- H EΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μα χρέος μας είναι να προσπαθούμε να κάνουμε δυνατά τα αδύνατα.Αν δεν έχουμε την δύναμη και το σθένος, το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι λεκτικά να τα στηρίζουμε.
Μην απαξιώνουμε τις αρετές, αλλά να τις διαδίδουμε
Το ελάχιστο χρέος μας προς τον άνθρωπο είναι αυτό.
Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη φίλε μου
Φίλε μου συμφωνώ, σωστή η θέση σου και Ιδεατή, θα έλεγα....
Να είσαι καλά.
quote:Για να απαντήσουμε το ΑΝ γίνεται, πρέπει να απαντήσουμε το ΠΩΣ γίνεται... Όταν μάθουμε το πώς, το δοκιμάζουμε στη πράξη. Αν η δοκιμή μας δεν έχει αποτέλεσμα, μπορεί να φταίνε τρεις λόγοι:
Η ρητορική απάντηση στη ρητορική ερώτηση είναι, "δε γίνεται"...
Δίνω αυτή την απάντηση, αφ’ενός για τη "πρόοδο" της κουβέντας, αφ’ετέρου για να "δείξω" το αληθές του γεγονότος... Πράγματι "δε γίνεται", το ξέρουμε, το βλέπουμε, το έχουμε συνηθήσει...
Η απάντηση που δίνεις εσύ φίλε μου, (γίνεται), είναι η Ιδανική, που
ενδεχομένως, (εάν συνέβαινε), να οδηγούσε στην Ιδανική Κοινωνία....
ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ;;;.....
1)Δεν προσπαθήσαμε αρκετά.
2)Προσπαθήσαμε όσο έπρεπε αλλά με τη λάθος μέθοδο. Πρέπει να βρούμε κάποιον άλλο δρόμο προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
3)Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι αδύνατο.
Το σίγουρο είναι ότι με τη θεωρητικολογία δε θα μάθουμε ποτέ τι γίνεται και τι δε γίνεται. Πρέπει να βγούμε έξω και να πειραματιστούμε, γιατί τα λόγια είναι μόνο λόγια, και οι σκέψεις είναι μόνο σκέψεις.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/09/2011 15:14:57
quote:
quote:
ΚΑΒΕΙΡΟΣ:
Καλημέρα σε όλους.....Κατέθεσα, με το χθεσινοβραδυνό μου μύνημα, τη
σκέψη μου για την αδυναμία του ανθρώπου να εφαρμόσει στη πράξη έννοιες-οδηγίες του "συστήματος", (Θρησκευτικού στη παρούσα θέση), με
αποτέλεσμα, λόγω αυτής της μη εφαρμογής, το "σύστημα" να καταντά
παρηκμασμένο στα μάτια, στη σκέψη, στη καρδιά και στη συνείδηση των
ανθρώπων.... Είναι όμως πράγματι έτσι;;;
Φίλε ΚΑΒΕΙΡΕ σε περασμένο μήνυμα λέω ότι το σύστημα είναι παρηκμασμένο. Εσύ μετά λες ότι ΔΕΝ είναι παρηκμασμένο αλλά ΜΟΙΑΖΕΙ παρηκμασμένο. Εγώ μετά σου ξαναλέω ότι είναι παρηκμασμένο. Τέλος σε ρωτάω τι εννοείς όταν λες "σύστημα"; Και προσθέτω ότι εγώ λέγοντας σύστημα εννοώ το και το.Πλέον βλέπω ότι εσύ όταν λες "σύστημα" εννοείς το θρησκευτικό σύστημα της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα τη διδασκαλία του χριστιανισμού - η οποία όμως δεν συνδέεται απαραίτητα με το θρησκευτικό σύστημα, γιατί υπάρχει και χωρίς αυτό. Προσωπικά θα προτιμούσα να μην λες "σύστημα" αφού αναφέρεσαι στη διδασκαλία, αλλά σκέτο "διδασκαλία". Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη διδασκαλία δεν έχει κάποιο σύστημα, δηλαδή δεν σου λέει ο Χριστός "πρώτα θα κάνεις αυτό, μετά θα κάνεις εκείνο" κλπ. Το όποιο σύστημα έχει να κάνει με την εκκλησία, η εκκλησία είναι ένα σύστημα, η εκκλησία είναι που πήρε την διδασκαλία και την έκανε σύστημα.
Εγώ όταν λέω "σύστημα" ΔΕΝ εννοώ την διδασκαλία του χριστιανισμού.
Εννοώ τελείως άλλο πράγμα.
Με το ότι η χριστιανική διδασκαλία δεν είναι κάτι παρηκμασμένο αλλά κάτι το οποίο πιθανόν δεν το έχουμε ερμηνεύσει/μελετήσει σωστά ή δεν το εχουμε εφαρμόσει σωστά ή τέλος άντων κάτι που δεν ξέρουμε πώς να το εφαρμόσουμε σωστά, εγώ συμφωνώ. Και πράγματι η συγκεκριμένη διδασκαλία δεν θεωρώ ότι αποτελεί στο σύνολό της μέρος της παρακμής του συστήματος καθώς διδάσκει όλα όσα είναι αντίθετα προς το σύστημα (την ανιδιοτέλεια, την διόρθωση των ανθρώπινων ελαττωμάτων, την αυτοκριτική κοκ).
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/09/2011 15:03:40
Μα ΝΑΙ βρε φίλε μου, δε λέω τίποτα διαφορετικό απ’αυτά που γράφεις...
Το "σύστημα" που αναφέρω είναι η Εκκλησία που "πατάει" επάνω στη
"Διδασκαλεία", (το γράφω στο πρώτο μου κείμενο)....
Αφορμή, ήταν η θέση του φίλου μας Εαρινού σ’ένα προηγούμενο κείμενό του, όπου εκφράζει τη σκέψη, πως ένα σύστημα μπορεί από μόνο του να
παρουσιάσει σημεία παρακμής, και κατά συνέπεια οι άνθρωποι να θελήσουν να το εγαταλείψουν. Συμπλήρωσα λοιπόν ότι, κατά την απόψή μου, συμβαίνει πολλές φορές και οι άνθρωποι, να ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι
παρήκμασε το "σύστημα" , έτσι τους ΦΑΙΝΕΤΑΙ... Αυτό οφείλεται, όχι
κατ’ανάγκη και σε κακή ερμηνεία εννοιών-οδηγιών, αλλλά κάποιες φορές και σε πραγματική ΑΔΥΝΑΜΙΑ εφαρμογής των...Έτσι έφερα το παράδειγμα
της ευαγγελικής ρήσσης.. Μάλλον δεν έπρεπε να διακόψω εχθές το βράδυ,
σφάλμα μου.. Πάντως αν κάνεις το κόπο να διαβάσεις ενοποιημένο το
κειμενάκι μου, νομίζω θα καταλάβεις τη σκέψη μου.
Επίσης με χαρά θα διάβαζα τις απόψεις σου, (όπως και των υπολοίπων φίλων), πάνω στα τελευταία ερωτήματά μου.
Καλό απόγευμα...
ΥΓ.Τον ίδιο προβληματισμό βάζω, ακόμη κι αν θεωρήσουμε και τη
Διδασκαλεία για "σύστημα", (τη χριστιανική εννοώ).Το κάνω για τη
συνέχεια της κουβέντας, αλλά και γιατί πολλοί είναι αυτοί που τη θεωρούν ξεπερασμένη κα παρηκμασμένη.....
quote:Το σίγουρο είναι ότι με τη θεωρητικολογία δε θα μάθουμε ποτέ τι γίνεται και τι δε γίνεται. Πρέπει να βγούμε έξω και να πειραματιστούμε, γιατί τα λόγια είναι μόνο λόγια, και οι σκέψεις είναι μόνο σκέψεις.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/09/2011 15:14:57
Συμφωνώ, αλλά και το ότι "σκεφτόμαστε", κάτι είναι και αυτό φίλε μου.
Έστω για αρχή.....
quote:
Αν για αρχή παίρνεις το σημείο 0 τότε ναι
Καλοό.....
Καλή σου νύχτα!!
Θεωρώ , ότι αν προσέξουμε με προσοχή καθημερινά τους ανθρώπους και με ηρεμία...ως δια μαγείας θα παρατηρήσουμε το σύστημα το ίδιο να μιλάει και να συμπεριφέρεται μέσα απο το σώμα και το στόμα των συνανθρώπων μας...
Βλέπετε , το ίδιο δεν έχει στόμα...δεν έχει κορμί...και χρησιμοποιεί αυτά που υπάρχουν και θα αποτελέσουν τους μηνυτορές του...
Εκφωνεί λόγους δια μέσου ημών -ενός εκάστου- και γινόμαστε ασυνείδητα το εργαλείο του -πιστοί υπηρέτες του- , το εργαλείο εκείνο που "λαδώνει" και συντηρεί τι μηχανές του..το "γυαλίζει" και το φροντίζει σαν να επρόκειτο για τον ίδιο τον εαυτό μας...
Μήπως δεν είναι...???
Ποιούς χρησιμοποιεί προκειμένου να υποστασιοποιηθεί , αν όχι εμάς τους ιδίους που πεισματικά και ανεγκέφελα θεωρούμε ότι δεν είμαστε οι φορείς του..???
Το χρησιμοποιούμε τέλεια και πιστά..το σύστημα είμαστε εμείς και οι αρχές και οι επιθυμίες του είναι και δικές μας -ΟΙ δικές μας- , αυτό μας κατευθύνει και ορίζει τις επιθυμίες "μας"....ουσιαστικά πρόκειται για τις δικές του επιθυμίες....
Το συντηρούμε με μεγάλη φροντίδα ασυνείδητα και το προστατεύουμε κυνηγώντας αντ'αυτού αόρατους εχθρούς που το ίδιο μας "έδειξε"....διασφαλίζοντας την διαιώνισή του!
Διαφωνεί κανείς φίλοι μου???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Εαρινός on 28/09/2011 23:04:04
quote:
Εγώ όχι!
ε τοτε πρεπει vα επαναπροσδιοριστεις Dr Jekyll Mr Hyde,ctrl+alt+delete
Edited by - stiv on 29/09/2011 01:39:03
quote:
ε τοτε πρεπει vα επαναπροσδιοριστεις Dr Jekyll Mr Hyde,ctrl+alt+deleteEdited by - stiv on 29/09/2011 01:39:03
Το θέμα δεν είναι ο φίλος και συνδίκτυος Σταύρο αλλα εσύ ως άνθρωπος πως βλέπεις το όλο θέμα και τι ακριβώς συνειδητοποιείς , ο ίδιος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα...
Το θέμα είναι εσύ αν διαφωνείς με ότι ανέφερα ή αν συμφωνείς...
Και το ερώτημα είναι ότι αν όλοι είμαστε μια "πομπίνα" αναπαραγωγής του ιδίου του συστήματος!
Ουσιαστικά δεν είμαστε μέρη του ιδίου του συστήματος ο καθένας ως μονάδα και το ίδιο το σύστημα ως σύνολο της ανθρωπότητας που ενω το ενοχοποιούμε , δεν αντιλαμβανόμαστε ότι επι της ουσίας δεν κατηγορούμε κάποιον άλλο εκτός απο τους ιδίους μας τους εαυτούς???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...