- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Close your eyes while you listening a chill out song,think the never ending space,think that you falling into this,think that your journay has already begin,feel like the conquerors of the new world,think that everything is true,feel the absolut nirvana.
Edited by - nitro912gr on 09/03/2003 12:57:37
Edited by - nitro912gr on 09/03/2003 12:58:56
θα σου πρότεινα για αρχή να διαβάσεις κάποια βιβλία περί Τεκτονισμού, προκειμένου να δεις τι είναι και σε τελική ανάλυση εάν σε ενδιαφέρει πραγματικά. Εάν ναι, συνεχίζεις προκειμένου να επιτύχεις επαφή μαζί τους.
Κυκλοφορούν πολλά βιβλία στο εμπόριο, μερικά εκ των οποίων αναφέρονται και στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Σε προειδοποιώ ότι θα δεις μεγάλη φαγομάρα μεταξύ των Τεκτόνων (και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), γι'αυτό και υπάρχουν όλα αυτά τα διαφορετικά τάγματα...και όπως λέει ένα ρητό "ο Τεκτονισμός δεν θα σε προδώσει ποτέ...οι Τέκτονες θα σε προδώσουν"...
Φιλικά
Close your eyes while you listening a chill out song,think the never ending space,think that you falling into this,think that your journay has already begin,feel like the conquerors of the new world,think that everything is true,feel the absolut nirvana.
To "ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ" σε καλύπτει για αυτά τα λίγα που πρέπει να ξέρεις. Εάν θέλεις να διαβάσεις και κάτι άλλο πάρε το "ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΟΥ" του Oswald Wirth, εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ. Σε προειδοποιώ όμως διάβασε μόνο τα κομμάτια που αναφέρονται στο φιλοσοφικό και ιστορικό υπόβαθρο και όχι αυτά που αναφέρονται στις εργασίες ή στην μύηση στον 1ο βαθμό (δηλαδή διάβασε μέχρι σελίδα 124). Δεν πρέπει να διαβάσεις τα άλλα γιατί εάν ποτέ μυηθείς...θα χάσεις ακριβώς την διαδικασία, το αναπάντεχο, το άγνωστο της μύησης, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...Κατά τα λοιπά παιδιά μην μπλέκετε τον Τεκτονισμό με άλλες αδελφότητες (Ο.Τ.Ο. κλπ), είναι καθαρά ένα φιλοσοφικό σύστημα...
Φίλε LEFTERI όταν αναφέρεις ότι ο Τεκτ. σήμερα πηγαίνει πιο πολύ προς το τυπικό και δογματικό μέρος του εσωτερισμού παρά στο ουσιαστικό, τι εννοείς;
ΚΑΛΕ ΦΙΛΕ ΛΕΦΤΕΡΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΟΓΜΑΤΑ...
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ....
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΦΙΛΕ old tiger ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΓΟΜΑΡΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΟΓΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ... (Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ-ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
απ'όσο ξέρω μέσα στην δεκαετία του 90, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ο αμιγής Τεκτονισμός όπως έχει επικρατήσει) ήρθε σε ρήξη με την αντίστοιχη της Αγγλίας με αποτέλεσμα να χάσει την αναγνώρισή της. Στράφηκε αλλού βέβαια (Αμερική , Γερμανία) οπότε και συνέχισε. Τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι αποκατέστησαν τις σχέσεις τους με τους Αγγλους.
Η μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος λειτουργεί κάτω υπό την κηδεμονία του Διεθνούς Τεκτ.Τάγματος "ΔΕΛΦΟΙ". Οι ΔΕΛΦΟΙ στις 26-5-2001 έγιναν μέλη του Διεθνή Οργανισμού για τα Φιλελεύθερα Τάγματα του κόσμου με την επωνυμία "CLIPSAS". Στον CLIPSAS ανήκαν τότε άλλα 75 τάγματα από όλο τον κόσμο. Οπως βλέπεις υπάρχει αναγνώριση και μάλιστα πολύ καλή και για άλλες Μεγάλες Στοές.
Βέβαια τα παραπάνω ίσως δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά απλά η ικανοποίηση της αρχομανίας που διέπει πολλά άτομα που κινούνται στον χώρο. Ουσιαστικά οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του Αμιγούς και του Μικτού Τεκτονισμού (πέραν βέβαια των γυναικών) είναι ελαχιστότατες. Τα τυπικά που έχουν είναι σχεδόν τα ίδια. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι Ανδρες Τέκτονες του Αμιγούς, αναγνωρίζουν τους άνδρες αδερφούς τους από τον Μικτό.
Φίλε nitro912gr,
θα σου πρότεινα να μην βγάζεις γνώμη μόνο και μόνο από ένα βιβλίο.Ο τεκτονισμός έχει πολλά βιβλία στην αγορά όπως επίσης υπάρχουν και τα αντιτεκτονικά. Είναι πολύ καλό που διάβασες το συγκεκριμένο βιβλίο των εκδόσεων Αρχέτυπο, εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις κα το Ελληνικόν τεκτονικό Εγχειρίδιον των εκδόσεων Τετράκτυς καθώς και όλη την σειρά που αναφέρεται στον τεκτονισμό. Αν θες κάτι και για το Internet θα σε βοηθούσε πολύ η επίσημη σελίδα των τεκτόνων www.grandlodge.gr
quote:
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι Ανδρες Τέκτονες του Αμιγούς, αναγνωρίζουν τους άνδρες αδερφούς τους από τον Μικτό.
parakato einai kati pou brika sto site pou dinei o filos orfeus kai afora ta legomena tou old tiger
Υπάρχουν ενίοτε και άλλες αυτοαποκαλούμενς στοές ή παρατεκτονικές οργανώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται ή δεν έχουν ιδρυθεί κανονικά ή επιτρέπουν ή ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μελών τους στην πολιτική ή δέχονται και γυναίκες ως μέλη τους. Αυτές οι στοές και οργανώσεις, δεν αναγνωρίζονται απ' τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και κάθε τεκτονική επαφή μαζί τους, απαγορεύεται αυστηρά.
den nomizete oti uparxi sigrousi pliroforion edo pera? gia doste ligo fos.
αν και μάλλον είναι αντιδεολογικό να δώσω εγώ μία απάντηση, εφόσον είμαι αυτός που έδωσα την πληροφορία αυτή, εντούτοις πολύ απλά και λακωνικά:
Αυτή είναι η επίσημη άποψη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος...
Πριν από λίγους μήνες έψαχνα στο διαδύκτιο πληροφορίες για τον τεκτονισμό.
Στην παρακάτω διεύθυνση υπάρχει μια λίστα από links σχετικά...
http://www.freemasonry.bcy.ca/links/masonic_links.html
Το παρακάτω απόσπασμα σχετίζεται με το θέμα της μυστικότητας, που αφορά και τον τεκτονισμό:
"Τα περισσότερα πράγματα στον κόσμο διατηρούνται ζωντανά όσο τα εσωτερικά τους μέρη παραμένουν κρυμμένα. Αν αυτά αποκαλυφθούν, πεθαίνουν όπως στο παράδειγμα του ανθρώπου: όσο τα εντόσθιά του μένουν κρυμμένα στο εσωτερικό του, ο άνθρωπος ζει, όταν όμως αυτά αποκαλύπτονται και βγαίνουν έξω από αυτόν, τότε ο άνθρωπος πεθαίνει. Το ίδιο ισχύει και με το δέντρο. Όσο οι ρίζες του μένουν κρυμμένες, αναπτύσσονται και ευδοκιμούν. Αν όμως οι ρίζες εκτεθούν, τότε τα δέντρα μαραίνονται."
Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Φιλίππου, Απόκρυφα Καινής Διαθήκης, τ.2, σελ.93
Θα ήθελα να το συζητήσουμε.
Υ.Γ.: Το παραπάνω μήνυμα το πληκτρολογούσα από χθες τουλάχιστον 10 φορές, ενώ συγχρόνως αναρρωτιόμουν, τι έφταιξα και "δεν με παίζουν" στα εσωτερικά... Τελικά τα εσωτερικά δεν έπαιζαν γενικότερα.
αυτή...που τα κατάφερε!
Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι…
Ακουσον - άκουσουν, τι άκουσα πριν από λίγες μέρες από κάτι συναδέλφους στη δουλειά μου:
Επιασε το αυτί μου μια συζήτηση για τον τεκτονισμό, και μία συνάδελφος διατεινόταν ότι για να μπει κάποιος σε μια στοά, πρέπει να έχει στο σπίτι του υπηρέτη - τρια, και δη μάυρο!!!
Είναι απίστευτο λοιπόν τι μύθοι δημιουργούνται γύρω από κάτι σχετικά με το οποίο οι περισσότεροι, μπορεί να είμαστε πρακτικά ανίδεοι...
Υ.Γ. Το μορφωτικό επίπεδο των συναδέλφων, πολύ άνω του μέσου κατά τα άλλα, λόγω της φύσεως του επαγγέλματος...
αυτή...που τα κατάφερε!
Edited by - amalia on 13/02/2003 23:12:38
ο πατερας μου γνωριζε απο τη δουλεια του καποιους τεκτονες -οι περισσοτεροι εχουν πεθανει λογω ηλικιας. καποιοι ειχανε μεινει, καποιοι φυγανε. καποιοι δε μιλουσαν καθολου, καποιοι κατι ελεγαν... κανενας δεν βλαφτηκε απο τους τεκτονες. μπορει ομως να βλαφτηκαν απο την βλακεια αλλων ανθρωπων -των προκατηλλημενων.
ειναι κριμα πραγματικα -και το πιστευω απ οτι γνωριζω σχετικα με τον τεκτονισμο- να υπαρχει τετοια παραπληροφορηση.
κατα τη γνωμη μου ειναι ενας ομορφος και παραγωγικος δρομος, προσωπικος και επιλεκτικα κοινωνικος. σε καποιο site διαβασα επισης, οτι ενα απο τα βασικα πιστευω του τεκτονισμου ειναι η ελευθερια του πνευματος, της βουλησης και γενικα του ατομου.
ο πατερας μου παντα μου ελεγε το εξης, "η γνωση εκλαικευει το πνευμα". οταν καποτε τον ρωτησα αν ειναι δικη του εκφραση, μου ειπε οτι το ελεγε ενας φιλος του τεκτονας, και οτι ηταν το πιστευω του.
αν ψαξουμε παλι στην ιστορια, θα ανακαλυψουμε οτι ο τεκτονισμος συγγενευει με την δομη των σωματειων των μαστορων -στο μεσσαιωνα. αυτοι, πιστευαν στην τελειοποιηση του ανθρωπου που επερχεται απο την τελειοποιηση της τεχνης τους. ετσι, ο μαραγκος που μπορουσε να φτιαξει την τελεια ξυλινη κατασκευη, ηταν και καλος ανθρωπος.
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Edited by - λίλιθ on 13/02/2003 23:25:52
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΠΩΣ old tiger,Orfeus,amalia,λίλιθ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΒΛΕΜΑ ..
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕSOTERICA.gr ..
NA ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ.
ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ old tigerΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
"ο Τεκτονισμός δεν θα σε προδώσει ποτέ...οι Τέκτονες θα σε προδώσουν"...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
Το βασικό πιστεύω των Τεκτόνων.
Αξίζει κανείς να ψάξει τις ρίζες του Τεκτονισμού στα βάθη των αιώνων. Μόνο έτσι θα καταδειχθεί ο πραγματικός φιλοσοφικός πλούτος που υπάρχει μέσα του.
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
ΦΙΛΕ Avallon ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΓΑΛΛΙΚΗ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΙΕΝΤΕ ΕΙΤΑΝ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ,Ο ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ,ΓΑΡΙΒΑΛΝΤΙ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ.
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΟΕΣ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΑΛΛΑ ΘΑ ΨΑΞΩ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
Όχι ο Τσε.
περισότερα στο site:
http://www.innernet.gr/index.asp
και επιλέγεις:ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ
ότι άλλο θέλεις γράψε... και εδώ είμαστε