- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Αιρετικέ, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου, πίσω από όλους τους πολιτισμούς όσο μη υποκειμενικός να θέλω να είμαι, φαίνεται καθαρά ότι "υποννοούνται" δύο αρχετυπικά ρεύματα-χαρακτήρες. Σε κάποιους πολιτισμούς λείπει ο ένας, σε κάποιους λείπει ο άλλος., πάντα όμως το ίδιο ποίημα.
Αυτό δεν έχει να κάνει αναγκαστικά με θεούς και τριβόλους.
Υποννοεί όμως συνύπαρξη πολιτισμών πολύ διαφορετικού επιπέδου μεταξύ τους.
Προσέχω τα λόγια μου να μην εκτεθώ. ![]()
Όσο και να θέλουμε να πούμε ότι αυτοί οι αρχετυπικοί "χαρακτήρες"- ρεύματα δεν υπήρξαν, τους βρίσκουμε παντού.
Και αν κάποια πράγματα μπορούν να εξηγηθούν με την "ανάγκη" του ανθρώπου για κατανόηση του περιβάλλοντος, (φωτιά, εποχές και τα λοιπά κάποια άλλα είναι αδύνατο.
Μέχρι αυτό το σημείο μπορώ να τεκμηριώσω τη θέση μου. Από δω και πέρα αν συνεχίσω θα αρχίσουν οι υποκειμενικές απόψεις.
Δεν είναι κακό πάντως να λέμε τη γνώμη μας. Πρέπει να τη λέμε, για αυτό είμαστε εδώ.
https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0
Edited by - Italos on 27/10/2015 14:44:49
Για να μπορεί ο Χρίστος Ελ να κυνηγάει απερίσπαστος τους εβραίους και τους κομμουνιστές στην επιφάνεια, και μετά να τους στέλνει στα μπουντρούμια της κοιλότητας.
https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0
Edited by - Italos on 27/10/2015 14:53:49
Αντιγράφουμε τις φυσικές διεργασίες από την αυγή του πολιτισμού μας. Οπως υπάρχει κληρονομικότητα στα έμβια όντα, έτσι την εισάγαμε και στο λογισμικό, οι γενετικοί αλγόριθμοι αντιγράφονται απο την βιολογία, οι σχεδιαστές αεροπλάνων εμπνέονται από τα πουλιά και των ελικοπτέρων απο τις λιβελούλες. Δεν υπάρχει πιο αντιεπιστημονικός ισχυρισμός από το να κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια, δηλαδή με βάση την τρέχουσα ανθρώπινη διανόηση και τεχνολογία, να προσπαθείς να προβάλεις κάτι αντίστοιχο σε κάποιον υποτιθέμενο κατασκευαστή συμπάντων. Μέσα απο αυτό που βρίσκεσαι εμπνέεσαι, δεν βρίσκεσαι εκτός συστήματος για να αντιπαραβάλλεις τα έργα σου με κάποιον άλλον.
Edited by - Heretic on 27/10/2015 15:18:49
quote:
Heretic
Οπως υπάρχει κληρονομικότητα στα έμβια όντα...
Αυτό είναι που με προβληματίζει κι εμένα. Για αυτό και έλεγα στον Χρίστο Ελ τα περί στείρωσης.
Και θα ρωτησω. Είστε σίγουροι ότι με το να τον κράζετε δεν πετυχαίνει αυτό ακριβώς που θέλει, και να έχει το προφίλ του καταφρονεμένου που επιθυμεί στο Εσωτέρικα; Γιατί εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει.
Εκτός αν τον βλέπετε να ζορίζεται...