- ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εγώ Κριός, άρα φωτιά.
Βλέπω λοιπόν αέρας 2, φωτιά 2, νερό 1, γη 1. Χμ... Αν δεν σας πειράζει ας ξεκινήσουμε από τη φωτιά γιατί ένας φίλος που διαβάζει το φόρουμ ασκείται διαλογιζόμενος στη φύση του αέρα. Μην τον βάλουμε στον πειρασμό να αντιγράψει, ε; Αρχίζοντας την ανάλυση από αύριο όσο με αφορά, γιατί σήμερα δεν προλαβαίνω! Αν όμως υπάρχουν σκέψεις των υπολοίπων, παρακαλώ.... Λίλλιαν;
Πολυαγαπημένε μου Angus, ας ξεκινήσουμε από κάπου, τα βασικά μας ζώδια είναι μια καλή αρχή και μια στέρεη ένδειξη... Πότε θα πάμε μαζί στο δάσος; Όποτε καταφέρουμε να εκμηδενίσουμε την υλική απόσταση μεταξύ μας (είναι αρκετούτσικα χιλιόμετρα και ο δρόμος από ένα σημείο και κάτω δύσκολος).
Γιώτα μου ποτέ δεν είναι αργά. Εξάλλου ο χρόνος είναι σχετικό μέγεθος, έτσι; Αντί να αποκαρδιωνόμαστε, καλύτερα να δινόμαστε σε αυτά που αγαπάμε! Εξάλλου δεν κάνει κανείς αγώνα ταχύτητας εδώ μέσα.
serenite και kswtikoula πολλά φιλιά.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Μερικές αναφορές για την φωτιά, το στοιχείο της φύσης, που πάει παρέα με τον καπνό και την στάχτη και κρατά σε εγρήγορση τους πυροσβεστήρες, τα σώματα πυρόσβεσης ενώ σε περίπτωση black out αντικαθιστά την ΔΕΗ στο μαγείρεμα.
Ο Προμηθέας μας προμήθευσε την φωτιά και ο Ήφαιστος την είχε σαν σύμβολό του, ενώ στον ναό της Εστίας η φλόγα δεν έσβηνε ποτέ, σε αντίθεση με τις μωρές παρθένες οι οποίες μείναν από λάδι (Λόγο) και η φλόγα (μια εκδοχή του Πνεύματος) έσβησε μαζί με την ευκαιρία να τα ενώσουν και να δουν το φως τους. Ο Ινδός Θεός Αgni σε μια από τις τρείς μορφές του, είχε και την γήινη φλόγα. Στην Αρχαία Αίγυπτο οι σαλαμάνδρες ήταν οι αγαπημένες των εκεί ιερέων και δρούσαν σαν φύλακες των τάφων (τυμβωρύχοι μακριά κάνει τζζζ εδώ!) και ο Ηράκλειτος θεωρούσε την φωτιά σαν το πρώτο στοιχείο της δημιουργίας. Αυτά τα λίγα για αναφορά.
Η φωτιά είναι το πνευματικό μας καύσιμο, η πιο υψηλή έκφραση της ανθρώπινης φύσης μας, αυτή που κρατά ζεστό το πνεύμα, την ψυχή, την καρδιά, την ίδια την αγάπη. Αυτή που παρακινεί, που δίνει χρώμα στο πάθος και φόρα στον τρόπο, ανάλογα σε πιο σημείο του πλανήτη ανάβει.
Αυτή που δίνει δύναμη, θέληση και επιθυμία για ζωή. Είναι ένα θηλυκό στοιχείο το οποίο εμπεριέχει φως. Γύρω από μια φωτιά γίνονται οι ωραιότερες συζητήσεις και μαζεύονται οι παρέες να τραγουδίσουν, άλλοι προτιμούν να τις πηδούν, ή να περπατούν στα κάρβουνα.
Υπάρχει η αναφορά πως η φωτιά εξαγνίζει, καθαρίζει , και η θεμελιώδης φράση της Unseen “έχεις αρπάξει λίγο στην άκρη!'' που δεν έχω ιδέα που αναφέρεται, ίσως στην μαγειρική της (χι, χι!)
Κι όμως, χρειάζεται συχνά να «καίμε», να εξαγνίζουμε, ορισμένα στοιχεία της ζωής μας και από την στάχτη τους -όπως ο Φοίνικας-, και να γεννιούνται στη θέση τους καινούργια ή να ανά-γεννιόμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπροστά στην θέα μιας φλόγας νιώθω απέραντη στοργή.
Τα φωτο-κριάρια για μένα είναι μια δυνατή επανάσταση. Οι τύποι της φωτιάς που με περιτριγυρίζουν, πολύ συχνά υποφέρουν από φλεγμονές και δεν ανέχονται την πολύ ζέστη ίσως γιατί ήδη αυτό το στοιχείο είναι μέσα τους ενεργό και το παραπάνω πρέπει να βγει με κάποιον τρόπο.
Σαν την φωτιά, που όταν ανάψει πάει όπου θέλει μέχρι να βρει νερό, είναι παρορμητικά γεμάτα ιδέες τις οποίες κρατούν ζεστές για να τις πουν όταν γίνουν ακόμη πιο δυνατές. Αυτό είναι ότι λαμβάνω απο μερικούς φίλους που είναι Κριάρια και δίνουν ζεστασιά σε μένα κάνοντας παράλληλα και μια εστία για να ζεσταθώ, κυρίως όταν ο αέρας μου είναι ψυχρός!
Αν αντικαταστήσουμε το Ξ στη λέξη ξωτικά με Φ πως το διαβάζουμε?
Καλό απόγευμα σε όλους σας
~~ ~~
Είναι η σπίθα της ζωής και το σκίρτημα της εμπνευσης,το άγγιγμα των ακτίνων του Ηλίου στο πρόσωπο μας.Η ίδια η δύναμη που διατηρεί την αέναη κίνηση.Η ιδιότητα που καθηλώνει,το βλέμμα που σκίζει την ύλη και κόβει την ανάσα.Η λάμψη των άστρων,η ενέργεια που τυλίγει κάθε τι μέσα στην έννοια της δόξας και της ανυπέρβλητης ομορφιάς.Ο θησαυρός που ποτε δεν φθείρεται και οπου αγκαλιάζει τις μορφές και τις κάνει να χάνονται.Η ίριδα που υφαίνει τις δυνάμεις και τέλος η παντοδύναμη έννοια του έρωτα που οδηγεί κάθε πλασμα μέσα στην συναισθηματική έκσταση και στην ατέλειωτη χαρα ή σέρνει τον νού του στην λήθη.
Η φωτιά μοιάζει να είναι κάτι ουδέτερο...Και με αυτήν την λέξη έλυσα κάτι που με βασανίζει εδω και λίγο καιρό!!
Λοιπόν έτσι αντιλαμβάνομαι εγω την φλόγα.
Σας χαιρετώ
Α
Μερικές αναφορές για την φωτιά, το στοιχείο της φύσης, που πάει παρέα με τον καπνό και την στάχτη και κρατά σε εγρήγορση τους πυροσβεστήρες, τα σώματα πυρόσβεσης ενώ σε περίπτωση black out αντικαθιστά την ΔΕΗ στο μαγείρεμα.
Ο Προμηθέας μας προμήθευσε την φωτιά και ο Ήφαιστος την είχε σαν σύμβολό του, ενώ στον ναό της Εστίας η φλόγα δεν έσβηνε ποτέ, σε αντίθεση με τις μωρές παρθένες οι οποίες μείναν από λάδι (Λόγο) και η φλόγα (μια εκδοχή του Πνεύματος) έσβησε μαζί με την ευκαιρία να τα ενώσουν και να δουν το φως τους. Ο Ινδός Θεός Αgni σε μια από τις τρείς μορφές του, είχε και την γήινη φλόγα. Στην Αρχαία Αίγυπτο οι σαλαμάνδρες ήταν οι αγαπημένες των εκεί ιερέων και δρούσαν σαν φύλακες των τάφων (τυμβωρύχοι μακριά κάνει τζζζ εδώ!) και ο Ηράκλειτος θεωρούσε την φωτιά σαν το πρώτο στοιχείο της δημιουργίας. Αυτά τα λίγα για αναφορά.
Η φωτιά είναι το πνευματικό μας καύσιμο, η πιο υψηλή έκφραση της ανθρώπινης φύσης μας, αυτή που κρατά ζεστό το πνεύμα, την ψυχή, την καρδιά, την ίδια την αγάπη. Αυτή που παρακινεί, που δίνει χρώμα στο πάθος και φόρα στον τρόπο, ανάλογα σε πιο σημείο του πλανήτη ανάβει.
Αυτή που δίνει δύναμη, θέληση και επιθυμία για ζωή. Είναι ένα θηλυκό στοιχείο το οποίο εμπεριέχει φως. Γύρω από μια φωτιά γίνονται οι ωραιότερες συζητήσεις και μαζεύονται οι παρέες να τραγουδίσουν, άλλοι προτιμούν να τις πηδούν, ή να περπατούν στα κάρβουνα.
Υπάρχει η αναφορά πως η φωτιά εξαγνίζει, καθαρίζει , και η θεμελιώδης φράση της Unseen “έχεις αρπάξει λίγο στην άκρη!'' που δεν έχω ιδέα που αναφέρεται, ίσως στην μαγειρική της (χι, χι!)
Κι όμως, χρειάζεται συχνά να «καίμε», να εξαγνίζουμε, ορισμένα στοιχεία της ζωής μας και από την στάχτη τους -όπως ο Φοίνικας-, και να γεννιούνται στη θέση τους καινούργια ή να ανά-γεννιόμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπροστά στην θέα μιας φλόγας νιώθω απέραντη στοργή.
Τα φωτο-κριάρια για μένα είναι μια δυνατή επανάσταση. Οι τύποι της φωτιάς που με περιτριγυρίζουν, πολύ συχνά υποφέρουν από φλεγμονές και δεν ανέχονται την πολύ ζέστη ίσως γιατί ήδη αυτό το στοιχείο είναι μέσα τους ενεργό και το παραπάνω πρέπει να βγει με κάποιον τρόπο.
Σαν την φωτιά, που όταν ανάψει πάει όπου θέλει μέχρι να βρει νερό, είναι παρορμητικά γεμάτα ιδέες τις οποίες κρατούν ζεστές για να τις πουν όταν γίνουν ακόμη πιο δυνατές. Αυτό είναι ότι λαμβάνω απο μερικούς φίλους που είναι Κριάρια και δίνουν ζεστασιά σε μένα κάνοντας παράλληλα και μια εστία για να ζεσταθώ, κυρίως όταν ο αέρας μου είναι ψυχρός!
Αν αντικαταστήσουμε το Ξ στη λέξη ξωτικά με Φ πως το διαβάζουμε?
Καλό απόγευμα σε όλους σας
~~ ~~
μια που είμαι Δίδυμος υποθέτω ότι συνεισφέρω με την συμμετοχή μου στον αέρα, όμως...
μήπως το απλοποιούμε πολύ καλή μου unseen? ξέρεις καλά πως κανείς δεν προσδιορίζεται μόνο από το ζώδιο στο οποίο ανέτειλε ο Ηλιος κατά την στιγμή της γέννησης του... Θα μπορούσε για παράδειγμα κάποιος να έχει γεννηθεί σαν Κριός και να έχει πληθώρα πλανητών στους Ιχθείς... μοιραία δεν μεταφέρει ιδιαίτερα έντονες ενέργειες του Νερού? ![]()
Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Έλα βρε galadriel μου, κομήτης έχεις γίνει, μας λείπεις πολύ!
Ασφαλώς και δεν προσδιοριζόμαστε μόνο από το ζώδιο στο οποίο ανέτειλε ο ήλιος τη στιγμή της γέννησής μας (εγώ η ίδια έχω τόσο πολύ φωτιά στο ωροσκόπιό μου που...χάνω τη γη από τα πόδια μου!), όμως φαντάζεσαι να έπρεπε να βγάλουμε όλοι τους γενέθλιους χάρτες μας και να τους αναλύσουμε για να προσδιορίσουμε από ποιο στοιχείο θα αρχίσουμε τη συζήτηση; Θα αρχίζαμε στην άλλη ζωή μάλλον!
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ήταν κακή ιδέα να το κάνουμε κάποια στιγμή. Χμ... Αφού συζητήσουμε για τα στοιχεία και θέλουν οι υπόλοιποι, μπορούμε να τη θέσουμε σε εφαρμογή!
Angus και Λίλλιαν, ευχαριστούμε πολύ για τη συμβολή σας, πολύ σοφά τα όσα γράφετε... Επιφυλάσσομαι να γράψω κι εγώ σχετικά το συντομότερο.
Να πω ότι ευχαριστώ πολύ τη Burbulithra54 για τη χθεσινή μας συνάντηση. Ακόμη προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ των κοινών σημείων που διαπίστωσα μεταξύ μας - ακόμη και στην εμφάνιση! Είναι πάντως βέβαιο ότι θα εκδράμω σύντομα προς Δολιανά...
Με πολλή αγάπη,
Ανσίν
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
χαιρετισμούς και ευχές για μια όμορφη μέρα στα εξωτερικά!
~~ ~~
πολύ πολύ καλημέρα να έχεις!
τι κάνει η βαφτισιμιά μου? ![]()
Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Πήγε σε άλλη οικογένεια, με μεγάλη μου θλίψη, γιατί η 10ωρες απουσίες απο το σπίτι της κόστιζαν πολύ και προκειμένου να βασανίζεται, έκανα ότι καλύτερο για εκείνη! Οπότε τα κουβέντιασα μαζί της και μετά αποχαιρετιστήκαμε. Περιττό να σου πω πως έκλαιγα ένα τριήμερο ενώ όλοι έκαναν χαρές για το χιόνι στην αθήνα! ποιό χιόνι? ούτε το είδα μεσα στην μαυρίλα μου. Ουφ! το μανάρι μου. Ελπίζω στο μέλλον να τα καταφέρω να είμαι καλύτερη οικοδέσποινα γιατί δεν χρειάζεται μόνο διάθεση αλλά και χρόνος
φιλιά πολλά!
~~ ~~