- O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Τώρα που αποσαφηνήστικαν τα πράγματα μπορούμε να πούμε ότι "τέλος καλό, όλα καλά" λοιπόν! Και φυσικά χαιρόμαστε που είσαι μαζί μας και προσωπικά σου εύχομαι καλή συνέχεια! ![]()
Δεν θα αλλάξω όμως το παραπάνω μήνυμά μου (εάν συμφωνείς κι εσύ), καλό είναι να υπάρχει πιστεύω... προς κάθε ενδιαφερόμενο!
Θα περιοριστώ να πω ότι: το προηγούμενο μήνυμά μου δεν απευθύνεται στην amalia και οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό της ήταν προϊόν παρεξήγησης!
![]()
![]()
![]()
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
Με ευχαρίστηση δέχτηκα το μήνυμά σου Amalia γιατί πραγματικά όπως έγραψε και ο Arzuna δεν κολλούσε με τίποτα το περιεχόμενο του μηνύματος με την εικόνα που είχες μέχρι τώρα στο forum.
Ζητώ συγνώμη που βιάστηκα να σε κρίνω αλλά δυστυχώς ήταν μία μέρα λίγο δύσκολη όπου έτρεχα από το πρωί να "σβήνω" φωτιές ή να απομακρύνω τα "κούτσουρα" από την φωτιά για να σβήσει η φωτιά από μόνη της. "Ο Νοών Νοήτω"
Δεν πειράζει όμως. Δόθηκε ευκαιρία να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για εμάς που δημιουργήσαμε αυτό τον "τόπο" και μερικές φορές μέσα στους παθιασμένους μας διαλόγους τα ξεχνάμε.
Είμαστε Esoterica.gr. Αγαπούμε τον Εσωτερισμό όπου κι αν υπάρχει, στην θρησκεία, στην φιλοσοφία, στην τέχνη, στην επιστήμη, στην φύση, στις καρδιές μας και στις ψυχές μας. Δεν θέλουμε να καταντήσουμε ένα forum γραφικών τυπάδων που "κλωτσοπατινάρουν" και "κοκκορομαχούν" και να ξεχάσουμε τους αρχικούς μας σκοπούς που μας έκαναν να αρχίσουμε αυτήν την πολύ δύσκολη καθημερινή προσπάθεια.
Είμαστε αφάνταστα διαφορετικοί και θαυμαστά συμπληρωματικοί. Κάθε άνθρωπος που εμφανίζεται σε αυτόν τον κόσμο αποτελεί μία όμορφη "στιγμή" στην ροή του χρόνου, Κόρη της Ανάγκης και του Νου, που, όπως θα έλεγε και ο Κοέλο "συνομώτησε όλο το σύμπαν" για να την φέρει στο φως αυτής της Αυλαίας του Κόσμου.
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός αλλά όπου κι αν ψάξεις προσεκτικά δεν θα αργήσεις να δεις αόρατα μεγαλύτερα κλαδιά που μας ενώνουν μεταξύ μας και μας στηρίζουν σε αυτό το τεράστιο δένδρο της Ψυχής του Κόσμου που όπως έλεγε ο Πλάτωνας έχει τις ρίζες του στον Ουρανό και τα κλαδιά του στον κόσμο της αίσθησης. Ή αναζήτηση των κλαδιών που μας ενώνουν και η επιστροφή μας προς τις "ρίζες" αυτού του Ενός Δένδρου είναι ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ.
Αν και οι αέρηδες των Σκοτεινών Εποχών μας αναγκάζουν να συγκρουστούμε μεταξύ μας και πολλές φορές να "σπάσουμε" ο ένας πάνω στον άλλον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ένα Δένδρο είμαστε κάτοικοι. Όπως έλεγε και ο Μάρσαλ ΜακΛούαν "κανείς δεν είναι φιλοξενούμενος σε αυτόν τον πλανήτη, όλοι είμαστε κάτοικοι του".
Και καμία εκκλησία ή ιδεολογία δεν θα κάνει τους Εσωτεριστές "Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού".

Την υπογράφω αν θέλεις κιόλας!! ![]()
Πάνω που διάβαζα κάτι που έγγραψε ο Victor Hugo (1802-1885)
"Είμαι μια ψυχή. Ξέρω καλά ότι αυτό που θα αφήσω στον τάφο δεν είναι ο εαυτός μου. Αυτό που είναι ο εαυτός μου θα πάει κάπου αλλού. Γη δε είσαι η άβυσσος μου ..... όλη η δημιουργία είναι μια συνεχής ανάβαση, από ζώο σε άνθρωπο, από άνθρωπο σε θεό. Να αφαιρέσουμε από πάνω μας όλο και περισσότερο την ύλη, και να ντυνόμαστε όλο και περισσότερο με πνεύμα, αυτό είναι ο Νόμος. Κάθε φορά που πεθαίνουμε κερδίζουμε περισσότερη ζωή.".
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 27/11/2002 17:22:47
Το απόσπασμα από τον Hugo ήταν πολύ σοφό.

Όποιος φίλος γνωρίζει κάποια στοιχεία (πχ χρόνος, τόπος και σκοπός δράσης της κάθε ομάδας) παρακαλώ να τα παραθέσει για συμπλήρωση του καταλόγου.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
1. Αγγελιοφόροι του Φωτός
2. Αδελφότης Εσσαίων
3. Αδελφότης Μύριαμ
4. Αδελφότης τού Σταυρού καί 'Αστεριού Brotherhood of the Cross and Star- (Κύπρος)
5. Αδελφότητα τού Κρόνου - Orlo Saturni
6. Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα (Osho Rajneesh)
7. Αδελφότητα του Ram
8. Αρχαία Ροδοσταυρική Αδελφότητα
9. World Mission (Παιδιά του Θεού)
10. Γνωστική Αποστολική Ροδοσταυρική Εκκλησία
11. Διεθνές Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δώριζας)
12. Διεθνής Σχολή του Χρυσού Ροδοσταύρου
13. ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Πολιτισμού καί Αναζήτησης
14. Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφική Εταιρεία
15. Ενωση Ελλήνων Εσωτεριστών
16. Ενωση Ερευνητών Μεταφυσικών Φαινομένων μέ Μέντιουμ "Ο Αγιος Νεκτάριος"
17. Επαναστατική Σχολή Υπερβατικής Σοφίας
18. Επιστήμη της Πνευματικότητας (Sawan - Kirpal publications)
19. Ερμητικό Τάγμα Χρυσής Αυγής
20. Εσσαϊκή Αδελφότητα
21. Εταιρεία Εσωτεριστικών Μελετών "Ο ΩΡΟΣ - Μονάδα υπηρεσίας καλής θέλησης"
22. "ΗΛΙΟΝ ΦΩΣ" (του Παναγιώτη Τουλιάτου)
23. Θεοσοφική Εταιρεία
24. Ινστιτούτο Παραψυχολογίας Αθηνών (Γ. Βουλούκου)
25. Ιππότες του Χρυσού Λωτού
26. Καθολική Γνωστική Εκκλησία
27. Κέντρο Aeroterra
28. Κέντρο Ανάντα Μάργκα
29. Κέντρο Ανθρωπιστικής καί Νεοραϊχικής Ψυχολογίας-Ψυχοθεραπείας
30. Κέντρο Διαλογισμού του Οσσο
31. Κέντρο τής Θεοτόκου (Bogorodischny Tsentr) - Ρωσία
32. Κέντρο Θιβετιανού Διαλογισμού
33. Κίνηση Unity
34. Κοινότητα Χριστιανών (Ανθρωποσοφία)
35. Κορίτσια τού ΠΡΑΟΥΤ (Girls' PROUT)
36. Κυρίαρχο Μυητικό Τάγμα τού Ναού
37. Μαύρος Οιωνός (The Black Omen)
38. Μεγάλη Εθνική Εκκλησία τών 'Ελλήνων
39. Οι Κύριοι τών Δακτυλιδιών (Gospodari Prstenova) - Σερβία
40. Οικουμενική Ρωσική Μαριανική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία - (The Ecumenical Russian Marian Orthodox - Catholic Church ) - Ρωσία
41. Ομάδα Εσωτερικών Μελετών τού Τάγματος τών Ιπποτών τού Ναού
42. Ομακόειο Αθηνών
43. Παγκόσμια Λευκή 'Αδελφότητα (Αιβανχόφ)
44. Παιδιά τού Θεού (τού Μώ)
45. Ροδοσταυρική Εταιρεία
46. Ροδοσταυρικό Τάγμα AMORC
47. Σοροπτιμίστριες
48. Σύλλογος Προσκυνητών Ακτίστου Φωτός "Αγιος Πατάπιος" (Ομακόειον)
49. Τάγμα Αγίου Γεωργίου
50. Τάγμα Αγίου 'Ιωάννου
51. Τάγμα Αργυρού Αστέρα
52. Τάγμα Εκλεκτών Ιερέων τού Σύμπαντος
53. Τάγμα Ερμού τού Τρισμέγιστου
54. Τάγμα Κριναετών Εωνική Εταιρεία
55. Τάγμα τής Κίρκης, τού Αίματος τού Σκύλου
56. Τάγμα τής Νεκροκεφαλής καί τών Οστών
57. Τάγμα τού Αγίου Δισκοπότηρου
58. Τάγμα τού Κρίνου καί τού Αετού (τρείς διαφορετικές ομάδες μέ τό ίδιο όνομα)
59. Τάγμα τού Κρόνου-Ordo Saturni
60. Τάγμα τού Λευκού Κρίνου
61. Τάγμα τού Ναού
62. Τάγμα τού Ναού τής Ανατολής (ΟΤΟ)
63. Τάγμα τού Ναού τού Ηλίου-Temple of the Sun
64. Τάγμα τών Πτωχών Ιπποτών τού Χριστού
65. Τάγμα τών Σούφι στή Δύση
66. Τάγμα Thelema
67. Τάγμα Χρυσού Ρόδου
68. Τό Ενσόφιον τής Ενανθρωπότητος (τού Χάρη Βακάλ)
69. Φίλοι τού Οσσο
70. Φιλοσοφική Ομάδα Σάι Μπάμπα
71. Τάγμα των ναών της Ανατολής (Ordo Templi Orientis)
Ναϊτες Ιππότες (Knights Templar)
72. Πεφωτισμένοι (Illuminati)
73. Τάγμα της Αγίας Μετάληψης (Order of the saint Sacrament)
ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
Διακόπτω βέβαια με την παρέμβασή μου τη σύνταξη του καταλόγου, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι σχετικό με το θέμα.
Ποιά η διαφορά ενός μυστικού τάγματος, μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης και ενός (οποιουδήποτε) ινστιτούτου μελέτης εσωτερικών και μυστικιστικών θεμάτων;
Και - δεύτερον- σε τι διαφέρει τελικά το να λεέι κάποιος με στόμφο: "είμαι Χριστιανός ορθόδοξος!" ή "είμαι οπαδός του Μαχαρίσι!", ή "δεν αποκαλύπτω τα μυστικά μας...", αφού και στις τρείς περιπτώσεις το πρόβλημα είναι ότι κάπου κολλάς τελικά;
Η είναι διαφορετικό το κόλλημα;
Η μήπως δεν κολλάς;
Δεν είναι ρητορικές οι ερωτήσεις (διευκρινίζω για να μην την ξαναπατήσω), θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τη γνώμη σας.
Gia ligo elipsa kai blepw mia dynamikh pou omologw den perimena.
Polla omomata diaforwn (mystikwn h mh )etaiteiwn.
Filoi mou se polles apo aytes ean tha paretai tis dieythinseis kai ta thlefona tha deite pws einai katw apo thn IDIA ARXH.
POLLES APO AYTES TIS ETAIRIES EINAI MONO STA XARTIA.
Kai nomizw pws epalitheyetai ayto pou eipa pws o kathe enas borei na anoixei kai apo kati.
OXI MONO EDW STHN ELLADA ALLA KAI SE OLON TON KOSMO.
Alla tha eithela na syblirosw 2 akoma etairies h syllogoi
se aytous pou eixa grapsei.
TON IAMBLIXO
KAI THN ELLHNIKH THEOSOFIKH ETAIREIA.
File Oculatis Abis tha eithela na sou pw pws gia thn adelfothta
"DESPOSYNES" einai h proswpikh mou gnwmh.
All tha se parakalouse ean xereis kati pou tha allaze thn gnwmh mou tha eithela na to anafereis (TA EIDIKA THEMATA).
Episeis boreis na pas sthn ELLHNIKH THEOSOFIKH ETAIREIA kai na grafteis melos.
Kamia myhsh den yparxei.
(STO DIABEBAIW AYTO FILE MOU)
To anaferw ayto logo tou oti arketes apo tis ETAIREIES pou anaferthikan den exoun MYHSH.
YPARXEI ENA BIBLIO POU EINAI KAPWS PALIO KAI EAN DEN APATWMAI EINAI APO TIS EKDWSEIS ANYXNEYSEIS POU ANAFEREI OLES TIS ETAIREIS-TAGMATA POU YPHRXAN MEXRI TOTE STHN ELLADA.
KALO THA EINAI NA EIMASTE POLY KOUBOMENOI KAI PROSEKTIKOI OTAN THA PAME KAPOU SE AYTES TIS ETAIREIES.
EYXARISTW.
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ![]()
![]()
![]()
![]()
ΦΙΛΕ AVATARGR
quote:
Polla omomata diaforwn (mystikwn h mh )etaiteiwn.
Filoi mou se polles apo aytes ean tha paretai tis dieythinseis kai ta thlefona tha deite pws einai katw apo thn IDIA ARXH.
ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!!!!!!
quote:
POLLES APO AYTES TIS ETAIRIES EINAI MONO STA XARTIA.
ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ!!!!!!
quote:
YPARXEI ENA BIBLIO POU EINAI KAPWS PALIO KAI EAN DEN APATWMAI EINAI APO TIS EKDWSEIS ANYXNEYSEIS POU ANAFEREI OLES TIS ETAIREIS-TAGMATA POU YPHRXAN MEXRI TOTE STHN ELLADA.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ.
ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ
quote:
Ποιά η διαφορά ενός μυστικού τάγματος, μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης και ενός (οποιουδήποτε) ινστιτούτου μελέτης εσωτερικών και μυστικιστικών θεμάτων;
μυστικού τάγματος : Μορφή μυστικής οργάνωσης, ιδιαίτερη σχέση μελών,,,,
παραθρησκευτικής οργάνωσης : Φυσική ή άλλη σχέση με κάποια επίσημη θρησκεία, συμμετοχή των μελών της πιθανά στα μυστήρια ή στην οργάνωση της θρησκείας,,,,,
ινστιτούτου μελέτης εσωτερικών και μυστικιστικών θεμάτων; Εμπορικός και επιχειρηματικός προσανατολισμός (πιθανά), γνώση έτοιμη πακεταρισμένη προς πώληση,,,,
Πιστέυω ότι μόνο αυτά τα "επιφανειακά" στοιχεία δηλώνουν σημαντικές διαφορές. Σίγουρα όμως η συζήτηση συνεχίζεται....
ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
File ANTONIOS1997 boreis na breis apo tis ekdwseis ANYXNEYTES h
ANYXNEYSEIS den thymamai kala me ta ONOMATA DYEYTHINEIS OLWN TWN DIAFORWN ETAIREIWN POU YPARXOUN STHN ELLADA.
TO BIBLIO ONOMAZETAI OI DIAFOERES ETAIREIES STHN ELLADA.
ENA KALO BIBLIO NOMIZW PWS PRAGMATIKA THA TA DEIS OLA EKEI.
(Sxetika me ayta pou syzhtamai edw)
KAI MALISTA GNWRIZW PROSOPIKA ATOMO EDW STHN ATHINA POU EXEI YDRHSEI
EDW 4 DIAFORETIKES SXOLES.
ALLA DIABAZWNDAS KAI BLEPWNDAS PERIODIKA OPWS TO TRITO MATI KAI OLA TA SXETIKA ME AYTON TON XORO THA TO KATALABEIS.
ALLA EAN THELEIS KAI ISWS NA MHN ME PISTEYEIS AFOU BEBAIA DIABASEIS TIS ANOTERW PHGES BOROUME NA SYNANDITHOUME KAI PROSOPIKA NA SOU DWSW
SXETIKES PLIROFORIES.
ALLA AYTO DEN BOREI NA MAS KANEI PWS OLES OI ETAIREIES EINAI KAPWS ETSI.
ALLA YPARXOUN KAI SWSTES POU BOREIS NA TID DEIS NA TIS PARAKOLOUTHISEIS.
BEBAIA OLO AYTO TO ENXIRIMA THA APAITISEI KYRIWS XRONO APO ESENA NA TIS DEIS KAI NA VGALEIS TA SYBARASMATA SOU.
DEN XERW EAN SE KALIPSA FILE ANTONIOS1997.
KAI PANDA STHN DIATHESEI SOU.
EYXARISTW
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Ξεχασμένο μεν, ενδιαφέρον δε...
Πριν καταθέσω την προσωπική μου άποψη όμως, νομίζω πως πρέπει να επανεξετάσουμε κάποιους όρους που κατά κόρον χρησιμοποιούνται απο όλους μας... Κι αυτό αφορά την λέξη Αίρεσις
Αίρεσις κατά την πρωταρχική και πηγαία έννοια σημαίνει ελεύθερη εκλογή, προυποθέτουσα ελεύθερη βούληση και συνεπώς ελεύθερη σκέψη και κρίση (Πηγή Εγκυκλοπαίδεια Ηλιος, Εκδ. 1960)
Αυτά προς το παρόν...
Υ.Γ. : Για όσους γνωρίζουν ιταλικά, αξίζει μια επίσκεψη στο www.airesis.net , αν και νομίζω πως κάποια άρθρα υπάρχουν και στα αγγλικά

Edited by - Oannes on 01/11/2003 20:32:01
Edited by - Oannes on 01/11/2003 20:36:41