ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ...(ΑΝ)ΑΛΗΘΕΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ...(ΑΝ)ΑΛΗΘΕΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Amazona68 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
02/08/2005, 22:31:07
Όχι, elfeye.
Δεν είναι κάποιο τραγούδι απλά εμπνεύστηκα από το μεσαιωνικό μύθο του ίνκουμπου και το έβαλα.
Αν δεν ξέρεις τι εστί Incubus (αρσενικό) και Succubus (θηλυκό), πές μου να στο εξηγήσω...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

elfeyeΜέλος
02/08/2005, 22:50:46
ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΙΝΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΣΟΥΚΟΥΜΠΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΟΝΕΙΡΟΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ!...ΑΣΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΦΑΤΣΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΕΝΑ...ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ(ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ)ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ.ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΙΝΚΟΥΜΠΟΥΣ ΣΟΥΚΟΥΜΠΟΥΣ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΩΜΑΙ...

IA!IA!

02/08/2005, 23:29:22
Κι εμένα με γοητεύουν τα βαμπίρ αλλά ως εκεί.
Inkubus Sukkubus!!!!!!!!!!!!!!!
Φυσικά και τους ξέρω!!!
Σε άλλο post είπα πως οι Sopor Aeternus είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, οι IS είναι το αγαπημένο μου!!
Αλλά δεν το ανέφερα γιατί δεν ήξερα αν θα τους γνώριζε κανείς....

elfeyeΜέλος
02/08/2005, 23:38:43
CRADLE OF FILTH ΑΚΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ?ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΡΝΕΥ...ΕΧΩ ΕΝΑ E-MAIL ΤΗΣ ΑΛΛΑ...ΦΟΒΑΜΑΙ!!!ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟ NO-ONE IS THERE ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΟΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΟΜΑ ΜΙΛΑΜΕ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ SOPOR...

IA!IA!

03/08/2005, 00:02:28
Όχι πολύ!
Αρκετά άγριοι για εμένα...

03/08/2005, 01:00:07

Στην αρχαιότητα υπήρχαν τρεις Γοργόνες, η Ευρυάλη, η Σθενούσα και η Μέδουσα.
Η τελευταία ήταν θνητή, ενώ οι άλλες δύο ήταν αθάνατες.
Είχαν γεννηθεί από τον Φόρκυ και την Κητώ.
Ήταν πολύ άσχημες, με στρογγυλό πρόσωπο και πλατιά μύτη, με δόντια που έμοιαζαν με χαυλιόδοντες, με χάλκινα χέρια, ενώ στα μαλλιά τους και τη μέση είχαν φίδια. Κατάμαυρες στο σώμα και με φτερά, είχαν την ιδιότητα να απολιθώνουν όποιον τις κοιτούσε.
Την Μέδουσα, με τη βοήθεια της Αθηνάς τη σκότωσε ο Περσέας.
Υπήρχε επίσης και ένα ακόμη θαλάσσιο τέρας, η Γοργώ, παιδί του Ουρανού και της Γης, που κατά τη Γιγαντομαχία τη σκότωσε η Αθηνά.
Από αυτό το τέρας προέρχεται η σύγχρονη Γοργόνα.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

03/08/2005, 09:22:05
Ακριβώς, Ελευθερία!
Δε νομίζετε πως η Ελληνική Μυθολογία είναι τόσο ωραία...?

03/08/2005, 23:14:49
Εμένα προσωπικά με μαγεύει!!
Τί άρχοντας των δαχτυλιδιών και Σκανδιναβική μυθολογία.
Η ελληνική μυθολογία είναι ανεξάντλητη.
Αλήθεια το έχετε προσέξει?
Εκεί που λέμε πως την ξέρουμε καλά,διαβάζουμε κάτι ακόμα που μας εκπλήσει!!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

RheinΝέο Μέλος
06/08/2005, 14:42:53
Καλησπερα,

το σκηνικο με την εφημεριδα δε νομιζο να ειναι ψεμα πριν κανενα μηνα πηρε κατι το αυτη μου στη τηλεοραση αν και δε ποληπαρακολουθο κατι ψαραδες στην ιαπωνια αν θυμαμαι καλα (απο εκει μερια παντος ) ισχυριστηκαν οτι ιδαν ενα πλασμα με μακρυα μαυρα μαλλια να κολυμπα διπλα στο καικι του με ανθροπινο σωμα και ουρα ψαριου.. μπορει να τανε και μουφα αλα δεν εδοσα συμασια
06/08/2005, 15:31:43
Rhein, επειδή κατάγομαι από νησί (συγκεκριμένα την Κρήτη), έχω ακούσει κι εγώ παρόμοιες αναφορές από ηλικιωμένους ναυτικούς ή ψαράδες για γοργόνες κτλ.
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι αλλά δε νομίζω να είχαν λόγο να μου πούνε ψέμματα.
Το μόνο που μπορώ να απαντήσω ώς ανταπάντηση είναι πως μπορεί να είδαν κάτι άλλο και να το μπέρδεψαν...

mariha2912Μέλος
08/08/2005, 04:13:27
ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΙ ΕΝΑ (ΠΟΛΥΥΥΥ) ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ?
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΟΓΙΚΑ ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΠΙΚ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...

www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1455

15/01/2007, 08:53:56
quote:
το ιδιο συμβαινει με τον σκυλο

και το εντελώς αντίθετο με τις γάτες!!...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
15/01/2007, 10:36:49
quote:
αυτο φιλε crucifire ειναι ενα απο τα σημαντικα στοιχεια γι αυτο το επεσημανα απ την αρχη

συγγνώμη, γκαβωμάρα!

quote:
επειδη το αναφερω στο βιβλιο μου ως πιθανη εξηγηση για τις παραμορφωσεις των μεταλλων στα τουνελ των εργων

κι εγώ γι' αυτό το ανέφερα, αλλά όχι ειρωνικά! και για τις επιδράσεις στο τούνελ έχω κάποιους ενδιασμούς, αλλά αυτά από κοντά με τον νταβέλη.

quote:
ενας τοπικος, μικρος σε μεγεθος και διαρκεια, αλλά δυνατος ανεμοστροβιλος, θα μπορουσε να το συστρεψει περισσοτερο και να το τσακισει, αφου ηδη το κεντρο βαρους του δεν ηταν φυσιολογικα μοιρασμενο

πιστεύεις ότι υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας στροβίλου στην περιοχή αυτή;

πάντως η θεωρία για τις γραμμές χαρτμαν μου κάνει, καθώς από μαγνητικά παράδοξα, η πντέλη, άλλο τίποτα!

16/01/2007, 21:10:09

αν αυτο το δεντρο υποστει πιεση θα σπασει στην συστροφη

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

ΝΤΑΒΕΛΗΣΝέο Μέλος
17/01/2007, 17:59:20
Λάθος, λάθος, λάθος !

Να πάει να γαμηθεί το τόπικ και ο δημιουργός του μαζί.

Μετάνιωσα για ο,τι έχω γράψει στα τόπικ της Πεντέλης και ο,τι φωτογραφίες έχω βάλει από το 2003 μέχρι σήμερα.

Αμαλία, σε παρακαλώ θερμά να κλειδώσεις το τόπικ αμέσως. Κι αυτό που λέγαμε περί παρουσίασης του βιβλίου, ας το αφήσουμε καλύτερα. Δεν έχω να παρουσιάσω τίποτα σε κανέναν.

Ευχαριστώ.

Χαίρετε.

"Somewhere where the mountains collide, that's where i found my new life" (Ensiferum)

18/01/2007, 20:34:35
Tι έγινε ρε Τάσο? Εχασα επεισόδια?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
19/01/2007, 20:25:59
θα συμφωνήσω με την avallon.

ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ;

αγνοώνΜέλος
20/01/2007, 12:01:46
??????
21/01/2007, 03:24:31
quote:
Αμαλία, σε παρακαλώ θερμά να κλειδώσεις το τόπικ αμέσως. Κι αυτό που λέγαμε περί παρουσίασης του βιβλίου, ας το αφήσουμε καλύτερα. Δεν έχω να παρουσιάσω τίποτα σε κανέναν.

ΝΤΑΒΕΛΗ, η παρουσίαση ενός βιβλίου στην κεντρική σελίδα του ESOTERICA, δεν έχει να κάνει με την όποια συναισθηματική ή εν γένει ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο συγγραφέας. Έχεις γράψει ένα βιβλίο που θα το πρότεινες και θα το προτείναμε στους χιλιάδες αναγνώστες του ESOTERICA. Αυτό είναι όλο.

Το θέμα δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, πιθανότατα να υπάρχουν άνθρωποι που να θέλουν να συζητήσουν. Εκτός εάν υπάρχει κάποιος σοβαρός και αντικειμενικός λόγος, οπότε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας για να το συζητήσουμε.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

πάνειοςΜέλος
30/01/2007, 19:31:14
Μια πραγματικά πολύ όμορφη και ρομαντική περιγραφή του σπηλαίου της Πεντέλης, από τον αρθρογράφο Δ. Χατζόπουλο, στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, όπου καθημερινά και για πολλά χρόνια, δημοσίευε τις εντυπώσεις του, από τις επισκέψεις – περιηγήσεις του, στην Αττική αλλά και σε αλλα μέρη της Ελλάδας.

Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ και αργότερα το ΑΤΤΙΚΟΣ…

Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που επισκέφθηκε το γνωστό σπήλαιο ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΠΑΙΑΝΙΑΣ όπου σε αντίστοιχο άρθρο του περιέγραψε τις εντυπώσεις του από το εσωτερικό της σπηλιάς.

Ο Δ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ μέσα από τα άρθρα του δείχνει την ιδιαίτερη αγάπη που είχε για τα βουνά και τις πεζοπορίες σε αυτά, αλλά κυρίως είναι φανερή η γοητεία που ασκούσαν πανω του τα σπήλαια!!!

Δεν παρέλειπε ποτέ να επισκεφθεί στα μέρη που πήγαινε σπήλαια και αρχαιολογικούς τόπους και να μεταφέρει τους θρύλους και τις παραδοσεις που τα συνόδευαν.

Μετά τον Δ. Καμπούρογλου θεωρώ τον Δ. Χατζόπουλο ως έναν από τους πιο αξιόλογους και αξιόπιστους περιηγητές της εποχής του.

Δώστε μεγάλη προσοχή στο κείμενο της περιγραφής του ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και ταξιδέψτε μέσα από τις εικόνες που είδε εκείνος τότε, αλλά νοιώστε και εσείς τα συναισθήματα που ένοιωσε και εκείνος στον μαγικό αυτό τόπο!!

Θα δείτε μέσα από την περιγραφή του, κάτι που τώρα πια δεν υπάρχει ως εικόνα πλέον, άλλωστε έχουν περάσει από τότε 88 χρόνια!!

Κι όμως κι αν ακόμα κάποιοι τόποι έχουν υποστεί αλλοιώσεις – παρεμβάσεις αρκεί να τους δεις με τα μάτια της ψυχής για να καταλάβεις ότι δεν έχουν χάσει τίποτα από την Μαγεία και το Κάλλος τους.

Το αυθεντικό κείμενο το εχω ανεβάσει εδω

http://users.ntua.gr/paneios/spilaiopentelis1919.htm

Πάνειος

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε...ζει στα βουνά και στις σπηλιές..

Edited by - πάνειος on 30/01/2007 19:32:36

Edited by - πάνειος on 30/01/2007 19:34:14