- Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ειλικρινά
Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό...
quote:
Φίλε μου George D συγγνώμην για την επανάληψη των λεγομένων σου......δεν ήθελα να σε προσβάλλω....ήταν απλά μια επανάληψη......Σόρυ και πάλι
Ειλικρινά
ΜΗΝ ΑΝΧΩΝΕΣΕ......ΧΑΛΑΡΑ ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τσανάκαλος:
quote:
Πάντως GEORGE D μπορώ αν θέλεις να σου παραθέσω βιβλιογραφία για την ακρόπολη που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στη μελέτη σου και να σου λύσει πολλές απορίες.
Αναμένουμε φίλε μου καθως και όποια πληροφορια έχεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Ακόμα βλέπω οτι σχεδόν όλοι επικεντρώνουν την αναζήτηση τους στον Παρθενώνα αφήνοντας να περάσουν σχεδόν απαρατήρητα άλλα μνημεία πάνω στον ιερό βράχο με σημαντικότερο (όχι απο τον Παρθενώνα) το Ερεχθείο το οποίο κατά την γνώμη μου έπαιζε σημαντικότατο ρόλο στην Ακρόπολη.
Όσο για σένα φίλε Sonap νομίζω ότι ο φίλος GEORGE D αλλά και όλοι που απάντησαν, προσπάθησαν με το δικό τους τρόπο, άλλοι με στοιχεία άλλοι με εικασίες, να τοποθετηθούν σε ένα "δυνατο+ενδιαφερον θεμα!" όπως λέει και η φίλη μας η ΑΤΜΑ.
Ειδικά σε αυτό το θέμα δεν νομίζω να αναφέρθηκε κανείς για υποθέσεις εξωγήινων κτισμάτων και άλλες υπερβολές και νομίζω οτι το συγκεκριμένο ζήτημα της Ακρόπολης αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης.
Εξάλλου και κάπου μέσα στα γραφόμενα σου αυτό διαφαίνεται:
quote:
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΕΙΚΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
Υ.Γ. Για το Ερεχθείο θα επανέλθω.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΕΡΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΑ
quote:
Ακόμα βλέπω οτι σχεδόν όλοι επικεντρώνουν την αναζήτηση τους στον Παρθενώνα αφήνοντας να περάσουν σχεδόν απαρατήρητα άλλα μνημεία πάνω στον ιερό βράχο με σημαντικότερο (όχι απο τον Παρθενώνα) το Ερεχθείο το οποίο κατά την γνώμη μου έπαιζε σημαντικότατο ρόλο στην Ακρόπολη.
ΦΙΛΤΑΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΦΕΡΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
quote:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
Το θέμα σοβαρό ,αλλά και μυστήριο.
Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν ξέρω τη γνώσης πρέπει να έχει κανείς για να της συλλάβει. Καταρχάς όντως υπάρχει ένα ισοσκελές τρίγωνο. Αυτό σημαίνει απλά ότι τίποτα δεν χτίστηκε κατά τύχη. Και φυσικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι χτιστήκανε κατά τύχη και να συμβαίνουν όλα αυτά. Εμένα μου κάνει εντύπωση το εξής. Ο Ικτίνος έλεγε ότι οι κολόνες που είναι ανατολικά του χτίσματος θα πρέπει να είναι λίγο ποιο λεπτές σε πάχος για να φαίνονται ίδιες .Δηλαδή επειδή στην ανατολή ο Ήλιος είναι δυνατός δημιουργεί όγκο. Έτσι για να φαίνονται όλοι όμοιοι (ΔΥΤΙΚΟΙ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΚΙΟΝΕΣ) οι ανατολικοί είναι ποιο λεπτοί από τους δυτικούς. Επίσης το ότι δεν υπάρχει ούτε μια ευθεία γραμμή Πάνο στην ακρόπολη οφείλετε στην λογική ότι τίποτα φυσικό δεν είναι απόλυτα ίσιο.
Και εγώ τώρα ρωτάω το εξής. Πως είναι δυνατόν να σκεφτεί κάποιος κάτι τέτοιο .Δεν ξέρω τη μόρφωση πρέπει κανείς να έχει για να σκεφτεί κάτι τέτοιο με τους κίονες κλπ.
Το θέμα είναι το εξής. Όλα τα μνημεία σήμερα που έχουμε από εκείνη την εποχή είναι τέλεια. Έχουν αντέξει στην φθορά του χρόνου, και εμείς παρόλο την τεχνολογία που διαθέτουμε είμαστε ανίκανοι να χτίσουμε κάτι παρόμοιο.
Ερώτηση
Αυτές όλες οι γνώσης που είχαν από πού της πήραν? Και μιλάω για κορύφωση, δεν μιλάω για τεχνολογίες που είναι στην αρχή.
Μας κρατάνε στο σκοτάδι και αυτό είναι σκόπιμο. Εμείς τη κάνουμε για αυτό?
Και να συνεχίσω με το μπαράζ των ερωτήσεων που ξεκίνησε ο φίλος VASILSIS28 με το εξής:
Ας υποθέσουμε οτι υπήρχαν οι γνώσεις για τις οποίες αναρωτιέται ο VASILIS28. Πως αυτές μεταφέρθηκαν με τόση ακρίβεια και λεπτομέρεια στους εργολάβους και τους εργάτες οι οποίοι ανέλαβαν να κτήσουν την Ακρόπολη;
Για μένα, εκτός απο την σύλληψη της κατασκευής ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο παραμένει αυτή καθεαυτή η κατασκευή.
Φίλε GEORGE D δεν έχω ξεχάσει για το Ερεχθείο.
Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση-ερώτηση και ένα σχόλιο: Φίλε Vassilis τι εννοείς με το ισοσκελές τρίγωνο; Τις αποστάσεις μεταξύ Ακρόπολης-Αφαίας-Σουνίου;Διευκρίνηση γιατί αυτό το τρίγωνο είναι ισοπλευρο, αλλά και γιατί αν προεκταθούν οι τέσσερις πλευρές του Παρθενώνα σχηματίζουν νοητά μια πυραμίδα!!!
Ευχαριστώ
Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό...
ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ
gK
ΕΙΝΑΙ ΜADE IN ANCIENT ATHENS..GOOD STUFF !
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
Ερ.: ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΟΡΝΑΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩΑπ.: ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..
Λοίπον ο Παρθενώνας , τον οποίο βλέπουμε και είναι ο 3ος , με την τελειοτητα του βοηθάει να επιτυγχάνεται μαζί με τα άλλα κτίσματα και συνολικά ολο τον βράχο της Ακρόπολης , το μέγιστο δυνατό της λειτουργίας του το οποίο δεν είναι άλλο απο το να "ενώσει" τη "Γη" με τον "Ουρανό".
Τότε ,τον καιρό που όλα λειτουργούσαν, την ώρα της πομπής των Παναθηναίων, το σημείο της ένωσης αυτής, ψηλά πάνω απο την Ακρόπολη, ήταν τόσο δυνατό που για μεγάλη απόσταση γύρω απο αυτό ούτε πουλιά δεν πετούσαν. Ήταν η στιγμή που ο βράχος δικαίωνε το όνομά του:
Άορνος Πέτρα.
Σήμερα βέβαια, η διακοπή της λειτουργίας του τόπου αποδεικνύεται , εκτός των άλλων- και απο την παρουσία πολλών πουλιών που πετουν διαρκώς στον εναέριο χώρο του. Η ιδιότητα της "Αόρνου Πέτρας" δεν υπάρχει πια.
quote:
MHN ΦΟΒΑΣΑΙ,ΚΡΑΤΗΣΕ 2500 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ,ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ..
ΕΙΝΑΙ ΜADE IN ANCIENT ATHENS..GOOD STUFF !
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑ ΕΛΛΗΝΟΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΞΕΙ
ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ <<ΤΣΙΜΕΝΤΟ>> ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΟΙ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
quote:
Λοίπον ο Παρθενώνας , τον οποίο βλέπουμε και είναι ο 3ος , με την τελειοτητα του βοηθάει να επιτυγχάνεται μαζί με τα άλλα κτίσματα και συνολικά ολο τον βράχο της Ακρόπολης , το μέγιστο δυνατό της λειτουργίας του το οποίο δεν είναι άλλο απο το να "ενώσει" τη "Γη" με τον "Ουρανό".
Τότε ,τον καιρό που όλα λειτουργούσαν, την ώρα της πομπής των Παναθηναίων, το σημείο της ένωσης αυτής, ψηλά πάνω απο την Ακρόπολη, ήταν τόσο δυνατό που για μεγάλη απόσταση γύρω απο αυτό ούτε πουλιά δεν πετούσαν. Ήταν η στιγμή που ο βράχος δικαίωνε το όνομά του:
Άορνος Πέτρα.
Σήμερα βέβαια, η διακοπή της λειτουργίας του τόπου αποδεικνύεται , εκτός των άλλων- και απο την παρουσία πολλών πουλιών που πετουν διαρκώς στον εναέριο χώρο του. Η ιδιότητα της "Αόρνου Πέτρας" δεν υπάρχει πια.
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΠΕΙ Η` ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ
ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ
ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
quote:
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ
ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ
Σωστός ο GEORGE D .... πολύ σωστός.![]()
![]()
quote:
ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΝΟΗΤΑ ΟΙ ΚΙΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΥΨΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 30000 ΠΟΔΙΩΝ.
Αγαπητέ Rathamanthes είναι πιθανόν ο Υπόγειος Παρθενώνας να λειτουργεί ακόμα!!!!
Το Αινιγματικό Ερεχθείο:
Ο ναός του Ερεχθείου ήταν ιερό της Πανδρόσου, αφιερωμένο στον βασιλιά της Αττικής Κέκροπα ο οποίος είχε φιδίσιο το κάτω μέρος του σώματος του και ήταν γιός της Γαίας(χθόνιος).
Ο τάφος του ήταν κάτω απο τη δεύτερη Καρυάτιδα και προς βορρά.
Εκεί λατρευόταν ο Κέκροπας και εκεί είχε την φωλιά του ο οικουρός όφις της Αθηνάς , ο ήρωας Εριχθόνιος, ή και ο ίδιος ο Ερεχθεύς, όλοι του σχετιζόμενοι με τη Γή.
Εκεί φυλασσόταν ακόμη το περίφημο ιερότατο διιπετές ξύλινο λατρευτικό άγαλμα της Αθηνάς.
Ο Παυσανίας στα "Αττικά" επιβεβαιώνει ότι μέχρι τις μέρες του υπήρχε μέσα στο Ερεχθείο πηγάδι με θαλασσινό νερό απο το οποίο ακούγοταν ήχος κυμάτων όταν φυσούσε νότιος άνεμος. Πράγμα που μας παραπέμπει στην ύπαρξη υπόγειας διόδου προς τις νότιες θάλασσες της Αττικής. Υπήρχε και μια τρίαινα χαραγμένη στον βράχο για να δηλώνει ότι το πηγάδι το εμφάνισε ο Ποσειδώνας σαν δώρο προς την Αθηνά.
Για το συγκεκριμένο πηγάδι λέγεται, επείσης ότι οι Γερμανοί είχαν εντοπίσει την είσοδο του φρέατος και υπάρχει και μία φωτογραφία του Χίμλερ που κοιτάζει μέσα του.
Ενεργειακά τώρα το Ερεχθείο είναι φανερό ότι είναι ένα απο τα "εργαλεία" του ιερού βράχου καθώς σε συνεργασία με τον Παρθενώνα διοχέτευε μέρος της τρομερής ενέργειας που παραγόταν προς τη Γή (η χθόνια σχέση που αναφέρω παραπάνω) ενώ ένα μέρος αυτής της ενέργειας πήγαινε στο οίκημα των Αρρηφόρων μέσα απο το Ερεχθείο.
Ακόμα τη ενεργειακή σχέση μεταξύ Παρθενώνα και Ερεχθείου μπορούμε να την διαπιστώσουμε και απο την προσπάθεια αποσυντονισμου αυτής απο τον Έλγιν ο οποίος δεν πήρε τυχαία κάποια κομμάτια αλλά αφαίρεσε ολόκληρα κομμάτια απο συγκεκριμένες θέσεις του Παρθενώνα ενω πήρε και μία απο τις Καρυάτιδες.
Μην μενετε μονο θεατες...Τοσοι πολλοι αναγνωστες και τοσοι λιγοι που εκφραζονται...
...Don't even thing of it...
quote:
Sthn eleutherotypia prin apo kana duo xronia eixa diavasei oti o parthenwnas kindunevei na pesei mesa sta epomena 50 xronia logw ths diavrwshs ton marmarwn apo ta kausaeria klp...exei akousei kaneis kati peri autou?
Φίλε terpandros αυτό που έχω διαβάσει (νομίζω σε κάποια εφημερίδα) είναι ότι κάποιοι επιστήμονες (γεωλόγοι, σεισμολόγοι κ.λ.π.) στην προσπάθεια τους να ερευνήσουν την συμπεριφορά του ιερού μας βράχου ήθελαν να ανοίξουν τρύπες-οπές σε αυτόν , ιδέα που εγκαταλήφθηκε βέβαια καθώς θεωρήθηκε ότι ίσως είναι η σταγόνα που θα ξεχειλήσει τις ευέσθητες ισορροπίες καθώς επείσης ότι αυτές οι οπές πιθανόν να χρησιμεύαν σαν μέσο τοποθέτησης εκρηκτικών σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.
Όσο για την διάβρωση των μαρμάρων του Παρθενώνα πιστεύω ότι όσο μένουν στην θέση τους πανω σε αυτόν και όχι σε κάποιο μουσείο , είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό , πραγματικα δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.
Τώρα για τον αν θα καταρεύσει ο Παρθενώνας φαντάζομαι κάτι θα ήξεραν οι Αρχαίοι Έλληνες που έκαναν θεμελίωση βάθους 11 μέτρων όπως αναφέρει παραπάνω ο αγαπητος GEORGE D.