ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΥΣΤΗΡΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΥΣΤΗΡΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

3ADA11 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
3ADAΜέλος
03/05/2005, 14:22:19
ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΕΝΘΕΙ Η ΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΒΡΟΧΕΡΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΗ.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΟΧΕΡΗ Η΄ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ?

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΕ ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ.

03/05/2005, 15:06:49

Και όσο θυμάμαι εγώ μόνο κάθε πέντε χρόνια έχει συννεφιά.
και συνήθως όταν πέφτει ημερολογιακά νωρίς.
Και φέτος είχε μια λιακάδα εξαιρετική!

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

3ADAΜέλος
03/05/2005, 15:43:04
ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΑΝΤΟΥ!!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΦΕΤΟΣ ΕΚΑΝΑ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΟΜΩΣ ΣΚΟΤΙΝΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΒΡΕΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΛΙΑΚΑΔΑ!

agstamyΝέο Μέλος
03/05/2005, 16:30:38
Παντως εκει που εκανα εγω πασχα ειχε λιακαδα

skepticΜέλος
03/05/2005, 17:31:20
Λιακάδα με λίγα σύννεφα σε μένα φέτος, αλλά όσο θύμαμαι είχε συνήθως κακό καιρό Μ.Παρασκευή.

“...To be or not to be. That is the question.

03/05/2005, 18:33:02
ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ
ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΛΙΑΚΑΔΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΝ Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ.
KrisnnaΜέλος
03/05/2005, 18:55:37
Δέν ισχύει πάντοτε αυτό είναι μάλλον σύμπτωση.
Φέτος που έκανα Πάσχα στην Αθήνα είχε λιακάδα με σύννεφα μετά το μεσημέρι αλλά περασμένα χρόνια στο χωριό που πήγαινα για Πάσχα θυμάμαι Μεγάλες Παρασκευές με λιακάδα.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

03/05/2005, 22:01:02
ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
undeafetedΜέλος
14/05/2005, 21:11:53
σορυ αν αυτο που θα πω ακουστει εντελως μπαρουφα,μου το ειπε καποιος θεολογος καποτε.η παρασκευη ειναι η ημερα που σταυρωθηκε ο χριστος και ο ιουδας ηταν ο 13 μαθητης του χριστου.

dark banishing

14/05/2005, 23:46:13
quote:
dark banishing
σορυ αν αυτο που θα πω ακουστει εντελως μπαρουφα,μου το ειπε καποιος θεολογος καποτε.η παρασκευη ειναι η ημερα που σταυρωθηκε ο χριστος και ο ιουδας ηταν ο 13 μαθητης του χριστου.

Πέμπτη σταυρώθηκε ο Χριστός και 13ος μαθητής ήταν ο Ματθίας, που αντικατέστησε τον Ιούδα (σύμφωνα με το κρατούν Ευαγγέλιο)

Οι μαθητές ήταν 12

macedon

15/05/2005, 00:01:53
H Παρασκευή και 13 (για τους Δυτικούς) θεωρείται μέρα κακοτυχίας λόγω του γεγονότος του 1307. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307, ένας μεγάλος αριθμός του Τάγματος των "Ιπποτών του Ναού" στη Γαλλία συνελήφθη κατόπιν εντολής του βασιλιά Φιλίππου του Ωραίου και μετά από πιέσεις του Πάπα Κλήμη του Ε΄. Οι Ιππότες αυτοί βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν ως "αιρετικοί".

Για τους Έλληνες, η "Τρίτη και 13" έχει να κάνει με την πτώση της Κωνσταντινούπολης ενώ ο αριθμός "13" έχει σχέση με το Μυστικό Δείπνο όπου παρακάθησαν 13 άτομα να φάνε και έγινε το σώσε μετά. Γι'αυτό και μέχρι σήμερα αποφεύγουν να κάθονται 13 στο ίδιο τραπέζι.

macedon