- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:XD
Σε ένα παλιό ρεπορτάζ της εκπομπής «Έχω Θέμα» (στο Star με την Νανά Παλιατσάκη) είχε παρουσιασθεί ένα βίντεο γυρισμένο από δημοσιογράφους της εκπομπής μέσα στην σπηλιά όπου στο βάθος φαινόντουσαν να αστράφτουν κάποια περίεργα ψυχρά μπλε φώτα (σαν φλας ρυθμισμένο στα 9000K) και ακουγότανε ένας θόρυβος σαν κάποιοι να πετάνε χαλίκια τα οποία υποτίθεται πως οι δημοσιογράφοι και ο εικονολήπτης αντιληφθήκανε μόνο κατά την διάρκεια του μοντάζ..
δεν το εχω δει το βιντεο δυστυχως...
στην σπηλια και την γυρω περιοχη εχω δει και εγω και αλλοι με γυμνο ματι, μικρες ασπρογαλανες λαμψεις μεγεθους καυτρας τσιγαρου.
αναβουν και σβυνουν, χωρις να υπαρχει αλλη πηγη φωτος.
μοιαζουν με πυγολαμπιδες, μονο που σαν κηπουρος σας βεβαιωνω οτι οι πυγολαμπιδες δεν ζουν στα χιονια του χειμωνα, και ποτε δεν βρηκα καποια σε καποιο σημειο.
σε βιντεο εχουν καταγραφει λαμψεις να διασχιζουν το πλανο με διαφορες ταχυτητες και τροχιες ευθυγραμμες ή καμπυλοειδεις.
λαμψεις μεγαλων διαστασεων εχει καταγραψει ο Νταβελης να βγαινουν απο το βουνο.
οσο για τα χαλικια, εχω ακουσει δυο φορες γδουπους απο μεγαλες πετρες που πεφτουν χωρις να αναπηδουν, την μια μαλιστα ειμασταν με τον Νταβελη στα λατομεια.
ριξε μια ματια στις προηγουμενες σελιδες του τοπικ, εκει που γραφω για την κουκλα που επεσε.
quote:Όμως .. υπήρχε και κάτι άλλο που δεν αναφέρθηκε από τα τζιμάνια της Νανάς .. εάν αύξανες την φωτεινότητα της τηλεόρασης σου και έθετες σε slow - motion το βίντεο μπορούσες να παρατηρήσεις πως ο καταγεγραμμένος ήχος συνδυαζότανε με την στιγμιαία εμφάνιση μικρών λάμψεων σε ορισμένα σημεία του πετρώματος της σπηλιάς σαν αυτά που παρουσιάζει ο JBG..
οι λαμψεις που εχω καταγραψει στις φωτογραφιες, βρισκονται μαλλον στον αερα.
στα πετρωματα βρισκονται οι μικρες γαλαζιες που πιανει το γυμνο ματι.
quote:Η μόνο έμμεση εξήγηση που διαθέτω στο αρχείο μου για αυτά είναι από κάποια εκπομπή όπου ο Σαραγάς του Δημόκριτου υποστηρίζει πως η σπηλιά λειτουργεί σαν «αντλία ιόντων»..
εγω εξηγηση δεν μπορω να δωσω.
μονο να παρατηρω...
νασαι καλα!
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:
η εισοδος απο εξω...
Φίλε johnnie καλημέρα.
Συγνώμη για την αφελή ερώτηση (έχω έλλειψη γνώσεων στο θέμα) αλλά αυτά δεν θα μπορούσαν να ήταν κάποιο είδος σκόνης (ας πούμε) την οποία και έχει «πιάσει» ο φωτογραφικός φακός? Είναι δυνατό να γίνει αυτό?
Το λέω αυτό γιατί ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τα λεγόμενα orbs παρά το ότι έχω δει αρκετές φωτογραφίες (που έχουν τραβηχτεί ημέρα ή/και νύχτα).
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες πάντως είναι καταπληκτικές, ευχαριστούμε για τη δημοσίευση.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Νομίζω με κάλυψες με το τελευταίο σου μήνυμα.

* Ειρήνη *
quote:...αλλά αυτά δεν θα μπορούσαν να ήταν κάποιο είδος σκόνης (ας πούμε) την οποία και έχει «πιάσει» ο φωτογραφικός φακός? Είναι δυνατό να γίνει αυτό?
αυτη ειναι η επιστημονικη (και λογικη) εξηγηση για τα ακτινωτα σχηματα που βγαζει η μηχανη μου ή τα στρογγυλα που βγαζουν αλλες.
η λογικη μου την δεχεται.
αλλα η συμπεριφορα της εμφανισης τους σε σχεση με ανθρωπους ή ζωα, και η μη σταθερη επαναληψη του φαινομενου* (οπως φανηκε απο τις τελευταιες φωτογραφιες που παρεθεσα) αφηνει την υπονοια οτι καπως απο κατι επηρεαζονται.
θα μπορουσαμε να τα επηρεαζουμε και εμεις οι ιδιοι.
δεν το γνωριζω, αλλα διαβλεπω εντονο χιουμορ σε ο,τι κι αν ειναι η αιτια της παραξενης συμπεριφορας τους.
η αλλη κατηγορια λαμψεων, οι "αμορφες" οπως τις αποκαλεσα, ειναι σπανιες.
ειχα καταγραψει λιγοστες (αλλα ενδιαφερουσες), μεχρι τις δυο τελευταιες επισκεψεις.
.
*συνηθιζω να τραβαω συνεχεις φωτογραφιες στο ιδιο σημειο, και ετσι εχω αρχειο με την μη σταθεροτητα στην εμφανιση.
απο την αλλη εχω πειραματιστει, μονος ή με φιλους, με πολλη σκονη στην ατμοσφαιρα, με πολλη υγρασια, και με σκονη και ομιχλη ταυτοχρονα, αλλα τα ορμπς δεν ηταν τα αναμενομενα ή δεν εμφανιζονταν καθολου!
με τον βριλ πειραματιστηκαμε με διαφορα φωτα (μπλακ λαϊτ, στροβοσκοπικο, προβολεις, κτλ) και παλι δεν συλλαβαμε κατι παραπανω.
μαλιστα ενω η σπηλια ηταν γεματη ομιχλη και καπνο απο καποια φωτια που ειχαν αναψει πριν, δεν εβγαζα ορμπς, μεχρι που φωτοφραφησα τον κακιστο να συναρμολογει μια ραβδο βριλ - επιασε ενα μεγαλο με την ραβδο λες και ηταν ψαρι σε καλαμι ψαρεματος! ![]()
τωρα εχω χομπυ να παιρνω ψηφιακες μηχανες φιλων που δεν εχουν παρουσιασει ποτε ορμπς, να τις πηγαινω στην σπηλια και να τις "επιμολυνω".
χαχαχα!
ακουγεται κουφο, αλλα απαξ και εμφανιστει το πρωτο ορμπ, η μηχανη αρχιζει να παρουσιαζει ολοενα και περισσοτερα.
.
κοιτα και δυο φωτογραφιες απο το δικτυο ![]()

.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
ΥΓ. Τα ακριβη λογια του φιλου μου μολις μου ειπε οτι βρηκε το νοσοκομειο ηταν "φιλε αυτο παιζει να ηταν και κρεματοριο!" λογικα θα ειχε δει καποιον κλιβανο αποστειρωσης σεντονιων και το λεει αυτο.
ΥΓ2. Πολυ κινηση σημερα βραδυ στην Πεντέλη...

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Βρήκα ένα άρθρο που μπορεί να έχει κάποια σχέση (αφορά μιά παλιά θεωρία που σχετίζεται και με την οργόνη)
http://www.guardian.co.uk/life/farout/story/0,13028,1511940,00.html
Και αν βοηθάει, βρήκα και αυτό
http://www.sgha.net/orb_theory.html
Αλλά και αυτό
"You can create your own orbs quite easily. Go outside on a misty evening and take a picture. You will find that you capture lots of "orbs". These are in fact moisture droplets that have been highlighted by the flash and digital cameras are so sensitive in that they can pick these up. Always study orb pictures closely... "
Και αυτό
"To cut a long story short those balls of light are almost certainly nothing more than airborne particles or insects reflecting light back to the camera."
Και μερικές φωτογραφίες από orbs κοντά σε σπήλαια ή και μέσα σε σπήλαια
http://www.wyenot.com/doward2004.htm
http://www.cropcircleanswers.com/The_rod.htm
http://www.ghostvillage.com/legends/leatherman.htm
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 24/06/2005 11:22:14
Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ. Είναι δύσκολο να «βάλεις» στο μυαλό σου κάτι που η λογική σου λέει πως δεν μπορεί να υπάρχει. Αυτό το αντιμετωπίζω και ‘γω σε αρκετά θέματα που ακόμα δεν έχω βγάλει κάποια άκρη, που δεν έχουν «λογική»...
Δεν σου κρύβω μάλιστα πως έχω δει κι εγώ φωτογραφίες (όπως αυτή που παραθέτω), οι οποίες μ’ έχουν προβληματίσει έντονα για το τι θα μπορούσαν να είναι αυτά τα orbs, όπως τα ονομάζουν.

Γράφεις: θα μπορουσαμε να τα επηρεαζουμε και εμεις οι ιδιοι.
Χμ... πως δηλαδή? Με τη συμπεριφορά μας την συγκεκριμένη στιγμή ή γενικότερα σαν χαρακτήρες?

* Ειρήνη *
"Γιατί αυτές οι "αμοιβάδες" ή ζώντες οργανισμοί που υπήρξαν το θεμέλιο της ζωής στον πλανήτη δεν έχουν συμμετέχει στο νόμο της "εξέλιξης"? Γιατί δεν έχουν εξελιχθεί στο πέρασμα αυτών των εκατομμυρίων ετών?"

Για πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να γράφουμε ταυτόχρονα?
Μμμμ...ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες σου...

quote:
Mια απορία μόνο σχετικά με το άρθρο που παρέθεσε η αγαπητή Ostria:"Γιατί αυτές οι "αμοιβάδες" ή ζώντες οργανισμοί που υπήρξαν το θεμέλιο της ζωής στον πλανήτη δεν έχουν συμμετέχει στο νόμο της "εξέλιξης"? Γιατί δεν έχουν εξελιχθεί στο πέρασμα αυτών των εκατομμυρίων ετών?"
Ε καλά, δεν νομίζω να ισχύει αυτή η θεωρία σήμερα. Μου φαίνεται πολύ κουφό να πλέουν αόρατες αμοιβάδες στον αέρα γύρω μας! ![]()
Πάντως για να μην νομίζετε ότι τα orbs είναι σημερινή μόδα, βρήκα αυτή την ενδιαφέρουσα αναφορά σε αξιόπιστο site.
"The Ghost Lights of Marfa, as they are now called, were first reported more than a century ago when Robert Ellison, one of the area's first settlers, witnessed these mysterious glowing orbs in 1883. But they apparently existed before that, for the local Apache are said to have believed the eerie lights were stars dropping to earth."
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-