- Σκοτεινά Μυστικά - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ήρθες απλα να μας πεις οτι ξέρεις πολλά,
αλλα απο την άλλη δεν μπορείς να το υποστηρίξεις,
Κι ο Θείος Αλμπερτ έγραψε κάποτε 3 γράμματα και 3 μαθηματικά σύμβολα
αλλα μπορούσε να γεμίσει εκατοντάδες μαυροπίνακες και να μου μιλα για μήνες ή και χρόνια για αυτή του την ..."ατακα" *
ασχετο, στo blog σου, αναφέρεις :
"ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΨΥΧΩΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Αυτα καλο ειναι να μην τα πιστεύεις ...![]()
![]()
![]()
και μια και μπήκα στον κοπο να ρίξω μια ματιά στο blog,
πολυ φοβάμαι οτι δεν εχεις καμία θέση στα φορα του esoterica.
*εξίσωση
quote:
Ρε εσείς μήπως ζηλέυετε επειδή είσθε κουδούνια;
Κοινώς άσχετοι και τελείως αδαείς;"Your Soul Make Your Words Count"
Είμαι μεταξυ του αν ο ιδιοκτητης της εν λογω σελιδας ειναι τρολ ή ψυχοπαθης. Νομιζω οτι σε μερικα post ακομα θα ξεκαθαριστεί...
Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)
quote:
Revelator προφανώς δεν έχεις όρεξη για συζήτηση,
αλλα απο την άλλη δεν μπορείς να το υποστηρίξεις,
Κι ο Θείος Αλμπερτ έγραψε κάποτε 3 γράμματα και 3 μαθηματικά σύμβολα
αλλα μπορούσε να γεμίσει εκατοντάδες μαυροπίνακες και να μου μιλα για μήνες ή και χρόνια για αυτή του την ..."ατακα" *ασχετο, στo blog σου, αναφέρεις :
"ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΨΥΧΩΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Αυτα καλο ειναι να μην τα πιστεύεις ...
και μια και μπήκα στον κοπο να ρίξω μια ματιά στο blog,
πολυ φοβάμαι οτι δεν εχεις καμία θέση στα φορα του esoterica.*εξίσωση
Μάλιστα δεν έχω κάποια θέση στο esoterica, ψυχοπαθής και troll..
Βασικά αδιαφορώ για τις ταμπέλες που μου προσάπτετε το ότι σας δίνω την απόλυτη γνώση σε κάποιους γρίφους όπως είναι η προέλευση ζωής, η ανθρώπινη φύση του Χριστού και πολλά άλλα αλλά εσείς μένετε στις ψυχικές παθήσεις και μάλιστα trollarete με άσχημο τρόπο έναν μύστη όπως εγώ και όχι δεν έχω κάποια διάθεση troll...
"Your Soul Make Your Words Count"
Εδώ να σε δω πως ντριπλάρεις...
quote:
Βασικά αδιαφορώ για τις ταμπέλες που μου προσάπτετε το ότι σας δίνω την απόλυτη γνώση σε κάποιους γρίφους όπως είναι η προέλευση ζωής
Από που προέρχεται η ζωή Revelator;Και γιατί;
ΝΑ σε δω.
Για πες.
Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...
quote:
Italos
quote:
Από που προέρχεται η ζωή Revelator;Και γιατί;
ΝΑ σε δω.
Για πες.
Είμαστε μία εξέλιξη κυττάρου η οποία δημιουργήθηκε εντελώς τυχαία υπο σπάνιες συνθήκες. Είμαστε εδώ στη γή εντελώς τυχαία χώρις κάποιο σχέδιο και χωρίς την ύπαρξη κάποιας ανώτερης οντότητας όπως είναι ο θεός δημιουργός..
Μετά τους δεινόσαυρους ( όπου πρίν δεν υπήρχε τίποτα) Κυριαρχούμε εμείς οι άνθρωποι για περίπου 150.000 χρόνια..
Και θα συνεχίσουμε να είμαστε αιώνια....
quote:
AitheroVamonRevelator προφανώς δεν έχεις όρεξη για συζήτηση,
AitheroVamon ότι σε απασχολεί, οτιδήποτε μπορώ να στο πώ.
Τώρα αυτό που λέτε ότι καλώς η κακώς δεν αναπτύσσω τα θεματά μου είναι για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο.
Τι να κάνουμε δεν είμαι ούτε βιολόγος, ούτε ιστορικός ούτε γιατρός..
Ήλπιζα όμως μέσα απο ένα forum να τα διευρύνετε αυτά που έχω γράψει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αλήθεια...
quote:ειπα
Είμαστε μία εξέλιξη κυττάρου η οποία δημιουργήθηκε εντελώς τυχαία υπο σπάνιες συνθήκες. Είμαστε εδώ στη γή εντελώς τυχαία χώρις κάποιο σχέδιο και χωρίς την ύπαρξη κάποιας ανώτερης οντότητας όπως είναι ο θεός δημιουργός..
Μετά τους δεινόσαυρους ( όπου πρίν δεν υπήρχε τίποτα) Κυριαρχούμε εμείς οι άνθρωποι για περίπου 150.000 χρόνια..
Μια παραγραφος, 3 ανακριβειες και μια βλακεία. Δασκαλε, δημιουργημα ανωτερης οντοτητας μπορει να ειμαστε. Μια προηγμενη φυλη μπορει να εσπειρε ζωη στη Γη, να σπερνει ζωη στον Γαλαξια, στο συμπαν ακομα και τωρα που τα γραφω αυτα. Δεν το ξερεις αυτο, δεν το ξερει κανενας. Οποτε δεν μπορεις και να το αποκλεισεις. Το μονο που μπορεις να αποκλεισεις, ειναι αυτα περι θεου-δημιουργου, γιατι παραπεμπουν στην γνωστη παλαια διαθηκη. Αν θελει καποιος να δει τις ανωτερες οντοτητες σαν θεους, τηρουμενων των αναλογιών φυσικα, μπορει να το κανει. Αρκει να ξερει τι πιστευει.
Η δημιουργια της ζωης (στη Γη) μπορει να ηρθε απο αλλου, απο μετεωριτη που εφερε τον σπορο της ζωης απο αλλο πλανητη. Ακομα και σπορα του ηλιακου συστηματος ή του ενδοαστρικου χωρου. Δεν το ξέρεις αυτο. Κανενας επισης δεν το ξέρει. Εδω αυτοι που μιλανε για τυχαια δημιουργια της ζωης στη Γη, δεν μπορουν να το αποδειξουν και εχουν φαει τα νιατα τους. Το εκανες εσυ;
Και ο ανθρωπος, ο homo sapiens, βρισκεται ηδη 300.000 χρονια στη Γη και καποιοι μιλανε για ακομα περισσοτερο. Αυτο δεν σημαινει τιποτα, μπορει αυριο να εκλειψουμε, απο τυχαια ή ηθελημένη καταστροφη. Συνιστω να κατεβεις απο το καλαμι και αυτο το υφος ξερολα και δηθεν που εχεις, γιατι συζητηση δεν θα γινει. Θα διαβαζεις τετοια σχολια στην καλυτερη των περιπτωσεων. Απο ψωναρες παντως εχουμε χορτασει, περασε απο δω το καλυτερο δυναμικο της Ελλάδας.
Θα γνωρίσει το μυστικό του Αόρατου μόνο εκείνος που είναι ικανός να κλείσει τα χείλη του και να μείνει σιωπηλός (Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί)
quote:
Δεν το ξέρεις αυτο. Κανενας επισης δεν το ξέρει. Εδω αυτοι που μιλανε για τυχαια δημιουργια της ζωης στη Γη, δεν μπορουν να το αποδειξουν και εχουν φαει τα νιατα τους. Το εκανες εσυ;
Γι αυτό και είπα πρίν ότι απο εμένα θα μάθετε πράγματα τα οποία δεν θα μάθετε απο κανέναν...![]()
«Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς…»
quote:
Τώρα αυτό που λέτε ότι καλώς η κακώς δεν αναπτύσσω τα θεματά μου είναι για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο.
quote:
Ήλπιζα όμως μέσα απο ένα forum να τα διευρύνετε αυτά που έχω γράψει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αλήθεια...
Η σωστή ερώτηση που έπρεπε να σου κάνω ήταν:
Αφού δεν έχεις ιδέα πως γνωρίζεις την πραγματική αλήθεια;
Σου την είπε κάποιος από το υπερπέραν;
Την ήξερες από πάντα;
Αλλά ας δούμε την απάντηση σου στην προηγούμενη ερώτηση.
"Από που προέρχεται η ζωή Revelator;Και γιατί;"
Το κλειδί εδώ είναι να έχουμε κοινό παρονομαστή στο τι εννοούμε ζωή.
Με βάση την απάντηση σου, ζωή απλουστευμένα θεωρείς ότι έχει πόδια και περπατάει.
Αυτό για την εποχή μας είναι λογικό, παλαιότερα ζωντανά θεωρούσανε
σχεδόν τα πάντα. Τους πλανήτες, τα αστέρια, τα ποτάμια.
Ήταν παντελώς διαφορετική η λογική. Δεν θα σου πω αν έχεις δίκιο εσύ και η εποχή μας, θα σου δείξω όμως που κάνεις λάθος.
Ξεκινάς με το:
quote:
Είμαστε μία εξέλιξη κυττάρου
Και καταλαβαίνω ότι δεν θα απαντήσεις στην ερώτηση μου.
Γιατί το είμαστε μια εξέλιξη κυττάρου περιγράφει το τι λέμε ζωή για τον άνθρωπο, τα ζώα κτλ (βασικά είμαστε άνθρακας, αμινοξέα πρωτεινών κτλ), αλλά δεν απαντάει στο από που ήρθαν αυτά τα αμινοξέα.
Η ερώτηση φίλε μου που δεν μπορείς να απαντήσεις και δεν θα απαντήσεις ούτε εσύ ούτε κανένας (προς το παρόν, προσπάθειες γίνονται), είναι από που προήλθε αυτός ο ορατός κόσμος.
Γιατί για να απαντήσεις πρέπει να βγεις ΕΞΩ από αυτόν.
Η επιστήμη λοιπόν, επειδή το κατάλαβε αυτό, ασχολήθηκε και ασχολείται με τις λεγόμενες διαστάσεις.
Διάφορες θεωρείες έχουν ακουστεί, κάποιες καλές, για τέταρτη διάσταση, πέμπτη, έκτη κτλ.
Βιβλία έχουν γραφτεί, για το πως πχ αν ζούσαμε σε έναν δισδιάστατο κόσμο (έναν πίνακα ζωγραφικής, μια οθόνη τηλεόρασης) δεν θα βλέπαμε αυτόν που βρίσκεται απέξω και μας παρατηρεί/παίζει με τα χάλια μας/ μας φτιάχνει εκείνη τη στιγμή.
Ο ίδιος ο χρόνος φίλε μου, είναι καθαρά δικό μας μέτρο, καθώς για έναν πενταδιάστατο νου, μια χιλιετία μπορεί να είναι 1 δευτερόλεπτο.
Δεν πειράζει αν δεν κατάλαβες τι σου λέω, κράτα το ότι με την απάντηση σου περιέγραψες (ορθώς ή λάθεμένα) ένα γεγονός, αλλά δεν απάντησες στην ερώτηση.
Αυτό ακριβώς έκανε και η επιστήμη μέχρι πριν κάποια χρόνια, τώρα έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα.
quote:
... η οποία δημιουργήθηκε εντελώς τυχαία υπο σπάνιες συνθήκες. Είμαστε εδώ στη γή εντελώς τυχαία χώρις κάποιο σχέδιο
Ναι ναι τα χω ξανακούσει.
Όμως εδώ υπάρχει ένα προβλημα.
Ο ορατός κόσμος μας, το σύμπαν αν θες, διέπεται από νόμους.
Το μοτίβο του κόσμου, είναι συγκεκριμένο.
Κάποιοι σε κάτι γραφεία και εργαστήρια της Νάσα πχ, ψάχνουν (και ισχυρίζονται ότι βρήκαν) την εξίσωση με την οποία δημιουργείται η συμμετρία που υπάρχει.
Να σε βοηθήσω.
Δεν θα δεις τετράγωνα κεφάλια γύρω σου.
Δεν θα δεις πλανήτες επτάπλευρους, ούτε Ήλιους με κέρατα.
Τα πάντα διέπονται από νόμους, που ακόμα ανακαλύπτουμε.
Σε έναν τέτοιο κόσμο, το να μιλάς για τυχαιότητα είναι τουλάχιστον δυο αιώνες πίσω που δεν ξέραμε που πανε τα τέσσερα.
Τα κύτταρα αν θες, έχουν συγκεκριμένο τρόπο που εξελλίσονται.
Η τυχαιότητα στη συμμετρία είναι κάτι τουλάχιστον παράδοξο, το λιγότερο που θα μπορούσα να δεχθώ είναι η τυχαιότητα σε ένα πλαίσιο πιθανοτήτων.
Είμαστε δλδ φτιαγμένοι από άνθρακα γιατί στη Γη το στοιχείο αυτό υπερτερεί.
Και πάλι όμως δεν απαντήσαμε στο ερώτημα: Από που προέρχεται η ζωή;
Γιατί για ανα απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα πρέπει να φτάσεις λίγο πριν την αρχή του κόσμου μας.
Ας συνεχίσουμε.
quote:
και χωρίς την ύπαρξη κάποιας ανώτερης οντότητας όπως είναι ο θεός δημιουργός.
Αααα, εδώ είμαστε.
Εδώ ο Heretic απάντησε μια χαρά νομίζω, να πω κι εγώ.
Αν ψάχνεις αυτόν που έπλασε ανθρωπάκια, μάλλον θα καταλήξεις το πολύ πολύ σε κάναν εξωγήινο.
Συγκεκριμένα, αν ασχοληθείς με αρχαίες θρησκείες, παραδόσεις, το πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι αρχαιότεροι εξ ημών, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις στο ότι ο άνθρωπος είναι δημιούργημα κάποιου ανώτερου πολιτισμού εκτός Γης, και μάλιστα ότι η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε. Δεν θα κάτσω να το αναλύσω, θα πάρει ώρα.
Όμως εδώ πάλι κάνεις ένα λάθος. Το ερώτημα μου δεν ήταν ποιος έφτιαξε τον άνθρωπο.Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου.
Το ερώτημα μου ήταν ποιος έφτιαξε τον κόσμο.
Ας πούμε ότι όλα ήταν ένα άπειρο σημείο πριν το μεγάλο μπαμ. (Big bang theory)
Το άπειρο αυτό σημείο από που προήλθε; Ήταν εκεί εξαπανέκαθεν;
Και αφού προερχόμαστε από αυτό το άπειρης μάζας σημείο, και είμαστε ζωντανοί(μάλλον), ήταν και το σημειο ζωντανό; Και τι στον κόρακα θεωρείται ζωντανό εν τέλει;
Και ποιος το έβαλε εκεί; Και αν δεν το έβαλε κανείς μπήκε μόνο του; και το εκεί θεωρείται χώρος; Και αν θεωρείται χώρος που τον τοποθετείς σε έναν τρισδιάστατο κόσμο; Είναι όλος ο τρισδιάστατος κόσμος; Άρα θα πάμε σε πιο πολλές διαστάσεις για να κάνουμε την τοποθέτηση και το μερεμέτι;
Κάηκες;
Περιέργως, τις καλύτερες απαντήσεις που έχω διαβάσει αυτά τα ερωτήματα τις έχουν πει πριν κάτι χιλιετίες.
Ο ένας, ήταν ο Πλάτωνας. Ο άλλος ο Ορφέας. Ο άλλος, ήταν ο Ερμής ο Τρισμέγιστος.
Ειδικά ο τελευταίος, αν κάτσεις και σκεφτείς τι είπε (αν υπήρξε, δεν επιβεβαιώνεται, και αυτό το κάνει ακόμα πιο αστείο) σε μια εποχή που εννοείται οι άνθρωποι λατρεύανε αγελάδες, κάνεις χαρακίρι.
Αλλά υποθέτω θα ξέρεις τι είπε, είσαι φωτεινός παντογνώστης εσύ. Αν δεν ξέρεις σου προτείνω να το ψάξεις και να το σκεφτείς.
quote:
Μετά τους δεινόσαυρους ( όπου πρίν δεν υπήρχε τίποτα)
Σύμφωνα με σένα, πριν τους δεινόσαυρους υπήρχαν τα κύτταρα, που κάνανε τον άνθρωπο. Εντάξει καταλαβαίνω το βιάστηκες εννοούσες την εξέλιξη του Δαρβίνου, και βιαζόσουν.
Και οι Νεάντερταλ;
Οι Νεάντερταλ αγαπητέ μου γκουρού, δεν ήταν Χόμο Σάπιενς. Ήταν πριν από μας, με εντελώς διαφορετικό DNA, και μάλλον δεν θα πρέπει να τους θεωρείς ανθρώπους με βάση τη θεωρία σου. Στα τελευταία τους μάλλον αναμίχθηκαν με μας, και τελικά εξαφανίστηκαν. Αυτοί από που προκύπτουν με την εξελικτική θεωρία των 150000 ή 300000 χρόνων; Και εμείς από που σκάσαμε; Η από που το σκάσαμε;
Αλλά και αυτό, δεν απαντάει στην ερώτηση, από που προέρχεται η ζωή, ο κόσμος μας, και γιατί. Καλά το γιατί ειδικά ούτε που το προσπάθησες.
quote:
Αυτό μπορώ να το πάρω σαν ευχή, ή σαν προσευχή.
Αν είμαστε η εξέλιξη ενός κυττάρου, όπως λες, θα σου πρότεινα να κόψεις κάτι από το αιώνια. Γιατί μάλλον θα εξελιχθούμε σε κάτι άλλο. Που δεν θα μοιάζει με άνθρωπο. Όπως δεν μοιάζεις με κύτταρο, Όπως δεν μοιάζεις με ψάρι.
Συμπερασματικά:
Δεν απάντησες στην ερώτηση. Κατέβα λίγο από το συννεφάκι και πάρτο αλλιώς γιατί θα βρείς.
Επιπλέον:
Ο άνθρωπος ότι ιδέες κατεβάζει η γκλάβα του ως απαύγασμα (ή απόβρασμα συζητήσιμο) της εξέλιξης στη Γη, δεν μπορούν ποτέ να ξεπεράσουν αυτά που υπάρχουν ήδη εκεί έξω. Είμαστε φτιαγμένοι από τα υλικά αυτού του κόσμου. Είναι αδύνατο να κατανοήσουμε το πως "θα σκεφτότανε" κάποιος/κάτι έξω από αυτόν τον κόσμο, σε περίπτωση που υπάρχει/υπήρχε/ θα υπάρξει στην Ολότητα Του, καθώς σε περίπτωση που ο κόσμος αυτός είναι κάτι φτιαχτό, είμαστε απλά ένα μέρος της διάνοιας του, ελάχιστο πιθανώς. Θα μπορούσες να τον ονομάσεις, όπως κάποιοι κάποτε, το Χάος.
Για μας αυτό θα ήταν.
Και όμως εμείς ζούμε σε έαν κόσμο που διέπεται από νόμους.
-Αυτό το παραπάνω βέβαια, σε περίπτωση που δημιουργός δεν είναι ο ίδιος ο "άνθρωπος", ο Νους για να είμαι πιο ακριβής, αλλά μην το ξεφύγω τόσο το χω ήδη πάει μακριά. Και δεν είναι ώρα για αιθέρες, μάτριξ, σκοτεινές ύλες και πράσινα κουνέλια.-
Το να μην υπάρχει τίποτα πέρα από τον υλικό κόσμο από την άλλη, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα. Συγκεκριμένα, τα κάνει παντελώς ακατανόητα.
Τόσο ακατανόητα, που η μυθολογία Κθούλου φαντάζει πιο αληθινή.
Edited by - Italos on 07/06/2021 02:35:57
Χώρια που καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι χαραμοφάης.
Αν από την άλλη, και λίγο έκατσε να σκεφτεί κάτι από όλα αυτά που έκατσα και έγραφα βραδυάτικα, κέρδος θα είναι. Και λίγο να άφησε τον εγωκεντρισμό στην άκρη κέρδος θα είναι.
Και λίγο πιο ταπεινός να γίνει, κέρδος θα είναι, και για τον ίδιο και για όλους μας.
Έστω λίγο να βάλει το μυαλό του να δουλέψει.
Δεν έχουμε περίσσια στην καλοσύνη. Ούτε στην κριτική σκέψη.
Εγώ αν σε κάνει λίγο να ντραπείς αν μπήκες να κάνεις τον έξυπνο Revelator, σε κάθε τι που γράφω εδώ, βάζω κάτι από το "είναι" μου.
Πάντα με ειλικρίνεια, και χωρίς να το παίζω γνώστης. Μέχρι εκεί που φτάνει το "χέρι" μου.
Τελικά κάποια πράγματα όσα χρόνια να περάσουν δεν θα αλλάζουν πάνω μας χαχα.
Την καλημέρα μου.
Edited by - Italos on 07/06/2021 13:54:39
Ατρόμητος και Ιωνικός «κόλλησαν» στην βροχή και στο 0-0
Σε έναν κακό και λασπωμένο αγωνιστικό χώρο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, Ατρόμητος και Ιωνικός «κόλλησαν» στο 0-0, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 10η αγωνιστική της Β' Εθνικής. Η ομαδα του Βασίλη Βούζα παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ομάδα του Νίκου Γκούλη παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Με τις καιρικές συνθήκες να μην βοηθούν, η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή, με το παιχνίδι να παίζεται στον χώρο του κέντρου και τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν την παραμικρή φάση για γκολ.
Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ, όταν στο 39' ο Φαβάλι κέρδισε πέναλτι από τον Μπαλάφα, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καλαντζής, ο οποίος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Ιωνικού, Πουρή.
Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ατρόμητο, στο 43' ο Αποστολόπουλος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες για την συνέχεια του αγώνα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.
Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, με τους παίκτες των δύο ομάδων να δυσκολεύονται αρκετά λόγω του κακού, από την βροχή, αγωνιστικού χώρου.
Οι δύο καλύτερες φάσεις του δεύτερου ημιχρόνου ανήκουν στους φιλοξενούμενους, με τους Αναστασιάδη (55') και Γκονζάλες (74'), οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Μάλιστα, ο Ατρόμητος έμεινε και με 9 παίκτες, όταν στο 80' ο Μπρίτο δέχτηκε απευθείας την κόκκινη κάρτα, για αντιαθλητικό χτύπημα στον Ουκάρ.
Παρόλα αυτά, η τελευταία φάση του αγώνα ανήκει στον Ατρόμητο, όταν στο 90' ο Μελισσάς σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Πουρής ήταν σε ετοιμότητα και απόκρουσε. Δεν άλλαξε κάτι, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, με τον Ατρόμητο και τον Ιωνικό να μένουν στο 0-0.
Ατρόμητος (Β. Βούζας): Μιχαηλίδης, Κατεμής (58' Μαρίνος), Κόρμπος, Αποστολόπουλος, Μασάρα, Μελισσάς, Φαβάλι (78' Νικολόπουλος), Μπρίτο, Βάσι, Κριπιντήρης, Καλαντζής (69' Ρόβας).
Ιωνικός (Ν. Γκούλης): Πουρής, Μπαλάφας, Πέτρου, Αναστασιάδης, Οικονόμου, Κιμπικούλα, Χατζής (88' Γιόνδης), Γάλας (52' Κρις), Γκονζάλες, Γκαμπόρ (61' Ουκάρ), Αποσκίτης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
Ατρόμητος 25
Καβάλα 24
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Ιωνικός 21
Απόλλων Καλ. 18
ΑΣΚ Ολυμπιακός 17
Κέρκυρα 15
Πιερικός 15
Εθνικός 14
Βέροια 12
Καλαμάτα 12
Διαγόρας 10 -9αγ.
Αγροτικός Αστ. 8
Καλλιθέα 8 -9αγ.
Καστοριά 7
Εθνικός Αστέρας 7
Αναγ. Καρδίτσας 6
Ηλυσιακός 5
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

Καταγγελίες του Αβεντάνο για κλίμα τρομοκρατίας
Για κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος της συζύγου του όσο και εις βάρος εκείνης του Μάουρο Πόι κατήγγειλε ο ο Χουάν Πάμπλο Αβεντάνο. Ο 26χρονος Αργεντινός της Ξάνθης αναφέρθηκε σε επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.
«Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτούς που το έκαναν. Είναι υποτιμητικό και ανέντιμο. Το Σάββατο το βράδυ η γυναίκα του Μάουρο βρήκε ψάρια μπροστά από την πόρτα του σπιτιού της καθώς χτυπούσαν το κουδούνι της εξώπορτας της. Όπως ήταν φυσικό τρομοκρατήθηκε και ήρθε στο σπίτι της γυναίκας μου.
» Δυστυχώς εκεί δεν τέλειωσαν όλα καθώς στις 01:00 δέχτηκαν πέτρες, κεραμίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Ευτυχώς ήταν οι άνθρωποι της ομάδας και έφεραν τις συζύγους μας στο ξενοδοχείο. Είχαν φοβηθεί» υποστήριξε με δηλώσεις του στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
Για το ματς με τον Πανθρακικό ο Αβεντάνο είπε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς η συνάντηση έκρυβε πολλές ιδιαιτερότητες. Παίξαμε καλύτερα και έπρεπε να κερδίσουμε και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης που θα χαροποιούσε τους φιλάθλους μας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αλλά παρόλα αυτά παλέψαμε και στα 90 λεπτά απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Πάντως μας μένει η πικρία της ισοπαλίας».
Και τον αγώνα με τον Αρη, ο οποίος ακολουθεί, είπε:
«Είναι ακόμα ένα παιχνίδι όπως όλα της Super League. Βρισκόμαστε ψηλά στην βαθμολογία και θέλουμε να διατηρηθούμε εκεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίζουμε τα εντός έδρας παιχνίδια όπου έχουμε και την συμπαράσταση του κόσμου μας. Εμείς θα ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή μας και πιστεύω πως στο τέλος θα πανηγυρίσουμε ακόμη μια επιτυχία».
Newsroom ΔΟΛ

Αρνητική απάντηση του Βατσινά στην πρόταση του Κούγια
Αδοξο τέλος είχε το ενδιαφέρον του Αλέξη Κούγια για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας Φανούρης Βατσινάς απάντησε αρνητικά στην πρόταση ύψους 7 εκατ. ευρώ του γνωστού ποινικολόγου.
Συγκεκριμένα, ο Κούγιας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣπορFM Κρήτης:
«Στον κύριο Βατσινά έκανα πρόταση 4,5 εκατ. ευρώ και στην συνέχεια ανέβηκα στα πέντε και τέλος στα επτά. Του είπα ότι τα 2 εκατ. θα τα έπαιρνε μετρητά και τα υπόλοιπα πέντε σε τρία χρόνια», πρόταση την οποία απέρριψε.
Η αιτία του «ναυαγίου» των διαπραγματεύσεων ήταν πως ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ ζήτησε 8 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό να αποπληρωθεί σε δύο χρόνια με τον Αλέξη Κούγια να του απαντάει αρνητικά. Παρόλα αυτά, το θέμα έληξε οριστικά, όταν ο Φανούρης Βατσινάς του είπε ότι δεν θέλει ο ίδιος να πουλήσει την ομάδα αλλά επειδή εκβιάζεται προχωράει σε αυτές τις κινήσεις.
Μάλιστα, ο Βατσινάς είπε στον Κούγια ότι αν πουλήσει την ομάδα θα «μαραζώσει» και στην συνέχεια του τόνισε πως «Εγώ ο ίδιος δεν θέλω να πουλήσω την ομάδα αλλά εκβιάζομαι να το κάνω. Αγαπάω την ομάδα και προσπαθώ για το καλύτερο».
Στα αγωνιστικά, χωρίς τους αδειούχους Ν'Ντόι και Κουνενάκη έγινε η προπόνηση της Δευτέρας, ενώ αναβλήθηκε το δίτερμα προπόνησης που είχε προγραμματιστεί με τον Αστέρα Ρεθύμνου λόγω των καιρικών συνθηκών.
Οι παίκτες που αγωνίσθηκαν και στα 90 λεπτά του κυριακάτικου αγώνα έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα που είχε διάρκεια 90 λεπτά και περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα και ασκήσεις τεχνικής.
Τέλος, ο Κοσμίν Μπαρκαουάν έχει ενοχλήσεις στο μετατάρσιο και έκανε μόνο θεραπεία. Την Τρίτη οι παίκτες έχουν ρεπό, ενώ την Τετάρτη θα γίνουν δύο προπονήσεις πρωί και απόγευμα.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

«Είμαι ο καλύτερος στον κόσμο» λέει και... ξαναλέει ο Κ. Ρονάλντο

Μάντσεστερ
Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο, για ακόμα μία φορά τόνισε την... μετριοφροσύνη του, δηλώνοντας ξεκάθαρα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, οτι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Ο Πορτογάλος είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την «Χρυσή Μπάλα», αλλά και το βραβείο «FIFA World Player of the Year» και δεν χάνει ευκαιρία να το υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, μην τυχόν και αυτοί που θα ψηφίσουν, το ξεχάσουν.
Συγκεκριμένα ο πολυτάλαντος Ρονάλντο, τόνισε: «Είμαι ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πρέπει όμως να παραδεχτώ οτι υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί παίκτες, όπως ο Κακά, ο Μέσι και ο Φερνάντο Τόρες.
»Πιστεύω οτι έκανα ότι μπορούσα για να καταφέρω όλα τα ατομικά βραβεία και θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Στόχος μου για φέτος είναι να κατακτήσω όλους τους τίτλους που θα διεκδικήσω με την ομάδα μου. Αυτό είναι το μοναδικό που μου έχει μείνει να κάνω».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr
oχι οτι δεν ειναι λιγο ψωνιο!!! ![]()
![]()
![]()

Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αλλα σίγουρα εχει καβαλήσει το
Μεγαλύτερο καλάμι στον κοσμο

Τουλάχιστον είμαι τώρα βέβαιος για το θετικό μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας ο Μπάγεβιτς υπήρξε ο πιό πετυχημένος προπονητής σε όποια Ελληνική ομάδα πέρασε φαντάζομαι ακόμα περισσότερο στην ΑΕΚ που είναι και η φυσική του ομάδα.
quote:
MΠΑΓΕΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ... ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Τουλάχιστον είμαι τώρα βέβαιος για το θετικό μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας ο Μπάγεβιτς υπήρξε ο πιό πετυχημένος προπονητής σε όποια Ελληνική ομάδα πέρασε φαντάζομαι ακόμα περισσότερο στην ΑΕΚ που είναι και η φυσική του ομάδα.
Πολύ καλή κίνηση της ΑΕΚ καθώς ο Μπαγεβιτς είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής
Στο ελληνικό πρωτάθλημα πάντως έμενα μου αρέσει και Δωνης παρόλο που δεν
Έτυχε αλλα πιστεύω ότι έπρεπε να κάνουν λίγο υπομονή καθώς οι ομάδες του ανεβαίνουν
Στο δεύτερο γύρο και έχει και πιο εύκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο .
Στην απομόνωση ο Γκούμας... μήνυμα στους υπόλοιπους
Με πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ και εκτός πλάνων του Χενκ Τεν Κάτε για ένα μήνα, τιμωρήθηκε ο Γιάννης Γκούμας. Η αντίδραση του αμυντικού του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τη Λάρισα, θεωρήθηκε παράδειγμα προς αποφυγή και ιδιαίτερα από τον αρχηγό της ομάδας.
Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός διαφώνησε σε θέματα τακτικής με τον βοηθό του Τεν Κάτε, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ενδεκάδας.
Σήμερα απολογήθηκε και αποφασίστηκε να προπονείται μόνος του για διάστημα ενός μήνα! Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι το υψηλότερο που προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό.
Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη... κορυφής που είχαν την Τρίτη ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νίκος Πατέρας, με τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου, τον Χενκ Τεν Κάτε και τον άμεσο συνεργάτη του, Γιάννη Αναστασίου, οι οποίοι βέβαια δεν έδωσαν το «παρών» στην πρωινή προπόνηση.
«Περιμένω από τους παίκτες να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους και να δουλεύουν συστηματικά σαν ομάδα, με μοναδικό γνώμονα την επίτευξη των στόχων του Παναθηναϊκού.
»Δεν πρόκειται να ανεχθώ καμία αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Περιμένω η ομάδα να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και να επιδεικνύει νοοτροπία νικητή σε κάθε παιχνίδι» είπε ο κ. Πατέρας.
Η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη προτού ο πρόεδρος πάει στις ΗΠΑ, αλλά με αφορμή και την αγωνιστική κρίση της ομάδας επικεντρώθηκε και σε αγωνιστικά ζητήματα.
Επίσης στη δίωρη συνάντηση πέραν του προβληματισμού που εξέφρασε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για την πορεία της ομάδας, συζητήθηκαν και μεταγραφικά θέματα και κυρίως η ενίσχυση των «πρασίνων» στην άμυνα, η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Τέλος, το απόγευμα της Τρίτης ο α' αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των οργανωμένων, όπου φυσικά εξέφρασε τα παράπονα της ΠΑΕ για όσα έγιναν στο «Αλκαζάρ».
Διάστρεμμα υπέστη ο Κλέιτον
Χωρίς τον Σίλβα Κλέιτον καταστρώνει πλέον τα πλάνα του για τον αγώνα με τον Θρασύβουλο το Σάββατο (19:00) ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός υπέστη κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης υπέστη διάστρεμα αριστερής ποδοκνημικής και την Τετάρτη θα κάνει μαγνητική τομογραφία.
Ανεξάρτητα του τι θα δείξουν οι εξετάσεις, αν δηλαδή πρόκειται για ελαφρύ ή βαρύ διάστρεμμα, ο φορμαρισμένος Κλέιτον θα μείνει εκτός προπονήσεων για τουλάχιστον 10 μέρες, οπότε το πιθανότερο είναι πως δεν θα προλάβει ούτε τον αγώνα με την Ιντερ στο Μιλάνο στις 26 Νοεμβρίου.
Κατά τα άλλα, χωρίς τους Έλληνες διεθνείς (Μάντζιο, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Νίνη) και τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μίκαελ Νίλσον και Αντρέας Ίβανσιτς που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες έγιναν οι δύο προπονήσεις της Τρίτης μετά το διήμερο ρεπό.
Το πρωί οι «πράσινοι», όσοι έχουν απομείνει δηλαδή, επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ο Μπράις Μουν έκανε θεραπεία, ενώ ατομικά προπονήθηκε ο Σωτήρης Λεοντίου.
Το απόγευμα οι παίκτες του «τριφυλλιού» μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις στις πάσες και την κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν με δίτερμα. Ένα μικροπρόβλημα προέκυψε με και με τον Ρουκάβινα που εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στην ποδοκνημική δεν πήρε μέρος στο δίτερμα, για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια
Την άμεση παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, προκάλεσαν τα επεισόδια που έγιναν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Λάρισας-Παναθηναϊκού, αλλά και τα έκτροπα που σημειώθηκαν στις 2 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ηρακλή - ΠΑΟΚ.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Λάρισας και Θεσσαλονίκης, να ερευνήσουν πώς έγιναν τα επεισόδια και γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προχώρησαν σε συλλήψεις.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr