ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

CyLight30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
junk95Μέλος
04/03/2004, 13:52:52
quote:

http://www.kairatos.com.gr/discosfaistoy1.htm

Από τις υπόλοιπες βλακείες που λες οι οποίες πλέον καθιστούν κάθε συζήτηση μαζί σου άσκοπη και γενικά με κάνουν να αναθεωρώ τη βασιμότητα της παρουσίας μου σε αυτό το φόρουμ, θα σταθώ σε αυτό το λινκ. Ναι λοιπόν, ο δίσκος της Φαιστού έχει αποκρυπτογραφηθεί. Και μόνο σε εβραιομασώνους ανθέλληνες φαίνεται περίεργο ένα αντικείμενο της 2ης π.Χ. χιλιετίας μιλά για τις περιπέτειες του (γεννημένου 1000 χρόνια αργότερα) Σόλωνα.

ΥΓ: το πρώτο link είναι πολύ καλό, τα άλλα μάλλον πάνω στη βιασύνη σου δεν πρόσεξες ότι αναφέρονται στη Γραμμική Β΄ και στα κοινά της με την Α΄,
αλλά όχι σε αποκρυπτογράφηση.

CyLightΜέλος
04/03/2004, 23:27:38
quote:

Από τις υπόλοιπες βλακείες που λες οι οποίες πλέον καθιστούν κάθε συζήτηση μαζί σου άσκοπη και γενικά με κάνουν να αναθεωρώ τη βασιμότητα της παρουσίας μου σε αυτό το φόρουμ, θα σταθώ σε αυτό το λινκ.

Ολο μαμακιες λες, το καταλαβες???

quote:
Ναι λοιπόν, ο δίσκος της Φαιστού έχει αποκρυπτογραφηθεί. Και μόνο σε εβραιομασώνους ανθέλληνες φαίνεται περίεργο ένα αντικείμενο της 2ης π.Χ. χιλιετίας μιλά για τις περιπέτειες του (γεννημένου 1000 χρόνια αργότερα) Σόλωνα.

Σου εδωσα καποια λινκς που αναφεροντε ΟΧΙ απλα στο δισκο της Ηφαιστου αλλα στην προσπαθεια αποκρυπτογραφισης της Γραμμικης Α'. Εσυ ομως συνεχιζεις να λες μαμακιες σε καθε σου ποστ...

quote:
ΥΓ: το πρώτο link είναι πολύ καλό, τα άλλα μάλλον πάνω στη βιασύνη σου δεν πρόσεξες ότι αναφέρονται στη Γραμμική Β΄ και στα κοινά της με την Α΄, αλλά όχι σε αποκρυπτογράφηση.

Σε αυτο ακριβως αναφερομουν ΑΝ δεν το καταλαβες, στα κοινα τους στοιχεια, που σημαινει οτι πιο πολυ για Ελληνικη φαινετε η Γραμμικη Α' παρα για μη Ελληνικη γραφη. Το επιασες τωρα ή να στο πω και στα ΙΕικα???

Επισης, αν δεν εχεις κατι να πεις επι της ουσιας, καλυτερα να μην λες τπτ. Εχω βαρεθει να σου εξηγω συνεχως αυτα που ΚΑΝΕΙΣ οτι δεν καταλαμβαινεις. Οποτε ή σταματα να γραφεις βλακειες ή μην κανεις τα αστοχα (ετσι κι αλλιως) σχολια σου...

Την δικη σου εκδοχη ακομα δεν την εχουμε ακουσει, αν και ειμαστε ηδη στην 8 σελιδα...
Ουτε ο κυνικος, ουτε ο ενας, ουτε εσυ ακομα δεν εχετε αναφερει σε ΤΙ ακριβως πιστευετε. Εκτος και αν δεν πιστευετε σε μια συγκεκριμενη θεωρεια αλλα απλα θελετε να μας "αποδειξετε" οτι οι αλβανοι, οι αγγλοι, οι ινδοι και οι Ελληνες εχουν το ιδιο μεριδιο στην ιστορια του ανθρωπου...

Μου μεταφρασες καποιες λεξεις σε μια ΙΕ γλωσσα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ απο την Ελληνικη γλωσσα-πολιτισμο. Δεν υπαρχει καμια ριζα που να ενωνει αυτες τις γλωσσες ( Hindi - Ελληνικα ). Ξερεις τι αποδειξες? Αυτο που ειπα εγω!!!
Δηλαδη, οτι οι κοινες ριζες οφειλοντε στην Ελληνικη γλωσσα και εμφανιζοντε σε ολες τις γλωσσες των πολιτισμων με τους οποιους οι Ελληνες ειχαν καποια σχεση (εμποριο, κατακτηση, κτλ) ενω οι Χιντοι ΔΕΝ ειχαν και ετσι δεν υπαρχει ουτε ριζα!!! Ποσο δυσκολο σου ειναι να το καταλαβεις αυτο?

Να στο πω και στα γαλλοβιετναμεζικα? "Ουγκ-ουγκ-ουγκ, εεεεεε αηηηηη φτου".

http://www.bydesignwebsights.com/ellashistory
Η πραγματική Ελληνική ιστορία

kynikosΜέλος
04/03/2004, 23:43:19
Γειά σας φίλοι του τοπικ,

Επειδή ο χρόνος πιέζει κάπως, θα προσπαθήσω να καλύψω όσα μπορώ σ'αυτό το μύνημα.

Πρώτον, φίλε Fazylogic, δεν βγάζω ακόμα κανένα συμπέρασμα για πρώταρχική ΙΕ φυλή.
- Μπορεί να πήγασε στον Καύκασο
- Μπορεί να ήταν οι Κουργκαν
- Μπορει να ήταν πολλές ασύνδετες φυλές.
- Μπορει οι ΙΕ να ήταν τελικά και οι Μινωικοί, και άδικα τους γυρεύουμε αλλόυ. (αλλα αμφιβάλλω)
- Μπορει το Θειο Πνευμα να φώτισε όλους τους ΙΕ λαούς ταυτοχρονα, και έτσι να απέκτησαν κοινη γλωσσική, θρησκευτική και τεχνολογική έμπνευση.
- Μπορεί εξωγήεινοι να τους επισκέφθηκαν ταυτόχρονα.
- Αν δεν σας αρέσουν οι εξωγήεινοι, τότε μπορεί να ήταν ομάδες υποχθόνειων hobbit που μας δώσαν τον ΙΕ πολιτισμό.

Τό μόνο που λέω, είναι οτι με βάση τα στοιχεία που έχω, η πρώτη εκδοχή μου φαίνεται η πιο πιθανή.

Τώρα, για τους φίλους που λένε οτι δεν μπορεί ενας τόσο λαμπρός πολιτισμός όπως οι Έλληνες να εξελήχθηκε από σχετικά κατώτερους νομάδες, Κουργκαν, κλπ. θα διαφωνίσω! Τα χρονικά διαστήματα ήταν αρκετά μεγάλα για να το επιτρέψουν. Αυτήν την φορά θα προσεγγίσω το θέμα μέσα σπο την... τέχνη.

Αυτό πού μας έρχεται στον νού όταν λέμε Έλληνική τέχνη, ειναι βέβαια η Κλασσική Ελληνική τέχνη, που αρχίζει το 600-500 πχ αλλα τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι...

Ας δούμε Μυκηναϊκή τέχνη από τούς 12ο και 13ο πχ αιώνες, όταν οι Αχαίοι των Μυκηνων φαίνονταν ακόμα να είχαν αρκετά δυνατες Μινωϊκές επιροές. Η τέχνη τους, άν και όμορφη, δεν έχει ιδιαίτερα "κλασσικά Ελληνικά" γνωρίσματα.
Δεν βλέπω να διαφέρει σε πολλά από την τέχνη ας πούμε των Χετταίων της ίδιας εποχής.

Όσο για την αρχιτεκτονική, δείτε την "Πυλη των Λεωντων" της Εττουσας, της πρωτεύουσας των Χετταίων του 1600 πχ. Δεν μοιάζει κάπως με τις Μυκήνες;

Αργότερα, καθώς το φιλοπόλεμο Αχαϊκό πνεύμα εξουσίασε τον Ελληνικό χώρο, οι τέχνες μάλλον υστέρησαν... Στην λεγόμενη "Σκοτεινή" επόχή, μετα την παρακμή των Μυκηνών, αλλα πρίν την άφιξη της κλασσικής εποχής, βρήσκουμε τα εξής δύο παραδείγματα, από τον 8o αιώνα. Την ίδια εποχή, οι Ασσύριοι είχαν τέχνη σαν τα άλογα που παρέθεσα στην προηγούμενη σελίδα. Ποιά απο τις δύο τέχνες είναι πιο εξελιγμένη κατα την γνώμη σας;

Ακόμα αργότερα, μέχρι και τον 6ο πχ αιώνα, βρίσκούμε αυτό το "αριστούργημα" απο το Άργος, που παριστάνει την Κλυτεμνήστρα και την Κασσάνδρα. Σημειώστε ότι απο την ίδια εποχή (600πχ), έχουμε και αυτον τον ωραιότατο κρατήρα απο την Μήλο. Δείτε όμως τα σύμβολα πού έχει (Σβάστικες και άρματα συρρόμενα απο φτερωτά ζώα) - ίδια με τα ΙΕ σύμβολα των Χετταίων/Ασσυρίων.

Αλλα και ένα άλλο στοιχείο, πολύ σημαντικό: Ό Ελληνικός πολιτισμός ήταν ανομοιογενής! Όσον αφορά την τέχνη η Μήλος βάραγε το Άργος στα αυτιά. Βέβαια οι Αργίτες ήταν Αχαιοι, για την Μήλο δεν ξέρω, ίσως Αιολοι.

Τώρα, Fazylogic, για αυτό που ρώτησες, αν οι Έλληνες ΙΕ ήταν πιο μάγγες, και πέτυχε το κεϊκ...
Μερικώς, ηδη σου απάντησα στο διπλανό, αλλα επαναλαμβάνω και για τους άλλους.
Όλοι οι ΙΕ πολιτισμοί μεγαλούργησαν, ο καθένας με τον τρόπο του. Ίσως κανεις να μην έφτασε τό ύψος του Ελληνικού, αλλα αυτό μπορεί να είναι και υποκειμενική κρίση.

Οι Χετταίοι, κι ας μας φαίνονται πρωτόγονοι τώρα, ήταν τα παιδια-θαύματα του 1600πχ στην Ανατολία

Οι Ινδοι, μεσα από τις Βέδες, τις Ουπανισάδες, τις Τάντρες και τον Βουδδισμό, δώσαν μιά εσωτερική φιλοσοφία, που πολλοι θεωρούν ανώτερη ακόμα και απο την Ελληνική. Δεν δώσαν και πολλά "πραχτικά" αλλα δεν ήταν το στύλ τους, ήταν πιο "φιλοσοφοι". Παρ'ολα αυτά η Κλασσική Ινδία έχει αξιόλογη τέχνη, που μπορει να συγκριθεί με την Ελληνική.

Οι Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι και Πέρσες ήταν οι πρωτομάστοροι στο θέμα ανέγερσης ναών. Μπορεί η Ελληνικοί να ήταν πιο όμορφοι, αλλα οι Περσικοι ήταν σαφώς... μεγαλύτεροι. Η Περσέπολις του Δαρειου ήταν ήδη χτισμένη έναν αιώνα πριν τον Περικλή.

Οι Ρωμαίοι πάλι, με τα φώτα που πήραν απ΄τους Έλληνες, κατάφεραν να κάνουν κάτι που οι Έλληνες απέτυχαν παντελώς! Να φτιαξουν μια αυτοκρατορία που η δομή της μοιάζει εκπληκτικά στην συγχρονη κοινωνία, ιδίως στην ...γραφειοκρατεία.

Έτσι βλέπουμε οτι κάθε ΙΕ πολιτισμός ήκμασε, και όσο πιο κοντά στην Δύση ήκμασε, τόσο πιο "Δυτικός" ήταν.
Οι Πέρσες πήραν τα πρωτεία απο τους Ινδούς, οι Έλληνες από τους Πέρσες, οι Ρωμαίοι απο τους Έλληνες, και δώστου. Πάντως για εμένα είναι ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσα "σύμπτωση" οτι η αρχή του μεγαλουργήματος του Κλασσικου πολιτισμού συμπίπτει κάπως με την νίκη επι των Περσών.

Αυτά για τώρα

Κ.

Edited by - kynikos on 04/03/2004 23:59:05

CyLightΜέλος
05/03/2004, 00:10:01
quote:
http://www.linguistlist.org/~ask-ling/archive-most-recent/msg13162.html

Φαινετε ξεχασαν οι αγγλοι φιλοι σου οτι περισσοτερες απο τις μισες λεξεις του ειναι Ελληνικες και λατινικες...
Αν ειχαν τον λεκτικο πλουτο της γλωσσας μας δεν θα ειχαν προβλημα να μεταφρασουν αυτες τις λεξεις που χρησιμοποιουν μεχρι σημερα. Τελικα ειναι πολυ γελοιο... Ελληνικο λεξικο = αγγλικο λεξικο... Και λεει ο αλλος εκει "μπορει το αγγλικο λεξιλογιο να ειναι μεγαλυτερο (!!!) απο το Ελληνικο".

quote:
http://linguistlist.org/~ask-ling/archive-1999.1/msg00066.html

Ας εξηγησουν πρωτα αυτα που λενε οι "επιστημονες" σου και μετα το συζηταμε. Ας αποδειξουν πρωτα ΓΙΑΤΙ τα σανσκριτικα ειναι ανωτερα απο τα Ελληνικα και μετα ας γραψουν τεκμηριωμενα τις βλακειες τους.

quote:
http://skepdic.com/atlantis.html

Απαισια πηγη απο καποιον οχι και τοσο "φιλο" των Ελληνων και της Ελληνικης ιστοριας γενικοτερα. Και τι εγινε? Εγραψε την μαμακια του, επρεπε να μας το βαλεις εδω να το δουμε ολοι?

quote:
http://www.ftou.gr/tsekourata/stuff/news_ektypwsh.asp?NewsID=112

Πολυ ωραια, βρηκες ακομα ενα αλβανο και τον βοηθας στην προπαγανδα. Ας ψαξουν ολοι στο φορουμ και ας διαβασουν αυτα που εγραφε ο φιλος του Τζουνκ πριν αρκετο καιρο.
Σιγα σιγα ξεσκεπαζεσε μονος σου. Ρε μηπως και εισαι ο vas_arg???

quote:
http://www.bartleby.com/61/8.html

Παραξενο, ΙΕ ευρηματα με γλωσσα δεν υπαχουν. Πως βρηκαν τους ηχους, γραμματα κτλ δεν μας λεει κανενας!!! Απλα βρισκουν 2-3 λεξεις στις οποιες καποια γραμματα ειναι παρομοια και μετα εφευρισκουν ενα φθογγο ή ενα γραμμα, το ονομαζουν κιολας (κατι σαν το πιταρ) και το σερβιρουν στα πεινασμενα προβατα...

quote:
http://www.pbs.org/wgbh/evolution/humans/humankind/k.html

Πολυ καλη σελιδα! Τις πηγες τους δεν μας λενε... Εχουν μηπως? Η μηπως ειναι μονο η γνωμη των "επιστημονων" που συμφωνουν μαζι τους?

quote:
http://www.iras.ucalgary.ca/~volk/sylvia/Kurgans.htm

Εδω μας ελεγες οτι πριν το 1450πχ ειναι προιστορια και δεν υπαρχουν ευρηματα γραφης κτλ, αλλα μας δειχνεις μια σελιδα που μας λεει για μια φυλη που οπως λενε εζησε (during the fifth, fourth, and third millennia BC) πριν απο 7000 χρονια! Και αγαπουσε την ποιηση κιολας!!! Ημαρτον ρε!!!

quote:
http://iiasnt.leidenuniv.nl/ied/index.html

Δεν ανοιγει.

dimsotΜέλος
05/03/2004, 01:01:43
Φιλε κυνικε εισαι πραγματικα αστειος χαλαλι σου προσπαθησες ενταξει αλλα δεν μας πειθεις

δεν προσπαθεις καλυτερα να ερευνισεις την καταγωγη των ζουλου εκει μπορει και να πεισεις κανεναν πες τους οτι καταγονται απο ουζμπεκομογγολους, για στοιχεια χρησιμοποιησε τα ιδια που μας εφερες και εμας το ΤΙΠΟΤΑ δηλ.

Αλλα αν θελεις ετσι για τις τοσες σελιδες που περασαμε μαζι, βγαλε την μασκα του ΕΛΛΗΝΑ που τοσο πολυ σε χαλαει και δειξε μας την αληθεια

Στην υγεια σου φιλε........

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)
dimsot

junk95Μέλος
05/03/2004, 01:27:23
quote:

Μου μεταφρασες καποιες λεξεις σε μια ΙΕ γλωσσα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ απο την Ελληνικη γλωσσα-πολιτισμο. Δεν υπαρχει καμια ριζα που να ενωνει αυτες τις γλωσσες ( Hindi - Ελληνικα ). Ξερεις τι αποδειξες? Αυτο που ειπα εγω!!!

Σημ. δεν απαντώ σε εσένα γιατί είσαι beyond help όπως λένε ευστοχότατα οι φίλοι μου οι πίθηκ... εεε οι Αγγλοσάξωνες, αλλά για να μην παρασυρθεί κανένα παιδάκι από αυτά που λες:

ένα - eka
δύο - do
τρία - tIna
τέσσερα - chAra
πέντε - pAncha
μητέρα - mAtri

και θα μπορούσα να συνεχίσω με τις άλλες 1000 ρίζες που είναι κοινές μόνο στα νεοελληνικά και τα Hindi, ή με τις >3000 που είναι κοινές στην αττική διάλεκτο και στα σανσκριτικά.

Και μόλις παραδέχθηκες ότι δεν έχουν σχέση λόγω κατάκτησης ή εμπορίου, φτωχό μου μυαλουδάκι.

Και δε θυμάμαι να είπα ποτέ ότι "γραμματική", "ενέργεια" κλπ είναι ΙΕ ρίζες, εσύ επιμένεις να μπερδεύεις μεταγενέστερα δάνεια με αρχαίες ρίζες.

Μόλις απέδειξες ότι η καταγωγή δεν κάνει το IQ.

Και θα σε παρακαλούσα ρηματικούς τύπους όπως "σχετίζονται", "γράφονται" κλπ να τους γράφεις σωστά, με -αι, αν θες τουλάχιστον να διαβάζω τα όσα γράφεις χωρίς να γελάω.

Τα λέμε σε 10 μέρες.

CyLightΜέλος
05/03/2004, 01:49:00
quote:
Σημ. δεν απαντώ σε εσένα γιατί είσαι beyond help όπως λένε ευστοχότατα οι φίλοι μου οι πίθηκ... εεε οι Αγγλοσάξωνες, αλλά για να μην παρασυρθεί κανένα παιδάκι από αυτά που λες:

Παλι συνεχιζεις να λες μαμακιες, δεν πειραζει αφου δεν εχεις τι αλλο να μας πεις, κατι ειναι κι αυτο...

quote:
ένα - eka
δύο - do
τρία - tIna
τέσσερα - chAra
πέντε - pAncha
μητέρα - mAtri

και θα μπορούσα να συνεχίσω με τις άλλες 1000 ρίζες που είναι κοινές μόνο στα νεοελληνικά και τα Hindi, ή με τις >3000 που είναι κοινές στην αττική διάλεκτο και στα σανσκριτικά.

Κοινες μπορει να ειναι, απλα πολυ πιθανον οι χιντοι αν και δεν ειχαν στενες σχεσεις με τους Εληνες, να ειχαν σχεσεις με αλλους λαους που πηραν λεκτικο πλουτο απο την γλωσσα μας.

quote:
Και μόλις παραδέχθηκες ότι δεν έχουν σχέση λόγω κατάκτησης ή εμπορίου, φτωχό μου μυαλουδάκι.

Εισαι τελικα τοσο βλακας ή προσπαθεις τοσο πολυ?

quote:
Και δε θυμάμαι να είπα ποτέ ότι "γραμματική", "ενέργεια" κλπ είναι ΙΕ ρίζες, εσύ επιμένεις να μπερδεύεις μεταγενέστερα δάνεια με αρχαίες ρίζες.

Ρε βλακα, σου ειπα εγω για δανεια σε αυτη τη περιπτωση? Σου ειπα οτι οι λεξεις αυτες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΑ ΜΟΓΓΟΛΙΚΗ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ???

quote:
Μόλις απέδειξες ότι η καταγωγή δεν κάνει το IQ.

Απο αλβανο, αλβανικα θα μαθεις!!!

quote:
Και θα σε παρακαλούσα ρηματικούς τύπους όπως "σχετίζονται", "γράφονται" κλπ να τους γράφεις σωστά, με -αι, αν θες τουλάχιστον να διαβάζω τα όσα γράφεις χωρίς να γελάω.

Συγνωμη για τα λαθη μου, βλεπεις πανω απο 10 χρονια στο εξωτερικο δεν βοηθανε στην καλυτερευση της ορθογραφιας...
Θες να κανω το ιδιο? Ολα τα ορθογραφικα λαθη εσενα και του κυνικου να τα γραφω εδω? Δεν νομιζω οτι πρεπει να πεσω στο επιπεδο σου...

quote:
Τα λέμε σε 10 μέρες.

Τα λεμε...

fazylogicΝέο Μέλος
05/03/2004, 06:55:24
Γειά σου Πελασγέ,

Διάβασα το ποστ σου και το μοντέλο που προτεινεις. Το θέμα ειναι όμως οτι το μοντέλο που προτείνεις εσύ δεν έχει και πολλή σχέση με την άποψη των υποστηρικτών της θεωρίας. Γιαυτό άλλωστε και συνεχίζεται η κουβέντα.

Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι για τους οποίους δε μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Κυρίως όμως αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα είναι οτι η θεωρία αυτή ξεκίνησε ανάποδα. Πιάστηκε δηλαδη απο κάποιες πολιτισμικές (κυρίως όμως γλωσσολογικές) ομοιότητες και προσπαθεί να πάει προς τα πίσω και να εντοπίσει απο που προέρχονται,χωρίς όμως να κάνει σαφές το τί ακριβώς ψάχνει. Για μένα πάντως, αν αυτοί που λέμε σήμερα ΙΕ λαοί αν έχουν λχ δέκα ομοιότητες έχουν και χίλιες δέκα διαφορές βρε αδερφέ.

Επειτα νομιζω οτι όλοι ως τωρα έχουν αποδεχτεί οτι δε γίνεται να βγάλουμε συμπέρασμα αν δεν εξετάσουμε τη θεωρία απο όλες τις πλευρές δλδ ανθρωπολόγικά, αρχαιολόγικά, ιστορικά, γλωσσολόγικά, γεωλόγικά όπως λες κι εσυ στην εισαγωγή, με τη διαφορά οτι δεν συμφωνούν όλοι να το κάνουμε. Και αυτό γιατί απλά γνωρίζουν και οι ίδιοι οτι κάτι τέτοιο δε τους συμφέρει.

Προσπάθησα και διάβασα αρκετά απο τα μεχρι τώρα ποστ και κοντεύω να τρελαθώ.

Τελικά ποιοι ειναι οι Έλληνες ρε παιδιά γιατί έχω μπερδευτεί. Οι Αχαιοί, οι Δωριείς, οι Ίωνες, οι Αιολείς, όλοι αυτοί μαζί,αυτοί που κατοικούσαν απο πάντα στον ελλαδικο χωρο,οι Πελασγοί, οι Μινωίτες, οι Μυκηναίοι, ΠΟΙΟΙ;;;;;;;;

Αυτός δε ο ελλαδοπίθηκος όπως πολύ ειρωνικά ονομάζουν ορισμένοι τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων έχει φάει πολύ κράξιμο!!του λείπουν λέει ο άλλος 700 ολόκληρα κ.εκ εγκαφάλου (έχει 1220 κ.εκ) για να γίνει άνθρωπος ενώ ο αυστραλοπίθηκος που έχει 700 κ.εκ εγκέφαλο είναι σίγουρα πιο κοντά στον άνθρωπο και το δεχόμαστε χωρίς ειρωνικά σχόλια.
ΗΜΑΡΤΟΝ ρε παιδιά. Δεν είπε κανείς οτι όλοι οι άνθρωποι πανω στη γη είναι απόγονοι του «ελλαδοπιθηκου» και της γκόμενάς του. Γιατί αρπάζεστε τόσο που βρέθηκε πιθηκάνθρωπος στην Ελλάδα; Άμα είχε βρεθεί στην κοιτίδα των ΙΕ τι θα λέγατε;

Το καλλίτερο δε που έχω ακούσει μέχρι στιγμής ειναι αυτό:

quote:
ΕΥΘΥΜΗ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ Η ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ "ΚΟΛΑΕΙ" Η ΙΕ ΘΕΩΡΕΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ "ΚΟΛΑΕΙ" ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΥΣ.

Τι να πω;Breaking News: Κάποτε ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ζουσαν σε ένα μέρος!!!!!!!!!!μα ΟΛΟΙ;;;;;;
μαυροι,ασπροι,κιτρινοι,κοκκινοι,μπλε,πρασινοι ολοι μαζι.
Κουτσοί στραβοί στον Αγ.Παντελεημονα.......

Κι όμως μόνο έτσι εξηγήται η ΙΕ θεωρία.Όλοι οι ΙΕ λαοι ζούσαν κάποτε στο ίδιο μέρος και γιαυτό μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Οι ίδιοι το λένε.

Δεδομένου οτι οι άνθρωποι είναι οι φορείς του πολιτισμού,τα κοινά στοιχεία που ανιχνεύετε σε όλους ανεξαιρέτως τους ΙΕ λαούς τα μετέφεραν άνθρωποι.

Τώρα πώς γίνεται οι Έλληνες (είπαμε, ΙΕ είμαστε. Αυτοί που κατοικούσαν στην Ελλάδα πριν απο τους ΙΕ δεν ήταν Έλληνες. Δε τα λέω εγώ,αυτοί τα λένε), οι Γερμανοί, οι Ινδοί, οι Πέρσες και γενικά όλες οι ΙΕ φυλες,που ΔΕ_ΜΟΙΑΖΟΥΝ_ΚΑΘΟΛΟΥ_ΜΕΤΑΞΥ_ΤΟΥΣ να κατοικούσαν όλοι μαζι περεούλα πριν κάνουν το ντου,περαμένει αναπάντητο.

Αν δε το δέχεστε αυτό και δε δέχεστε και το μοντέλο του Πελασγού για νομαδικές φυλές που δεν αποτελουσαν πολυπληθεις εισβολεις (βλ.Αχαοι,Δωριεις κτλ) και
είχαν μόνο μικρή επιρροή στους ήδη υπάρχοντες πλυθησμούς, ΤΟΤΕ ΤΙ ΔΕΧΕΣΤΕ;;;

παραμένει:

«Οι διαφορές που παρουσιάζουν οι λαοι της Ευρώπης σήμερα οφείλονται στο περιβάλλον τους ή οφείλονται στις διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι ομογλωσσες ομαδες που αποτελουσαν τους ΙΕ και που επίκοισαν τις περιοχές αυτές;δλδ οι πιο «ανοιχτόχρωμές» ομάδες πήγαν βόρεια και οι πιο «σκουρόχρωμες» πήγαν νότια;»

θα επανελθω

Επανάσταση κοπέλια!!!

kynikosΜέλος
05/03/2004, 07:49:58
Fazylogic
quote:
Αν δε το δέχεστε αυτό και δε δέχεστε και το μοντέλο του Πελασγού για νομαδικές φυλές που δεν αποτελουσαν πολυπληθεις εισβολεις (βλ.Αχαοι,Δωριεις κτλ) και είχαν μόνο μικρή επιρροή στους ήδη υπάρχοντες πλυθησμούς, ΤΟΤΕ ΤΙ ΔΕΧΕΣΤΕ;;;
Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους.

Προσωπικά, μου φαίνεται πιθανό οι εισβολείς (πολυάριθμοι ή ολιγάριθμοι) να είχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ, όχι μικρή επιροή στους ήδη υπάρχοντες πλυθισμούς.

Το ίδιο και αντιστρόφως. Οι Αχαίοι φαίνονται, και απο τα ευρήματα, και ακόμα κι απ΄τον Όμηρο, να είχαν σχέσεις με Θράκες και Τρώες, πολιτισμοί ΙΕ αλλα όχι όμως Ελληνικοί. Τουλάχιστον όσον αφορά τον Ορφέα και τα Ορφικά, φαίνεται να υπάρχει μύθος καταγωγής από την Θράκη. Οι πιο στενοί συγγενείς των Αχαιών εισβολέων φαίνονται να είναι οι Hittites.

Έχουμε πρόσφατο παράδειγμα του ΠΩΣ ενας ΙΕ πολιτισμός σάρωσε κυριολεκτικά έναν (λαμπρό) μη-ΙΕ, με μια χούφτα νοματέους μόνο, στο παράδειγμα του Πιζάρο και της Νοτιας Αμερικής. Έτσι σήμερα λέμε LATIN AMERICA, κι ας είναι οι Λατίνοι μικρό μέρος μόνο του πλυθισμού.

Τους Αχαιούς, Δωριους και σια τους αποκαλούμε "Ελληνες" (σε αντίθεση με τους Μινωϊκους, πχ) γιατι ήχαν την "γνωρίσματα" του Ελληνικού πολιτισμού:- πατριαρχική κοινωνία, πολυθεϊκό πάνθεο και ΙΕ γλώσσα.

Δηλαδή, ήταν τσαμπουκάδες. Το κεϊκ φαίνεται να πέτυχε γιατι ο "τσαμπουκάς" (η θέληση για κυριαρχία) είναι προυπόθεση της ορθολογικής σκέψης, ενώ το θυλικό στοιχειο (που προσέφεραν οι ντόπιοι) εξευγένησε και ευαισθητοποίησε ψυχικά τους "ζόρικους" εισβολείς.

Για την Μινωϊκή γλώσσα απλά δεν ξέρουμε, αλλα ήταν μητριαρχική κοινωνία με λίγα οχυρώματα. Για τους Κυκλαδίτικους λαούς, νομίζω οτι ελάχιστα είναι γνωστά.

Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις την άποψή μου καλύτερα.

Φιλικά

Ο Ζουλού kynikos

kynikosΜέλος
05/03/2004, 15:13:24
Fazylogic

quote:
Τώρα πώς γίνεται οι Έλληνες (είπαμε, ΙΕ είμαστε. Αυτοί που κατοικούσαν στην Ελλάδα πριν απο τους ΙΕ δεν ήταν Έλληνες. Δε τα λέω εγώ,αυτοί τα λένε), οι Γερμανοί, οι Ινδοί, οι Πέρσες και γενικά όλες οι ΙΕ φυλες,που ΔΕ_ΜΟΙΑΖΟΥΝ_ΚΑΘΟΛΟΥ_ΜΕΤΑΞΥ_ΤΟΥΣ να κατοικούσαν όλοι μαζι περεούλα πριν κάνουν το ντου,περαμένει αναπάντητο.
Αυτό δεν μου παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία. Αν υπήρξε κοινή ρίζα φυλή (και λέω ΑΝ) και ήταν κατα βάση Καυκάσια, ΟΠΟΥ και να πήγαινε θα δεχόταν επιμείξεις από τους ντόπιους. Νομίζω οτι ήδη υπάρχει θεωρία για τους Γερμανικούς λαούς, οτι ήταν παράγωγο ΙΕ και ξανθών και κοκκινοτρίχιδων ιθαγενών.

Έτσι και στην Ελλάδα, έτσι και στην Περσία, έτσι και στις Ινδίες. Γιατί να πρέπει να μοιάζουμε με τα απο 4000 χρόνια ντόπιων επιμίξεων;;

Πάντως είναι ενδιαφέρον το site που προαναφέρθηκε που λέει οτι οι Έλληνες έχουν περρισότερο κοινό DNA με τοπυς Πέρσες, παρά ακόμα με τους Ρωμαίους. Έστω μεταξύ σοβαρού και αστείου, αυτό θα άρμοζε στην θεωρία κοινής ρίζας με τους πρωτο-Hittites.

K.

ΥΓ. Το "ελλαδοπίθικός" δεν είναι ειρωνική ονομασία, είναι επιστημονική ονομασία που έδωσε ο Πουλιανός, σε κάτι πιθηκάνθρώπους που βρήκε στην Ευβοια. (Αυτό απο το aee.gr)

Προσωπικά, οτι παλαιοντολογικό και να βρεθεί στην Ελλάδα εγω χαίρομαι, γιατι είναι καλό για την επιστήμη. Αυτό που βρησκω αστείο ειναι να θεωρούνται ασήμαντες (απο καποιους) οι ανακαλύψεις, εκτός κι αν οι πιθηκάνθρωποι ήταν ντε και καλά, Έλληνες! Αν δεν καταλαβαίνεις τί εννοώ, κάτσε σε αυτό το τοπικ κανα-δυο μέρες ακόμα και θα καταλάβεις

Edited by - kynikos on 05/03/2004 15:25:35