- ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ...(ΑΝ)ΑΛΗΘΕΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Κριμα γιατι σκεφτομουν να ανεβασω ολο το αρθρο για το ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ του Χατζοπουλου οπου περιγραφει την εικονα του βουνου που ειχε εκεινη την εποχη..... τα μονοπατια που ακολουθησε την αισθηση που του αφησε η πεζοπορια του στο Ιερο Αττικο Ορος της ΠΕΝΤΕΛΗΣ....
Μαλλον επρεπε να μιλαει για ενδογηινους για να συγκινησει....
Παντως θα περιμενα καποιον να σχολιασει οτι δεν την αναφερει ως σπηλια Νταβελη πραγμα που δειχνει οτι η ονομασια δοθηκε πολυ μετα απο την εποχη εκεινη, απο καποιους....
Την ιδια εποχη ο Χατζοπουλος μιλουσε για τον Νταβελη πχ . στο σπηλαιο που υπαρχει στον Υμηττο...
Με λιγα λογια στη εποχη του δεν υπηρχε θρυλος που να σχετιζει τον Νταβελη με την σπηλια.... αλλου πρεπει να ψαξουμε αν υπαρχει σπηλαιο Νταβελη στην Πεντελη...
Η ερευνα στα γραπτα του Χατζοπουλου συνεχιζεται για να διαπιστωθει κατι τετοιο (αν επισκεφθηκε ποτε σπηλαιο Νταβελη στην Πεντελη και που ηταν αυτο)....
Πανειος
Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε...ζει στα βουνά και στις σπηλιές..
φιλε Θαναση, ομολογω οτι σημερα μπηκα στο τοπικ και ειδα τα ποστ σου, γιατι οταν ειδα οτι απαντησες στα θεματα, θεωρησα οτι θα απορουσες με το τι επιασε τον Νταβελη (οπως ολοι στα τελευταια μηνυματα) και με τους ρυθμους που μου ανοιγει το εσωτερικα, δεν μπηκα να δω
το κειμενο ειναι πολυ ενδιαφερον!!!
νασαι καλα που το ανεβασες!

quote:
Αδιαφορο μαλλον πέρασε το κειμενο με την περιγραφη της σπηλιας...
Κριμα γιατι σκεφτομουν να ανεβασω ολο το αρθρο για το ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ του Χατζοπουλου οπου περιγραφει την εικονα του βουνου που ειχε εκεινη την εποχη..... τα μονοπατια που ακολουθησε την αισθηση που του αφησε η πεζοπορια του στο Ιερο Αττικο Ορος της ΠΕΝΤΕΛΗΣ....
Φίλε μου να το ανεβάσεις. Επειδή δεν απαντάμε μερικοί δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζουμε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
Το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα στις 24/12/1919 (Παραμονή Χριστουγέννων).
Μέσα από τις περιγραφές του Δ. Χατζόπουλου μας δίνεται μια μικρή εικόνα του Πεντελικού όρους όπως το είδε εκείνη την εποχή.
Βλέπουμε να μιλά για τα αρχαία λατομεία αλλά και να αναφέρει για την εξόρυξη μαρμάρου από τους λατόμους εκείνης της εποχής.
Εντύπωση προκαλούν οι αναφορές για την ήδη υπάρχουσα οικολογική καταστροφή του ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ μέχρι και του ΚΑΤΖΗΛΙΕΡΙ (Κατσουλιέρη).
Τελικά οι πληγές στην ΠΕΝΤΕΛΗ και τα οικολογικά εγκλήματα εναντίον της, (και όχι μόνο), είναι μια πολύ παλιά υπόθεση.
Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του στην ¨λίμνην του βουνού¨.
Πιθανότατα μιλά για το γνωστό ΘΑΛΟΣΙ, στην περιοχή της Ν.Πεντέλης, την λίμνη που σήμερα πλέον δεν υπαρχει, μιας και στην θέση της, κατασκευάστηκε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο!!
Ο Δ. Χατζόπουλος αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά όχι μόνον την απουσία δρόμων στην Πεντέλη εκείνη την εποχή αλλά ούτε καν την ύπαρξη κανονικών μονοπατιών!!
Οι ¨χείμαρροι και οι ρεματιές¨ είναι τα μονοπάτια στην εποχή του…
Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι ο πεζοπόρος – ορειβάτης, είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα του βουνού, από ότι σήμερα και η ανάβαση σε αυτό δεν ήταν μια τόσο απλή υπόθεση, αλλά είχε αρκετές δυσκολίες.
Σε αυτό που όμως θα ήθελα να σταθώ και να επιστήσω την προσοχή του αναγνώστη είναι στην φράση του Δ. Χατζόπουλου όπου λεει:
Περνούμεν από τα λατομεία των προγόνων… απομένουν πάντοτε σιγαλά και άθικτα… εκ του σεβασμού προς την πηγήν αυτής, της Ελληνικής Τέχνης…
Εντεύθεν κατεβιβάσθη το μέγα μέγιστον λευκόν υλικόν από το οποίο ένας λαός ηδυνήθη να πλάση υπέροχου κάλους μορφάς και σχήματα.
Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΕΣΙΓΗΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ¨ΙΔΑΝΙΚΟΝ¨ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΩΣ!!…
Τι άλλο να προσθέσει κάποιος σε αυτήν την φράση;
Τα είπε όλα αυτός ο θαυμάσιος άνθρωπος…
Το κειμενο θα το δειτε εδω:
http://users.ntua.gr/paneios/lefkobouno1919.htm
Θανάσης
Πάνειος
Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε...ζει στα βουνά και στις σπηλιές..
quote:
Επειδή δεν απαντάμε μερικοί δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζουμε...
αυτό έπαθε και ο τάσος. νόμιζε οτι όσα έγραφε πήγαιναν στο βρόντο. φυσικά έφαγε το σχετικό ξε****μό του...
αλλο επαθε ο Τασος... ![]()
οταν παιζεις με βουνα, ερχεται η στιγμη που σου ζητανε να κανεις συγκεκριμενα πραγματα και φυσικο ειναι να σοκαρεσαι αν ερχονται σε αντιθεση με το τι εσυ θελεις να κανεις
δεν γινομαι κατανοητος, το ξερω
θα δειξει... ![]()

αλλο επαθε ο Τασος... ![]()
οταν παιζεις με βουνα, ερχεται η στιγμη που σου ζητανε να κανεις συγκεκριμενα πραγματα και φυσικο ειναι να σοκαρεσαι αν ερχονται σε αντιθεση με το τι εσυ θελεις να κανεις
δεν γινομαι κατανοητος, το ξερω
θα δειξει... ![]()
τεσσερεις και μια...

ελατε να πουμε ανεκδοτα, να γελασουμε λιγακι, γιατι παρασοβαρεψαμε ![]()
φαντασθειτε λεει να εκανε εκπομπη ο Χαρδαβελας για την Πεντελη
φαντασθειτε λεει η εκπομπη να ειχε σκοπο να δειξει το βουνο ολιστικα, και μεγαλο μερος να προερχεται απο νεα προσωπα, που αγαπουν και φροντιζουν το βουνο, και δεν μιλουν για τερατα ή ουφο
φαντασθειτε λεει τα τρια αυτα προσωπα να ειμασταν εγω, ο Πανειος και ο Νταβελης
παραειναι χοντρο ακομη και για ανεκδοτο, ε? ![]()
αρα περι συγχρονικοτητας ο λογος, γιατι δεν ειναι ανεκδοτο, ειναι η πραγματικοτητα
αυτο το Σαββατο η εκπομπη ειναι αφιερωμενη στην Πεντελη και θα παρουσιασει σε βιντεο τις αποψεις των Θαναση Ξανθοπουλου, Τασου Πετουρη και Γιαννη Τριανταφυλλη, για την Πεντελη
βαλαμε τα δυνατα μας να αναδειξουμε, ο καθενας με τον τροπο του, το βουνο!
γιατι το ανακοινωνω?
γιατι δεν προκειται να ξανασυμβει αυτη η κεντα ![]()
ειπαμε: καθαρη συγχρονικοτητα

Θα το πω μια φορά για όσους κατάλαβαν κατάλαβαν αλλά το να είσαι σε μια παρέα με φίλους(?) και ξαφνικά κάποιοι να μιλάνε με "συνθηματικά" ή να ψιθυρίζουν μυστικά στο αυτί κάποιου ενωπίων των υπολοίπων της παρέας μόνο ευγενικό δεν είναι...
Πολύ δε περισσότερο όταν αυτοί οι άλλοι σας έχουν ακολουθήσει στο πολυσέλιδο αυτό σας ταξίδι και έχουν μοιραστεί τις απόψεις τους μαζί σας.
Αυτά.-

τι σε χαλασε σαν φιλη καλη μου Αβαλλον, στο οτι μας δινεται η ευκαιρια να μιλησουμε για την Πεντελη και μαλιστα ψηθηκε και ο Τασος, που περασε μεγαλο σοκ μεχρι να το αποφασισει να βγει στον αερα?
το ανακοινωσα μολις επιβεβαιωθηκε
το δε τεσερεις και μια, ειναι το γνωστο αμπνορμαλ χιουμορ μου
τρεις και μια σημερα... ![]()

ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ.
quote:
τι σε χαλασε σαν φιλη καλη μου Αβαλλον, στο οτι μας δινεται η ευκαιρια να μιλησουμε για την Πεντελη και μαλιστα ψηθηκε και ο Τασος, που περασε μεγαλο σοκ μεχρι να το αποφασισει να βγει στον αερα?
Eσύ από όλα αυτά που είπα αυτό κατάλαβες?
Για ρίξε μια γυροβολιά και απάντησε ξανά... ελπίζω επί της ουσίας αυτή τη φορά...
Περίμενα περισσότερο τον Τάσο να απαντήσει...

quote:Avallon
Eσύ από όλα αυτά που είπα αυτό κατάλαβες?
προφανως κατι δεν καταλαβα
γιατι δεν μου εξηγεις?
φιλοι δεν ειμαστε?
quote:Για ρίξε μια γυροβολιά και απάντησε ξανά... ελπίζω επί της ουσίας αυτή τη φορά...
επι της ουσιας εχω να πω οτι η συγχρονικοτητα το εφερε να μιλησουμε οι τρεις μας για την Πεντελη στην ιδια εκπομπη
δεν ειδα να το σχολιαζεις καν...
quote:Περίμενα περισσότερο τον Τάσο να απαντήσει...
οπως ειδες δεν απανταει
στειλτου ενα μεϊλ

Και πόσο επίσης σπαστικό και αγενές να μπαίνει κάποιος να ρίχνει τα μπινελίκια του και εξήγηση να μην δίνει. Ποιός ο λόγος να γραφτεί κάτι εδώ μέσα αν όχι για να σχολιαστεί? Αυτό που βέβαια εννοώ είναι ότι αν ο αγαπητός Τάσος θεωρούσε ότι δεν τίθεται θέμα θα το έριχνε το μπινελίκι εκτός διαδικτυκού χώρου, στο σπίτι του και το θέμα θα σταματούσε εκεί. Ομως όταν τα μπινελίκια μεταφέρονται εδώ και εμείς γινόμαστε αποδέκτες της έντασης που υφίσταται ο Τάσος αν μη τι άλλο οφείλεται μια εξήγηση. Είναι τόσο παράλογο αυτό που λέω?
Υ.Γ. Η συγχρονικότητα δε χρειάζεται σχολιασμό... η συγχρονικότητα μας λέει από μόνη της κάτι...![]()

η ένταση, όπως την αποκαλείς άβαλον, απευθυνόταν μόνο στον εαυτό του, και το τόπικ του. όχι σε κάποιο μέλος, όχι στο esoterica.
απλά ο ίδιος φαίνεται πως θεωρεί αυτό το τόπικ άσκοπο [έτσι λέει τουλάχιστον], και μάλλον κάποια ένταση προήλθε και από κάποια συμβάντα, για τα οποία θα ήθελα να μη μιλήσουμε χωρίς τη συναίνεσή του [το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή του στις Πύλες του Ανεξήγητου]...
απλώς θέλει να σας μεταφέρω ότι δεν έχει τίποτα με κανένα μέλος, και λυπάται που το πήρατε έτσι.
για περεταίρω εξηγήσεις... στον ίδιο. δε θέλω να μιλάω εκ μέρους του για να μην παρεξηγηθώ.
και όχι, δυστυχώς [!] δεν πέθανε, όπως διάβασα σε κάποιο άλλο τόπικ!
ζήτω ο νεος Τασος!!!

quote:
η ένταση, όπως την αποκαλείς άβαλον, απευθυνόταν μόνο στον εαυτό του, και το τόπικ του. όχι σε κάποιο μέλος, όχι στο esoterica.
Σιγά μη γινόμουν κατανοητή...
Φίλε crucifire δε νομίζω ότι ισχυρίστηκα πουθενά ότι αυτή η "ένταση" απευθυνόταν σε κάποιον από δω μέσα...
Μάλλον σαν αυθόρμητο ξέσπασμα το εξέλαβα... και επειδή ξεσπάμε πολλές φορές στους φίλους μας το κάνουμε για να μας ακούσουν και να μοιραστούμε με αυτούς τα συναισθήματά μας...
Οσο για τον Τάσο πίστεψέ με τον ξέρω αρκετά καλά για να καταλάβω ότι κάτι άλλο τον πείραξε και όχι εμείς εδώ μέσα.