιδί μου...
Όσο για το ότι θα συνεχίσεις να ζεις, τι να πω!
Αν η ανθρωπότητα γλυτώσει από διάφορους κινδύνους λες να την πάθει από σένα; ![]()