ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kostakisΜέλος
18/07/2007, 09:14:07
Καλημέρα σε όλους

Εγώ θα επιμείνω λίγο ακόμα ότι θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει πάραυτα καταγγελία (εγώ θα έκανα, αν και κινητό δεν έχω για να την κάνω ΠΑΡΑΥΤΑ) και να περίμενε να δει τη συνέχεια. Τι θα πει δηλαδή "πέταξαν ένα μαύρο αντικείμενο προς το δάσος"; Με την ίδια λογική ας πετάξω και εγώ βραδυφλεγή μολότωφ μέσα από το αυτοκίνητό μου στο σπίτι του οποιουδήποτε βουλευτή και φυσικά να μη με παρακολουθήσουν. Που ξέρεις, μπορεί και να μην έσκαγε.
Είναι γλυκιά η δημοσιότητα και η συγκεκριμένη "κερά" βρήκε την ευκαιρία, τίποτις παραπάνω. Για μένα προσωπικά... ξεφτιλίστηκε με αυτά που είπε.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

maraki8Μέλος
18/07/2007, 10:49:04
Καλημέρα στην παρέα.
Συμφωνώ με τον kostakis.Η κυρία αυτή ξεφτιλίστηκε και μόνο που βγήκε και είπε κατόπιν εορτής,την ιστοριούλα της.Και τι έκανες εσύ κυρία μου όταν είδες να πετάνε κάτι αυτοί οι τύποι στο δάσος;απλά σκέφτηκες "να δείς που θα ξεσπάσει φωτιά τώρα"!!τι καλά!!για αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Γιατί πάντα μένουμε άπραγοι,αδιάφοροι και απαθείς..Εδώ δεν παίζει θέμα ρουφιανιάς.Από που και ως που;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

18/07/2007, 15:30:51
Kostakis και maraki8 σχετικά με το γεγονός ότι η κυρία ανέφερε το περιστατικό κατόπιν εορτής, θα σας πω κάτι που συνέβη σε μένα και που μοιάζει λίγο ως περίπτωση.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ήμουν στο σπίτι των γονιών μου που είναι κοντά στη Ραφήνα. Η περιοχή, αν και την έχουνε κάψει πάρα πολλές φορές τα τελευταία 30 χρόνια, έχει ακόμα κάποια δέντρα (η περιοχή είναι παλιός οικοδομικός συνεταιρισμός και είχε κοπεί σε οικόπεδα από το κράτος πριν από πολλές δεκαετίες - το αναφέρω αυτό διότι δεν έχουν δημιουργηθεί όλα τα οικόπεδα της Αττικής από ιδιώτες οικοπεδοφάγους).

Κάποια στιγμή γύρω στις 11:30 ετοιμάστηκα να φύγω. Πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου είδα σε απόσταση περίπου 150 μέτρων μια φωτιά να καίει και να πετάγονται μικρές σπίθες ολόγυρα. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο με τη μητέρα μου και πήγαμε πιο ψηλά για να δούμε καλύτερα. Η φωτιά φαινόταν ότι προερχόταν μέσα από ένα συγκεκριμένο οικόπεδο, όπου υπήρχε κι ένα σπίτι.

Πήραμε τηλέφωνο μία γειτόνισσα που έμενε πιο κοντά στο εν λόγω σπίτι και μας είπε ότι κι εκείνη είχε ανησυχήσει. Αυτός που έμενε στο σπίτι ήταν ολομόναχος και γενικά ήταν μοναχικός τύπος. Είχε ανάψει μια μεγάλη φωτιά στην ταράτσα του (το ύψος της ταράτσας δεν ήταν μεγάλο, μιας και το σπίτι είχε μόνο πρώτο όροφο) και λόγω του ανέμου πεταγόντουσαν σπίθες τριγύρω. Τριγύρω υπήρχαν επίσης θάμνοι και δέντρα (όχι πολύ ψηλά, γιατί η περιοχή έχει καεί πολλές φορές όπως σας έγραψα). Η ίδια είχε ήδη περάσει πριν από λίγο με το αυτοκίνητό της από κάτω από το σπίτι αυτό και κόρναρε στον ιδιοκτήτη για να του πει να προσέχει με τη φωτιά, αλλά ο κύριος δεν έδειξε σημάδια ζωής. Εμείς κάναμε δυο τρεις φορές τον γύρο του τετραγώνου και μετά αποφασίσαμε να πάρουμε τηλέφωνο την πυροσβεστική να τους προειδοποιήσουμε, ότι αυτό που έκανε ο κύριος με τη φωτιά στην ταράτσα του ήταν πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσε να πιάσει φωτιά.

Πήρα εγώ προσωπικά τηλέφωνο την πυροσβεστική και τους έστειλα στην περιοχή να δουν και να τους δει ο κύριος (ώστε να θορυβηθεί κάπως, μιας και απ' ότι φαίνεται δεν έπιασαν τα κορναρίσματα). Από τους υπολογισμούς που έκανα μετρώντας το χρόνο που χρειάστηκε να πάνε τελικά στην περιοχή και από ότι με ενημέρωσε τηλεφωνικά η γειτόνισσα μετά από λίγο (ήμουν στο δρόμο του γυρισμού και μου είπε ότι ο γείτονας τελικά την έσβησε μόνος του τη φωτιά) συμπέρανα πως όταν θα πήγε η πυροσβεστική δε θα βρήκε τίποτα.

Να σας πω πως ένοιωσα;
Από τη μία μεριά, ήξερα πως έπρεπε να πάρω τηλέφωνο να ειδοποιήσω.
Από την άλλη μεριά, ένοιωσα κάπως άσχημα γιατί τους ξεσήκωσα να πάνε μέχρι τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ τελικά δεν υπήρχε λόγος. Επίσης, ένοιωσα και λίγο... ρουφιάνα. Δε θα ένοιωθα έτσι εάν τελικά υπήρχε κίνδυνος, ή εάν έπιανε φωτιά. Και την αίσθηση αυτή του "λάθος συναγερμού" και της "ρουφιανιάς" την είχα και πριν πάρω τηλέφωνο, όταν σκεφτόμουν ότι μπορεί στο μεταξύ να είχε σβήσει η φωτιά.

Το πιο ωραίο με αυτά τα πράγματα είναι το εξής: Εάν ειδοποιήσεις και όντως προλάβεις μια καταστροφή, θα σε πούνε ήρωα. Εάν ειδοποιήσεις αλλά τελικά δεν υπάρχει λόγος, θα σου πούνε:
"Κυρά μου, άλλη δουλειά δεν έχετε να μας πέρνετε τηλέφωνο και να μας αναστατώνετε για ασήμαντους λόγους;"

Βέβαια, δεν μπορείς να ξέρεις από πριν εάν έπρεπε τελικά να ειδοποιήσεις.
Εάν τελικά επικρατήσει ο φόβος για τη ρουφιανιά και την άσκοπη αναστάτωση, μπορεί εύκολα να καταλήξει κανείς να πάρει εκ των υστέρων το MEGA τηλέφωνο και να πει ότι είδε κάτι περίεργο...
όπως έκανε και η κυρία που είδε τους νεαρούς να πετάνε κάτι έξω από το αυτοκίνητό τους.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

18/07/2007, 17:01:34
Καλησπερα σας... Δυστυχως οι φωτιες πανε και ερχονται... Δεν προκειται να σταματησουν!

19/07/2007, 07:36:21
Καλημέρα!

Άκουσε κανείς κάτι για μια πυρκαγιά σε κάποιο ύψος της εθνικής?

In anticipation of my resurrection...

kostakisΜέλος
19/07/2007, 07:51:26
Καλημέρα σε όλους

Dying

quote:
Καλημέρα!

Άκουσε κανείς κάτι για μια πυρκαγιά σε κάποιο ύψος της εθνικής?

Να αντιστρέψω την ερώτηση;
"Άκουσε κανείς για καμία περιοχή που να ΜΗΝ έχει πυρκαγιά;"
Και οι φαφλαταδισμοί, αλλά και τα μαργαριτάρια συνεχίζονται. Μετά το προχτεσινό ρεπορτάζ (της Νετ ή του Αντέννα, δεν έχει σημασία), όπου η ρεπόρτερ αναφερόμενη στην, υπό έξαρση την ώρα εκείνη, πυρκαγιά στο Πάτημα Βριλησσίων έλεγε "η πυρκαγιά απειλεί κατοικίες σε ΔΑΣΙΚΗ έκταση. Οι κάτοικοι προσπαθούν να...", χτες ακούσαμε και το άλλο αμίμητο.
"Οικόπεδα εντός τους δάσους διεκδικούν οι ..., ο ..., η Εκκλησία, κλπ. κλπ."
Για όσους σπεύδουν να με κατηγορήσουν ότι τα χώνω στην Εκκλησία, χωρίς να κατονομάζω τους υπόλοιπους, η απάντηση είναι απλή : οι άλλοι είναι απλοί μικροί ή μεγάλοι απατεώνες-οικοπεδοφάγοι ιδιώτες (ή το πολύ-πολύ κανένα Δημόσιο, που διοχετεύει μέρος της λαμογιάς για την οποία "διακρίνεται").
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ όμως τι ρόλο έχει στους υποψήφιους διεκδικητές καμένων δασικών εκτάσεων; Και αν ακόμα έχει αμάχητα δικαιώματα (εμένα μου λες, αλλά τέλος πάντων) σε τέτοιες εκτάσεις, είναι απαραίτητο να τα διεκδικήσει και δη άμεσα, παρέχοντας ένα ωραίο μαξιλαράκι και σε αυτούς που δεν έχουν για να διεκδικήσουν;
Κάτι δεν πάει καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας....

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

maraki8Μέλος
19/07/2007, 08:27:44
Αμαλία μου,θα προτιμούσα να αισθάνομαι κάπως άσχημα όπως εσύ τότε,παρά να μην προλάβω μια επικείμενη καταστροφή.Φυσικά και δεν είναι ωραίο να αισθάνεσαι ανόητος(λόγω λάθος συναγερμού) ή ρουφιάνος(λόγω αναφοράς γείτονα στην πυροσβεστική).Όμως,δεν ξέρω,ίσως να πρέπει να αρχίσουμε να ζυγίζουμε.Δηλαδή,αίσθημα ρουφιανιάς από την μια,ένα καμμένο δάσος από την άλλη...

D.I.προσπαθώ να μην ακούω ειδήσεις γιατί με στενοχωρούν αφάνταστα με τις φωτιές,τους οικοπεδοφάγους κλπ.Πήρε όμως το αυτί μου για πυρκαγιά στην Πάτρα και στην Κόρινθο και λόγω της τελευταίας,είχε κλείσει και η εθνική χτες.Μόνο αυτό γνωρίζω.

19/07/2007, 09:41:36
Φίλε kostakis, κι εγώ έχω χάσει τη μπάλα πια με τις πυρκαγιές.
Δεν ξέρω ποιά μέρη έχουν μείνει ανέπαφα...

quote:
D.I.προσπαθώ να μην ακούω ειδήσεις γιατί με στενοχωρούν αφάνταστα με τις φωτιές,τους οικοπεδοφάγους κλπ.Πήρε όμως το αυτί μου για πυρκαγιά στην Πάτρα και στην Κόρινθο και λόγω της τελευταίας,είχε κλείσει και η εθνική χτες.Μόνο αυτό γνωρίζω.

Καλή μου, για τον ίδιο λόγο αποφεύγω κι εγώ να παρακολουθώ δελτία ειδήσεων...
Μπορεί η πυρκαγιά που ανέφερα εγώ στο προηγούμενο μήνυμα μου να είναι η περίπτωση που αναφέρεις.

In anticipation of my resurrection...

maraki8Μέλος
19/07/2007, 11:25:36
Τι κακό κι αυτό πια με τις φωτιές..Είναι που είναι σε επιφυλακή κιόλας.Φαντάσου να μην ήταν τι θα γινόταν...
Άσχετο.Εδώ θα κολυμπάω από το Σάββατο,χεχε!!!

Ανυπομονώ να φύγω,επιτέλους!!

kostakisΜέλος
19/07/2007, 14:05:08
Χαιρετώ και πάλι

Είχα γράψει σε προηγούμενο Post μου

quote:
Και οι φαφλαταδισμοί, αλλά και τα μαργαριτάρια συνεχίζονται. Μετά το προχτεσινό ρεπορτάζ (της Νετ ή του Αντέννα, δεν έχει σημασία), όπου η ρεπόρτερ αναφερόμενη στην, υπό έξαρση την ώρα εκείνη, πυρκαγιά στο Πάτημα Βριλησσίων έλεγε "η πυρκαγιά απειλεί κατοικίες σε ΔΑΣΙΚΗ έκταση. Οι κάτοικοι προσπαθούν να...", χτες ακούσαμε και το άλλο αμίμητο.
"Οικόπεδα εντός τους δάσους διεκδικούν οι ..., ο ..., η Εκκλησία, κλπ. κλπ."

Ορίστε μία επίσημη καταγραφή (από την ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής)

Εχθροί της αναδάσωσης

Μονή Πεντέλης και Συνεταιρισμός Αξιωματικών δήλωσαν αντίθετοι στον καθαρισμό και την αναδάσωση, αντιστοίχως, δασικών εκτάσεων που διεκδικούν. Ο Συνεταιρισμός Αξιωματικών μάλιστα έφτασε να ζητήσει από την υπηρεσία αναδασώσεων να αφαιρέσει από την έκταση τα φυτά που φύτεψε!

Τα σχόλια δικά σας....

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!