- ΒΟΗΘΕΙΑ (ΖΗΤΩ ΗΛΕΚΤΡ. ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛ. ΛΕΞΕΩΝ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
αν πάλι δεν γίνετε (για λόγους δικούς σου) τότε σου ζητώ απλά να μου πεις για το "Μιχαήλ", "Μιχάλης", "Οξάνα" και "Κύπρος".
Σ'ευχαριστώ και συγχαρητήρια.
quote:
φίλε cube, αν μπορείς στείλε μου το κώδικα (εγώ γράφω σε asp.net) και θα προσπαθήσω να το κάνω ιστοσελίδα όπου όλοι θα μπορούν να γράψουν τη λέξη και να βρούν αποτελέσματα μόνοι τους.
αν πάλι δεν γίνετε (για λόγους δικούς σου) τότε σου ζητώ απλά να μου πεις για το "Μιχαήλ", "Μιχάλης", "Οξάνα" και "Κύπρος".
ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ MAIL ΣΤΟ MAIL ΜΟΥ ASXOINAS@MLAND.GR ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ.
Η ΓΝΩΣΗ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΥΒΟΣ.
quote:quote:
φίλε cube, αν μπορείς στείλε μου το κώδικα (εγώ γράφω σε asp.net) και θα προσπαθήσω να το κάνω ιστοσελίδα όπου όλοι θα μπορούν να γράψουν τη λέξη και να βρούν αποτελέσματα μόνοι τους.
ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ MAIL ΣΤΟ MAIL ΜΟΥ ASXOINAS@MLAND.GR ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ.
Η ΓΝΩΣΗ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΥΒΟΣ.
όταν έχεις χρόνο κοίταξε το ε-μαιλ σου.
Μιχάλης.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΒΑΛΕ SUBJECT ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.
Να είσαι καλά.
Μετα τιμής Κύβος.
quote:
ΕΛΛΗΝ...(1) ΓΚΟΛ
(2) ΓΟΛΙΑΘ
(3) ΚΑΝΔΗΛΙ
(4) ΛΙΓΟΙ
(5) ΜΑΜΖΕΛ
(6) ΜΕΙΞΗ
(7) ΝΟΒΑ
Φίλε cube,
Λυπάμαι αλλά το πρόγραμμά σου είναι σίγουρα λάθος
ΕΛΛΗΝ και ΓΚΟΛ δεν στέκει σε καμία περίπτωση...![]()
![]()
![]()
Πολύ καλή η προσπάθειά σου.

ΕΛΛΗΝ=123.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΝΟΥΝΑΚΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ.
ΑΠΛΩΣ ΤΑΙΡΙΑΞΕ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Μου έκανε εντύπωση η μελέτη ενός καθηγητή Μαθηματικού από το ΤΕΙ Λάρισας ο οποίος δημιούργησε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με το δικό σου cube. Υποστήριζε δε (μετά από 30 χρόνια έρευνας) ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα περίπλοκα, και η "σοφία" που προκύπτει απ' αυτά θέλει βαθειά σκέψη και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων...
Έδωσε το παράδειγμα της λέξης "γλώσσα" με την οποία ορίζουμε: τη γλώσσα του στόματός μας, τη γλώσσα που μιλάμε, τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να βάζουμε πιο εύκολα τα παπούτσια μας, τη γλώσσα δηλαδή τη χερσόνησο (λέγεται και γλώσσα). Με μία λέξη, περιγράφουμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η έννοια όμως είναι μία: γλώσσα = το ενδιάμεσο για να επικοινωνήσουν - έλθουν σε επαφή δύο διαφορετικά πράγματα. Τα περιγράφω βέβαια με εντελώς δικά μου λόγια, είναι όμως το ρεζουμέ των όσων κατάλαβα από την εκπομπή (που δυστυχώς δεν μπόρεσα να τη δω ως το τέλος).
Είχε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον η λέξη "σεισμός". Περιέχει 3 σίγμα (έτσι συμβολίζεται ο σεισμός, με ελικοειδή γραμμή, όπως το σίγμα) και ένα "μ" (παγκόσμιο σύμβολο του "μήκους")... Τέλοσπάντων, οι λέξεις που προκύπτουν κατά την εξέλιξη της γλώσσας μας από τα βάθη των αιώνων, έχουν πολύ βαθύτερη σημασία και "σοφία" απ' ότι πιθανόν καταλαβαίνουμε, ήταν το γενικό συμπέρασμα. Και τελείως διαφορετικές λέξεις μπορεί να έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, πράγμα που εξηγείται εντριφώντας στην έννοια της κάθε λέξης και βγάζοντας μία ένα γενικό συμπέρασμα ως έννοια που συνδέει αυτές τις λέξεις μεταξύ τους... Περίπλοκα πράγματα!
Παραπιπτόντως συζητήθηκε και το θέμα του "τριγωνισμού" της Αρχαίας Ελλάδας. Ωραίο και ενδιαφέρον θέμα, κι αν δεν υπάρχει στο φόρουμ καλό είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση επ' αυτού (από κάποιον που έχει κάποια στοιχεία να παραθέσει ως αρχή, μιας κι εγώ έχω... μαύρα μεσάνυχτα!).
Αυτά.
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟ EXCEL ΠΟΥ ΑΠΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΕΩΣ ΟΤΟΥ Ο CUBE ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ
ΤΟ MAIL MOY ΕΙΝΑΙ DIMSOT@YAHOO.COM
ΓΡΑΨΤΕ ΩΣ ΘΕΜΑ "PROGRAMA ΑΡΙΤΗΟΣΟΦΙΑS" ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΣΒΗΝΩ
ΚΑΙ ΦΙΛΕ CUBE ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΩΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE
(ΤΟ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ TOPΙΨ ΤΟΥ ESOTERICA)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ
ΦΙΛΕ CUBE ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
dimsot
ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
στο προηγούμενο μήνυμα μου Έλλην και Γκολ απλώς αστειευόμουνα διότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν σκοράρουν και πολύ...![]()
![]()
![]()

Επειδή μου το ζητήσανε την Κυριακή...
Για την γλυκιά ΕΛΠΙΔΑ...
ΕΛΠΙΔΑ = 130
Οι παρακάτω λέξεις αντιστοιχούν στο 130...
(1) ΑΘΙΒΟΛΗ
(2) ΓΡΙΒΑΔΙ
(3) ΔΕΟΜΑΙ (***)
(4) ΕΛΠΙΔΑ
(5) ΙΟΝ
(6) ΚΑΒΑΛΙΚΕΜΑ
(7) ΚΙΛΟ
(8) ΛΕΠΙΔΑ
(9) ΝΕΓΚΛΙΖΕ
(10) ΠΛΙΘΑ
Και στο 13+0=13 μόνο η λέξη ΒΙΑ!
Για την καλοσυνάτη ΜΑΡΑ...
ΜΑΡΑ = 142
Οι παρακάτω λέξεις αντιστοιχούν στο 142...
(1) ΑΔΕΚΑΡΙΑ
(2) ΑΘΡΑΚΙΑ
(3) ΑΜΟΛΑ
(4) ΑΝΕΜΕΛΙΑ
(5) ΑΡΜΑ
(6) ΔΙΕΝΕΞΗ
(7) ΕΝΔΕΙΞΗ (***)
(8) ΙΛΑΡΑ
(9) ΚΑΛΠΙΑ
(10) ΜΠΑΚΑ
(11) ΞΕΒΓΑΛΜΑ
Και στο 14+2=16 αντιστοιχούν οι λέξεις
(1) ΑΕΙ
(2) ΖΑΒΑΔΑ
Ομως το 16 αντιστοιχεί στον αριθμό 1 + 6 = 7 ...χμμ καλός αριθμός?!
Ελπίζω να σας βοήθησα.
Να είστε καλά. Εάν θελήσετε κάτι άλλο μην διστάσετε να με ρωτήσετε και εάν έχω την γνώση να σας βοηθήσω.
θα κρατησω ολα αυτα που βρηκες γρω απο το ονομα μου,για να μπορεσω να δω εκεινα που δεν με αντιπροσωπευουν και να τα μελετησω (οσα ειναι),ωστε να με διορθωσω:))))))))))
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Σ'ευχαριστω πολυ που το θυμηθηκες!!!
Ζαβαδα??? ωρε τωρα τι θα εχω να ακουσω!!! Και ολα αυτα καταληγουν στο 7 ε? Ενδιαφερον...
Σε ευχαριστω και παλι - να σαι καλα ![]()
Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ = 1033
ΑΙΤΙΑΡΧΙΑ
ΑΝΘΟΛΟΓΩ
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ
ΑΦΗΓΟΥΜΑΙ
ΔΗΜΗΓΟΡΩ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΣ
ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ
ΚΗΠΕΥΣΙΜΟΣ
ΛΑΧΤΑΡΑ
ΟΝΟΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ (*****)
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ = 1033 = 10 +33 = 43 = 4+3= 7
Της μάρας το όνομα κατέληγε σε 7... μήπως έχουμε κάτι κοινό Μάρα? Ποίος ξέρει?
ευχαριστουμε για το κερασμα φιλε Incubus

quote:
PREDATOR - καποιους τους πλακωσε το "σεντονι"... καποιους αλλους η θαλασσα![]()
Το "σεντονι" πλάκωσε εμένα σήμερα ![]()
Love wothout genelove is like an important question without answer.