- TZIXANT ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Φίλε μου Chastity, πιστεύω κι εγώ πως οι 2 φωνές - της Συνείδησης και της Καρδιάς - είναι αλληλένδετες.
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο η φωνή της λογικής προηγείται από την φωνή του συναισθήματος.
Μήπως η σχέση μεταξύ τους είναι αμφίδρομη κι αλλάζει συνεχώς?
Πόσες φορές η λογική μας κινητοποιείται με αφορμή κάποιο συναίσθημα μας και πόσες φορές το συναίσθημα μας γεννιέται από μια σκέψη μας?
Πιστεύω λοιπόν κι η λογική οριοθετεί κατά κάποιο τρόπο το συναίσθημα αλλά και το συναίσθημα περιορίζει τη λογική μας.
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο η φωνή της λογικής προηγείται από την φωνή του συναισθήματος.
Μήπως η σχέση μεταξύ τους είναι αμφίδρομη κι αλλάζει συνεχώς?
Πόσες φορές η λογική μας κινητοποιείται με αφορμή κάποιο συναίσθημα μας και πόσες φορές το συναίσθημα μας γεννιέται από μια σκέψη μας?
Πιστεύω λοιπόν κι η λογική οριοθετεί κατά κάποιο τρόπο το συναίσθημα αλλά και το συναίσθημα περιορίζει τη λογική μας.
Θα ήθελα να ρωτήσω όμως όλους τους φίλους πως λειτουργούν οι τύψεις.
Λειτουργούν μόνο μετά από την έκφραση μιας πράξης μας - είτε αυτή υποκινήθηκε από τη λογική είτε από το συναίσθημα μας καθαρά - ή πολύ συχνά λειτουργούν επειδή απλά νιώσαμε ένα συναίσθημα ή κάναμε μια σκέψη?
Πόσο συχνά δηλαδή νιώθουμε τύψεις επειδή νιώσαμε οργή για έναν δικό μας άνθρωπο?
Πόσο συχνά νιώθουμε τύψεις επειδή νιώσαμε στιγμιαία έστω το συναίσθημα της ζήλιας?

In anticipation of my resurrection...