- ΜΥΣΤΗΡΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΟΧΕΡΗ Η΄ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ?
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΕ ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ.
Και όσο θυμάμαι εγώ μόνο κάθε πέντε χρόνια έχει συννεφιά.
και συνήθως όταν πέφτει ημερολογιακά νωρίς.
Και φέτος είχε μια λιακάδα εξαιρετική!![]()
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΦΕΤΟΣ ΕΚΑΝΑ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΟΜΩΣ ΣΚΟΤΙΝΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΒΡΕΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΛΙΑΚΑΔΑ!
“...To be or not to be. That is the question.
ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΛΙΑΚΑΔΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΝ Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ.
Φέτος που έκανα Πάσχα στην Αθήνα είχε λιακάδα με σύννεφα μετά το μεσημέρι αλλά περασμένα χρόνια στο χωριό που πήγαινα για Πάσχα θυμάμαι Μεγάλες Παρασκευές με λιακάδα.
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
dark banishing
quote:
dark banishing
σορυ αν αυτο που θα πω ακουστει εντελως μπαρουφα,μου το ειπε καποιος θεολογος καποτε.η παρασκευη ειναι η ημερα που σταυρωθηκε ο χριστος και ο ιουδας ηταν ο 13 μαθητης του χριστου.
Πέμπτη σταυρώθηκε ο Χριστός και 13ος μαθητής ήταν ο Ματθίας, που αντικατέστησε τον Ιούδα (σύμφωνα με το κρατούν Ευαγγέλιο)
Οι μαθητές ήταν 12
macedon
Για τους Έλληνες, η "Τρίτη και 13" έχει να κάνει με την πτώση της Κωνσταντινούπολης ενώ ο αριθμός "13" έχει σχέση με το Μυστικό Δείπνο όπου παρακάθησαν 13 άτομα να φάνε και έγινε το σώσε μετά. Γι'αυτό και μέχρι σήμερα αποφεύγουν να κάθονται 13 στο ίδιο τραπέζι.
macedon