- ΘΑΥΜΑΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ηρθέ λοιπόν με ένα βιβλίο του "Αγιου Παϊσιου" τον οπόιο επισκέφτηκε πολλές φορές , σαν θαυμά ισχυρίζετε πως ο Παϊσιος (ασκητής στο Αγιό όρος ) ηξέρε το όνομα σου πριν σε δεί και μεταξύ άλλων είχε την δύναμη της ενόρασης (αν είναι αλήθεια , από που αράγε θα απόρεε ) ενά αξιοσημείοτο συμβάν ήταν όταν ο Θρησκευτικός μου καθήγητης ήθελε να τον φωτογραφήσει και ο Παϊσιος του εδώσε ή ενα πάτσο ή και του είπε κατί (δεν θυμάμαι τώρα) καπίως δίπλα του ήθελε να βγάλει και εκείνος φωτογραφείες και μετά άλλαξε γνώμη . Ο καθήγητης ρώτησε τον Παϊσιο γιατί δεν δεχτικέ να τον φωτογραφήσει και ο Παϊσιος ανταποκρίθηκε γιατί εσύ πουλούσες τις φωτογραφίες μου ενα χιλιαρικο (;) (τα λόγια του καθενους είχαν αυτή την συμασία αλλά λόγω λιγοστού ram δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια ) "Αλήθεια " (κατά τα λόγια του θρησκευτικού ) είχε μια φωτογραφία του Παϊσιου από παλια που εψαξέ πολύ να την βρεί και όταν ο αδερφός του τον θερμοπαρακαλέσε - μετά από ωρά του την εδώσε ο αδερφός του ζήτησε να πληρώσει και αυτός του είπε ενα χιλιαρικο .
Να μια ιστορία με πολλά αμφίβολα στοιχεά(για την πουπανω) , σημειοτέον ο Παϊσιος πέθανε κάπου στο 92 (από ότι θυμάμαι) και ενα χρόνο (αν θυμάμε καλά) επισκεφθηκέ από ενα Κύπριο΄του οπιού ο αδελφος η φίλος ήταν τυφλός , καπότε ο Κύπριος ρώτησε για το Κυπριακό , ο Παϊσιος είπε πως η Τουρκιά σε 10 χρόνια μετα τον θανατό του θα μειραστεί σε 3 κομάτια , ενα πχ των κουρδών μετά από πολέμο για το περασμά στην μαυρή θάλασσα , με την Τουρκιά , το καλό παιδί των Αμερικανών θα βγάλει τον Παϊσιο ψεύτη ; (Ολα αυτά με βασή το βιβλίο του Παισίου από το οπίο ο καθήγητης μας είπε αυτά και αλλά)
Θαυμά , Θρυλοί , μεγαλή πνευματικότητα , τι νομίζεται για τον Παϊσιο ;
Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας
Η αλήθεια είναι πως η ελειψή εντιτ μειώνει την ελευθερία εκφρασής αλλά ίσως να φέρει και αντιθετά απότελεσματα λόγω των πολλών διαμαρυρίων.
Εκτός από αυτά τα θαυμάτα υπάρχουν διαφόρα "θαυματά" της εκκλησιας της Κύπρου όπως θαυματουργά νερα , εικόνες παναγιών που κλαίνε . Φυσικά τώρα υπαρχεί ενα νεο ""θαύμα"" οι αρχιεπισκοπικες εκλογές με αδελφικό τρόπο φυσικά

Ο Παφου θελεί τα κομάτα (θειά φωτίση είμαμε) Ο Κιτιού κλήρωση στο αγιο δισκοπότηρο (γιατί όχι) και καπιός εκ τβ]ων πολλών καημενων παπαδών με τις λιμουζίνες και τα λαπτοπ είπε το νεο χρυσαφή (οπώς τον "φιλέλληνα Χρισόστομο ) Ότι δεν πιανει η αλεπού το κανεί κουκουναριά .
Γιατι τα γράφω αυτά μα , είναι απλό , για να βγάλω το ακτί μου , να πω τον πόνο μου και αλοι λογοι πολοί .
Που είναι το πραγματικό θαυμα στον κοσμο στα παντα ή στα μισα των παντων , επιστιμή είναι λογικη για εμένα και λογική είναι η οπιαδήποτε αλήθεια φτάνει να είναι αλήθεια ¨, είναι το 1+1 = 2 αλλά καπότε αν είναι λογικο ίσως 1 +1 = 3 η δική μας λογική είναι η αναπτυξή της σημερινης μας λογικής , οτι δεν είναι λογικο και στο σταδιο της εξελιξης μας τώρα το βλέπουμε δεν μπορεί να κρίνετε παρά μη λογικό .
Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας
quote:
Δεν θα γράψω για δικά μου θαυματά απλά μια ιστορία που δεν πιστευώ που την είπε ο καθήγητης των θρησκευτικών ενας οκ τυπός , ασχετώς αν είναι δογματιζόμενος (καθέ φορα που υπάρχει λειτουργία πετάνε δίπλα μας αγγέλοι πάντα ) ,
ΕΛΛΗΝΑ, τί ακριβώς σου κάνει εντύπωση? το οτι άγγελοι πετάνε γύρω μας κατά την λειτουργία? Πού να δείς κατά τη Θεία Κοινωνία τί γίνεται!! Πανζουλισμός! Δε χωράς να περάσεις! Ξέρεις πόσοι Αγιοι Γέροντες βλέπανε χερουβείμ και σεραφείμ να πετάνε πάνω από το Αγιο Δισκοπότηρο την ώρα της Θείας Κοινωνίας που γίνεται η Θυσία? Ξέρεις πόσα παιδάκια με την αγνή τους την ψυχή βλέπουν τους αγγέλους? Ποιός θα τους δεί εγώ?
Οσο τώρα για τον γέροντα Παϊσιο τί να πρωτοπεί κανείς? τί να εξιστορήσει? και όχι μόνο για αυτόν. Σου κάνει εντύπωση η ιστορία? Αγόρασε το βιβλίο "Σκεύη Εκλογής" του γέροντα με μαρτυρίες ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και ίσως αυτό που έγραψες να το πιστέψεις κι όλας! Ο γέροντας Παϊσιος είχε αποκαλύψει και οτι η Κων/λη θα έρθει στα χέρια των Ελλήνων από άλλη χώρα, για να καλύψει τα δικά της συμφέροντα, αλλά έστω και έτσι θα γυρίσει σε μας. Και μάλιστα είχε πεί οτι θα γίνει στα χρόνια που διανύουμε.....
Και μιας και αναφέρθηκες στην επιστήμη, άκουσα κάτι πολύ ωραίο σήμερα, για τον θεό, οτι Αυτός είναι η επιστήμη της επιστήμης.
Ποιος μπορεί λοιπόν να τα βάλει με τον Κόσμο που υποστασιοποιούν οι θρησκείες?
Φοβερό στοιχείο της Μητέρας Φύσης ο θνητός άνθρωπος τελικά!!
Ζηλεύει την αθανασία και υψώνεται στον πνευματικό ουρανό για ΝΑ ΖΗΣΕΙ! Αθάνατος ο Θεός του χριστιανισμού ζηλεύει την,,,θνητότητα και κατεβαίνει στην «υλική» γη για…………..ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!
Και ο νοών νοείτω…….
quote:
Η επιθυμία γονιμοποιεί τη θρησκευτική φαντασία που με τη σειρά της δημιουργεί βιωματικές ψευδαισθήσεις. Έτσι, μεταμορφώνεται σε δυνατό ο αδύνατος, ο φτωχός σε πλούσιο, ο αμαθής σε σοφό, ο θνητός άνθρωπος σε…..αθάνατο Θεό!
Δηλαδή SCHWABE για να καταλάβω, θέλεις να μας πείς οτι τα παιδάκια τα μικρά με την αγνή τους την ψυχή, τους αγγέλους που βλέπουνε ή δεν ξέρω γω τί, είναι η φαντασία τους, γιατί οι γονείς τους στην ηλικία των 5 ετών ή των 7 ετών τους πιπιλάνε το μυαλό? Με αυτή την λογική εγώ δεν έχω δεί κανένα παιδάκι να φωνάζει ΣΤΟ ΞΥΠΝΙΟ ΤΟΥ "μαμά μαμά βλέπω την κοκκινοσκουφίτσα στο ιερό"
quote:
Schwabe φιλτατε...εχεις καποιο θαυμα για το οποιο εχεις ακουσει? Ημαρτον πια με αυτα τα ειρωνικα επιχειρηματα! Αφηστε και ενα topic για να "εχουμε να χαιρομαστε" (οπως το λενε μερικοι)και εμεις που πιστευουμε!! Ελεος! Δηλαδη εδω τι ουσια εχει αυτο που γραφεις? Ειπαμε ποιο ειναι το θεμα. Γιατι γραφουμε εντελως ασχετα πραγματα?
Σωστή η παρατήρηση, παιδιά λίγο να είμαστε μέσα στο θέμα!!
Ελπίζω να γράψει κάποιος ένα βίωμα ή οτιδήποτε, και με την πρώτη ευκαιριά (στα σκαστά γράφω), θα γράψω κάποιες ιστορίες που διάβασα και άκουσα από τους ίδιους τους ανθρώπους θαυμάτων του Πανορμίτη ....(του Αρχαγγέλου Μιχαήλ δηλαδή)..Πολύ σύντομα (σήμερα - αύριο )θα τα έχω γράψει, ελπίζω μονάχα να θέλετε να τις ακούσετε.
«Schwabe φιλτατε...εχεις καποιο θαυμα για το οποιο εχεις ακουσει? Ημαρτον πια με αυτα τα ειρωνικα επιχειρηματα! Αφηστε και ενα topic για να "εχουμε να χαιρομαστε" (οπως το λενε μερικοι)και εμεις που πιστευουμε!! Ελεος! Δηλαδη εδω τι ουσια εχει αυτο που γραφεις? Ειπαμε ποιο ειναι το θεμα. Γιατι γραφουμε εντελως ασχετα πραγματα?»
Ναι λοιπόν, έχω ορισμένα για τα οποία έχω ακούσει!
Ένα σας το παρέθεσα με την αντίστοιχη ιστοσελίδα και δεν είδα κανέναν σας να σχολιάζει τα ευτράπελα και την υποβίβαση του Θείου σε μαγγανεία και……στόματα που ανοιγοκλείνουνε!!
Ένα άλλο για το οποίο μίλαγε ολάκερη η αρχαιότητα αλλά μιλάνε και σήμερα είναι ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο.
Ένα ακόμα είναι ο Κολοσσός της Ρόδου.
ΘΑΥΜΑΤΑ δεν ρώτησες λοιπόν εάν έχω ακούσει? ΘΑΥΜΑΤΑ περιέγραψα λοιπόν!
Γιατί δεν βγαίνετε τελικά να τα πείτε τα πράγματα ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ? Πείτε λοιπόν ότι «δεν μας απασχολεί το θαύμα με την ευρύτερη του έννοια (μιας και θαύμα αποτελεί η ίδια η φύση!) αλλά σας ζητάμε να μας επιβεβαιώσετε αυτό το οποίο θέλουμε να βλέπουμε: το χριστιανικό θαύμα!!»
Εάν πρόσεξες λοιπόν ο τίτλος του topic ακούει στο «ΘΑΥΜΑΤΑ» και όχι στο ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. Η κάνω λάθος?
Έλεος πια με την λογική του καθωσπρεπισμού και το διάλογο της θερμοκοιτίδας!
Και κάτι ακόμα: όποιος εκτίθεται δημόσια, και δη σε μια αδογμάτιστη ιστοσελίδα αναζήτησης όπως η συγκεκριμένη που μας φιλοξενεί, τότε είναι προετοιμασμένος τόσο για την κριτική όσο και για την αντίστοιχη αντιπαράθεση.
Η λογοκρισία και η αυτο-επιβεβαίωση δεν είναι απαραίτητα και στοιχεία ενός γόνιμου δια-λόγου, πόσο μάλλον ενός που ευαγγελίζεται την αναζήτηση……..
«Δηλαδή SCHWABE για να καταλάβω, θέλεις να μας πείς οτι τα παιδάκια τα μικρά με την αγνή τους την ψυχή, τους αγγέλους που βλέπουνε ή δεν ξέρω γω τί, είναι η φαντασία τους, γιατί οι γονείς τους στην ηλικία των 5 ετών ή των 7 ετών τους πιπιλάνε το μυαλό? Με αυτή την λογική εγώ δεν έχω δεί κανένα παιδάκι να φωνάζει ΣΤΟ ΞΥΠΝΙΟ ΤΟΥ "μαμά μαμά βλέπω την κοκκινοσκουφίτσα στο ιερό"»
Τους…«βλέπουνε» τους Αγγέλους τα παιδάκια που προφανώς έχεις γνωρίσει δίχως να τους πει, δίχως να τους έχει εξιστορήσει κανείς τίποτα μελιστάλακτο χριστιανικό, δίχως να τα έχει οδηγήσει ξανά και ξανά στον Χριστούλη και την Παναγίτσα, δίχως να τα έχει βάλει στο κλίμα της Ανάστασης, στο κλίμα του Επιταφίου, στο κλίμα της γέννησης του Θεϊκού βρέφους παρά των Αγγέλων, και άλλα τόσα σχετικά?
Είμαστε σοβαροί τελικά εδώ μέσα? Επειδή το ανόθευτο και αγνό παιδικό μυαλό πλάθει εικόνες με Αγγέλους και κρίνα, αφού έχει δεχθεί ορυμαγδό περιγραφών, εικόνων και δώρων, σημαίνει ότι είναι πραγματικότητα??
Δηλαδή εάν μεγάλωνε το ίδιο το παιδάκι σε μια οικογένεια που δεν θα το έτρεχε στις εκκλησιές, δεν θα του μάθαινε την αναλογούσα προσευχή, δεν θα του έλεγε πως είναι καλό να φιλάμε το χέρι του «παππούλη», και του μίλαγε π.χ. απλά και μόνο για την Μητέρα Φύση, ΘΑ «ΕΒΛΕΠΕ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ???
Επειδή λοιπόν ακριβώς και εγώ με την ίδια «λογική» δεν έχω δει κανένα επτάχρονο παιδάκι Μουσουλμανικής ή Βουδιστικής οικογένειας να κραυγάζει «..μαμά είδα τον Χριστούλη να’ναι αγκαλιά με την Παναγίτσα», ας μην φέρνουμε παραδείγματα το Α ή Β αποτέλεσμα αυθυποβολής η εκμετάλλευσης της παιδικής αθωότητας.
Ας σοβαρευτουμε επιτελους!